reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mati umie sie dzielić, ale też walczyć o swoje (szkoła starszego brata). Tym ze dziecko jest grzeczne i nie zabiera innym zabawek, a nawet nie umie sie obronić, to nie pzrejmowąłbym sie tak bardzo. Dzieciaki sa jeszcze w tym wieku ze na pewnie sei naucza walki o swoje. Adi dopoki nie poszedł do przedszkola tez był bardzo grzeczny, prosze, dziekuje, przepraszam, inne dzieci nauczyły go życia.

Kasiek - mały spi na dzieciowej poduszce, ale takiej troche grubszej, nie całkiem płaskiej.

Co do rowerka, ja na razie nie kupuje. Adi ma biegowy aluminiowy z Kettlera ( na M za duzy jeszcze) i taki zwykły, zdecydowanie woli ten pierwszy. Mati ma narazie 3kołowy , a nózki ćwiczy na samochodziku. Musze mu kupic hulajnoge taka dla małych dzieci, bo adi dostał na urodziny i jest walka. Mati nie umie na niej jeździc, ale chce zeby go na niej wozić.

Alijenka - deszcz pada to odpoczywaj, albo ( co bardziej pewne) nadrabiaj zaległosci domowe ;-)

Aga wszedzie dobrze ale w domu najlepiej - to jest pwewne :-D

Asik - fajnie ze odpoczełaś, teściowe trzeba wykorzystywać :tak:

reklama
hellooooooo Normalnie wieście z rana :) Być moze już po fakcie ale MsMickey - kciuki trzymam aby juz po było :)
Aylin to jest bunt dwulatka:) u nas chwilowo poskromiony, konsekwencja i niezwracanie uwagi. Obecnie histerie trwaja 5-10sek i sie sam poddaje. Ale ja czuje ze to wroci ze zdwojona sila !
tos mnie pocieszyła... i to niby do do 26 miesiąca moze potrwac???

aylin u nas też wszystko 'moje'. Ale to dobrze, po przeczytaniu tego przestałam się tym martwić:) Kiedyś któraś na FB wkleiła wywiad z jakąś psycholog!
Dlaczego nie chce się z nikim podzielić? Ciągle krzyczy: TO MOJE.
Najprawdopodobniej Wasze dziecko odkryło, czym jest posiadanie. To bardzo miłe uczucie, kiedy coś jest naprawdę nasze. Dzięki temu uczuciu i umiejętności bronienia swojej własności, w przyszłości Wasze dziecko będzie potrafiło stawiać granice innym ludziom. Pozwólcie mu więc na ten „zdrowy egoizm”, który zazwyczaj dużo szybciej mija gdy nie walczymy z dzieckiem o każdą jego rzecz.

PYTANIE - na jakich poduszkach śpią teraz wasze dzieci?

Aczkolwiek mam wrazenie ze ten zdrowy egoizm powoduje ze mamy w piaskownicy patrzą na mnie jak na matkę która wychowuje rozwydżonego bahora.

MOja śpi na płaskiej z ikei ale coraz częsciej próbuje kraść i jaśka. Wieć musze cos jej kupić. Ale nie mam pomysłu co.

Kasiek pokaz te rowerki:)

Moj spi caly czas na tej plaskiej z ikei ale przymierzam sie zeby juz mu dac normalna bo jak spi u nas w lozku to tylko na naszych poduszkach, na plaskim sie nie polozy
to tak jak u nas

No Dziewczyny, trzymajcie kciuki... skurcze co 10 minut, wody ciurkaja, jedziemy do szpitala. Oby to nie bylo zbyt wczesnie dla Julka...
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
hej

Aylin hahaha nioo to widzę że mamy to samo choć ja staram się za małą nie biegać niech się bawi sama ale doglądać musze bo ostatnio najadała się pąków z bzu :-D:-D:-D
hahaha z tym żłobkiem z internatem toś dowaliła, się uśmiałam

Ja musiała - studio fotograficzne z mnustwem interesujących akcesoriów niekoniecznie przystosowanych do macania przez dziecia :)

Ale pomyśl - wysyłasz na tydzień i zabierasz tylko na weekendy :) Ale byśmy wypoczęte były :)

Moja też z tych co pozwalają sobie zabierać, choć potrafi też czasem zawalczyć o swoje.
Ostatnio nauczyła się mówić "oddaj" i jak coś trzymam a ona to chce to tak wlasnie krzyczy :) w ogóle ostatnio znów z mową poszła bardzo do przodu i powtarza już praktycznie wszystko.
:((((( nie dobijaj mnie. Ja juz myśle o wizycie u logopedy...

Hej

Aylin rozwaliłaś mnie tym żłobkiem z internatem:-D

normalnie skoro jest takie zainteresowanie to oze załoze?? :)

Josie - jak echo?

