reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Zdrowych, spokojnych świąt Wielkanocnych,
pełnych nadziei oraz miłości,
Pogodnego nastroju,
oraz najwspanialszych rodzinnych spotkań,
wśród rodziny i najbliższych przyjaciół

e76c02260b595aa2a9e87a18b89e2776.jpg

reklama
Po ciężkiej nocce, przyszła pora na dobre wiadomości. Gabi juz nie zagorączkowała, więc na obecną chwilę zapadła decyzja, że wyjeżdżamy do rodzinki :)
Bylam z nią u lekarki, wsio oki osluchowo, tylko nadal gardło czerwone, więc typowa infekcja. Ma katar i trochę kaszle, ale najważniejsze, że tempka nie rośnie. Ja już prawie zdrowa, tylko głos straciłam :/

Jestem wykończona tym tygodniem, dziś już totalnie nie kontaktowalam. Wielki post a ja na obiad zrobiłam polędwiczkę. Tata mnie oświecił, więc polędwicxkę zamroziłam, a my zjedliśmy pyrki z sadzonym jajem :)
Mialam zrobić dwa mazurki kajmakowe, ale chyba uda mi się zrobić tylko jeden, jak zajedziemy jutro do teściów.

Życzę Wam Kochane pogodnych i wesołych Świąt!!! Zdrowia na cały rok!!! Buziaki, idę spać.

Munka dobrze ze wam juz lepiej! Wesolych!

Mnie dzis dopadl straszny katar i nie wiem czy to alergia czy przeziebienie ale obstawiam to pierwsze...

Ja z mlodym dzis caly dzien w sopocie, na molo deptaku i w parku. Maz w ramach prezentu urodzinowego mial calodniowy kurs na motorowke. Padam z nog.
Mlody sie dzis zakochal w misiu w h&m- weszlam bo bylo -20% na dzieciecym- nie chcial go wypuscic z rak i musialam go kupic:) wola na niego mimi. I juz raz nam z wozka wypadl i byl ryk jak sie zorientowalam ale wrocilismy i mimi na schodach siedzial i czekal. Ufff...

Ide sie pakowac bo jutro wczesnie rano wyjazd:/

Aaaa aga a o co chodzi z tym peweksem???

Ostatnia edycja:
Katrina a bo ja nie jestem dobra w tłumaczeniu, sorry :) wychodzi na to ze jak jest nie cały numer w clarksie tylko np 6.5 to na europejski numer wychodzi 23.5 czyli połówkę tez trzeba dodać :) popatrzyłam na wszystkie buty chlopakow :-D

Munka to dobrze, ze lepiej :tak:

Josie a gdzie jedziecie? Ja znowu przegapilam :zawstydzona/y:

Pieczenie zakoczone. Sernik, 2 mazurki, baby sa.
Przyjaciółka dzwoniła ze ma jutro wyprzedaz w sklepie ciuszków dzieciecych tj promocja na zajczka wiec ide na zakupy :)

Josie - pewex = tani armani = ciuchland = szmateks

Haha aylin dzieki juz myslalam ze we wrocku maja nadal pewexa:)

Pola my znad morza wracamy przez poznan i leszno do krakowa. Tzn jutro spimy u mnie w poznaniu pojutrze w lesznie u tesciow. I zjazd do domu w poniedzialek po poludniu. Ufffff

Nie myslałam, ze to napiszę - PIERWSZA!!! :-):-D
Ucałowania świateczne dla Wszytskich!
A ja mega wk.....iona na P....nie dal rady zając sie wczoraj wieczorem przez chwile dwójką, wiec nici z moich wypieków (a zobowiazałam sie, ze zrobie kilka ciasta na sniadanie jutrzejsze i 60te urodziny mojej mamy w pon.), wiec ostentacyjnie wyrzuciłam wczoraj do smieci wszystkie produkty (zdazyłam zrobic tylko drozdzowe) i zapowiedziałam P., ze w takim razie skoro nie moge zostac sama w kuchni to on finansuje zakup wszystkich ciast....no to wyskoczy z kilku stów...
No i tak jest miło....światecznie....

Ostatnia edycja:
Wow druga??? O tej porze? Dziewczęta oglaszam święta czyli koniec sprzątania. My po święceniu. Ja dodatkowo po krótkich dziecio- zakupach. Placki wczoraj upieczone. Wiec zostalo mi posprzątać :) a ze maz ogarnal lazienke, odkurzyl to tylko salon zostal po położeniu dzidzi spac sie go zrobi :)

Ja o malo a bym dzis byla pierwsza, bo zagladalam na bb i zagladalam ale napisac nie mialam jak, wiec jestem trzecia ;-)

Na poczatek zycze wszystkim WESOLEGO JAJKA i laskawego Dyngusa :-)

Nasze plany wczorajsze (=ogrodek, jarmark) pokrzyzowala pogoda (=wszystko mokre), wiec stanelo na tym, ze do drzemki pojechalismy na ranczo ogladac konie a po drzemce na spacer do lasu. Dzis juz lepiej, wiec do drzemki pojechalismy na jarmark. Sredni, musze przyznac, dla dzieci tylko dmuchany zamek do skakania i kucyki, przygrywala orkiestra deta, tanczyl dzieciecy zespol folklorystyczny, troche straganow (kupilismy balon z helem, entuzjazm sredni) i to tyle ale jak dla dziecia to jeszcze ujdzie.

kasiekz - i co zrobilas, jak Pola chciala siusiu na poczcie? Przetrzymalas, popuscila czy lecialas w krzaki? ;-)

hatszept
- ja tak z moim m mam stale, wiec moj entuzjazm do prac domowych jest zaden - nic sie skonczyc nie da, energie trace glownie na wyklocanie sie, ze ma przypilnowac bejbiszonka solidnie itp itd takze lacze sie solidarnie :growl:

katrina - naj naj dla Alinki! :happy2:

Sunshine - i jak kolezanka?

Jesli chodzi o mowe to mamy oryginalny postep - po dwoch "angielskich" slowach (oil, banana) nauczyl sie rosyjskich: vot eto (kiedy cos pokazuje) i burja (=burza, po rosyjsku буря co prawda oznacza burze na morzu czyli sztorm a nasz ma na mysli chmury deszczowe no ale nie badzmy drobiazgowi :-p) :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Wesołego Alleluja!!!!!

U nas też ostro iskrzy od rana więc witam w gronie skłóconych. Mało to zabawne ale prawda taka że u nas to chyba taka tradycja że się kłócimy przed świętami.

Aronia gratuluję postępów w mowie.

Aylin masz zaciecie do pieczenia.

Hatszept postąpiłabym dokładnie tak samo jak Ty. Już widzę minę mojego jak płaci za taki zakup.

Do góry