reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aylin to jest bunt dwulatka:) u nas chwilowo poskromiony, konsekwencja i niezwracanie uwagi. Obecnie histerie trwaja 5-10sek i sie sam poddaje. Ale ja czuje ze to wroci ze zdwojona sila jeszcze

Niby fajnie ze grzeczny ale wiecie w walce o byt to jednak ten niegrzeczny zawsze jest gora:( no takie przemyslenia mnie dzis wziely i mi smutno. Janek jest taki kochany, nie chce zeby mu ktos krzywde robil

Jutro o 8.30 mam echo serca dziecka nr 2:) trzymajcie kciuki zeby nic nie wyszlo!

reklama
zaza jak się marzy to do roboty:p

aga ach, bo w domu najlepiej. No i A nie wiedział tyle czasu swoich ulubionych zabawek!

josie heh, będzie przebywał na placach zabaw wśród dzieci to się nauczy pchania jak moja od starszej sąsiadki:)

aylin u nas też wszystko 'moje'. Ale to dobrze, po przeczytaniu tego przestałam się tym martwić:) Kiedyś któraś na FB wkleiła wywiad z jakąś psycholog!
Dlaczego nie chce się z nikim podzielić? Ciągle krzyczy: TO MOJE.
Najprawdopodobniej Wasze dziecko odkryło, czym jest posiadanie. To bardzo miłe uczucie, kiedy coś jest naprawdę nasze. Dzięki temu uczuciu i umiejętności bronienia swojej własności, w przyszłości Wasze dziecko będzie potrafiło stawiać granice innym ludziom. Pozwólcie mu więc na ten „zdrowy egoizm”, który zazwyczaj dużo szybciej mija gdy nie walczymy z dzieckiem o każdą jego rzecz.

A ja siedzę i wciąż oglądam rowerki. Wysłałam trzy do M i ma do jutra wybrać któryś:)

PYTANIE - na jakich poduszkach śpią teraz wasze dzieci?

Ostatnia edycja:
Kasiek pokaz te rowerki:)

Moj spi caly czas na tej plaskiej z ikei ale przymierzam sie zeby juz mu dac normalna bo jak spi u nas w lozku to tylko na naszych poduszkach, na plaskim sie nie polozy

hej

No i co kolejny zastój w ogrodzie bo deszcz leje :-(

Aylin hahaha nioo to widzę że mamy to samo choć ja staram się za małą nie biegać niech się bawi sama ale doglądać musze bo ostatnio najadała się pąków z bzu :-D:-D:-D
hahaha z tym żłobkiem z internatem toś dowaliła, się uśmiałam

MsMickey najważniejsze że położna okazała się ok :-):-), a tak w ogóle to jak to szybko zleciało !!!! upssssssssss trzymamy kciuki mocno &&&&&&& kurde to dopiero 37 tydzień !!!!!!!

josie spokojnie moja też taka jest że nie potrafi się bronić jedyne co to krzyczy "nie zabieraj niuni" , a z dzidzią nr 2 będzie wszystko dobrze zobaczysz :-)

Aga fajnie Wam było na tych wywczasach :-):-):-), moja też chętnie wraca do domu w odróżnieniu do mnie

kasiek moja nadal śpi na tej poduszce cienkiej z Ikei i będzie na niej sapała jak najdłużej, ja też całe życie śpię na płaskiej

Moja też z tych co pozwalają sobie zabierać, choć potrafi też czasem zawalczyć o swoje.
Ostatnio nauczyła się mówić "oddaj" i jak coś trzymam a ona to chce to tak wlasnie krzyczy :) w ogóle ostatnio znów z mową poszła bardzo do przodu i powtarza już praktycznie wszystko.

MsMickey - aaaaaaa trzymamy mocno kciuki!!!!

reklama
Hej
Ale wczoraj miałam luzik, teściowa przyjechała i poszła z dzieciakami do sklepu, 3,5h ich nie było bo zahaczyli o plac zabaw:tak: i myślałam, że padnę ze śmiechu jak zobaczyłam teściówkę taką wymęczoną po powrocie:-D

MsMickey kciuki za Was mocno zaciśnięte. Haha położna w porę Cię odwiedziła

Muńka D. mówi"t"zamiast "k" i np. jest tat zamiast tak

Sylka super, że udało Wam się zapisać Paulę do polskiej szkoły:-)

Aronia kciuki aby bejbiszonkowi szybko przeszło

Kasiek świetne fotki. Młody śpi na takiej "średniej"poduszce- nie całkiem płaska ale i też nie duża

Alijenka współczuję takiego natłoku obowiązków.

Aylin Sergiusz też ma motorek w dupce, non stop w ruchu i ciągle psoci, a do tego nerwus straszny ...
hehe to tak samo jak mój:-D

Josie nie masz co się martwić, Jasiek jeszcze się nauczy walczyć o swoje. Kciuki za echo serduszka

Dziś chyba pierwszy raz A się tak cieszył jak wrócił do domu :) pierwsze co poszedł do wc nałożył nakładkę na kibelek i kazał się rozebrać :) zrobił siusiu :) a potem goły jezdził na bobycar i krzyczał z radości :)
:-D:-D:-D

Aylin rozwaliłaś mnie tym żłobkiem z internatem:-D

Któraś pisała, że zapalenie ucha lubi powracać, niestety to prawda. O. jak była mała co jakiś czas miała. Bidulka chyba z 8 razy podłapała to dziadostwo.

Olcia zadowolona poszła do szkoły a dziś rekolekcje rozpoczynają

Do góry