reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Josie - sorki, myślałam, że jesteś na fejsie. Nie pisałam nic zlego, polecam biegowe. Uzasadniłam po prostu wybór rowerka, który kupiłam chrzesniakowi na 2 latka.

Muszę Gabi kupić resoraczki, lubi bawić się autkami :)

reklama
No to siku sa super jakosciowo:) ostatnio u rodzicow znalazlam taka ciezarowke przynajmniej 20-letnia, patrze a to siku :)

A jaki biegowy kupowalas chrzesniakowi? Mnie tez troche biegowy prZeraza bo widzialam kiedys dziecko pedzace samo a dopiero daleeeeko gdzies za rogiem spotkalam zdyszana matke.... Ale maz mowi ze trojkolowy to zadna zabawa i chce biegowy. Sam bedzie latac bo ja na bank nie.... Moze w koncu schudnie :D

Tylko mysle zeby byl lekki zeby mogl to sam podnosic, i maz zwwrocil uwage ze koniecznie wygodne siedzonko ze wzgledu na klejnoty :D

Wklejam mój komentarz z fb. Dziewczyny pytały czemu wybralam aluminiowy a nie drewniany.

1. Drewniane z reguły nie mają regulowanej kierownicy (ten ma od 54cm do 62cm)
2. Regulacja siodełka jest od 36 do 46cm, więc sporo - chyba najwięcej z tych rowerków, które przeglądałam
3. Jest podobno bardziej wytrzymały niż drewniany.
4. Pompowane koła (niektóre drewniane też mają ) - lepsza amortyzacja, a w razie gdy rowerek jest za wysoki można lekko spuścić z kół powietrze i mamy jeszcze z centymetr niżej.
Podsumowując - starcza na dłużej.

Rowerek biegowy YEDOO FIFTY 50A - ZIELONY (3852573443) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Ostatnia edycja:
Ten biegowy ma kółka 12cali, a więc nie lepiej kupić 12 cali - identyczny ale z pedałami? Sąsiadka ma i dziecko ponad 2 letnie samo jeździ (z bocznymi kółkami oczywiście) i myślę, że Polka latem też będzie sama śmigać, a teraz póki co będę mieć kij z tyłu do pchania i kontroli:) Pytam z czystej ciekawości czy ktoś wie o co chodzi w biegowym a na pedała - nie różniącym się poza tym wysokością kierownicy, siodełka, kołami - niczym?

A to źrebaczki (doliczyliśmy się 11) i na drugim oczywiście P zrywa kwiatki, żeby kot wąchał:D:D
DSC00901.jpg20140322_130330.jpg

Załączniki

• DSC00901.jpg
    DSC00901.jpg
    36,1 KB · Wyświetleń: 50
  • 20140322_130330.jpg
    20140322_130330.jpg
    55,6 KB · Wyświetleń: 51
siku (tak na wszelki wypadek: wymowa "z-iku" a nie jak siuski :-D) maja wszelkie mozliwe certyfikaty jakosciowe i kupe nagrod od ekspertow za bezpieczenstwo, no i olbrzymi wybor, bo nie ma chyba typu auta, jakiego by nie wyprodukowali, do tego traktory, tramwaje, autobusy (w tym przegubowce) a nawet niedawno widzialam rakiete :-). Takze jesli chodzi o resoraki to tez u nas nr 1 :-)

Munka - jesli uwzglednic, ze biegunka to celowy zabieg organizmu, by oczyscic jelita z toksyn (powstalych w wyniku zakazenia bakteryjnego lub wirusowego) to glowna kwestia jest nawodnienie. UU zalatwia kwestie probiotyczne. Takze u innego lekarza moze bylaby lepsza diagnoza ale na biegunke wiele srodkow do wyboru nie ma. Bylam tez w znajomej aptece i sie dodatkowo poradzilam :tak:

kasiekz - to nie tylko dziecko ale i psa taka grzeczna? :szok: Jak Ty to robisz? Udziel mi lekcji!!!!! :tak:Nasza by zezarla koty (to nie metafora) a konie zapedzila jak stado owiec w jedna grupe i pilnowala, zeby sie nie rozbiegly, jak pies pasterski (juz tak kiedys zrobila) :sorry: Ale i tak nas (prawie) wszedzie wpuszczaja :-p Poza tym ona z wiekiem nauczyla sie podchodzic praktycznie do polowania - w zoo slon byl jej obojetny a do wiewiorek wyrywala sie jodlujac :rofl2:

