reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

hej lasencje :)
siedze na alledrogo i oglądam uzywane chusty elastyczne i laktatory... chyba mnie juz pogrzało :p

Aylin ja mialam ochote na hektolitry pomidorowej i galaretki miesno-warzywne ktorych normalnie nie tykam:) Pomidorowa, zurek, ogorkowa tylko kwasne zupy.

a to ja tylko pije i odrzut mięsny mam. Bleeeeeee

Aylin to dobrze, ze w miarę dobrze z samopoczuciem, aby tak dalej. A płynów sobie nie żałuj, no może jedynie tylko tych procentowych ;)

a taka mam ochote na piwooooooo
mniam :)

Macie jakis pomysł na obiad bez miesa??

reklama
hej laski

dziś na 16 idę na zebranie do szkoły. Pewnie nic ciekawego nie będzie oprócz ile kasy na składki...

Andzia ja bym poszła, ewentualnie możesz na moment wyjść jak będzie płonący człowiek. No, masz rację, mało co zawału nie dostałam, zwłaszcza, że gdybym jechała ciutkę szybciej to mógłby mnie "zahaczyć"

Zaza super, że młody tak świetnie poradził sobie pierwszego dnia w p-lu!!! D. już od dawna je sam, nawet w miarę mu to wychodzi. To Ci teściówka pokazała, że jest niezastąpiona :/

Muńka no to super, gratki dla G.!!! Teraz będzie już tylko lepiej!

Aylin u mnie dziś makaron z cukinia i suszonymi pomidorami. Uwielbiam.
Cukinię scieramy na dużych oczkach i smażymy razem z czerwoną cebulką. Dodajemy pomidory ok połowy sloiczka, oczywiście posiekane. Zdejmujemy z gazu i mieszamy z makaronem. Polecam.

a jak wasze dzieciaki z samodzielnym jedzeniem zupek/kaszek i w ogóle?
Nie pamiętam kiedy go ostatnio karmiłam, a zupy najczęściej wyjada gęste, a resztę wypija.
A co do teściowej to prawdziwa jędza:shocked2:
Dziewczyny, u nas dziś ŚWIĘTO LASU!!! pierwsza zrobiona kupa na kibelek!!!!!! :-D:-D
Cieszymy się również!!!!

Sylka zdrówka dla Szymka :)

Kasiek ja byłam chętna w tym tygodniu, ale A ma lekki katar :/

Aylin czy Wy już zaczęliście przygodę, ze żłobkiem??

U nas jakoś leci, za dwa tygodnie wesele, a moje plany odchudzania :no::no: :no:szkoda gadać. Antek jest łobuzem hmm i to takim na prawde, pcha, bije itp., a ja nie mam na niego sposobu :( i mam do siebie wyrzuty, ze robię coś zle :eek::eek:

Asik ja w tamtym tygodniu byłam na zebraniu u A- bite 2 godziny na małym krzesełku :wściekła/y: no i kupę kasy.

Aga przez 2 tygodnie jeszcze da sie coś zrzucić &&&& Kurcze wiesz co u nas też Mati znowu bije ( głównie mnie ) i co chwile pokazuje fochy, obraża się. Za to Adrianek jest grzeczniutki - równowaga musi być :-D

U nas dziś kopytka; dla nas z sosem grzybowym , dla chlopaków z serem.

Witam Dziewczyny ;-)

Ostatnio nie mam na nic siły, no porażka jakaś. Wieczorem nie do życia jestem, co się kładę do łóżka, zaczynam Was czytać i usypiam :zawstydzona/y: Zmęczona jestem non stop.

Kuba dzisiaj do 16 w szkole bo ma zumbę :) chciał, zeby Go zapisać. Zobaczymy po dzisiejszych zajęciach :) wczoraj stwierdził, ze szkoda ze sa weekendy bo szkoła jest taka fajna :-)

Aga proszę Cię, nie myśl jak wyglądasz (a wyglądasz bardzo dobrze!!!), bedzie fajnie na weselu, masz się bawić a nie przejmować kilogramami OK?? Masz już kreacje?

Munka super :tak: Wojtek wola jak chce kupkę i robi na nocnik lub kibelek ale siku w pampersa...

ja dzisiaj na obiad robię kotlety, ziemniaki i warzywa do tego - zamówienie Kuby :)

Aylin dobry jest makaron po prowansalsku - makaron, pomidory suszone, karczochy i papryka. Warzywa na patelnie, pózniej śmietana i wrzucić makaron i wymieszać, uwielbiam

Munka super :tak: Wojtek wola jak chce kupkę i robi na nocnik lub kibelek ale siku w pampersa...

to u nas odwrotnie, siku na kibelek, a kupa w majtki, no, ale mam nadzieję, że po wczorajszej akcji będzie już częściej na kibelek ;-)

Aylin - moja kumpela wstawiła dziś coś takiego Pani Smaczna – Kotleciki z kaszy jaglanej z kurkami oraz delikatny sos jogurtowo – cytrynowy Ja G grzybów nie daję, więc powiedziała, że można zastąpić kurki dynią, cukinią lub pieczarkami. Tylko jak cukinia to już bez cebuli, a podsmażyć ją na oliwie z czosnkiem.

