reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Lena nie pozwolili Twojemu wejsc na to dopochwowe? moj wszedl 2 razy bo powiedzial ze chce i koniec, ze chce podziwiac co zmajstrowal i nie bylo problemow:)moze jak bedziecie sie umawiac to zapytaj po prosu jak bedzie wygladalo badanie:)

reklama
Buziak- ja monitor oddechu kupie na 100 % , taki w zestawie z elektroniczna niania. Dla mnie ten zakup to podstawa. Ostatnio M był z karetka u 3 m-nego dziecka, ktore sie zadławilo i zmarło. Matka spala obok .

Ja ubranka kupuję, już mam pelna komode. Raz, ze sie nie moge doczekac , a dwa, ze od stycznia wzrasta vat i bedzie drozej.

Ostatnia edycja:
lena - w 15tyg mozesz czuc juz babla;-) u mnie chlopaki tez najpierw fundowali mi takie goreczki:tak:

czuuuuje:-):-):-) własnie z lewej strony sama mam gorke!!!!!

wypielo mi sie:-D:-D

jak fajnie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej :happy:

a no i tu jeszcze jedno pytanie Czy jest jakaś reguła na USG dopochwowe i brzuszne? Tzn czy np. dopochwowe robi się do jakiegoś tygodnia? czy jak, wybaczcie jeżeli pisałyście o tym wcześniej ale jeszcze nie zdarzyłam nadrobić wszystkiego.

Lena usg dowcipne robi się w pierwszych tyg. bo dzidzioł za mały na podglądnięcie go przez powłoki brzuszne i takie usg jest dokładniejsze (do 10 tyg.) Od 11 tyg. można już robić usg brzuszne :tak:

Co do monitora oddechu, to jest pierwszy na mojej liscie zakupowej :tak:
W ogole jestem cala przerazona SIDS i nie planuje zadnych baldachimow, zabawek w lozeczku, czy ochraniaczy :baffled:

A co do wozka, to Quinny Speedi, no chyba, ze zakocham sie w jakims innym, ale watpie, podoba mi sie takze Jane Slalom R

Sicilpol, ja też póki co jestem za monitorem, a dlaczego nie chcesz mieć ochraniaczy na łóżeczku, czy mają one jakiś związek z SIDS?

Słuchajcie a ja mam dziś pierwszy dziń 13tego tygodnia

Gratulacje :-) Mnie ten przywilej spotka dokładnie za tydzień, a dzisiaj popołudniu mam genetyczne usg. Stresuję się :blink:

Uffff nadrobiłam 2 dni tego co napisałyście...
do dziś zastanawiałam się nad monitorem oddechu. Przemawiało do mnie to, że jak w ubiegłym czerwcu urodził się syn mojego brata, to siedzieli nad nim na zmianę przez 24h i pilnowali czy oddycha. Żal mi ich było, ale monitora nie chcieli... My nie zamierzamy się tak męczyć, a czuwać pewnie nad szkrabem będziemy, ale po to, żeby maluszka podziwiać :-).
Wózek... już dawno sobie wybrałam i jakoś inne mi nie pasują. Mój typ to concord neo.
Mebelki też sobie już wybrałam, zakochałam się w nich i inne też teraz są bleee :-).
Sicilpol pytałaś się o rogala z motherhood. Nie wiem czy ma inną długość niż inne, bo mam tylko ten z motherhood i innego nie używałam. lubię go dlatego bo jest fajnie wygięty, tzn jak się układam do spania, to nie muszę dodatkowo go naciągać pod głowę czy gdzieś tam ugniata. Generalnie jest na tyle długi, że jak górną część mam pod głową to dolna część mam między kolanami - mam 164 wzrostu. Mam nadzieję, że pomogłam :happy:
Książki.... kocham. Też czytałam pod kołdrą w dzieciństwie. Przez to czytanie po ciemku teraz jestem ślepa jak kura :-D
Jutro mam wizytę u mojej gin i mam nadzieję, że po 2 miesiącach leżenia puści mnie do pracy....

Dziewczyny, gratuluję pierwszych "wypięć", kopnięć i górek :-);-)

Czy Wy też tak słabo pamiętacie etapy pierwszej ciąży? Matko, ja kompletnie zapomniałam, kiedy poczułam pierwsze ruchy, do kiedy miałam mdłości itp. :baffled: Ostatnio mnie wzięło na wspomnienia i zaczęłam buszować po dokumentacji ciążowej, oglądałam zdjęcia z usg 3d. Ale frajda :tak:

Jeśli chodzi o wózek, to na dzień dzisiejszy mam chrapkę na X-Landera XA :tak: Moje dwie psiapsióły są z niego bardzo zadowolone, miałam okazję go obejrzeć, wypróbować, podotykać.. Ceny poszły strasznie w dół, jeszcze dwa lata temu one płaciły po 2.400 a teraz na allegro sprzedają za 1.200 :szok: Myślicie, że bubel jakiś? :cool:

reklama
Hej:-D
Ja usg "dowcipne" miałam jeszcze pod koniec 12tc prawie w 13tc, powiem ze dokladniej dzidziusia widać niż przez powłoki bo też miałam:-) W 5tc widziałam czarną plamkę, w 9 już dzidziolka z jelitami jeszcze za brzuskiem a ostatnio już małego człowieczka;-)
Też ostatnio myślałam, że dzidzię czuję jak fiknoł koziołka ale później stwierdziłam, że chyba za wszcześnie... Zazdroszcze wam kochane... Ja też chce już czuć mojego Szkrabusia...:-p

Mam dzisiaj nieplanowaną wizytę u lekarza, pomylił się z data zwolnienia i w pracy się wkurzyli... odesłali mi zwolnienie i muszę lecieć załatwiać... zamiast do 1.01 on wystawil mi zwolnienie do 1.12:-D od razu na cały rok:-D

Do góry