Kasiekz - no wlaśnie różni się tym, że nie ma pedałów :) a co za tym idzie, dziecko fajnie trenuje utrzymywanie równowagi, koordynację i dzięki temu szybko wsiada na zwykły rower bez bocznych kółek. Jest generalnie polecany przez fizjoterapeutów ;)

Aronia - podziwiam za takie podejście do tematu biegunkowego i wierzę w to, że jelita Twojego bejbiszona oczyszczają się z toksyn, ale gdyby tak było w kazdym przypadku to by było cudownie. Niestety czasem jest inny powód, który trzeba leczyć.

Ostatnia edycja:
no prosze, Munka, dobrze wiedziec, bo ja myslalam, ze te biegowe to tylko chwyt marketingowy, zeby wcisnac rodzicom bajer na kilka miesiecy :sorry:

Edek - nowa mysl: a nie ekonomiczniej kupic jeden rowerek i odkrecic pedaly a przy starszym dziecku je przykrecic z powrotem?

Ostatnia edycja:
No wlasnie w nie-biegowym sa pedaly i te pedaly sa ciagle w ruchu jesli sie pcha kijem rower, wiec dziecko nie ma co z nogami zrobic, tzn kladzie na pedaly ale czesto nozki spadaja i latwo sie uderzyc pedalem wtedy.

Munka to mnie przekonalas do biegowego, ja wlasnie myslalam o pompowanych kolach ze wzgledu na te klejnoty:) i sa nawet takie amortyzowane ale to juz 400 w gore

Kasiek pola slicznota i super trampy!!!

josie pedały kręcą się tylko w trzykołowcach. W dwukołowym nie kręcą się i dziecko może spokojnie trzymać nóżki na nich. Dziś przetestowałam więc jestem na bieżąco:) Jak prowadzisz zwykły rower to pedała też ci się nie kręcą - ta sama zasada:) A trampki mega - Pola ostatnio wszystkie inne buty wywaliła z szafy i kazała na strych schować. I pomyśleć, że jedyne 39zł.

aronia kiedyś pisałam, że twój pasterski ma instynkt:p I w zoo z psem, wow! Moi rodzice mają koty, więc pies przyzwyczajony:) Na pierwszym przy stadninie wózka pilnuje, a na drugim jak weszliśmy zamek zwiedzać to pilnowała:)
20140322_125649.jpgDSC00940.jpg

Załączniki

• 20140322_125649.jpg
    20140322_125649.jpg
    55,9 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC00940.jpg
    DSC00940.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 46
reklama
kasiekz - sliczne fotki :-)

Munka
- nie bylabym taka wyluzowana, gdyby nie tendencja spadkowa. Dzis do drzemki tylko jedna kupka (bardziej rozwolnieniowa jak biegunkowa), w czasie spaceru i drzemki (6 godzin) spokoj, potem znow raz na rzadko. Jakbym miala codziennie tak jak przedwczoraj, to bym juz dawno szukala innego lekarza. Poza tym, tak jak pisalam, goraczki czy innych objawow brak.

Pryzpomnialam sobie - ktoras z Was sugerowala, ze moze bejbiszonek zatrul sie jakims kwiatkiem. Zapomnialam odpisac, ze jego kwiatki nie interesuja. Poza tym znajac jego zaciecie do dzikiej rozy, zoledzi itp naczytalam sie tyle o botanice, ze moglabym sie scigac z biologami :rofl2: I tak wiem na przyklad, ze trujace sa przebisniegi i forsycja - i na widok tych roslin jestem wyjatkowo czujna. Przy stokrotkach juz luz ;-)

A, zapomnialam sie pochwalic wynikami pomiaru z piatku: 12,1kg i 85cm :-)

Do góry