reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Nadrobilam!

PaulinaMaria - gratulacje! :-)

Mlodak
- badanie nie jest przyjemne ale chyba tez nie jest bolesne? a to najwazniejsze. Zrob jak trzeba, szybko o nim zapomnisz! :tak:

Przylaczam sie do prosby Niespodzianki - mozecie nam niefejsbukowym podeslac te cwiczenia, please :unsure:

josie
- spotkalam dzis sasiadke z terminem na koniec czerwca i to jej... czwarte dziecko, same chlopaki a trzeci syn z pazdziernika 2012 :szok: (u niej tak co 2 lata) Ty mowisz o spokoju a oni nie tylko bez spokoju ale i bez samochodu zostana, bo sie w 6 w stary nie wcisna... Mieszkanie tez maja ciasne :sorry2:

Sunshine - fajnego pobytu w Londynie! :-)

Wy tak o malowaniu a my same beztalencia. Wczoraj namalowalam swojemu dzieciowi zajaczka a on myslal, ze to albo dom albo auto :szok: To po kim on ma dziedziczyc zdolnosci :sorry2::-p:-)

reklama
witam,

ja tak na szybko :tak:

święta za pasem , a ja ciągle w pracy , przydałyby się krasnoludki do ogarnięcia w domu :-D

z tego co ogarnełam :

muńka - zdrówka dla G

pulinamaria - gratuluje

josie - aaaa zazdroszcze tego morza :zawstydzona/y:

aga , kasiekz - gratuluje 5

ja też poproszę ćwiczenia :tak:

buziole dla wszystkich

Aronia - ja padam. Telekonferencja odwolana bo kolega zajał sie przerzucaniem drewna i tez padł ;) na szczeście jeszcze 2 msc mamy :)
Ale drożdzówki jeszcze piekę z serkiem na jutro.

Jezeli chcecie ten plik co mam od sunshine to podeslijcie mi maile na prv. Lub te co maja fb niech sie na nim odezwwą to podesle wam

Aronia - tego się akurat domyśliłam :) ;)

Josie - morze.... chcę!!!!

Kifsi - myślę, że krasnoludki mogłyby jeszcze więcej spsocić niż pomóc ;)

hejka

przepraszam, że nie jestem z wami częściej, ale cierpię na straszny niedoczas :/
w robocie znowu tragedia, jak nie inwentaryzacja, to Vat odhaczają i mnie księgowe (andzia;-)) dręczą, to święta, to po świtach handlowcy przyjeżdżają i tak w kółko

jutro idę badania profilaktyczne robić, więc czeka mnie wizyta u okulisty, a w związku z tym niebawem wstawię wam zdjęcia zazy w googlach:-D

Nie wiem co sie ze mna dzieje, nie potrafie sie zmusić do wstania z łozka jak juz uśpie chłopaków. Uciekam tylko w nogi zeby nie czuli ze z nimi spie.
też niedawno przez to przechodziłam, ruszyłam na bieżnię i przeszło ;)

dosłownie przed chwilą mieliśmy ATAK HISTERII i nawet nie wiem o co mu chodziło:baffled: chciał pić więc daje mu jego kubek z wodą (którą zawsze pije) a ten kubek wyrzucił i sam się rzucił na podłogę z płaczem. Wsadziłam go do łóżeczka i po ok minusie wstał i mówi :mama tuli Miamiana?" (mama przytuli Damiana?)
u nas podobne ataki są kilkanaście razy dziennie:dry:

