reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

kamila, madzia- zycze Wam powodzenia i samych milych widokow u lekarza :)
kamilka- nie przejmuj sie, to taki rutynowy zabieg i tylko moze pomoc Wam! :)

reklama
Witam ja mam dziś wizytę już się nie mogę doczekać aż zobaczę maluszka mam nadzieję że będzie wszystko ok postaram się dziś wynegocjować zdjęcie bo do tej pory nie dostałam. Zrobiłam też kontrolne badanie moczu zobaczymy co się tam dzieję z tym moim pęcherzem.
Zyczę miłego dnia ciężaróweczki :)
Tialana ja też weekend w szkole :-)

Jesteśmy w tym samym dniu i zazwyczaj masz wizytę tydzień przede mną i zawszę czekam z niecierpliwością na wieści od ciebie :-)
Na pewno wszystko jest dobrze a maluszek pewnie urósł sporo ;-)
O której masz wizytę?

Jesteśmy w tym samym dniu i zazwyczaj masz wizytę tydzień przede mną i zawszę czekam z niecierpliwością na wieści od ciebie :-)
Na pewno wszystko jest dobrze a maluszek pewnie urósł sporo ;-)
O której masz wizytę?

o 15 ale nie wem czy nie bede czekac dluzej
jak tylko wroce to zdam relacje :-)

Witam:)
katrina wiem, już wiem (mniej więcej:));-) codziennie tu zagladam:tak:
po prostu napisałam to co myslałam kiedyś:-) jak tu zaczełam pisać
no ja z podobnych powodow przstalam pisac na poczatku bo kiedys bylam :)ale nie moglam sie wbic w rozmowe wogole a wtedy bylo nas chyba jeszcze wiecej

Witajcie
a ja tak nie chcialam do tesciowej, a w koncu u niej wyladowalam z wlasnej glupoty i to nie na 5 dni tylko na niewiadomo ile :(
Wczoraj obudzilam sie kolo 6 i prawie ze dostalam zawalu, plamilam. Krwi nie bylo duzo takie plamy jasnorozowe. No ale pomna poprzednich wypadkow pognalismy do szpitala. Nie powiem, mielismy dejavu z grudnia zeszlego roku. Izba Przyjec, oddzial... Meza nie wpuscili. Okazalo sie ze z mrowka wszystko ok, urosla nawet 7mm Przez 5dni problem tylko z tym, ze mam nisko lozysko. Lekarz powiedzial, ze musi jeszcze pojsc w gore stad plamienie. bezwzgledny odpoczynek- tak mi potem powiedzial ginekolog i kontrola w piatek.
Musialam sie przemeczyc albo uniesc cos :(
Problem w tym ze nie wiem z czym... W sObote mnie tak glowa bolala i to Pewnie byl znak, by sie nie ruszac z lozka grrrr
Tak wiec maz nie wypuszczajac mnie z auta zapakowal mi rzeczy i oto jestem- u tesciowej przybita do lozka :no:
Odpoczywaj i korzystaj . dobrze ze szpital tak blisko ale mam nadzieje ze jednak sie nie przyda. ja w poprzedniej miesiac w domu lezalam i mialam przyzwolenie na 2 razy toaleta i musialam sie na to zgodzic zeby mnie w szpitalu nie polozyli.leki jakies bierzesz bo nie doczytalam?
Ja też kołyskę będę miała, musze poszukać gdzieś w sklepach ale jeszcze dużo czasu,, niestety kołyska posłuży tylko z 6 miesięcy ale łóżeczka nie mam gdzie postawic nie zmieści mi sie musiala bym meble wyrzucić żeby łóżeczko wstawić a wtedy nie było by gdzie ubranek trzymać:p Pewnie jak dziecko skończy 6 miesięcy będzie spało ze mną i z synem bo mój synio śpi ze mną na wersalce od urodzenia hehe :) Widziałam pękne kołyski na allegro i nawet nie jakieś strasznie drogie ale niewiadomo jaka jakość.. pewnie za jakieś 4 miesiące zacznę poszukiwania.
KAmila, Tialana mi sie kolyska marzy ale to jednak tylko kilka miesiecy wiec wolimy kupic lepsze lozeczko, chociaz widzialam kiedys lozeczka z dostawiamymi"plozami" czy jak to sie nazywa:) i wtedy sie kolysza:)
Kamila u mnie tez miejsca nie ma, nie wiem jak sie Rafal zmiesci z malenstwem w pokoju...na poczatku na pewno dzidzia bedzie w pokoju ze mna bo i tak nie da spac starszemu a potem ja wyprowadze :p
Madzia , Kamila powodzenia na wizytach!!!

