reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

my mielismy ten lezaczek
LEŻACZEK , BUJACZEK 3W1 FISHER PRICE Z WIBRACJAMI (1967267932) - Aukcje internetowe Allegro
ale niestety go pozniej sprzedalam bo myslalam ze wiecej dzieci nie bedzie. super sprawa i powiem szczerze ze sobie nie wyobrazam bez niego...rafal na macie nie chcial lezec wiec lezaczek mnie ratowal a mata duzo pozniej jak byl bardziej ruchliwy
a co do 2 lozek to ja tez mialam 2, jedno normalne do spania a 2 turystyczne, do babci czy do zabawy
Niezapominajka te opisy tygodnie to orientacyjnie raczej. mi teraz tez krew nie leci a leciala z 3 tyg temu:)
ja monitora oddechu nie kupuje:)wg mnie zbedny wydatek chybba ze bede miala wczesnieka tfu tfu. monitor oddechu mielismy w szpitalu , jezu jak to wkurzalo jak sie wylaczyc zapomnialo przy podnoszeniu dziecka. na caly oddzial piszczalo ze dziecko nie oddycha, panika ze cos sie dzieje, pielegniarki tylko lataly :D a tu co chwile w ktorejs sali piszczalo bo kto wie kiedy naprawde wyje a kiedy falszywy alarm:)

Ostatnia edycja:
reklama
A kupujesz jednej firmy, czy różnych?

Ja też mam wózek os siostry i się zastanawiam, czy kupić nowy...:dry:

Jeśli siostrzany nie jest jakoś zmasakrowany to ja bym brała :) A pieluchy mam huggis i pampers póki co...bo tylko te były w promocjach :)

ja bardziej bede sie nastawiac na gadzety tj przydadza nam sie dwa łózeczka:rofl2: na gorze w sypialni i na dole gdzie siedzimy całe dnie. sis ma fajny lezaczek, ktory okazal sie zajebista sprawa

Leżaczek 'Cudowna Planeta' - Fisher Price, T4145 - Leżaczki / Bujaczki - od 0 miesięcy | Linkbaby

jakies materacyki mysle

Fisher Price Materacyk 3 W 1 8096 opinie użytkowników - Cokupic.pl

itp

wózek tez jest wazny, bo wiadomo spacery czy nawet do ogrodka wystawiac to dla mnie wazne jest zeby był lekki zebym sama go targala,ale mysle ze damy rade:happy2:

Właśnie zastanawiałam się jaki lezaczek kupować...kolorystycznie bardzo podoba mi się Fisher Price seria zen fisher zen - Szukaj w Google

Carla to jest ten drugi
ABC DESIGN 3 TEC 2011i2012 ZESTAW+MEGA PROMOCJA (1973874545) - Aukcje internetowe Allegro
juz go wklejalam w zakupowym watku kiedys.bardzo lekko sie prowadzi i wogole w rekach jakos super lezy

Buziak no u mnie wozek to jednak wazna sprawa bo bardzo duzo spacerowalam z malym, 3-4 godziny dziennie, nawet wiecej, wiec dla mnie musi byc wygodnie bo ja po prostu laaaze i laze :D a ten co pokazalas tez jest bardzo fajny:)

Silicpol wielki laptop?:)fajnie brzmi hahahaha.

Fajowy ten wózek! Nie widziałam go wcześniej! Dzieki :*

Carla fajny ten lezaczek:)taki inny:)jakis trzeba bedzie znowu kupic. na pewno nie kupie hustawki bo sie nasluchalam ze bez sensu, ze duzo miejsca zajmuje i na krotko starcza.
ja na sam poczatek jednak happy kupie bo maja wyciecie na pepek i sa po prostu z tym wygodne a potem pewnie znowu huugies albo dada z biedronki, bo pmpersy byly ok przez jakies 4 miesiace a potem 4 juz go uczulaly bo z jakims aloesem byly i mial skorupe na pupie:/ i trzeba bylo zmienic.

A kupujesz jednej firmy, czy różnych?

Ja też mam wózek os siostry i się zastanawiam, czy kupić nowy...:dry:

ja bardziej bede sie nastawiac na gadzety tj przydadza nam sie dwa łózeczka:rofl2: na gorze w sypialni i na dole gdzie siedzimy całe dnie. sis ma fajny lezaczek, ktory okazal sie zajebista sprawa

Leżaczek 'Cudowna Planeta' - Fisher Price, T4145 - Leżaczki / Bujaczki - od 0 miesięcy | Linkbaby

jakies materacyki mysle

Fisher Price Materacyk 3 W 1 8096 opinie użytkowników - Cokupic.pl

itp

wózek tez jest wazny, bo wiadomo spacery czy nawet do ogrodka wystawiac to dla mnie wazne jest zeby był lekki zebym sama go targala,ale mysle ze damy rade:happy2:

Carla fajny ten lezaczek:)taki inny:)jakis trzeba bedzie znowu kupic. na pewno nie kupie hustawki bo sie nasluchalam ze bez sensu, ze duzo miejsca zajmuje i na krotko starcza.
ja na sam poczatek jednak happy kupie bo maja wyciecie na pepek i sa po prostu z tym wygodne a potem pewnie znowu huugies albo dada z biedronki, bo pmpersy byly ok przez jakies 4 miesiace a potem 4 juz go uczulaly bo z jakims aloesem byly i mial skorupe na pupie:/ i trzeba bylo zmienic.

