reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Jakby nie było to ciało obce. Organizm moze reagowac alergicznie. Moim kolezankom nasiliły sie grzybice i uplawy. Lekarz musial co jakis czas wyciagac zeby drogi mogly sie oczyścic i wydzieliny swobodnie wydostać.
Moze u Ciebie nie bedzie tak źle, ale ryzyko jest
No i skraca Ci się szyjka macicy, a nie macica ;)
Tez się o to martwie i wciąz pytam gina czy jest dobrze.

no tak skrótowo napisałam macica a nie szyjka macicy :D

Jutro się wszystko okarze.. yh.

reklama
hahah- myślisz,że już? a on z tych już dorosłych czy jeszcze dzieci?

a moze go zapytaj:)
Dla mnie to on zawsze dzieckiem bedzie i pewnie tak do konca zycia bede go spostrzegac:-D
Wiesz on ma prawie 15lat, spotyka sie z dziewczyna, no i tu w szkocji do oni jakos tak wszyscy wczesnie zaczynaja !!!
Jak przedstawil nam swoja dziewczyne to z M galy z orbit wyszly a szczeki na podloge opadly - wygladala na conajmniej 20lat i taka mase tapety na twarzy miala ze ja w zyciu czegos takiego nie widzialam:szok: a jest w tym samym wieku co syn!!!
Gdy probujemy z nim o seksie rozmawiac to sie z nas smieje!!! i mowi co wy tam wiecie:-D

Ostatnia edycja:
Teraz bardzo dużo 15 latków ma już za sobą pierwszy raz ...

Ja w wieku 14 lat już mieszkałam sama z bratem dwa lata starszym - oj ja bym tak swojego 14 letniego dziecka nie zostawila.
Niby już byłam bardzo dojrzała jak na ten wiek no ale wiadomo w głowie pusto.

Hej mamuski. Dzisiaj u mnie okropna pogoda i nastroj tez jakis dziwny. Jak nikomu nie odgryze glowy do konca dnia to bedzie dobrze. Zaliczylam zakupy jedzeniowe w tym i sledzie - mniam mniam. Obiadu dzis nie gotuje! Strajk i juz! Do restauracji chce!

Waris gratuluje wizyty, milo sie czyta dobre wiesci.

Kamila nie martw sie - jestes pod stala opieka lekarza - musi byc dobrze

Gkvip dzieciaczki tak szybko dojrzewaja, ze ani sie obejrzysz a doczekasz sie wnukow. Oby nie za szybko :-p

Verita jesli chcesz mozesz jeszcze zrobic test poczworny miedzy 14 a 20 tyg ciazy. Badaniu poddana zostaje krew matki : W tym teście mierzy się poziom osoczowej alfa-fetoproteiny u matki (płodowe białko wątroby), estriolu (hormon ciążowy), ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej (hCG, hormon ciążowy) i wysokiej alfa-inhibiny (INHA)[19]. Ja mialam robiony ten test bo na usg dzidzia nie chciala sie odwrocic.

Miki linkow juz szukam i wkleje w odpowiednim temacie.

No i odpowiadajac na pytanie to chyba nie bede robic usg 3d - tutaj jest koszmarnie drogie. W cenie usg moge juz kupic lozeczko np.
A poza tym to lece na watek kulinarny poprzegladac przepisy na salatki :-)

Teraz bardzo dużo 15 latków ma już za sobą pierwszy raz ...

Ja w wieku 14 lat już mieszkałam sama z bratem dwa lata starszym - oj ja bym tak swojego 14 letniego dziecka nie zostawila.
Niby już byłam bardzo dojrzała jak na ten wiek no ale wiadomo w głowie pusto.

No i wlasnie dlatego obawiam sie ze juz jest po :-( a wolalabym zeby tatusiem za wczesnie nie zostal!!! A tu to takie popularne u mlodych dziewczyn - byc mamusia - tym bardziej ze jest to jeden ze sposobow na wlasne cztery katy w tym kraju.
Syn wydaja sie byc rozsadny ale wszyscy wiemy ze ten wiek robi swoje!!!

Hej mamuski. Dzisiaj u mnie okropna pogoda i nastroj tez jakis dziwny. Jak nikomu nie odgryze glowy do konca dnia to bedzie dobrze. Zaliczylam zakupy jedzeniowe w tym i sledzie - mniam mniam. Obiadu dzis nie gotuje! Strajk i juz! Do restauracji chce!

