reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Asik a mnie zawsze. Paszporty wybralam bez kolejki, papiery o zameldowanie złożyłam bez czekania. Albo moja sie bardziej drze albo trafiałam na normalnych ludzi

Pola - lagodnego przebiegu ospy zycze. Ja mam jeszcze tydzień oczekiwania czy cos wyjdzie :)

reklama
Aylin Tysiek musi robić megahalas, bo mnie tez nigdy nikt nie pzrepuscił z powodu hałaśliwego dziecia :-D

Polaa oby Wojtus przeszedł ospe tak lagodnie jak brat

Aga - no patrz jaki fuks:-D ciekawe skad widział kótry papierek brać??

Mam pytanie???
Co sądzicie o kupowaniu na chrzest kzryżyka na pamiatke?? M bedzie za tydzień chrzestnym, i uparł sie na kzryżyk a nie medalik, a słyszałam ( od starszych pan) ze kupujac krzyzyk stawiasz krzyzyk na dziecku???

andzia opowiem ci coś:) Nigdy nie słyszałam o takim przesądzie i zawsze też dawało się krzyżyki, czy nawet ja dostałam na komunię i na 18-stkę. Ale kiedyś pewna starsza Pani jak zobaczyła krzyż na moim łańcuszku kazała mi go natychmiast ściągnąć, bo powiedziała, że to przecież oznaka męki pańskiej i ściągam na siebie nieszczęścia. Byłam wcześniej po poronieniu i wówczas jak doszło do obumarcia cała szyja od tego łańcuszka i medalika zaczęła barwić się na zielono, taki zgniły zieleń (a wcześniej nosiłam go aż od 18-stki!). I wtedy wiedziałam, że coś nie tak. Od tamtej pory wierzę w te przesądy:/

polaa szybkiego uwinięcia się z chorobą:)

aga hahaha, dobrze:)

Mąż mnie zabije, znowu kupiłam doniczki...:D

Ostatnia edycja:
NAjlepsze jest polaczenie wariujace dziecko+ciaza :D wtedy to juz kazdy przepuszcza :)

Andzia!!!!!!!!!!! Wybuchnelam glosnym smiechem na twoj post! :D bo wlasnie mialam wam pisac ze jakbym tu miala zostac dluzej to pojechalabym dzis po zasuwke do drzwi. Bo u tesciow sie nie zamyka. Ja na kiblu a mlody pod drzwiami krzyczy mama! To tesciowa bez kozery drzwi otwiera wpuszcza go i co lepsze - nie zamyka bo przeciez moze bedzie chcial wyjsc zaraz!!!!! No a dzis rano biore prysznic on sie bawi w lazience i zachcialo mu sie wyjsc wiec kopie w te drzwi. Tesciowa przyszla otworzyla i zostawila otwarte na osciez... Jak wyszlam spod prysznica to nawet nie mialam gdzie sie schowac bo drzwi prosto na mnie otwarte, i juz nawet nie wspomne ze zimno ale co jakby tesciu akurat przechodzil????

Poza tym szarpania mlodego za lapke ciag dalszy, dzis sie juz wkurzyl i sie rozplakal jak go dziadek pociagnal a pozniej juz wyrywal sie i krzyczal nie! nie! Boszzzz

Je super od rana ale postanowilam go karmic poza porami jedzenia tesciow wiec mamy spokoj. Ja daje co chce a tesciowa sie nie wtraca dzis o dziwo

I mamy nocleg w sopocie :)))) od poniedzialku do soboty, ale sie ciesze:)

Josie :-D:szok: no moja tesciowa Twojej nie pzrebije, nie ma bata :-D
Zazdroszcze Sopotu
Miałam wariujace dziecko i wielki brzuch i jakoś mało ludzi skorych do ustępowania:zawstydzona/y::-(

Kasiek - na tak to jest z przesadami ze czasem jakiś znajdzie potwierdzenie w rzeczywistości. Ale nie rozumiem dlaczego nie mozna nosic kzryzyka?? a na ścianie moze wisieć??? no i co tu teraz robic???