O kurcze czemu ja najpierw Was nie zapytałam?! uczulały? Nie kupuję więcej! Happy mówisz...

blond20 - nie tylko wczesniaki moga miec bezdechy, my faktycznie mielismy inna syt, ale moj znajomy stracił coreczke... a te monitory to kwestia przyzwyczajenia, trzeba o nich pamietac:-p

O kurcze czemu ja najpierw Was nie zapytałam?! uczulały? Nie kupuję więcej! Happy mówisz...
spokojnie to ze u nas uczulaly to nie znaczy ze u Ciebie beda. zreszta to dopiero rozmiar 4 ma ten cholerny pachnacy wklad i slyszalam ze wiele dzieci to uczula ale wczesniejsze rozmiary ok. happy moze nie sa takie ladne ja te inne, nie sa takie kolorowe ale ja tylko 1 kupie na pierwsze 2 tyg ze wzgl na ten pepek, chociaz inne jak masz to zawsze mozesz zawinac albo nawet wyciac sama akie kolko:)
nie kupuj duzo 2 rozmiaru bo 3 sa od 4 kg juz wiec jak urodzisz duze dziecko to sie okaze ze szybko na 3 przeskoczysz:)moj mial duzy brzuszek i sie nie dopinal w 2 bardzo szybko, o 1 nie wspomne heheh
Buziak to prawda do nich chyba trzeba sie przyzwyczaic:) wiadomo jakbym miala nadmiar pieniedzy to bym kupila zeby bylo wszystko, jednak jak jest zdrowe dziecko to lekarze mowia zeby nie przesadzac bo to jednek sa niemale pieniadze i mozna cos innego kupic. przykro ze znajomy stracil coreczke:(ale jak Ty masz po blizniakach to dlaczego nie:)tez bym uzywala

Ostatnia edycja:
carla81 - to, ze czyjes dziecko mialo uczulenie nie oznacza ze i Twoje bedzie :happy:
ja np noie polecam na poczatek kosmetykow jonsona bo slyszalam ze uczulaja i moich chlopcow tez uczulalo ale tylko na poczatku. oliwka jonsonsa mnie uczulila jak bylam w ciazy.. trzeba spr i tyle:happy:

Madzia, Siula, Sicilpol super ,że jest wsyztsko ok:)

Co do wózków, to poprzednio miałam X-Landera, ale sprzedałam, bo szczerze mówiac nie była zadowolona. Mała gondola, wózek mało zwrotny, ciężki. Może te nowe modele są doskonalsze:)W każdym razie lepiej wyglądają.Polecam napewno wózek Tautonia:)- moja przyjaciólka go nabyła i prowadzi się jedną reką po wertepach:)

A tak na marginesie, to ja bym kupiłą gondole używaną, bo to na 5-8 meisiecy starcza i zainwestowała raczej w dobry wóżek- spacerówkę parasolkę:)

Co do krwi z nosa, to mnie w poprzedniej ciązy leciała raz i to pierwszy raz w życiu:)
Mnie najbardziej w tej chwili-szybkie bicie serca- cały czas czuję przez to niepokój w klatce piersiowej- wiem, wiem powtarzam się, ale to wkurzające:)a i odkad chorowałam bola mnie węzły chłonne przy uszach i szczęce- nie wiemc zy to normlane...pierwszy raz tak mam.

edit. Monitorek mam i nie wyobrażam sobie życia bez niego:)Przy Lili używałam go bardoz długo:)

Ostatnia edycja:
mam nadzieje że materacyki oddechu po chłopakach sa jeszcze dobre. a co Wy sadzicie o monitorkach oddechu? kupujecie?

Ja nie kupuje monitorka oddechu bo mam tylko jeden pokój także dziecko cały czas będzie obok mnie :)

Karolina wiesz co niema co się sugerować że jedno dziecko uczulały ... Każdy dzidzius inaczej reaguje na roze rzeczy :) Mój wiktor od urodzenia mogl "chodzic" tylko w Pampersach a wypróbowywałam każdą jedną firmę... od każdych miał potworne odpażenia i wysypki... tylko mogl nosic Pampersy...:/ dopiero od niedawna kupuje mu Dada z biedronki ze względu na to ze oduczam go pieluch i ma zakladane tylko na noc i na wyjścia - oczywiscie tez ma od nich uczulenia ale mniejsze bo mniej ich uzywa... najgorsze odparzenia miał po huggies-ach ... także co dzidziuś to inny :)

reklama
Kosmetyki jonsona uczuliły też synka mojej koleżanki, aż szkoda było patrzeć na malca. Ale to wszystko zalezy i trzeba wypróbować. Ona mówiła, że u córci normalnie uzywała, dopiero synek tak reagował.

Do góry