reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Aga - niom, dmuchanie też jest ważne :)

G ma ostatnio fazę na pytanie: a cio to było ??? Jak tylko coś stuknie, puknie, ona od razu - a cio to było, a cio to było? Powtarza już każdy wyraz, ale jak nie zna nazwy danego przedmiotu, to pyta - co to jest?

Mlodak - na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.

reklama
Munka - pozwol, ze jako pierwsza zloze Ci gratulacje z okazji wstapienia do zacnego klubu trzydziestek! :-)

Nasz mowi na dzien dziesiejszy ok. 50 slow (szacuje, bo po 30 przestalam liczyc) ale rozumie bardzo duzo, postepy widac. Do lata nie wierze abysmy doszli do 300. Te liczbe uwazam za wzieta z sufitu. Kazde dziecko przechodzi skoki rozwojowe w swoim tempie i straszenie przez autorow "projektu" od razu autyzmem uwazam za nieprofesjonalne i nieetyczne.
Z (mimowolnych) cwiczen to mamy picie przez slomke (od ponad roku) czy wlasnie dmuchanie w harmonijke czy gwizdek (udajacy lokomotywe) - tez juz kilka miesiecy. Dmuchamy tez (na) pajaki ;-)

Munka sto lat sto lat i wszystkiego naj

Aylin maćku mój też nic nie mówi nadal. Jedynie mama jak się mu powie aby powtórzył.
Wydaje mi się że już można konsultować u logopedy. Nasze dzieci są już na tyle komunikatywne że specjalista będzie w stanie ocenić czy jest problem. Poważnie nad tym myślę.

Katrina wow wszystkie żeby już??? U nas nadal nawet trójek nie ma i nic ich nie zapowiada więc piątek to chyba na jego 18-tke się doczekam hahahaha!

Asik to widzę że Damian ma tak jak mój Szymek. Pada gdzie mu dobrze :) No i młody też mi się chowa w budzie psów. Albo pod grillem. No ale tam nigdy nie zasnął.

Laski załamałam się. Byłam dziś u urologa. Zlecił urodynamike. Sam cewnik to pikus. I nawet to że będę musiała przy ludziach sikac. Ale do tego też wkładają sondę w odbyt.....
Nie wiem czy pójdę na to badanie. Nie wyobrażam sobie tego no. Normalnie żałuję że poszłam na tę wizytę. Już wolę szczac w gacie chyba. AA

Młodak wszystko dla ludzi :) Dasz rade, a lewatywy nie miałaś ?? to prawie to samo
&&&&& za powodzenie akcji

Ja mam gdzies nagraną dziewczynkę którą pilnowałam i jak miałam półtorej roku mówiła zdaniami, liczyła, a przed drugimi urodzinami znała wszystkie literki i figury geometryczne- teraz wzorowa uczennica.
Antek gada trochę, ale np mówi jedno słowo w trzech tonacjach określających coś innego :D fajnie gdyby już gadał normalnie, ale póki co nie martwię się.

Teraz ma faze grania na harmonijce :D a dmuchanie ponoć dobrze działa więc :-D

ta dziweczynka to tak jak mój Adi ( oprócz literek), dlatego małomówiacy Mati tak mnie niepokoi.
Ale i u nas z mowa jest coraz lepiej, niemalze codziennie po 1-2 nowe słowa, ale ile jest ich w sumie to bij zabij nie policzę :-)

Kasiek - gratuluje zdolnej córy, duma pewnie Cie rozpiera... no i słusznie :-D

Atinka no jak juz sie pzryznałaś ze podczytujesz to moze bedziesz sie częściej udzialać ???:-)

Zaza - 5 km za jednym razem???? tak trzymaj. Ja padłabym i nie wstała juz nigdy :-D

Munka - na stronie IS znalazłam jedno nazwisko, ale bez adresu i zadnych dodatkowych informacji.

Wiecej nie pamietam.
Bol krzyza nie ustepuje (????) , wczoraj łyknełam ketonal i na efekt nie trzeba było długo czekać, wrzody sei odezwały i tak mnie zaczał boleć żoładek ,ze juz kręgosłupa nie czułam:cool2:, a około 1 ej spotkanie z kibelkiem i ulga Uffffff

na 11 wizyta u kardiologa. Trzymajcie kciuki zeby wszystko było ok,

Muńka Najlepsze życzenia :)
DSC03776.jpg

Andzia kciuki!!!

Młoda fakt badanie mało komfortowe, ale przynajmniej będziesz wiedziała na czym stoisz.

Załączniki

• DSC03776.jpg
    DSC03776.jpg
    22,2 KB · Wyświetleń: 43
Muńka stooo lat !!!!!!!!

i wspolczuje tych kupek Gabi ... a jakis gastrolog by nie pomogl ? moze dieta wysokoblonikowa ?

ja dolacza do tych mam ktorych dziec nie mow za wiele :| a czekam z niecierpliwoscia

reklama
aaa jak zimno:baffled:wczoraj super ciepło(22st) a dziś tylko 8 i do tego co chwilę pada

Muńka wszystkiego najlepszego kochana!!!

Andzia powodzenia u kardiologa, &&&żeby było wsio ok:tak:a czy Ty przypadkiem nic z moim małżem nie robiłaś bo jego też plecy bolą???;-):-p

Aga Antek pewnie zazdrosny o Kubę i dlatego bije. Zawsze ma Cie tylko dla siebie a tu nagle pojawił się "rywal" na horyzoncie

Zaza super niespodziankę mąż Ci zrobił :) wytrwałości w bieganiu

Aronia z truskawkami nie pomogę, słyszałam, że takowe są ale nigdy nie miałam z nimi doczynienia.

Kasiek super taki taniec w lettnim deszczyku- uwielbiałam to jak byłam małą dziewczynka:biggrin2: no i gratki dla Poli za liczenie

Josie fajnie, że jesteś zadowolona z pobytu u koleżanki, koniecznie wrzuć fotki. Super, że Jaś zaczyna coraz więcej mówić

Młodak badanie na pewno do przyjemnych nie należy ale dasz radę!!!

co do logopedy to spokojnie można iść z 2-latkiem. My tak zaczęliśmy chodzić z Olcią chociaż mając 1,5 roku już sporo mówiła i wyrażnie jak na rozszczepowca.

Do góry