reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

a ja powiem Wam że nie będę kupowała wózka... wymmienie opony i dętki w starym wózku po synu i jeszcze posłuży... jest strasznie brzydki ale ma duze kola i duzy kosz:D P2190214.jpg

Kosmetyki jonsona uczuliły też synka mojej koleżanki, aż szkoda było patrzeć na malca. Ale to wszystko zalezy i trzeba wypróbować. Ona mówiła, że u córci normalnie uzywała, dopiero synek tak reagował.

a ja johnsons baby uzywalam od narodzin synka i bylo wszystko wporządku.. i husteczki i oliwki i zele do mycia i nawet wkladki laktacyjne :) do tej pory uzywamy husteczek johnsons:D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No tak...synek kumpeli urodził się na tyle duży, że nie potrzebował 1...więc newborny kupiłam tylko jedne...zbieram raczej 2 i 3 :)
Najbezpieczniej 3 sobie zbierać :) ja nie lubię happy wydają mi się wielkie i twarde.

Taki sam lezaczek dostanę od siostrzenicy :)

Ja dalej zakochana w wózku Bebecar, ale sama nie wiem chyba jak bede teraz w pl to przejade sie do sklepu i zobaczę jak się go prowadzi i będę wiedziała :)
A co do zakupów to zdecydowałam się jeszcze na dostawkę do łóżka z której można zrobić małe łóżeczko- kołyske.

U mnie siostrzenica na początek używała tylko oliwki i mydła bambini :) a ja myślę o jakiś naturalnych na początek, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
carla - jesli Cie to uspokoi to happy jako jedyne (bynajmniej w wawie) mozna dostac w malutkich rozm dla wczesniakow. takze i takie pol kg dzieci w nich widziałam i było ok, a wiesz jakie te dzieciatka sa delikatne

kamila - ilosc pokoi nie ma znaczenia jesli dziecko spi w łozeczku, poza tym nawet jesli spi z mama to raczej trzebaby było patrzec na nie 24g na dobe. Ale ja tylko spytałam:-)

carla - jesli Cie to uspokoi to happy jako jedyne (bynajmniej w wawie) mozna dostac w malutkich rozm dla wczesniakow. takze i takie pol kg dzieci w nich widziałam i było ok, a wiesz jakie te dzieciatka sa delikatne

kamila - ilosc pokoi nie ma znaczenia jesli dziecko spi w łozeczku, poza tym nawet jesli spi z mama to raczej trzebaby było patrzec na nie 24g na dobe. Ale ja tylko spytałam:-)

na syna patrzylam non stop .. taki mialam odruch .. matczyny hehe :) caly czas patrzylam jak spi jak lezy.. wiec mysle ze i teraz bede tak miala.. :) jestem straszliwie czujna jeśli chodzi o takie malenstwa:)

Lece w odwiedziny do teściówki... papa

na syna patrzylam non stop .. taki mialam odruch .. matczyny hehe :) caly czas patrzylam jak spi jak lezy.. wiec mysle ze i teraz bede tak miala.. :) jestem straszliwie czujna jeśli chodzi o takie malenstwa:)

Lece w odwiedziny do teściówki... papa

kamila - :baffled: Kazda mama ma jakis taki odruch, ze pilnuje dziecka (kiedys nakarmilam w nocy bl i zamiast klasc sie spac stalam nad bartkiem i czekalam nie wiem na co??? po chwili porzadnie ulał a ja jakbym to czuła, jakbym wiedziala ze nie moge sie jeszcze polozyc) ,ale nie da sie patrzec na dziecko 24h/dobe :-) wierze w to, ze kazda mama spi, kąpie sie, robi sobie herbate, korzysta z toalety czy nawet odkurza. Nie mowa o odwiedzinach w obie strony. Ale jak pisałam wczesniej ja tylko spytałam :tak:

krew mi z nosa leci :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Madzia, Siula, Sicilpol super ,że jest wsyztsko ok:)

Co do wózków, to poprzednio miałam X-Landera, ale sprzedałam, bo szczerze mówiac nie była zadowolona. Mała gondola, wózek mało zwrotny, ciężki. Może te nowe modele są doskonalsze:)W każdym razie lepiej wyglądają.Polecam napewno wózek Tautonia:)- moja przyjaciólka go nabyła i prowadzi się jedną reką po wertepach:)

A tak na marginesie, to ja bym kupiłą gondole używaną, bo to na 5-8 meisiecy starcza i zainwestowała raczej w dobry wóżek- spacerówkę parasolkę:)

Co do krwi z nosa, to mnie w poprzedniej ciązy leciała raz i to pierwszy raz w życiu:)
Mnie najbardziej w tej chwili-szybkie bicie serca- cały czas czuję przez to niepokój w klatce piersiowej- wiem, wiem powtarzam się, ale to wkurzające:)a i odkad chorowałam bola mnie węzły chłonne przy uszach i szczęce- nie wiemc zy to normlane...pierwszy raz tak mam.