Waris gratuluje wizyty, milo sie czyta dobre wiesci.

Kamila nie martw sie - jestes pod stala opieka lekarza - musi byc dobrze

Gkvip dzieciaczki tak szybko dojrzewaja, ze ani sie obejrzysz a doczekasz sie wnukow. Oby nie za szybko :-p

Verita jesli chcesz mozesz jeszcze zrobic test poczworny miedzy 14 a 20 tyg ciazy. Badaniu poddana zostaje krew matki : W tym teście mierzy się poziom osoczowej alfa-fetoproteiny u matki (płodowe białko wątroby), estriolu (hormon ciążowy), ludzkiej gonadotropiny kosmówkowej (hCG, hormon ciążowy) i wysokiej alfa-inhibiny (INHA)[19]. Ja mialam robiony ten test bo na usg dzidzia nie chciala sie odwrocic.

Miki linkow juz szukam i wkleje w odpowiednim temacie.

No i odpowiadajac na pytanie to chyba nie bede robic usg 3d - tutaj jest koszmarnie drogie. W cenie usg moge juz kupic lozeczko np.
A poza tym to lece na watek kulinarny poprzegladac przepisy na salatki :-)

Wiem że wszystko będzie wporządku bo jestem w dobrych rękach ale chciała bym żeby wszystko SAMO wrociło do normy żeby nie było trzeba tam nic wkładać :p

No i wlasnie dlatego obawiam sie ze juz jest po :-( a wolalabym zeby tatusiem za wczesnie nie zostal!!! A tu to takie popularne u mlodych dziewczyn - byc mamusia - tym bardziej ze jest to jeden ze sposobow na wlasne cztery katy w tym kraju.
Syn wydaja sie byc rozsadny ale wszyscy wiemy ze ten wiek robi swoje!!!

Ja myslę że gdyby mnie mama zapytała czy jestem już PO albo chciala o tym rozmawiać to odpowiedziała bym jej jakoś wymigująco np " co Ty możesz wiedzieć" albo "oj mamo" heh.. dlatego może lepiej by było poprostu usiąść przy herbacie dać mu do ręki paczkę prezerwatyw i powiedzieć " synku jesteś już prawie dorosły , masz dziewczynę to może Ci się przydać" syn się speszy i może sie zaśmiać ale weźmie je sobie i na pewno z nich skorzysta w razie zbliżenia to jest pewne a Wy nie bedziecie się musieli martwić o "wnuki" :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
wszystkie weekenduja:)ja siedze sama to moge byc czesto przy kompie. maly juz spi, mojego nie moge przez skypa obudzic a zamawial budzenie:-D:rofl2: i nie wiem co teraz hehe
jakis film chyba wlacze i do spania;-)

Fakt, cicho.....a ja mam mega lenia. Nic dziś nie zrobilam i znow mnie mdli, cos bym zjadła i sama nie wiem co :crazy:

reklama
Hej :-)

Kamila ja też nigdy nie robiłam sałatki gyros ale jadłam u koleżanki, przepyszna:tak: także polecam;-)
Życzę powodzenia na jutrzejszej wizycie u gina:tak: oby obyło się bez zakładania tego pessara, trzymam kciuki :);-)

Waris super wiadomość :tak:

gkvip moje dziecko ma dopiero 2 lata a ja już męzowi zapowiedzialam, ze na " TE" tematy bedzie On z Nim rozmawiał:-D Stwierdził, że nie ma problemu, zobaczymy za kilkanaście lat:tak::-D

Muszę się przyznać, że wcześniej tez mialam wrazenie jakbym była pomijana:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale wiem jak to jest jak się pisze caly czas, od razu się kogoś "poznaje" i wiadomo kto jest kim:tak: musialam się po prostu wdrożyć:tak::zawstydzona/y: apropo poznania na pewno wiekszośc z nas ma nk lub facebook'a, moze fajnie byloby się lepiej poznać i wiedziec z kim się pisze, co Wy na to? Moze swoje dane podamy na zamkniety(imie i nazwisko, zeby mozna bylo się znależ nawzajem). Jak glupi pomysl to sorry;-)

Do góry