reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Dziewczyny, u nas dziś ŚWIĘTO LASU!!! pierwsza zrobiona kupa na kibelek!!!!!! :-D:-D normalnie cieszyłam się jak głupia. Wiecie jakie to było dla mnie ważne, żeby w końcu to nastąpiło?? Tyle czasu tego dramatu kupkowego, naprawdę byłam już tym zmęczona!! Odkąd poszła do przedszkola, to stopniowo było coraz lepiej, a dziś taka niespodzianka!!! Oczywiście celem nie była kupka, a siusiu, no ale przy okazji udało się też to drugie...ehh...mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej!

dzień doberek :)

młody dzisiaj pierwszy dzień w przedszkolu zaliczył! zadowolony, jutro też chdce iść, dzisiaj zebranie o 15.30 to się dowiem więcej jak się zachowywał, bo jak go odbierałam o 12, to było w trakcie obiadu i było zamieszanie. S też zupkę zjadł, ale chyba więcej jego koszulka:-D

a jak wasze dzieciaki z samodzielnym jedzeniem zupek/kaszek i w ogóle?

to 3mam kciuki, żeby jutro też było oki w przedszkolu, bo G pierwszy dzień miała super, ale już kolejne gorsze, bo wiedziała co ją czeka (rozstanie).
Gabi odkąd jest w przedszkolu je głównie sama. Czasem prosi jeszcze o to, żeby ją pokarmić. W przedszkolu też je sama i rzadko kiedy jest ubrudzona, więc liczę na to, że więcej trafia do brzuch a nie na podłogę ;-)

Szymek trochę lepiej z przeziębieniem. Teraz doszedł kaszel, który meczy go zwłaszcza w nocy. Mam Mucosolvan mini dla dzieci, dawałyście może?

nigdy nie dawałam, ale ogólnie mucosolvan dobrze działa.

Munka gratulacje dla Gabi. Teraz to już będzie tylko lepiej;)

Sylka ja nigdy nie dawałam tego ssyropu, ale słyszałam że dobry. Dzięki za odp w sprawie pokazu. Poczytałam trochę o nim i chyba jednak mąż pójdzie tylko z A.

Zaza Mati ogólnie je sam. Czasem tylko prosi słowami; mama nakarm dziecko. Niestety bardzo rzadkie zupki czasem lądują na bluzce.

Kasiek uwielbiam młoda kapustę. Mniam narobilas smaka.

Dobrej nocki

Andzia a czy czasem mąz Josie z Jasiem nie byli na Monster Truck? Cos mi sie kojarzy zdjecie na FB.

Sylka u mnie P je wszystko sama od ok.pol roku co mi czasem przeszkadza np.wyobraz sobie ją w knajpie przy pomidorowej z duzym makaronem rurki-dobrze ze obsluga byla wyrozumiala:)

Zaza haha...te tesciowe. Pewnie chciala ci pokazac ze jest niezastąpiona przez to czekanie.

Aylin ja mialam ochote na hektolitry pomidorowej i galaretki miesno-warzywne ktorych normalnie nie tykam:) Pomidorowa, zurek, ogorkowa tylko kwasne zupy.

Munka gratki za kupke! I za szybkie przystosowanie sie do przedszkola:)

Ostatnia edycja:
Heeej!:)
Wiedzialam kiedy wejsc hihi
Andzia janek byl na monster truckach z tata w urodziny swoje. Bardzo glosno i dzieci na stadionie ogolnie mialy takie sluchawki ochronne, maz sie nie przygotowal i musial jaskowi uszy zatykac caly czas
Plonacych ludzi nie bylo (chyba?!?) a ogolnie pokaz drwal ponad godzine ale jaskowi po pol h sie juz znudzilo:)

Czytam eas wlasnie i jutro napisze wiecej:)

Dzięki dziewczyny za odpowiedź w sprawie syropu. Dałam mu go dzisiaj i w ciągu dnia było zdecydowanie lepiej. Gorzej jest w nocy, jak śpi. Wtedy pewnie spływa mu po gardle i podrażnia powodując kaszel.

Kasiek a ten clemastin dawałaś na noc? Sprawdzę czy mam to może chociaż to dało by mu w miarę spokojnie przespać noc.

Munka wielkie brawa dla Gabi. Aby z kupką już tak zostało.

Aylin to dobrze, ze w miarę dobrze z samopoczuciem, aby tak dalej. A płynów sobie nie żałuj, no może jedynie tylko tych procentowych ;)

No może uda mi sie zdrzemnąć bo w miarę spokojnie Sz. śpi. Dobrej nocy moje drogie.....

Josie masz wyczucie ;p u nas ma być płonący człowiek, strzał z bazuki do samochodu ... no i nie wiem dalej czy to nie za dużo dla M. Mój M ma wziąć stopery , ale.moze słuchawki to lepsze rozwiązanie.
A co tam u was? jak sobie radzicie?

Sylka jak nocka? Wyspaliscie się?

Sylka i jak nocka?

Josie jak tam sobie radzisz z dwójką urwisow?

I coś jeszcze miałam......

U nas dziś pobudka o 7 więc ciekawy dzień się zapowiada bo o 19 msza za moich rodziców i idę z nim sama (K w pracy) nie wiem jak to moje małe wytrzyma 13 godzin bez snu. Czuję że ryk w kościele odwali.....

reklama
A ja wicej tu swojego spiocha nie chwale...nie! Wstala o 6 i do 7.30 skakala nam po lozku zeby pasc i spac dalej! Pewnie teraz bedzie odsypiac do 10.30 a drzemka przesunie sie na 2-3!:/

Sylka mialam dawac 3xdziennie w tym na noc;)

Do góry