reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

czesc Mamuśki

Aga - nie musisz podawać Claritinu codziennie, możesz doraźnie wtedy, gdy występują objawy. Po około godzinie od podania leku powinien katar przejść, o ile to alergiczny (tak jak napisała Josie). Ja też biorę Neoclaritine i nie zawsze biorę tak dzień po dniu - to zależy od ilości alergenów w powietrzu.
Nie rób sobie wyrzutów - chyba nawet lepiej, że nie dawałaś codziennie, bo organizm się przyzwyczaja - jak nie am potrzeby, nie musisz podawać.
Sandałki - śliczne, takie jak lubię. Alinka tez zawsze ma takie, tylko w dziewczęcych kolorach.

Josie - ja w czasie ciąży (z Alinką i Kubusiem) brałam Loratadynę, nie codziennie. Przeważnie jedną tabletkę na tydzień - jak już nie dałam rady bez tabletek. Leki z kategorii B -Stosuj w razie konieczności

PaulinaMaria - GRATULACJE!!!!!!!

reklama
Katrina dzieki za liste:)

Aga sandalki super! Ja mlodemu na lato kupilam rozmiar 24 i tak sie obawiam ze nie dorosnie bo na razie to w 23 ma luzy a lato tuz tuz

Chlopaki na drzemce a ja chyba wyskocze sie po plazy przejsc bo nuda w pokoju

4-ty poranek z suchym pampkiem :-):-):-) od rana biegala bez pamka ja poszlam sie szykowac do lazienki wracam a moj dziec przyniosl sobie nocnik z lazienki, wlaczyla sobie telewizor i siedzi i robi siusiu :szok::eek::-D:-D
A wczoraj zapomnialam zalozyc jej pampersa jak jechalismy ogladac domy :szok: dopiero Pe sie zorientowal jak wyjmowal ja z samochodu :-D i co ponad 2h bez pampersa w samochodzie i SUCHO!!! :-):-):-)

Zaza- grzeczna dziewczynka ;-) brakowalo tu Ciebie!

Andzia- sluchaj lekarza :-D dobrze, ze wyniki OK!

Kasiek- alez Ci dobrze z siostra i uwazaj bo jak nie bedziesz sie jej sluchac to juz Ci Poli nie bedzie pilnowac :-D:-D:-D

Munka
- jak sie dzis czujecie?

Aylin- a pokazaywalas jaka sukieneczke kupilas? bodziaki slodkie te z tym kolnierzykiem :tak:

Josie- na pewno takie wypady na poczatku beda trudne do zorganizowania ale pozniej nabierzesz wpracy i bedzie latwiej :tak:

Polaa- dobrze, ze Wojtus juz lepiej i na pewno sie ucieszy z wycieczki do Kosciola z koszyczkiem :tak: a jak maz zniosl ta ospe?

Katrina- witaj :-)

Aga- 26! :szok: moja ma 21 tzn kupilam jej pelne buty i sandalki w tym rozmiarze ale jak zalozylam sandalki to mam jesze 1,5cm ma luzu :szok::eek: wiec ja sie znowu boje czy jej noga urosnie do lata :confused2: A tego typu co ty kupilas sa najlepsze, tez szukalam ich u nas ale nie moge znalezc?

Dobra dziewczeta lece farbowac wlosy i sie pakowac :-)

P.S kolezanka juz w szpitalu..... czekam na wiesci.....:happy:

Sunshine jaka samodzielna ta twoja córa- gratulacje

U nas z sikaniem w nocy róznie, był juz okres,ze bardzo długo nie sikał, albo budził sie i wołał, teraz znowu mu sie zdarza zlać w pampresa.
W dzien w przedszkolu czasem sie zleje w majtki, niby mówia,ze go wysadzaja, albo sam woła, ale wiem,ze sie tam "nocnikowo" cofa.
Jak jestem z nim w domu dłuzej to nie ma wpadek, jak pójdzie do przedszkola o 3-4 dni i znowu wpadki:wściekła/y: Nie wiem moze to przez to ze sie dobzre bawi i nie ma czasu na sikanie na nocnik. Sama juz nie wiem

W sama pore sobie przypomniałam,ze we wtorek po świetach mam zaproszenie na urodziny do chrześniaka i nie mam prezentu. Super. Na topie Spider man wiec niby mam uproszczony wybór, ale w sklpeach za licencjonowane produkty chca mnóstwo kasy, a na allegro za późno. :wściekła/y:
No wiec jutro po pracy czeka mnie jeszcze wycieczka po galerii. Posprawdzałam na necie w których sklepach moga mieć takie rzeczy, moze sprawnie pójdzie.

Andzia śliczne te ciuszki dla dziewczynek, ale szczęście dla Aylin przewaga w żółtym, a Tysia go nie lubi :D

Mój ma nogę wielką po mamie :/ trzewiki bartka ma 24, ale trampki reserved 25, adidasy w sumie też 25.

Sunshine ja kupiłam w tkmaxx i większych numerów jest mały wybór, ale mniejszych dla dziewczynek wczoraj było sporo :)

Antek śpi to lecę szorować łazienkę :) dziś chcę zakończyć sprzątanie :)

A Josie, Katrin dzięki za info o leku myślałam, ze nie można robić przerwy, bo lekarka mówiła by mu cały miesiąc dawać.

edek: odnośnie kotów to Antek chyba dogadałby się z Tysią, bo ostatnio w przyczepie wozi:
IMG_20140404_163954.jpg

Załączniki

• IMG_20140404_163954.jpg
    IMG_20140404_163954.jpg
    36,3 KB · Wyświetleń: 50
Ostatnia edycja:
reklama
Aga jak widać mama Tysi sie postara,zeby córa zółty polubiła :-D
Aylin - o to juz niedługo promocje :-D czasem tam nieźle przeceniaja :tak:

Ja nie zauwazyłam zeby Mati gustowałam w jakiś zwierzątkach. Na pewno boi sie panicznie żywych kotów, psów troche mniej, ogólnie jakis strachliwy sie ostatnio zrobił.

Adi za to uwielbia psy. Wszytskie domowe maja oddzielna półkę i codziennie układa je do snu, karmi itd Ostatnio nawet jak był w szpitalu to jednego psiaka ( oddziałowego) zabrał na pamiatkę ( za pozwoleniem pielegniarki oczywoście)

Do góry