Asik ja jak byłam mała miałam notorycznie zapalenia uszu pamiętam to bo ból ucha chyba jest jednym z najgorszych bóli jakie znam, ja też wynajęłam teściową w tygodniu jak już ładniej się zrobi bo muszę okna pomyć a nie chcę aby małą przewiało bo przecież ona teraz musi wszystko ze mną robić

andzia no tak zaległości domowe mam duże ale z moja małą niewiele zrobię :-:)-(, a ganek to jest masakra jedno wielkie błoto przez psa chyba dziś spędzę tam z godzinę na doprowadzeniu podłogi do porządku i jak posprzątam to będzie ślicznie do momentu wypuszczenia psa na dwór :-:)-(, jak ja nie cierpię deszczu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

asik chyba teściowa więcej się na zakupy nie wybierze z ekipą:D

msmickey wow wow &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

alijenka
to się narobiłaś! Przynajmniej będziesz mieć już ogród ogarnięty:) I szykuj się na spotkanko w tym tygodniu, jakiś konkretny dzień preferujesz?

andzia oooo przypomniałaś mi o hulajnodze. Muszę poszukać na strychu i skręcić po siostrze:) No widzisz, z tym rowerek to zależy indywidualnie od dziecka. Jedno tak a drugie 'srak':D Jak ze wszystkim heh.

josie rowerki wszystkie dwukołowe z bocznymi na oponach 10calowych - różnią się tylko kolorem i firmą:)

Pytałam o poduszke, bo P śpi ciągle na płaskiej, albo w ogóle bez i zastanawiałam się ostatnio czy coś trzeba kupić czy jeszcze nie. Muńka ty jako nasz kochany forumowy medyk pewnie wiesz od kiedy dzieci powinny spać na jakiejś poduszce, bo raz czytam że na płasko najwygodniej a innym razem że spanie na płasko deformuje kręgosłup i zgryz...i bądź tu mądrym!

U mnie też w tym tygodniu teściowa :) przyjezdza jutro, a mężuś znów wylatuje na kilka dni.

Ja właśnie nie chciałam dopuścić u Iśki do zapalenia ucha, dlatego antybiotyk podalismy.

Aylin - nie wiem czy doczytałaś, to co napisałam do Ciebie w sprawie sosu :)

Kasiekz - musisz zaobserwować jaka jest pozycja głowy Polki, kiedy śpi. Głowa/odcinek szyjny powinny leżeć w linii kręgosłupa. Jeśli opada, to dobrze podłożyć taką poduszkę, aby tą linię uzyskać. Czasem dziecko samo wybiera sobie poduszkę, zwłaszcza jak śpi z rodzicami. Moja Gabi w pewnym momencie zabrala mi mój jasiek i teraz sypia na nim. Jest płaski. Generalnie mówi się, że bez większej poduszki jak najdłużej.

Ostatnia edycja:
Andzia jak daje się wykorzystać to czemu nie skorzystać?;-)

Aylin zdziwiłabyś się ilu klientów byś miała:-D

Alijenka ja nigdy nie miałam zapalenia ucha ale pamiętam, że O. "po ścianach chodziła" z bólu

Pytałam o poduszke, bo P śpi ciągle na płaskiej, albo w ogóle bez i zastanawiałam się ostatnio czy coś trzeba kupić czy jeszcze nie. Muńka ty jako nasz kochany forumowy medyk pewnie wiesz od kiedy dzieci powinny spać na jakiejś poduszce, bo raz czytam że na płasko najwygodniej a innym razem że spanie na płasko deformuje kręgosłup i zgryz...i bądź tu mądrym!
co lekarz to inna opinia niestety

U mnie też w tym tygodniu teściowa :) przyjezdza jutro, a mężuś znów wylatuje na kilka dni.

Ja właśnie nie chciałam dopuścić u Iśki do zapalenia ucha, dlatego antybiotyk podalismy.

Aylin - nie wiem czy doczytałaś, to co napisałam do Ciebie w sprawie sosu :)

muńka doczytałam wczoraj w łózku już i zapomniałam do rana.
Dobrze ze sie przypomniałaś - ty sliwkowy chciałas? Zaraz wrzuce.
A teraz z okazji wiosny:
IMG_20110323_114539.jpg

Załączniki

• IMG_20110323_114539.jpg
    IMG_20110323_114539.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 33
reklama
kasiek przestań wiesz jak mój ogród teraz wygląda, koszmar !!!!!!!!!! K pozasypywał przedwczoraj nierówności ziemią teraz tą ziemię trzeba wyrównać i posiać trawę, mi jutro lub pojutrze przyjdą kwiaty na skalniak i trzeba będzie je posadzić, muszę jeszcze korę jakąś ozdobną kupić i porozsypywać i kamieni nawieźć także ja mam roboty a roboty tu jeszcze. Dziś i jutro ma jeszcze padać ale pojutrze to chyba już zacznę walkę od nowa

Muńka kurdę u mojej ciężko powiedzieć jaką ona ma pozycję ale to chodzi o pozycję jak leży na wznak??? czy na boku ???? moja najczęściej śpi na brzuchu z nogami podkulonymi pod siebie albo na brzuchu z wyprostowanymi nogami i najczęściej poduszka jest obok jej głowy

Do góry