reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Chyba muszę zawsze nadrabiać na bieżąco, bo jak siadam wieczorem i dojadę do końca to nie chce mi się później odpisywać :sorry2:

Moje dziecko ma jakieś problemy z wyciszeniem się! Wsatłą dziś o 7.30, nie miała drzemki w dzień, a wieczorem chyba z pół godziny po nas skakała :no: Jak już się w końcu uspokoiła to zasnęła w 2 min...

Muńka biedna Gabi :-(

Asik dobre z tą buda! :-D Też zazdroszczę dziecka, które zasypia w przypadkowych miejscach ;-)

Andzia a może jesteś w ciąży, skoro tylko w ciąży Cię plecy bolą ;-)
Wreszcie mogę się pochwalić - mój synuś ma już wszystkie ząbki!!! Liczę na to, że szybko wrócimy do normalności.
Gratki! :tak:Tzn ma już wszytkie piątki?
hej

jakies zakladki mi sie pojawily z boku po lewej fejs, g+ twitter i inne, nie da sie tego schowac? co za badziew!
A z prawej nic Ci nie wyskakuje? To po lewej udało mi się wyłączyć. Po prawej powraca z uporem maniaka! :wściekła/y:

Pisałam już ostatnio, że jak Ci się nudzi to wpadaj do W. ;-)
Tuska nadal nic nie mówi. Chyba do logopedy ja zapiszę.
Zochan też nic. Ale na logopedę to raczej jeszcze za wcześnie...

reklama
aga - dobrze wiedziec, ze takie cos realnie istnieje, tylko teraz pytanie jak sie nazywa i ile owocuje, bo jesli tak "wydziela" po jednej truskawce na miesiac to jednak sredni bylby to wynalazek :rofl2:

Aylin - Tuska????? :-D Akurat dzis przeczytalam wiecej niz glupi artykul o tym, ze jak 2-latek nie umie powiedziec 300 (!!!) slow, to logopeda (!!!) uznaje to za autyzm :szok: Takze chyba lepiej, zebys do logopedy nie szla, skoro mozna trafic na jakiegos, ktory sie do tego chorego projektu przylaczyl :-p

normalnie wykonczona jestem, zaliczyłam siłownie, spacer z dzieciem, parcelowanie eko wedlin i chowanie do zamrażalki, wystawiłam 5 aukcji na allegro i czuje sie gotowa do myjumyju, lulu i spac :) szkoda ze moja Tysia nie :(
dzień pełen wrażeń!!! skąd ty na to bierzesz siły?

spalam wczoraj u kolezanki, fajnie bo polozylismy trojke dzieci do jednego lozka na czytanie bajek, kazde dostalo butle z mlekiem i tak sobie w rzadku usypialy, porobilismy zdjecia:tak: ale zostaly u niej w aparacie, musze poprosic zeby przyslala. w ogole fajny dzien, dzieci sie ladnie bawily razem. .
koniecznie pokaż nam te fotki :yes:

do tego Antek cały czas pcha i chce bić Kubę :( raz Kuba do niego powiedział, bo zaraz nie wytrzymam i zobaczysz co Ci zrobię :szok::rofl2:
:-D:-D:-D

aga w slezy pod wroclawiem.
o to blisko mich rodzinnych stron :)

Tuska nadal nic nie mówi. Chyba do logopedy ja zapiszę.
łee tam - Serdżi też nie gada, jego pierwsze slowo to "nie", drugie "tu", potem był "tatuś " (mówił tak na mnie:baffled:) teraz jest "mama", "tatusia" już nie mówi:baffled: , czasem mu się wymsknie "brum brum" i "bach", naśladować umie tylko psa i bardzo rzadko krowę, także do rozmownych nie należy;-)

chciałam się pochwalić, że zaczęłam biegać, znaczy się dzisiaj pierwszy raz od 3 lat znowu pobiegałam - 5km na bieżni, niewiele, ale dobre i to na początek, co nie?;-)

Aylin maćku mój też nic nie mówi nadal. Jedynie mama jak się mu powie aby powtórzył.
Wydaje mi się że już można konsultować u logopedy. Nasze dzieci są już na tyle komunikatywne że specjalista będzie w stanie ocenić czy jest problem. Poważnie nad tym myślę.

Katrina wow wszystkie żeby już??? U nas nadal nawet trójek nie ma i nic ich nie zapowiada więc piątek to chyba na jego 18-tke się doczekam hahahaha!

Asik to widzę że Damian ma tak jak mój Szymek. Pada gdzie mu dobrze :) No i młody też mi się chowa w budzie psów. Albo pod grillem. No ale tam nigdy nie zasnął.

Laski załamałam się. Byłam dziś u urologa. Zlecił urodynamike. Sam cewnik to pikus. I nawet to że będę musiała przy ludziach sikac. Ale do tego też wkładają sondę w odbyt.....
Nie wiem czy pójdę na to badanie. Nie wyobrażam sobie tego no. Normalnie żałuję że poszłam na tę wizytę. Już wolę szczac w gacie chyba. AA

Maćku to ty wklejalas artykul ze juz 300 slów pominna mówić.

