reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Zdrowych, spokojnych świąt Wielkanocnych,
pełnych nadziei oraz miłości,
Pogodnego nastroju,
oraz najwspanialszych rodzinnych spotkań,
wśród rodziny i najbliższych przyjaciół

e76c02260b595aa2a9e87a18b89e2776.jpg

reklama
Po ciężkiej nocce, przyszła pora na dobre wiadomości. Gabi juz nie zagorączkowała, więc na obecną chwilę zapadła decyzja, że wyjeżdżamy do rodzinki :)
Bylam z nią u lekarki, wsio oki osluchowo, tylko nadal gardło czerwone, więc typowa infekcja. Ma katar i trochę kaszle, ale najważniejsze, że tempka nie rośnie. Ja już prawie zdrowa, tylko głos straciłam :/

Jestem wykończona tym tygodniem, dziś już totalnie nie kontaktowalam. Wielki post a ja na obiad zrobiłam polędwiczkę. Tata mnie oświecił, więc polędwicxkę zamroziłam, a my zjedliśmy pyrki z sadzonym jajem :)
Mialam zrobić dwa mazurki kajmakowe, ale chyba uda mi się zrobić tylko jeden, jak zajedziemy jutro do teściów.

Życzę Wam Kochane pogodnych i wesołych Świąt!!! Zdrowia na cały rok!!! Buziaki, idę spać.

Munka dobrze ze wam juz lepiej! Wesolych!

Mnie dzis dopadl straszny katar i nie wiem czy to alergia czy przeziebienie ale obstawiam to pierwsze...

Ja z mlodym dzis caly dzien w sopocie, na molo deptaku i w parku. Maz w ramach prezentu urodzinowego mial calodniowy kurs na motorowke. Padam z nog.
Mlody sie dzis zakochal w misiu w h&m- weszlam bo bylo -20% na dzieciecym- nie chcial go wypuscic z rak i musialam go kupic:) wola na niego mimi. I juz raz nam z wozka wypadl i byl ryk jak sie zorientowalam ale wrocilismy i mimi na schodach siedzial i czekal. Ufff...

Ide sie pakowac bo jutro wczesnie rano wyjazd:/

Aaaa aga a o co chodzi z tym peweksem???

Ostatnia edycja:
Katrina a bo ja nie jestem dobra w tłumaczeniu, sorry :) wychodzi na to ze jak jest nie cały numer w clarksie tylko np 6.5 to na europejski numer wychodzi 23.5 czyli połówkę tez trzeba dodać :) popatrzyłam na wszystkie buty chlopakow :-D

Munka to dobrze, ze lepiej :tak:

Josie a gdzie jedziecie? Ja znowu przegapilam :zawstydzona/y:

Pieczenie zakoczone. Sernik, 2 mazurki, baby sa.
Przyjaciółka dzwoniła ze ma jutro wyprzedaz w sklepie ciuszków dzieciecych tj promocja na zajczka wiec ide na zakupy :)

Josie - pewex = tani armani = ciuchland = szmateks

Haha aylin dzieki juz myslalam ze we wrocku maja nadal pewexa:)

Pola my znad morza wracamy przez poznan i leszno do krakowa. Tzn jutro spimy u mnie w poznaniu pojutrze w lesznie u tesciow. I zjazd do domu w poniedzialek po poludniu. Ufffff

Nie myslałam, ze to napiszę - PIERWSZA!!! :-):-D
Ucałowania świateczne dla Wszytskich!
A ja mega wk.....iona na P....nie dal rady zając sie wczoraj wieczorem przez chwile dwójką, wiec nici z moich wypieków (a zobowiazałam sie, ze zrobie kilka ciasta na sniadanie jutrzejsze i 60te urodziny mojej mamy w pon.), wiec ostentacyjnie wyrzuciłam wczoraj do smieci wszystkie produkty (zdazyłam zrobic tylko drozdzowe) i zapowiedziałam P., ze w takim razie skoro nie moge zostac sama w kuchni to on finansuje zakup wszystkich ciast....no to wyskoczy z kilku stów...
No i tak jest miło....światecznie....

Ostatnia edycja:
Wow druga??? O tej porze? Dziewczęta oglaszam święta czyli koniec sprzątania. My po święceniu. Ja dodatkowo po krótkich dziecio- zakupach. Placki wczoraj upieczone. Wiec zostalo mi posprzątać :) a ze maz ogarnal lazienke, odkurzyl to tylko salon zostal po położeniu dzidzi spac sie go zrobi :)

Ja o malo a bym dzis byla pierwsza, bo zagladalam na bb i zagladalam ale napisac nie mialam jak, wiec jestem trzecia ;-)

Na poczatek zycze wszystkim WESOLEGO JAJKA i laskawego Dyngusa :-)

Nasze plany wczorajsze (=ogrodek, jarmark) pokrzyzowala pogoda (=wszystko mokre), wiec stanelo na tym, ze do drzemki pojechalismy na ranczo ogladac konie a po drzemce na spacer do lasu. Dzis juz lepiej, wiec do drzemki pojechalismy na jarmark. Sredni, musze przyznac, dla dzieci tylko dmuchany zamek do skakania i kucyki, przygrywala orkiestra deta, tanczyl dzieciecy zespol folklorystyczny, troche straganow (kupilismy balon z helem, entuzjazm sredni) i to tyle ale jak dla dziecia to jeszcze ujdzie.

kasiekz - i co zrobilas, jak Pola chciala siusiu na poczcie? Przetrzymalas, popuscila czy lecialas w krzaki? ;-)

hatszept
- ja tak z moim m mam stale, wiec moj entuzjazm do prac domowych jest zaden - nic sie skonczyc nie da, energie trace glownie na wyklocanie sie, ze ma przypilnowac bejbiszonka solidnie itp itd takze lacze sie solidarnie :growl:

katrina - naj naj dla Alinki! :happy2:

Sunshine - i jak kolezanka?

Jesli chodzi o mowe to mamy oryginalny postep - po dwoch "angielskich" slowach (oil, banana) nauczyl sie rosyjskich: vot eto (kiedy cos pokazuje) i burja (=burza, po rosyjsku буря co prawda oznacza burze na morzu czyli sztorm a nasz ma na mysli chmury deszczowe no ale nie badzmy drobiazgowi :-p) :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wesołego Alleluja!!!!!

U nas też ostro iskrzy od rana więc witam w gronie skłóconych. Mało to zabawne ale prawda taka że u nas to chyba taka tradycja że się kłócimy przed świętami.

Aronia gratuluję postępów w mowie.

Aylin masz zaciecie do pieczenia.

Hatszept postąpiłabym dokładnie tak samo jak Ty. Już widzę minę mojego jak płaci za taki zakup.

Do góry