reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Asik a mnie zawsze. Paszporty wybralam bez kolejki, papiery o zameldowanie złożyłam bez czekania. Albo moja sie bardziej drze albo trafiałam na normalnych ludzi

Pola - lagodnego przebiegu ospy zycze. Ja mam jeszcze tydzień oczekiwania czy cos wyjdzie :)

reklama
Aylin Tysiek musi robić megahalas, bo mnie tez nigdy nikt nie pzrepuscił z powodu hałaśliwego dziecia :-D

Polaa oby Wojtus przeszedł ospe tak lagodnie jak brat

Aga - no patrz jaki fuks:-D ciekawe skad widział kótry papierek brać??

Mam pytanie???
Co sądzicie o kupowaniu na chrzest kzryżyka na pamiatke?? M bedzie za tydzień chrzestnym, i uparł sie na kzryżyk a nie medalik, a słyszałam ( od starszych pan) ze kupujac krzyzyk stawiasz krzyzyk na dziecku???

andzia opowiem ci coś:) Nigdy nie słyszałam o takim przesądzie i zawsze też dawało się krzyżyki, czy nawet ja dostałam na komunię i na 18-stkę. Ale kiedyś pewna starsza Pani jak zobaczyła krzyż na moim łańcuszku kazała mi go natychmiast ściągnąć, bo powiedziała, że to przecież oznaka męki pańskiej i ściągam na siebie nieszczęścia. Byłam wcześniej po poronieniu i wówczas jak doszło do obumarcia cała szyja od tego łańcuszka i medalika zaczęła barwić się na zielono, taki zgniły zieleń (a wcześniej nosiłam go aż od 18-stki!). I wtedy wiedziałam, że coś nie tak. Od tamtej pory wierzę w te przesądy:/

polaa szybkiego uwinięcia się z chorobą:)

aga hahaha, dobrze:)

Mąż mnie zabije, znowu kupiłam doniczki...:D

Ostatnia edycja:
NAjlepsze jest polaczenie wariujace dziecko+ciaza :D wtedy to juz kazdy przepuszcza :)

Andzia!!!!!!!!!!! Wybuchnelam glosnym smiechem na twoj post! :D bo wlasnie mialam wam pisac ze jakbym tu miala zostac dluzej to pojechalabym dzis po zasuwke do drzwi. Bo u tesciow sie nie zamyka. Ja na kiblu a mlody pod drzwiami krzyczy mama! To tesciowa bez kozery drzwi otwiera wpuszcza go i co lepsze - nie zamyka bo przeciez moze bedzie chcial wyjsc zaraz!!!!! No a dzis rano biore prysznic on sie bawi w lazience i zachcialo mu sie wyjsc wiec kopie w te drzwi. Tesciowa przyszla otworzyla i zostawila otwarte na osciez... Jak wyszlam spod prysznica to nawet nie mialam gdzie sie schowac bo drzwi prosto na mnie otwarte, i juz nawet nie wspomne ze zimno ale co jakby tesciu akurat przechodzil????

Poza tym szarpania mlodego za lapke ciag dalszy, dzis sie juz wkurzyl i sie rozplakal jak go dziadek pociagnal a pozniej juz wyrywal sie i krzyczal nie! nie! Boszzzz

Je super od rana ale postanowilam go karmic poza porami jedzenia tesciow wiec mamy spokoj. Ja daje co chce a tesciowa sie nie wtraca dzis o dziwo

I mamy nocleg w sopocie :)))) od poniedzialku do soboty, ale sie ciesze:)

Josie :-D:szok: no moja tesciowa Twojej nie pzrebije, nie ma bata :-D
Zazdroszcze Sopotu
Miałam wariujace dziecko i wielki brzuch i jakoś mało ludzi skorych do ustępowania:zawstydzona/y::-(

Kasiek - na tak to jest z przesadami ze czasem jakiś znajdzie potwierdzenie w rzeczywistości. Ale nie rozumiem dlaczego nie mozna nosic kzryzyka?? a na ścianie moze wisieć??? no i co tu teraz robic???

