reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witajcie - wreszcie Was doczytałam, dziś mieliśmy dzień zakupowy i czas szybko zleciał,

gkvip - no ja chciałam zdążyć z dzidziusiem przed wnukami i się udało, ale lada moment mogę być i babcią, taka kolej rzeczy...

polaa - no dużo nas, dużo nas... ale jak juz jesteś na bieżąco to juz będziesz wiedziała która to która, co i jak...

reklama
katrina wiem, już wiem (mniej więcej:));-) codziennie tu zagladam:tak:
po prostu napisałam to co myslałam kiedyś:-) jak tu zaczełam pisać

Hej :-)

Kamila ja też nigdy nie robiłam sałatki gyros ale jadłam u koleżanki, przepyszna:tak: także polecam;-)
Życzę powodzenia na jutrzejszej wizycie u gina:tak: oby obyło się bez zakładania tego pessara, trzymam kciuki :);-)

Waris super wiadomość :tak:

gkvip moje dziecko ma dopiero 2 lata a ja już męzowi zapowiedzialam, ze na " TE" tematy bedzie On z Nim rozmawiał:-D Stwierdził, że nie ma problemu, zobaczymy za kilkanaście lat:tak::-D

Muszę się przyznać, że wcześniej tez mialam wrazenie jakbym była pomijana:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale wiem jak to jest jak się pisze caly czas, od razu się kogoś "poznaje" i wiadomo kto jest kim:tak: musialam się po prostu wdrożyć:tak::zawstydzona/y: apropo poznania na pewno wiekszośc z nas ma nk lub facebook'a, moze fajnie byloby się lepiej poznać i wiedziec z kim się pisze, co Wy na to? Moze swoje dane podamy na zamkniety(imie i nazwisko, zeby mozna bylo się znależ nawzajem). Jak glupi pomysl to sorry;-)

Dziękuję - ja już mam od rana biegunkę pewnie ze stresu chociaż jak narazie go tak bardzo nie odczuwam - pewnie to podświadomość. Wychodzę z domu ok 15 więc jeszcze dużo dużo czasu.

witajcie - wreszcie Was doczytałam, dziś mieliśmy dzień zakupowy i czas szybko zleciał,

gkvip - no ja chciałam zdążyć z dzidziusiem przed wnukami i się udało, ale lada moment mogę być i babcią, taka kolej rzeczy...

polaa - no dużo nas, dużo nas... ale jak juz jesteś na bieżąco to juz będziesz wiedziała która to która, co i jak...

katrina tak patrzę na Twoj suwaczek :p Wynika z niego że Magdalena ma dopiero 6 dni .. :) :p

My już od 6 na nogach - wyspaliśmy się :) Kolejną noc pod rząd miałam ten sam sen - czułam ruchy dziecka heh... Już strasznie nie mogę się doczekać dlatego co noc mi się to śni :)

Witajcie
a ja tak nie chcialam do tesciowej, a w koncu u niej wyladowalam z wlasnej glupoty i to nie na 5 dni tylko na niewiadomo ile :(
Wczoraj obudzilam sie kolo 6 i prawie ze dostalam zawalu, plamilam. Krwi nie bylo duzo takie plamy jasnorozowe. No ale pomna poprzednich wypadkow pognalismy do szpitala. Nie powiem, mielismy dejavu z grudnia zeszlego roku. Izba Przyjec, oddzial... Meza nie wpuscili. Okazalo sie ze z mrowka wszystko ok, urosla nawet 7mm Przez 5dni problem tylko z tym, ze mam nisko lozysko. Lekarz powiedzial, ze musi jeszcze pojsc w gore stad plamienie. bezwzgledny odpoczynek- tak mi potem powiedzial ginekolog i kontrola w piatek.
Musialam sie przemeczyc albo uniesc cos :(
Problem w tym ze nie wiem z czym... W sObote mnie tak glowa bolala i to Pewnie byl znak, by sie nie ruszac z lozka grrrr
Tak wiec maz nie wypuszczajac mnie z auta zapakowal mi rzeczy i oto jestem- u tesciowej przybita do lozka :no:

Witajcie
a ja tak nie chcialam do tesciowej, a w koncu u niej wyladowalam z wlasnej glupoty i to nie na 5 dni tylko na niewiadomo ile :(
Wczoraj obudzilam sie kolo 6 i prawie ze dostalam zawalu, plamilam. Krwi nie bylo duzo takie plamy jasnorozowe. No ale pomna poprzednich wypadkow pognalismy do szpitala. Nie powiem, mielismy dejavu z grudnia zeszlego roku. Izba Przyjec, oddzial... Meza nie wpuscili. Okazalo sie ze z mrowka wszystko ok, urosla nawet 7mm Przez 5dni problem tylko z tym, ze mam nisko lozysko. Lekarz powiedzial, ze musi jeszcze pojsc w gore stad plamienie. bezwzgledny odpoczynek- tak mi potem powiedzial ginekolog i kontrola w piatek.
Problem w tym ze nie wiem z czym... W sObote mnie tak glowa bolala i to Pewnie byl znak, by sie nie ruszac z lozka grrrr
Tak wiec maz nie wypuszczajac mnie z auta zapakowal mi rzeczy i oto jestem- u tesciowej przybita do lozka :no:

Słuchaj trudno teściową przeżyjesz ale najważniejsze jest to że musisz odpoczywać... teściowa pewnie jedzonko pod nos podstawia :p więc leż wykorzystaj to bo to w koncu chodzi o dzidziusia , na pewno będzie wszystko wporządku bo innej opcji nie ma ale jak lekarz kazal leżeć to trzeba leżeć ..

Dzieki dziewczyny,
Nie, nie jest tak zle, chodzi wlasnie o to, ze tutaj mam wszystko pod nos, a w domu jednak musialabym wstawac.
No a najwazniejsze, ze naprzeciwko domu jakies 150m stad w razie czego mam szpital z moim lekarzem :-D
Poki co leze plackiem

Witajcie

Najważniejsze że z maleństwem wszystko dobrze a teściową trzeba w takim razie wykorzystać, popatrz na to z tej strony że teraz naprawdę odpoczniesz i nie musisz myśleć co trzeba w domu zrobić. Wiem że pewnie łatwo mówić bo samej też by mi taka sytuacja nie bardzo odpowiadała ale poszukaj w tym "urlopie" jakiegoś pozytywu ;-)

Kamila trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę a jeżeli nawet będzie trzeba tą obręcz założyć to wiadomo że to dla dobra dziecka więc chyba nie trzeba się martwić

Dziewczyny byłam 2 dni na uczelni i 30 str do nadrobienia, poszalałyście trochę ;-)

Widziałam że był wątek łóżeczka dla maleństwa i chyba was zaskoczę bo my będziemy mieć najpierw drewnianą piękną kołyskę w której ponad 25 lat temu wylegiwał się mój mąż a później też drewniane łóżeczko z regulacją poziomu w którym ja spałam i rozrabiałam 24 lata temu :biggrin2: są to mebelki które wysłużyły się już nie jednemu dziecku i są tak solidnie zrobione że i bez problemu naszym się przydadzą, wystarczy je tylko wymyć a kołyskę odmalować ale z tym zaoferowała się już teściowa ;-)

ZA tydzień mamy wizytę i powoli zaczyna się napięcie z nią związane ale wiem że wszystko musi być dobrze

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Pozdrawiam gorąco :biggrin2:

Ja też kołyskę będę miała, musze poszukać gdzieś w sklepach ale jeszcze dużo czasu,, niestety kołyska posłuży tylko z 6 miesięcy ale łóżeczka nie mam gdzie postawic nie zmieści mi sie musiala bym meble wyrzucić żeby łóżeczko wstawić a wtedy nie było by gdzie ubranek trzymać:p Pewnie jak dziecko skończy 6 miesięcy będzie spało ze mną i z synem bo mój synio śpi ze mną na wersalce od urodzenia hehe :) Widziałam pękne kołyski na allegro i nawet nie jakieś strasznie drogie ale niewiadomo jaka jakość.. pewnie za jakieś 4 miesiące zacznę poszukiwania.

reklama
Witam ja mam dziś wizytę już się nie mogę doczekać aż zobaczę maluszka mam nadzieję że będzie wszystko ok postaram się dziś wynegocjować zdjęcie bo do tej pory nie dostałam. Zrobiłam też kontrolne badanie moczu zobaczymy co się tam dzieję z tym moim pęcherzem.
Zyczę miłego dnia ciężaróweczki :)
Tialana ja też weekend w szkole :-)

Do góry