Wiecie co nie pójdę na to badanie urodynamiki. Nie dam rady....... Próbowałam sobie tłumaczyć że tak trzeba ale nie nie nie. Nie ogarnia tego mój umysł.
No a żeby było weselej to z usg brzucha wyszło że oprócz kamieni w woreczku żółciowym co wyszło mi prywatnie, mam jeszcze kamień w nerce. Powinien mnie boleć a nie boli. Naprawdę mam dość badań. Co chwila coś nowego mi wychodzi.
badania zrób koniecznie! kamień w nerce to nic strasznego, ja do swojego się przyzwyczaiłam ( w końcu jesteśmy razem już 8lat:-D) i wcale nie musi boleć, boleć będzie jak się kamień bądź kruszący się "piasek" będą pchać w kanaliki
w ogóle to dzisiaj na bieżni sobie myślałam o tobie, bo ostatnio zdarzało mi się kilka kropelek biegając popuścić i bałam się, że mój problem z nietrzymaniem moczu wraca (pewnie nie pamiętasz, ale po porodzie miałam z tym problem), a dzisiaj nic - jedyne co zmieniłam to wodę napój izotoniczny - a z tego co kojarzę, nie wiem czy się nie mylę, to problem pojawił się u ciebie również w trakcie wysiłku fizycznego, tak?

mlodak Aylin Sergiusz też pokaże wszystko, co więcej znajdzie takie same postaci czy rzeczy na innej stronie czy nawet na miniaturkach na okładce, pokaże takie same rzeczy w domu itd. odpowiada na pytania "tak" i "nie" (chodź zdarza mu się mówić "nie" dla zabawy;-)) a gadać nie chce
jakiś czas temu mówił na mnie "tatuś", teraz mówi na mnie mama, ale dla odmiany na tatusia też "mama", a słowa "tatuś" za cholerę już nie chce powtórzyć:dry:
i mówi coraz więcej wlasnym językiem...

Dziewczyny witajcie pisze aby podzielic sie radosna nowina :happy2: dzis wrescie potwierdzoną przez usg Ethan bedzie mial brata lub siostrzyczke w Mikołajki :). Pozdrawiamy
GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Muńka zdrówka dla Ciebie i Gabioszki

josie własnie zastanawiałam jak ty z Leszna do Krakowa przez Bydgoszcz jedziesz, ale już wiem ;-):-D

Zaza u mnie ten problem był ale tylko przy podskokach. Przy bieganiu nie. Ale też zdarzylo się bez żadnego powodu np dostałam na placu zabaw i patrzyłam co robi Sz i nagle czuję że coś leci.

Muńka jak Gabi teraz?

Powiem Wam że jestem wykończona ostatnimi dniami. Intensywnie działam nad mową Sz. Telewizor włączam tylko raz gdy leci Pszczółka Maja bądź Miś uszatek. Do tego z rana jeden odcinek Maszy może obejrzeć gdy ja się ubieram. Trochę się buntuje z tą Masza ale twarda jestem.
Ale te wszystkie zabawy to bardzo wyczerpujące sa dla mnie. Gadam jak najeta, wymyślam kombinuje. Obym efekt szybko usłyszała to chociaż będę wiedziała że warto. Na razie i on więcej gada ale nadal po swojemu niestety. Doszły słowa bja bja bja, bu bu, bibi, kiko, mimi i cisi - tak woła koty ho reszty to nie wiem o co lotto.

nasz tez gada wiecej po swojemu, wiec widocznie to taki etap. Mamy nowe slowko: "mini". Uslyszal od nas raz, zachwycil sie i teraz czesto powtarza, np. widzi malego psa, pokazuje palcem i mowi "mini" :-)

reklama
Normalnie musze zajrzec na te cwiczenia wasze bo nie w temacie jestem i nie wiem o czym gadacie:)

Janek zaliczyl ewidentny skok rozwojowy z mowa bo wczesniej mial swoje kilka slow i nowe sie zdarzaly raz na miesiac. A od tygodnia zaczal strasznie duzo powtarzac. Dzis np nauczyl sie mowic baja, gatki ( na te pampersy do basenu bo m je tak nazwal i zaczal powtarzac) i tata help! - maz go nauczyl w trakcie zabawy :D

Zaza :D

Ostatnia edycja:
Do góry