josie dobra twoja teściowa ma 1 miejsce na podium:DDDD Buhahahahaha

andzia
nie znam się, więc nie wiem. Kiedyś się dawało i było dobrze. Zresztą jedni mówią tak, a inni 'srak'. Nie pytałam jej co z domem, bo u mnie wisi na wejściu:D Na siebie już nie założę. Ona (jest wróżką:p) mówiła, że dla katolików krzyż to symbol zgładzenia Jezusa i nosząc go ściągam na swoje barki jego ból i cierpienie. Ja miałam złe doświadczenia i uwierzyłam. Jest też rzeczną naturalną, że jak jesteś chora to często złoto czarnieje i odbarwia skórę. Więc to nie musiał być durny przesąd, a rzecz naturalna w moim przypadku, bo pod obrączką też zrobiła się zielona skóra:/

U mnie piżama party
20140410_105411.jpg

Załączniki

• 20140410_105411.jpg
    20140410_105411.jpg
    20,2 KB · Wyświetleń: 41
Ostatnia edycja:
Sorry, nie czytam Was (nie dam rady, potem) tylko melduje, ze do ogolu radosci doszla jeszcze @ (boli) i... nowa umiejetnosc: wydostaje sie z lozeczka (fik przez barierke) - takze nawet jak probowalam go "wykrzyczec" (wychodzilam do drugiego pokoju) to sie wydostal i przyszedl do mnie (w spiworku!!!!) zaplakany :szok: Bylam z bubinkiem na spotkaniu wielkanocnym dzieci, wybawil sie, zdemolowal pol sali i... wcale nie jest zmeczony. A ja podpieram nosem sciany. Dzis w nocy smarkacz nauczyl sie chyba wszystkich przeklenstw po polsku i polowy po rosyjsku (po rosyjsku jest wiecej) a najbardziej ucierpial materac (na lozku), ktory boksowalam w furii o 3, 5, 7... :zawstydzona/y:On sie budzil co 10minut z placzem, chcial spac przy swietle, na mnie i co pol godziny byc pol godziny bujany w fotelu bujanym. Nic go nie boli, nic mu nie jest. Chcial spac a nie umial i panikowal. Poprzednia noc byla niewiele lepsza ale to byla zmiana monsza. Przeczytalam, ze u 2-latkow moze pojawic sie bezsennosc "ot tak" (zwiazana ze skokiem rozwojowym?) Ledwo chodze, potykam sie, pokladam. I wygladam jak po jakiejs libacji :-( Kawa nie wchodzi w gre, bo przeciez karmie UU i jakby mi dziec dostal dawki kofeiny to dopiero bylby bal na calego :confused2: Poskarzylam sie, wiec ide zabrac mu worek, ktory gryzie :wściekła/y:

aga wow ale z niego przystojniacha :) a no i zazdroszcze szalika, moj dostaje kociokwiku jak tylko widzi ze mu chce zalozyc :/.
On zawsze widzi mnie w jakieś chustce i też chętnie nosi :)
A teście :szok::szok: teściu jeszcze na zawał by padł gdyby zobaczył tak piękną kobietkę w stanie błogosławionym i to jeszcze nago :D

Aga - no patrz jaki fuks:-D ciekawe skad widział kótry papierek brać??

Mam pytanie???
Co sądzicie o kupowaniu na chrzest kzryżyka na pamiatke?? M bedzie za tydzień chrzestnym, i uparł sie na kzryżyk a nie medalik, a słyszałam ( od starszych pan) ze kupujac krzyzyk stawiasz krzyzyk na dziecku???

W urzędzie czysto było więc nie miał w czym wybierać, ale mina ludzi bezcenna jak ja sobie porównywałam te dwa bileciki :)
Z krzyżykiem nie pomogę.
Kurcze sama mam chrzest w święta i nie wiem co kupić :/ kasy nie mam by dawać, a zastanawiałam się nad zestawem sztućcy, ale nie wiem czy to dobry pomysł na chrzest.
Cos tego typu co myslicie?? Sztućce GERLACH Pychotki + Grawer + Tabliczka (4099509819) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Kasiek jakie doniczki ja właśnie chce jakieś na parapet balkonowy i tam ziółka posadzić.

Pola mam nadzieje, ze Wojtek dzielnie zniesie ospe.

Aronia ja chyba poszłabym do jakiegoś specjalisty/lekarza, bo chyba to nie jest nawet zdrowe jak dziecko tak mało śpi.

Aylin u nas różnie z tym przepuszczanie, ale w urzędzie numerki i nie ma zmiłuj się poza kolejnością :)

Wy tak coś kupujecie cały czas to ja zamawiam siodełko na rower w tchibo :) a i właśnie listonosz przyniósł mi całą masę nasion :) będę bawić się w ogrodnika :)

reklama
Do góry