Aronia - na fb dośc intensywnie promują ten projekt.

Zaza, Mlodak fajnie ze moja nie jest osamotniona w niemówieniu. Ona sie swietnie komunikuje. Ale mogla by juz czasem "dać glos"

Mlodak nawet nie wiedziałam ze są takie badanua

Aylin - z fb nie korzystam. Projekt uwazam za wiecej niz bzdurny. Chyba sobie po prostu logopedzi chca klientow napedzic. Nas tez pediatra chciala wyslac do logopedy, bo moj dziec brzydzi sie papkami, ot powod wymyslila :rofl2: Wyglada na to, ze obecnie jest za duzo logopedow ;-)

Mlodak - wyobraz sobie, ze ta sonda jest jak czopek - na pewno to przyjemne nie jest ale ktore badanie jest?

chciałam się pochwalić, że zaczęłam biegać, znaczy się dzisiaj pierwszy raz od 3 lat znowu pobiegałam - 5km na bieżni, niewiele, ale dobre i to na początek, co nie?;-)
Brawo! :tak:
Laski załamałam się. Byłam dziś u urologa. Zlecił urodynamike. Sam cewnik to pikus. I nawet to że będę musiała przy ludziach sikac. Ale do tego też wkładają sondę w odbyt.....
Nie wiem czy pójdę na to badanie. Nie wyobrażam sobie tego no. Normalnie żałuję że poszłam na tę wizytę. Już wolę szczac w gacie chyba. AA
Współczuję! :-(Ale na pewno dasz radę!

Maćku to ty wklejalas artykul ze juz 300 slów pominna mówić.
Noo... Ale tyle z naszych dzieci ma ten "problem", że to chyba zawyżone statystyki ;-)
W każdym razie muszę obdzwonić znajome po logopedii i popytać :tak:

hej

jakies zakladki mi sie pojawily z boku po lewej fejs, g+ twitter i inne, nie da sie tego schowac? co za badziew!

witajcie dziołszki
Mi się udało to pieroństwo zlikwidować:-). Najeżdzacie myszką na to i klikacie prawy przycisk myszki, nastepnie na AdBlock i naciskacie "zablokuj tę reklamę", pokaże się taki suwak, to przeciągacie go do końca w prawo i akceptujecie "wyglada dobrze". powinno zniknąć. te reklamy co wyskakują też na dole w prawym rogu też tak można zlikwidować. Mam nadzieję że Wam się uda :-)
całuję ;-)
p.s. fajnie się Was czyta :-D:-D

Oj tam z mową. Pola mówi tyle samo co nasza 2,5letnia sąsiadka. A na placu zabaw jakaś babeczka z mojej ulicy mówi, że jej syn zaczął mówić jak skończył 2,5 roku - jest więc jeszcze czas!

aylin ja właśnie skończyłam prasować stertę koszul.

aga heh, może zazdrosny? To gdzie się spotykamy?:)

aronia sąsiadki siorka ma te truskawki, nikt inny już nie ma, w sklepach nawet braki, a u niej jeszcze rosną!:)

młodak moja szefowa na tym była i opowiadała, że pełen lajcik, zero bólu, nieprzyjemności i ogólnego dyskomfortu. Jedynie początek 'wkładania' stresujący, potem leci i ponoć lepsze to niż gastroskopia, gdzie brało ją na wymioty.

josie czekam z niecierpliwością na zdjęcia:) Co do wyjazdu nad morze to nie pomogę. Ale w taką pogodę jedyny atut to więcej jodu:)

atinka bosche....witaj!

Chwaliłam się, że P śpiewa pioseneczki, a teraz sama liczy do 5, a z pomocą do 10:) Pełna powaga, postaram się w weekend nagrać aparacikiem i wam rzucę:)

reklama
Mlodak wspolczuje badania... mnie po porodzie juz chyba zadne badania nie ruszaja a kiedys bylam strasznie wrazliwa. Chociaz takiej sondy jeszcze nie mialam.... Pewnie nic przyjemnego

Z tym logopeda pewnie aronia ma racje ze napedzaja sobie klientow. Tej kolezanki u ktorej nocowalam wczoraj synek ma 3 lata w maju. Nie mowil nic kompletnie albo raczej mowil ale wszystko z zamknietymi ustami- intonowal odpowiednio m-m-m-m-m... az jakies 3 miesiace temu w koncu ruszyl i teraz dosc duzo mowi choc czesto tylko fragmenty slow i trzeba rozszyfrowywac. A niby trzylatek powinien mowic juz normalnie... Ale jakos nikt ich do specjalistow nie wysyla, a u lekarzy roznych sporo bywaja bo mlody dosc chorowity, w szpitalu juz 4 razy byli

Atinka ty maly szpiegu :p

Ostatnia edycja:
Do góry