Dzięki dziewczyny. Noc taka sobie. Chyba raczej zaliczyłabym ją do tych gorszych. Szymka znowu męczył kaszel. W pewnych momentach bardzo mocno. Biedak aż miał odruchy wymiotne. Najciekawsze jest to, że w ciągu dnia nie kaszle w ogóle, jedynie podczas snu. I w sumie to więcej chyba nie spałam jak spalam.I jestem przez to dzisiaj nieprzytomna. Sz. chyba też przez to jakiś marudny.

Josie właśnie, jak tam Twoja dwójeczka?

Mlodak mój jak by wstał o 7 to drzemka wciągu dnia raczej murowana. Jak wstaje w okolicach 9 to wtedy wytrzymuje bez drzemki do wieczora. A może weź wózek i może Szymek zaśnie Ci w kościele.

Kasiek i Pola spała spokojniej po tej Claritinie?

Aylin mnie też w ciąży nosiło za piwem:tak:. To może jakieś bezalkoholowe;-) A ja dostałam cukinie i żeby się nie zepsuła to dzisiaj na obiad jest leczo. Ale jest w nim kiełbasa to w twoim przypadku chyba raczej odpada:-D

Asik niestety początek roku wiąże się ze się z zebraniami w szkole i niestety składkami na przeróżne cele. Początek szkoły i kasa ucieka:wściekła/y:m

Aga przez dwa tygodnie możesz jeszcze co nieco zadziałać. A zresztą co się przejmujesz, wkładaj kreację i szalej na weselu;-) A i mój Szymek tez czasami daje popalić. Jak coś mu nie pasuje to próbuje mnie kopnąć albo pacnąć łapką. Ma tez taki odruch głową, tak jakby chciał przywalić z główki. I Paula już tak dostała właśnie od niego. Jak na razie dobrze, że innych dzieci nie bije.

Pola ja też ostatnio jakaś bez życia jestem. A jeszcze Szymka przeziębienie robi swoje. I fajnie, że Kuba tak lubi szkołę.

Munka wlasnie często tak jest ze dziecko siku wola a kupke w pampersa robi, mało tego syn koleżanki miał trzy lata i jak mu się chciało to wolał pieluchę, dawała mu bo inaczej by nie zrobił ale już mu przeszło :) a Wojtek wola kupkę a siku kilka razy tylko na nocnik tak to pampers ale nie robię nic na sile, przyjdzie dzień, ze i sikał bedzie ładnie do nocnika.

Sylka witaj w klubie jak to się mowi :) jakieś osłabienie czy coś, sama nie wiem

reklama
Sylka zdrowka dla mlodego. Na katar stosowalam masc majerankowa, albo olbas dla maluszkow, ale na kaszel niestety nie mam sposobu.

Zaza a tfu na tesciowa.

Munka gratuluje kupy na nocnik. Super, ze Gabi tak zlobek pomogl.

Asik ale masakra z tym wypadkiem. Moj L namietnie oglada filmiki z wypadkami - ja nie moge na to patrzec. Dobrze, ze ty jestes cala i zdrowa.

Aylin kup sobie piwko bez alko ;)

Polaa super, ze Kubie sie tak podoba w szkole - oby tak zostalo :)

Mloda mam nadzieje, ze Szymek cyrku na mszy nie odwali - moze przysnie?

Kasiek oj to wspolczuje pobudki. Szok dla organizmu jak sie czlowiek do pozniejszej pory przyzwyczai.

Andzia T tez mnie tlukl jak mu cos nie podpasowalo. Lapalam za reke i mowilam "nie bij, to boli" robilam smutna mine i wsjo. Bez tlumaczenia, rozgadywania sie. Przestal - ale to wraca jak bumerang :/

Aga moj tez jest takim lobuzem. Potrafi inne dziecko w twarz uderzyc jak cos mu sie nie spodoba :( Z oczu nie moge go spuscic. Wczoraj byla u mnie pielegniarka na bilansie i mowila zeby wlasnie stosowac krotkie komunikaty + odstawic dziecko + zajac sie uderzonym dzieciaczkiem i pocieszac. Nie wiem jak to dziala, ale sprobuje.

Jutro wyjazd do Pl. Kto bedzie w Lodzi? Jak cos to piszcie - jestem chetna na spotkanie :)

Ostatnia edycja:
Do góry