edit. Monitorek mam i nie wyobrażam sobie życia bez niego:)Przy Lili używałam go bardoz długo:)
wiesz co ja tak myslalam ostatnio o gondolce. bo jak mlodego rodzilam to byl pazdziernik. pol roku i bylo juz cieplo wiec juz moglam go do spacerowki przesadzic nawet na pollezaco bo do gondolki sie ne miescil . a teraz mysle sobie ze jak rodzimy w czerwcu to jednak w gondoli dluzej pojezdza bo minie pare miesiecy i bedzie zima. wiec wole wieksza gondolke kupic zeby pojezdzilo dluzej(sa takie z regulowanym oparciem nawet jakby dziecie wsciekalo sie ze nic nie widzi:)) bo raczej takiego malego dziecka w srodku zimy nie przesadze do spacerowki bo pewne jeszcze nie bedzie siedziec, chociaz roznie to bywa, rafal pewnie siedzial dopiero jak mial 8-9 miesiecy, ale to tylko juz sa takie moje rozmyslenia i mozecie sie ze mna oczywiscie nie zgodzic:) ja spacerowke zostawie sobie jedna taka prosta w razie jakiegos wypadu do babci a tak to wole duzym jezdzic w wersji spacerowej. mieszkam na parterze wiec waga mi wogole nie przeszkadza a jednak kosz jest wiekszy i wygodniej mi sie prowadzi wiekszy wozek, ze spacerowkami mialam rozne przejscia i dziekuje bardzo hehe:)jakas inna jestem.kupilam slappy bo byla lekka, sliczna , kosztowala niemalo a rozsypala mi sie po 2 tygodniach:/posypalo sie w niej wszystko co moglo. wozek swietny dla majsterkowicza:)
Kosmetyki jonsona uczuliły też synka mojej koleżanki, aż szkoda było patrzeć na malca. Ale to wszystko zalezy i trzeba wypróbować. Ona mówiła, że u córci normalnie uzywała, dopiero synek tak reagował.
ja przez to ze sie nasluchalam o tej firmie to nic malemu nie kupilam z jonsona tylko bambino na poczatku a potem balneum bo okazalo sie ze jest atopowcem.
a ja powiem Wam że nie będę kupowała wózka... wymmienie opony i dętki w starym wózku po synu i jeszcze posłuży... jest strasznie brzydki ale ma duze kola i duzy kosz:DZobacz załącznik 416190
normalny wozek Kamila, ja mialam podobny swoj pierwszy:) naprawic, wyprac i uzywac skoro sie sprawdzil. moj nie przetrwal:p
Buziak trzymaj sie

ja ide sie pomalwac wreszcie i do sklepu niedlugo ruszam lozka szukac bo chcemy kupic na swieta :)

Ostatnia edycja:
Ja tez chce monitor oddechu kupić nikt nie jest w stanie patrzeć całą noc na dziecko.

Kolezanka chce za pol ceny odsprzedac, wiec chyba wezmiemy jej mala spala 4miesiace w tym wiec jak nowe.
Stillbett Beistellbett Stubenbett Babybett NEU #B73 | eBay

tym bardziej ze materacyki kładzie sie pod materacem, wiec czyste sa napewno:-)
u nas tez juz nie beda spelniac swojej roli jak przy chlopcach, bo wiekszosc dni bedziemy na dworze.. ale zawsze w nocy spokojniejsza bede;-)

no nie da się patrzeć przez 24 godziny- zreszta jakie stresujace to by to było.
Moje dziecko choć urodzone 8 dni po terminie miało spore przerwy w oddychaniu- jak to zobaczyłam to się przeraziłam dosłownie. 20 sekund oddychania , potem przerwa, 20 sekund oddechów i przerwa....Tak dużo dzieci ma nawet do roku....

Mnie monitor się włączył ze 4- 5 razy i do tej pory nie wiem, czy były to fałszywe alarmy czy rzeczywiscie nie oddychała przez 15 sekund......aczkolwiek wolę fałszywe alarmy i chwilowe nerwy niż......ach nawet nie chcę o tym myśleć...

reklama
no nie da się patrzeć przez 24 godziny- zreszta jakie stresujace to by to było.
Moje dziecko choć urodzone 8 dni po terminie miało spore przerwy w oddychaniu- jak to zobaczyłam to się przeraziłam dosłownie. 20 sekund oddychania , potem przerwa, 20 sekund oddechów i przerwa....Tak dużo dzieci ma nawet do roku....

Mnie monitor się włączył ze 4- 5 razy i do tej pory nie wiem, czy były to fałszywe alarmy czy rzeczywiscie nie oddychała przez 15 sekund......aczkolwiek wolę fałszywe alarmy i chwilowe nerwy niż......ach nawet nie chcę o tym myśleć...

dokładnie tak myślę:-):-)

u nas były jaja jak moja mama pierwsza wpadła do pokoju i zaczęła szarpac Dominikiem zeby zaczał oddychac a to alarm Bartka wył;-) do tej pory sie z tego smiejemy

Do góry