josie dobra twoja teściowa ma 1 miejsce na podium:DDDD Buhahahahaha

andzia
nie znam się, więc nie wiem. Kiedyś się dawało i było dobrze. Zresztą jedni mówią tak, a inni 'srak'. Nie pytałam jej co z domem, bo u mnie wisi na wejściu:D Na siebie już nie założę. Ona (jest wróżką:p) mówiła, że dla katolików krzyż to symbol zgładzenia Jezusa i nosząc go ściągam na swoje barki jego ból i cierpienie. Ja miałam złe doświadczenia i uwierzyłam. Jest też rzeczną naturalną, że jak jesteś chora to często złoto czarnieje i odbarwia skórę. Więc to nie musiał być durny przesąd, a rzecz naturalna w moim przypadku, bo pod obrączką też zrobiła się zielona skóra:/

U mnie piżama party
20140410_105411.jpg

Załączniki

• 20140410_105411.jpg
    20140410_105411.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Sorry, nie czytam Was (nie dam rady, potem) tylko melduje, ze do ogolu radosci doszla jeszcze @ (boli) i... nowa umiejetnosc: wydostaje sie z lozeczka (fik przez barierke) - takze nawet jak probowalam go "wykrzyczec" (wychodzilam do drugiego pokoju) to sie wydostal i przyszedl do mnie (w spiworku!!!!) zaplakany :szok: Bylam z bubinkiem na spotkaniu wielkanocnym dzieci, wybawil sie, zdemolowal pol sali i... wcale nie jest zmeczony. A ja podpieram nosem sciany. Dzis w nocy smarkacz nauczyl sie chyba wszystkich przeklenstw po polsku i polowy po rosyjsku (po rosyjsku jest wiecej) a najbardziej ucierpial materac (na lozku), ktory boksowalam w furii o 3, 5, 7... :zawstydzona/y:On sie budzil co 10minut z placzem, chcial spac przy swietle, na mnie i co pol godziny byc pol godziny bujany w fotelu bujanym. Nic go nie boli, nic mu nie jest. Chcial spac a nie umial i panikowal. Poprzednia noc byla niewiele lepsza ale to byla zmiana monsza. Przeczytalam, ze u 2-latkow moze pojawic sie bezsennosc "ot tak" (zwiazana ze skokiem rozwojowym?) Ledwo chodze, potykam sie, pokladam. I wygladam jak po jakiejs libacji :-( Kawa nie wchodzi w gre, bo przeciez karmie UU i jakby mi dziec dostal dawki kofeiny to dopiero bylby bal na calego :confused2: Poskarzylam sie, wiec ide zabrac mu worek, ktory gryzie :wściekła/y:

aga wow ale z niego przystojniacha :) a no i zazdroszcze szalika, moj dostaje kociokwiku jak tylko widzi ze mu chce zalozyc :/.
On zawsze widzi mnie w jakieś chustce i też chętnie nosi :)
A teście :szok::szok: teściu jeszcze na zawał by padł gdyby zobaczył tak piękną kobietkę w stanie błogosławionym i to jeszcze nago :D

Aga - no patrz jaki fuks:-D ciekawe skad widział kótry papierek brać??

Mam pytanie???
Co sądzicie o kupowaniu na chrzest kzryżyka na pamiatke?? M bedzie za tydzień chrzestnym, i uparł sie na kzryżyk a nie medalik, a słyszałam ( od starszych pan) ze kupujac krzyzyk stawiasz krzyzyk na dziecku???

W urzędzie czysto było więc nie miał w czym wybierać, ale mina ludzi bezcenna jak ja sobie porównywałam te dwa bileciki :)
Z krzyżykiem nie pomogę.
Kurcze sama mam chrzest w święta i nie wiem co kupić :/ kasy nie mam by dawać, a zastanawiałam się nad zestawem sztućcy, ale nie wiem czy to dobry pomysł na chrzest.
Cos tego typu co myslicie?? Sztućce GERLACH Pychotki + Grawer + Tabliczka (4099509819) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kasiek jakie doniczki ja właśnie chce jakieś na parapet balkonowy i tam ziółka posadzić.

Pola mam nadzieje, ze Wojtek dzielnie zniesie ospe.

Aronia ja chyba poszłabym do jakiegoś specjalisty/lekarza, bo chyba to nie jest nawet zdrowe jak dziecko tak mało śpi.

Aylin u nas różnie z tym przepuszczanie, ale w urzędzie numerki i nie ma zmiłuj się poza kolejnością :)

Wy tak coś kupujecie cały czas to ja zamawiam siodełko na rower w tchibo :) a i właśnie listonosz przyniósł mi całą masę nasion :) będę bawić się w ogrodnika :)

reklama
Do góry