reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hejka :)
My już na nogach ale mam lenia dziś idziemy do teściowej na południe bo wczoraj wróciła do PL. Yh.. Dawno mnie nie widziała pewnie swierdzi " ale Ci sie przytyło " zawsze to słysze jak się z nią widzę. Ale teraz na szczęście to tylko dzidziuś.. Moja waga się wyrównała z wagą początkową ... przytyłam pół kilo więc ważę tyle co na pierwszej wizycie u gin. w 8 tygodniu :p Bardzo się cieszę że nie przybieram na wadze ale muszę zacząć się pilnować bo teraz chwila moment i waga skoczy jak szalona :) Od dziś odżywiam się mniej kalorycznie - takie moje postanowienie .. i jak naj mniej słodyczy już nie mogę się tak nimi obżerać.. .
Śnieg cały stopniał , po zimie nie ma śladu . Ciekawe jak to będzie w święta..
Miłego dnia.

W święta podobno ma być na plusie ;) Buuuuu...Kam podzielam postanowienie...ja niestety tyję w oczach...choć lekarz twierdzi, że prawidłowo...ale i tak basta na słodycze! Basta na nocne zachcianki! Basta na białe pieczywo! Basta na zbędne kalorie! Ciekawe ile wytrzymam ;D

reklama
W święta podobno ma być na plusie ;) Buuuuu...Kam podzielam postanowienie...ja niestety tyję w oczach...choć lekarz twierdzi, że prawidłowo...ale i tak basta na słodycze! Basta na nocne zachcianki! Basta na białe pieczywo! Basta na zbędne kalorie! Ciekawe ile wytrzymam ;D
Pewnie wytrzymasz aż... do śniadania :) tak jak ja.. hehe.. ja nie jem w nocy :) ale białe bułeczki to pochłaniam tonami. Ja w pierwszej ciąży już na tym etapie miałam + 4 kg ... a nie jadlam wcale slodyczy niewiem jak to dziala ze pomimo tego ze codziennie zjadam całą czekolade ze 2 batony cukierki i wogole wszystko co mozliwe to nie tyje... pewnie jak nagle mi sie odblokuje to stanie wagi to pojawi się +20 kg a ja zawsze miałam straszną tendencję do tycia..

Tialana więcej szczegółów nie podam bo tylko wiem że dzidzia ma9 cm takie szczegółowe USG miałam robione w szpitalu a tak jak jestem na wizycie to te parametry mój gin mierzy ale zapisuje sobie a mi ich nie podaje zresztą i tak bym nie zapamietała wystarczy że wiem ze wszystko jest na miejscu i jak należy :-)

Co do duszności to w pierwszej ciąży wychodziłam w zimie pod nie małą górkę codziennie na nogach a teraz jak szybciej ide to dostaję zadyszki często mam duszności ale to podobno normalne
Buziak ciesze się że wszystko dobrze

Mój osobisty rzucił palenie :) Założyłam, więc nowe konto i zrobiłam zlecenie stałe 70 zł co tydzień :) To co się uzbiera powinnam dać Mu chyba w nagrodę, ale pewnie wydam na Kluska ;D

Bo chyba już oszalałam...jeszcze nie kupuję, ale podziwiam :) Wybrałam wózek! AAAAAAAAAAA!
Teraz nałogowo obserwuje ubranka unisex (póki co) na Allegro :) Chyba zaczynam wierzyć...chyba zaczynam się cieszyć...chyba zaczyna się świr ;P

Tialana więcej szczegółów nie podam bo tylko wiem że dzidzia ma9 cm takie szczegółowe USG miałam robione w szpitalu a tak jak jestem na wizycie to te parametry mój gin mierzy ale zapisuje sobie a mi ich nie podaje zresztą i tak bym nie zapamietała wystarczy że wiem ze wszystko jest na miejscu i jak należy :-)

Co do duszności to w pierwszej ciąży wychodziłam w zimie pod nie małą górkę codziennie na nogach a teraz jak szybciej ide to dostaję zadyszki często mam duszności ale to podobno normalne
Buziak ciesze się że wszystko dobrze

9 cm! Wow...ostatnio jak widziałam Kluska miała prawie 5...9 to podwójne szczęście!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja się melduję z pracy....ależ wy piszecie od rana...pisareczki:-):-)

mnie to się w ciąży takie pierdoły śnią w nocy że budze się bardziej zmęczona niż sie kładę...masakra

lecę popracować
miłego dzionka

Znow niewyspana musze isc do pracy aaaaaaa jutro szpital - sie boje sie
Zjadlam tosta z serem zapilam kefirasem z malinami, zbieram sromy i do roboty

Milego dnia wszystkim

No właśnie ja nie wiem jak to jest. Tez śpię w nocy a rano wstaje niewyspana i codziennie z bólem głowy. Dobrze ze nie pracuje od rana tylko dopiero po południu bo nie wiem jak bym to zniosła.