A u mnie od rana deszcz pada i jest tecza :eek::-Dfajny grudzien:)taka zima jak dla mnie to moze byc:)

Witam ja mam dziś wizytę już się nie mogę doczekać aż zobaczę maluszka mam nadzieję że będzie wszystko ok postaram się dziś wynegocjować zdjęcie bo do tej pory nie dostałam. Zrobiłam też kontrolne badanie moczu zobaczymy co się tam dzieję z tym moim pęcherzem.
Zyczę miłego dnia ciężaróweczki :)
Tialana ja też weekend w szkole :-)

W takim razie powodzenia na wizycie :)

cześć kobietki!
trochę miałam przerwy ale już jestem w domu, dojechaliśmy cało i zdrowo choć dla mnie już takie 5 godzin w samochodzie było bardzo męczące. Mam kupę roboty, jak to po podróżach sajgon straszny w domu a chcemy jeszcze dziś wewnątrz i na zewnątrz przyozdobić dom świątecznie.

Kto dziś ma to szczęście zobaczyć swoje szczęście?

kamila, madzia
powodzenia, radości i jak najmniej nerwów i stresów

ja w środę mam genetyczne, prawdopodobnie 4d, tak się dowiedziałam ale nie mam pewności, wcale się nie cieszę bo ani mi ani mężowi te trójwymiarowe widoki się za bardzo nie podobają, jakieś takie są dla mnie trochę przerażające. Trochę się stresuję ale bardziej się cieszę i nie mogę doczekać aż zajrzymy do małego bączka!

Cześć Mamuśki!
Czytam Was regularnie, ale z lenistwa...piszę dopiero dziś ;D
Powodzenia na wizytach!!!!!!!!!!!
Sicilpol-odpoczywać!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Straszą dziecinnymi podwyżkami w nowym roku...oby się nie sprawdziło...bo jakoś boję się już kupować...Kam kołyski są cudne :)

Cześć Mamuśki!
Czytam Was regularnie, ale z lenistwa...piszę dopiero dziś ;D
Powodzenia na wizytach!!!!!!!!!!!
Sicilpol-odpoczywać!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Straszą dziecinnymi podwyżkami w nowym roku...oby się nie sprawdziło...bo jakoś boję się już kupować...Kam kołyski są cudne :)
eh ciągle podwyżki i podwyżki ... a pensji nikt nikomu nie podnosi chore to jakby niby każdy nagle stal sie bogatszy.. z kosmosu eh.

Witam dziewczynki :)
Kolejny dzień i kolejny tydzień przed nami :)
Byłam wczoraj w SPA - 3 godziny sie wygrzałam, wypływałam i generalnie odmokłam za wszystkie czasy :)
Dobrze, że jeszcze w stary strój kąpielowy wchodzę :)

Wizytę u gina mam w przyszły wtorek - mówił, że badać się nie musimy - ale chyba będę chciała podglądnąć fasolka :)

Z dań świątecznych mam zaplanowane:
sernik, makowiec, piernik staropolski, bakaliowiec, barszczyk się juz kisi - z uszkami będzie, pierogi, pewnie jak mi sie zechce to gołąbki zrobię (będą na obiad w 1 dzień świąt) sałatka śledziową, i coś z ryby na ciepło wymyślić muszę.
Z tradycji u mojego męża sa jeszcze kasze wszelkiego rodzaju - pecak lubie z suszkami, a resztę raczej sobie daruję :)

reklama
Ja w tym roku pierwszy raz w życiu będę sama robiła wigilię, tzn z mężem i na szczęście tylko dla naszej trójki.U mnie na pewno będzie barszczyk z uszkami i pierogi z kapustą i grzybami i karp a dalej jak nam się będzie chciało;-)

Do góry