reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mnie tez boli kręgosłup na szczęście nie codziennie. Zastanawiam sie czy to twardnienie macicy to odczuwacie jak skurcze bezbolesne czy jak? Czasami mam wrażenie jakbym na dole miała ciężki twardy kamień , ale nie zawsze. A skurczy wydaje mi sie ze nie mam. W czwartek USG genetyczne. Trochę sie boje:no: Staram sie za często nie myśleć ale jakoś ten wiek 35 lat tak skłania do takich głupich myśli. Ehh co będzie to będzie.

reklama
Witam,
ja po 3 dniach nieobecności nie jestem w stanie nadrobić zaleglości w czytaniu. Kręgosłup też nie pobolewa i dotakowo jescze kość ogonowa nad prawą nogą, ale do wytrzymania.
Odnośnie zgagi to w mojej ciązowej książce przeczytałam, ze jak kobietę męczy często zgaga to jest prawdopodobne, że urodzi dzieciaczka z włosami, bo wydziela się coś tam..... ale nie wiem ile w tym prawdy. mnie też męczy zgaga i tym się pocieszam, ja też się urodziłam z ciemnymi gęstymi wosami więc może dzidzi pójdzie w mamusię;-) (chociaż teraz mam naturalne jasne i cienkie)

Witam,
ja po 3 dniach nieobecności nie jestem w stanie nadrobić zaleglości w czytaniu. Kręgosłup też nie pobolewa i dotakowo jescze kość ogonowa nad prawą nogą, ale do wytrzymania.
Odnośnie zgagi to w mojej ciązowej książce przeczytałam, ze jak kobietę męczy często zgaga to jest prawdopodobne, że urodzi dzieciaczka z włosami, bo wydziela się coś tam..... ale nie wiem ile w tym prawdy. mnie też męczy zgaga i tym się pocieszam, ja też się urodziłam z ciemnymi gęstymi wosami więc może dzidzi pójdzie w mamusię;-) (chociaż teraz mam naturalne jasne i cienkie)

w pierwszej ciaży zgaga nie miałam, a Lila urodziła się z długimi czarnymi włosami:)Myślę,że to nie ma znaczenia:)

Wczoraj skonczylam 13tydzien, uczcilam to fryzjerem i shellac-iem...w koncu wygladam jak czlowiek :D
Za dwa dni szpital i pobiora mi wiadro krwi brrr
Obym zobaczyla bobo chociaz na usg

niezapominajka
fajny brzusio, zazdroszczę!

agaundpestka
ja też jeszcze nie umieszczam bo oprócz tłuszczu to nic jeszcze nie widać

Dziewczyny, ja też czuję takie wypychanie ale mimo tego, że to moja 2 ciąża to nie mam pewności, czy to to, wszędzie czytam, że to za wcześnie na poczucie ruchów ale jak już tylu z nas się wydaje, że to już to, to może rzeczywiście??

Kręgosłup
Ja mam masakrę, choć nie wiem czy to od ciąży bo przed ciąża też miałam problemy. Dziś obudziłam się o 2.00 i nie mogłam spać z powodu bólu pleców, cały dzień mnie boli, wszystko robię z trudem, a do tego nie opuszcza mnie wcale straszna słabość, zmęczenie, senność i lekkie mdłości. Ostatnio tak sobie pomyślałam, ze stan w którym się znajduję od dłuższego czasu bardzo przypomina mi KACA tylko że ja oczywiście nic nie piję..

mamina
a co to jest shellac??

zgaga nie ma nic do włosów, ja poprzednio miałam straszną zgagę a maks się łysy urodził i jeszcze dłuuuugo był łysy

Ostatnia edycja:
Pisałyście o twardnieniu macicy. Mi też od 3 dni twardnieje, zwłaszcza jak siedzę. Do tego boli mnie kość miednicy. Dziwne uczucie, jakby mnie ktoś kopnął.
któraś tak miała, moze w poprzedniej ciaży?? Mam się niepokoić??

cześć dziewczynki ja nie pisze ale na bieżąco czytam:-)
ja dziś idę zobaczyć mojego bobaska po raz pierwszy:-D już nie mogę się doczekać gdzie tu 19.30:szok: trzymajcie za nas kciuki napisze po wizycie

Hej kochane:)
Witam sie juz z nowym nazwiskiem i obraczka na palcu :)

Heh calły slub masakra... rozplakalam sie podczas przysiegi i nie moglam slowa wypowiedziec, a jak urzednik dal akt malzenstwa i pogratulowalam to wybieglam z sali bo myslalam ze padne;p :D:D maz sie troce zdziwil jak nagle zniknelam z sali;pp na przyjeciu niestety 4 razy fest wymiotowalm ale pomimo tego bardzo milo bylo i przyjemnie:))

Od męża dostałam też prezent "poślubny" wykupil mi wizyte u najlepszego specjalisty u nas w miescie z ginekologii i prowadzenia ciazy na specjalsityczne badanie usg :) kosztuje 500 zl wiec mam nadzieje ze porzadnie sie tam wszytskim zajmie:)) Wiec w czwartek o 17 lece na to badanko:))

No i z mniej fajnych info wciaz chudne i nic na to nie moge poradzic.... brzuch calkowicie zniknal nawet wzdec nie ma wieczornych... i na slubie nikt nie mogl uwierzyc ze to praktycznie juz 4 miesiac lada moment.

sicilpol, buziak! 3mam za Was kciuki!! napewno bedzie wszystko dobrze:) oraz za wszystkie dzisiejsze wizytki.

Ps. czy wy tez czasem czujecie taki lekki ucisk/ sciskanie w macicy ? ja tak mam od poczatku teraz coraz czesciej... z razy pouciska i przestaje.... poza tym nie wiem od czego mam mega za kwas nad prawym biodrem;/

reklama
Hej kochane:)
Witam sie juz z nowym nazwiskiem i obraczka na palcu :)

Heh calły slub masakra... rozplakalam sie podczas przysiegi i nie moglam slowa wypowiedziec, a jak urzednik dal akt malzenstwa i pogratulowalam to wybieglam z sali bo myslalam ze padne;p :D:D maz sie troce zdziwil jak nagle zniknelam z sali;pp na przyjeciu niestety 4 razy fest wymiotowalm ale pomimo tego bardzo milo bylo i przyjemnie:))

Od męża dostałam też prezent "poślubny" wykupil mi wizyte u najlepszego specjalisty u nas w miescie z ginekologii i prowadzenia ciazy na specjalsityczne badanie usg :) kosztuje 500 zl wiec mam nadzieje ze porzadnie sie tam wszytskim zajmie:)) Wiec w czwartek o 17 lece na to badanko:))

No i z mniej fajnych info wciaz chudne i nic na to nie moge poradzic.... brzuch calkowicie zniknal nawet wzdec nie ma wieczornych... i na slubie nikt nie mogl uwierzyc ze to praktycznie juz 4 miesiac lada moment.

sicilpol, buziak! 3mam za Was kciuki!! napewno bedzie wszystko dobrze:) oraz za wszystkie dzisiejsze wizytki.

Ps. czy wy tez czasem czujecie taki lekki ucisk/ sciskanie w macicy ? ja tak mam od poczatku teraz coraz czesciej... z razy pouciska i przestaje.... poza tym nie wiem od czego mam mega za kwas nad prawym biodrem;/

Jeszcze raz gratuluje z okazji ślubu.....wspaniały prezent od małżonka
Natomiast Ja rano niemam brzucha a jak tylko zjem zaczynam się ruszać to i pojawia się zaokrąglenie ...Pozdrawiam

Do góry