Cze dziewczyny!
Czytam na bieżąco, ale kompletnie nie mam weny na pisanie :baffled: To chyba jeden z objawów lenistwa...

Ciszę się, że wczorajsze przygody skończyły się tylko na strachu.
Choć ja wiedziałam, że tak będzie :tak: Żyję sobie w przeświadczeniu, że jak już jest/mija ten 12 tc to nic już naszych bąbli nie ruszy :no:

Dzisiaj wracam do pracy po ponadtygodniowym lenistwie... Ależ mnie się nie chce! Dzisiejszy dzień mam lajtowy, więc jakoś przepękam, ale kolejne 3 dni - masakra. No ale jak to mówią "nie chcem, ale muszem".

Pozdrawiam!

reklama
ja już po serduszko 156ud/min
crl 53,0mm
wszystko ok :-):-D jak się ciesze
gratuluje i takze sie ciesze ze wszystko w porzadku:)
Madzia, Silicpol, Buziak Wam rowniez gratuluje. wiedzialam ze wsyzstko bedzie dobrze. a teraz odpoczywac i rosnac(tzn dzieci rosnac, Wy nie musicie :p)

Dorota wszystkiego najlepszegona nowej drodze zycia:) Jo dopiero po urodzeniu malenstwa sie zaobraczkuje, mielismy zima brac ale jednak latem bedzie:)

Witam :) do 2ej oglądałam film, a od 5ej już drugi.
ogladaj ogladaj poki mozesz:p chociaz pozniej jakby dziecie nie spalo tez mozna hehe ja pierwszy mesziac jak Rafal nie spal to jak go w nocy karmilam albo lulalam to przy okazji pisalam jeszcze na bb z innymi mamami ktore tez nie mogly spac :D ale po miesiacu juz sie uspokoilo:)
Hejka :)
My już na nogach ale mam lenia dziś idziemy do teściowej na południe bo wczoraj wróciła do PL. Yh.. Dawno mnie nie widziała pewnie swierdzi " ale Ci sie przytyło " zawsze to słysze jak się z nią widzę. Ale teraz na szczęście to tylko dzidziuś.. Moja waga się wyrównała z wagą początkową ... przytyłam pół kilo więc ważę tyle co na pierwszej wizycie u gin. w 8 tygodniu :p Bardzo się cieszę że nie przybieram na wadze ale muszę zacząć się pilnować bo teraz chwila moment i waga skoczy jak szalona :) Od dziś odżywiam się mniej kalorycznie - takie moje postanowienie .. i jak naj mniej słodyczy już nie mogę się tak nimi obżerać.. .
Śnieg cały stopniał , po zimie nie ma śladu . Ciekawe jak to będzie w święta..
Miłego dnia.
Kamila ja tez sobie obiecuje ze nie bede jesc tyle, ze nie przytyje tyle co w poprzedniej(30:/). wtedy juz mialam 4 na plusie, teraz 1.jak widze lody to niestety wymiekam. nie wiem co mnie na te lody wzielo. wtamtej ciazy non stop ciasta piekam, doslownie co drugi dzien duza blache i jadlam jadlam jadlam :Dteraz mam jeszcze smaka na galaretki , kisiel, budyn wszystkie deserki torebkowe:)
Śnieg mialas????u mnie ciagle 6-7 stopni i co najwyzej deszcz pada:)
Dzien dobry,
Melduje sie z mojego lozkowego centrum dowodzenia :)
pozdrawiam z mojego centrum dowodzenia lozkowego:p
Mój osobisty rzucił palenie :) Założyłam, więc nowe konto i zrobiłam zlecenie stałe 70 zł co tydzień :) To co się uzbiera powinnam dać Mu chyba w nagrodę, ale pewnie wydam na Kluska ;D

Bo chyba już oszalałam...jeszcze nie kupuję, ale podziwiam :) Wybrałam wózek! AAAAAAAAAAA!
Teraz nałogowo obserwuje ubranka unisex (póki co) na Allegro :) Chyba zaczynam wierzyć...chyba zaczynam się cieszyć...chyba zaczyna się świr ;P
Carla a gdzie Twoj suwaczek?dlaczego nie chcesz wstawic?
Ja nie pale juz ponad 2 miesiace, dumna z siebie jestem:)bo ciezko bylo, poprzednio rzucilam jak tylko pozytywny test zobaczylam i mnie nie ciagnelo ale tym razem mocno walczylam ze soba. Gratki dla meza:)
Jaki wozek wybralas?
Tak produkujecie ze ciezko nadrobic. Witam reszte i milego dnia:)

Ostatnia edycja:
Do góry