reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

czesc Mamuśki

Aga - nie musisz podawać Claritinu codziennie, możesz doraźnie wtedy, gdy występują objawy. Po około godzinie od podania leku powinien katar przejść, o ile to alergiczny (tak jak napisała Josie). Ja też biorę Neoclaritine i nie zawsze biorę tak dzień po dniu - to zależy od ilości alergenów w powietrzu.
Nie rób sobie wyrzutów - chyba nawet lepiej, że nie dawałaś codziennie, bo organizm się przyzwyczaja - jak nie am potrzeby, nie musisz podawać.
Sandałki - śliczne, takie jak lubię. Alinka tez zawsze ma takie, tylko w dziewczęcych kolorach.

Josie - ja w czasie ciąży (z Alinką i Kubusiem) brałam Loratadynę, nie codziennie. Przeważnie jedną tabletkę na tydzień - jak już nie dałam rady bez tabletek. Leki z kategorii B -Stosuj w razie konieczności

PaulinaMaria - GRATULACJE!!!!!!!

reklama
Katrina dzieki za liste:)

Aga sandalki super! Ja mlodemu na lato kupilam rozmiar 24 i tak sie obawiam ze nie dorosnie bo na razie to w 23 ma luzy a lato tuz tuz

Chlopaki na drzemce a ja chyba wyskocze sie po plazy przejsc bo nuda w pokoju

4-ty poranek z suchym pampkiem :-):-):-) od rana biegala bez pamka ja poszlam sie szykowac do lazienki wracam a moj dziec przyniosl sobie nocnik z lazienki, wlaczyla sobie telewizor i siedzi i robi siusiu :szok::eek::-D:-D
A wczoraj zapomnialam zalozyc jej pampersa jak jechalismy ogladac domy :szok: dopiero Pe sie zorientowal jak wyjmowal ja z samochodu :-D i co ponad 2h bez pampersa w samochodzie i SUCHO!!! :-):-):-)

Zaza- grzeczna dziewczynka ;-) brakowalo tu Ciebie!

Andzia- sluchaj lekarza :-D dobrze, ze wyniki OK!

Kasiek- alez Ci dobrze z siostra i uwazaj bo jak nie bedziesz sie jej sluchac to juz Ci Poli nie bedzie pilnowac :-D:-D:-D

Munka
- jak sie dzis czujecie?

Aylin- a pokazaywalas jaka sukieneczke kupilas? bodziaki slodkie te z tym kolnierzykiem :tak:

Josie- na pewno takie wypady na poczatku beda trudne do zorganizowania ale pozniej nabierzesz wpracy i bedzie latwiej :tak:

Polaa- dobrze, ze Wojtus juz lepiej i na pewno sie ucieszy z wycieczki do Kosciola z koszyczkiem :tak: a jak maz zniosl ta ospe?

Katrina- witaj :-)

Aga- 26! :szok: moja ma 21 tzn kupilam jej pelne buty i sandalki w tym rozmiarze ale jak zalozylam sandalki to mam jesze 1,5cm ma luzu :szok::eek: wiec ja sie znowu boje czy jej noga urosnie do lata :confused2: A tego typu co ty kupilas sa najlepsze, tez szukalam ich u nas ale nie moge znalezc?

Dobra dziewczeta lece farbowac wlosy i sie pakowac :-)

P.S kolezanka juz w szpitalu..... czekam na wiesci.....:happy:

Sunshine jaka samodzielna ta twoja córa- gratulacje

U nas z sikaniem w nocy róznie, był juz okres,ze bardzo długo nie sikał, albo budził sie i wołał, teraz znowu mu sie zdarza zlać w pampresa.
W dzien w przedszkolu czasem sie zleje w majtki, niby mówia,ze go wysadzaja, albo sam woła, ale wiem,ze sie tam "nocnikowo" cofa.
Jak jestem z nim w domu dłuzej to nie ma wpadek, jak pójdzie do przedszkola o 3-4 dni i znowu wpadki:wściekła/y: Nie wiem moze to przez to ze sie dobzre bawi i nie ma czasu na sikanie na nocnik. Sama juz nie wiem

W sama pore sobie przypomniałam,ze we wtorek po świetach mam zaproszenie na urodziny do chrześniaka i nie mam prezentu. Super. Na topie Spider man wiec niby mam uproszczony wybór, ale w sklpeach za licencjonowane produkty chca mnóstwo kasy, a na allegro za późno. :wściekła/y:
No wiec jutro po pracy czeka mnie jeszcze wycieczka po galerii. Posprawdzałam na necie w których sklepach moga mieć takie rzeczy, moze sprawnie pójdzie.

Andzia śliczne te ciuszki dla dziewczynek, ale szczęście dla Aylin przewaga w żółtym, a Tysia go nie lubi :D

Mój ma nogę wielką po mamie :/ trzewiki bartka ma 24, ale trampki reserved 25, adidasy w sumie też 25.

Sunshine ja kupiłam w tkmaxx i większych numerów jest mały wybór, ale mniejszych dla dziewczynek wczoraj było sporo :)

Antek śpi to lecę szorować łazienkę :) dziś chcę zakończyć sprzątanie :)

A Josie, Katrin dzięki za info o leku myślałam, ze nie można robić przerwy, bo lekarka mówiła by mu cały miesiąc dawać.

edek: odnośnie kotów to Antek chyba dogadałby się z Tysią, bo ostatnio w przyczepie wozi:
IMG_20140404_163954.jpg

Załączniki

• IMG_20140404_163954.jpg
    IMG_20140404_163954.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 48
Ostatnia edycja:
reklama
Aga jak widać mama Tysi sie postara,zeby córa zółty polubiła :-D
Aylin - o to juz niedługo promocje :-D czasem tam nieźle przeceniaja :tak:

Ja nie zauwazyłam zeby Mati gustowałam w jakiś zwierzątkach. Na pewno boi sie panicznie żywych kotów, psów troche mniej, ogólnie jakis strachliwy sie ostatnio zrobił.

Adi za to uwielbia psy. Wszytskie domowe maja oddzielna półkę i codziennie układa je do snu, karmi itd Ostatnio nawet jak był w szpitalu to jednego psiaka ( oddziałowego) zabrał na pamiatkę ( za pozwoleniem pielegniarki oczywoście)

Do góry