reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Aylin to jest bunt dwulatka:) u nas chwilowo poskromiony, konsekwencja i niezwracanie uwagi. Obecnie histerie trwaja 5-10sek i sie sam poddaje. Ale ja czuje ze to wroci ze zdwojona sila jeszcze

Niby fajnie ze grzeczny ale wiecie w walce o byt to jednak ten niegrzeczny zawsze jest gora:( no takie przemyslenia mnie dzis wziely i mi smutno. Janek jest taki kochany, nie chce zeby mu ktos krzywde robil

Jutro o 8.30 mam echo serca dziecka nr 2:) trzymajcie kciuki zeby nic nie wyszlo!

reklama
zaza jak się marzy to do roboty:p

aga ach, bo w domu najlepiej. No i A nie wiedział tyle czasu swoich ulubionych zabawek!

josie heh, będzie przebywał na placach zabaw wśród dzieci to się nauczy pchania jak moja od starszej sąsiadki:)

aylin u nas też wszystko 'moje'. Ale to dobrze, po przeczytaniu tego przestałam się tym martwić:) Kiedyś któraś na FB wkleiła wywiad z jakąś psycholog!
Dlaczego nie chce się z nikim podzielić? Ciągle krzyczy: TO MOJE.
Najprawdopodobniej Wasze dziecko odkryło, czym jest posiadanie. To bardzo miłe uczucie, kiedy coś jest naprawdę nasze. Dzięki temu uczuciu i umiejętności bronienia swojej własności, w przyszłości Wasze dziecko będzie potrafiło stawiać granice innym ludziom. Pozwólcie mu więc na ten „zdrowy egoizm”, który zazwyczaj dużo szybciej mija gdy nie walczymy z dzieckiem o każdą jego rzecz.

A ja siedzę i wciąż oglądam rowerki. Wysłałam trzy do M i ma do jutra wybrać któryś:)

PYTANIE - na jakich poduszkach śpią teraz wasze dzieci?

Ostatnia edycja:
Kasiek pokaz te rowerki:)

Moj spi caly czas na tej plaskiej z ikei ale przymierzam sie zeby juz mu dac normalna bo jak spi u nas w lozku to tylko na naszych poduszkach, na plaskim sie nie polozy

hej

No i co kolejny zastój w ogrodzie bo deszcz leje :-(

Aylin hahaha nioo to widzę że mamy to samo choć ja staram się za małą nie biegać niech się bawi sama ale doglądać musze bo ostatnio najadała się pąków z bzu :-D:-D:-D
hahaha z tym żłobkiem z internatem toś dowaliła, się uśmiałam

MsMickey najważniejsze że położna okazała się ok :-):-), a tak w ogóle to jak to szybko zleciało !!!! upssssssssss trzymamy kciuki mocno &&&&&&& kurde to dopiero 37 tydzień !!!!!!!

josie spokojnie moja też taka jest że nie potrafi się bronić jedyne co to krzyczy "nie zabieraj niuni" , a z dzidzią nr 2 będzie wszystko dobrze zobaczysz :-)

Aga fajnie Wam było na tych wywczasach :-):-):-), moja też chętnie wraca do domu w odróżnieniu do mnie

kasiek moja nadal śpi na tej poduszce cienkiej z Ikei i będzie na niej sapała jak najdłużej, ja też całe życie śpię na płaskiej

Moja też z tych co pozwalają sobie zabierać, choć potrafi też czasem zawalczyć o swoje.
Ostatnio nauczyła się mówić "oddaj" i jak coś trzymam a ona to chce to tak wlasnie krzyczy :) w ogóle ostatnio znów z mową poszła bardzo do przodu i powtarza już praktycznie wszystko.

MsMickey - aaaaaaa trzymamy mocno kciuki!!!!

reklama
Hej
Ale wczoraj miałam luzik, teściowa przyjechała i poszła z dzieciakami do sklepu, 3,5h ich nie było bo zahaczyli o plac zabaw:tak: i myślałam, że padnę ze śmiechu jak zobaczyłam teściówkę taką wymęczoną po powrocie:-D

MsMickey kciuki za Was mocno zaciśnięte. Haha położna w porę Cię odwiedziła

Muńka D. mówi"t"zamiast "k" i np. jest tat zamiast tak

Sylka super, że udało Wam się zapisać Paulę do polskiej szkoły:-)

Aronia kciuki aby bejbiszonkowi szybko przeszło

Kasiek świetne fotki. Młody śpi na takiej "średniej"poduszce- nie całkiem płaska ale i też nie duża

Alijenka współczuję takiego natłoku obowiązków.

Aylin Sergiusz też ma motorek w dupce, non stop w ruchu i ciągle psoci, a do tego nerwus straszny ...
hehe to tak samo jak mój:-D

Josie nie masz co się martwić, Jasiek jeszcze się nauczy walczyć o swoje. Kciuki za echo serduszka

Dziś chyba pierwszy raz A się tak cieszył jak wrócił do domu :) pierwsze co poszedł do wc nałożył nakładkę na kibelek i kazał się rozebrać :) zrobił siusiu :) a potem goły jezdził na bobycar i krzyczał z radości :)
:-D:-D:-D

Aylin rozwaliłaś mnie tym żłobkiem z internatem:-D

Któraś pisała, że zapalenie ucha lubi powracać, niestety to prawda. O. jak była mała co jakiś czas miała. Bidulka chyba z 8 razy podłapała to dziadostwo.

Olcia zadowolona poszła do szkoły a dziś rekolekcje rozpoczynają

Do góry