reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Fiu fiu chyba pierwszy raz mnie taki zaszczyt kopnął :p

Gabi dobra :-) ja w hura r na j zamienialam :p nawet kiedyś ktos mojej mamusce uwage zwrocil jak dziecko uczy.

reklama
Fajno Wam, my uziemieni w domu. No, ale przynajmnej 4-te pranie wstawione, ciuchy i buty zimowe pochowane, posprzątałam w końcu w jednej z szaf.

Hejka,

Ja tez dzisiaj tak przelotem.
Od rana gdzieś biegamy. Byliśmy zapisać Paulę do polskiej szkoły. Byłam w szoku. Szkoła sobotnia zorganizowana w miejscowym gimnazjum. Mnóstwo polskich dzieciaków. Nie sądziłam, ze jest tutaj aż tyle polskich rodzin. Paulinę udało nam się wcisnąć na razie jako wolnego słuchacza ze względu na zbyt krótki okres do końca roku szkolnego. Ale i tak dobrze, ze chociaż tak ją przyjęli, gdyż początkowo nie bardzo chcieli bo nie mają wolnych miejsc. Potem byliśmy w centrum i na zakupach oraz pozałatwiać sprawy bankowe. Teraz Szymek śpi a ja mam chwile na ogarnięcie.

Aga mamy domek z ogródkiem.
Maćku wszystkiego najlepszego.
Munka dużo zdrowka dla Gabi.
Aronia jak tam u Was?

Chwilowo zmykam.

Katrina to tak jak moj zamiast sio mowi oś-oś jak odgania muchy:D

Munka wspolczuje antybiotyku, u nas to byl drugi w zyciu ale po antybiotyku momentalnie przechodzi wiec nie ma co zalowac. A mnie pediatra nastraszyla ze zapalenie ucha lubi wracac i ze musze teraz bardzo pilnowac kataru:/ jak mu zagladala w czwartek na kontroli to jeszcze zaczerwienione bylo a to juz ponad tydzien minal od tego zapalenia
Ale juz prawie na pewno niania zostaje na pol etatu wiec zlobek odpuszczamy

Bylismy u znajomych mlody latal jak dziki, nie chcial spac a teraz padl wiec ciekawe co to dzis bedzie... Ale maz ma dzis kolejke na usypianie hihihi

hej :-)

Dzieki ze wszystkie rady ale nie straszcie mnie, ze taka infekcja trwa tydzien :szok: Mnie takie historie trzymaja na ogol 3 dni, za wyjatkiem bakterii coli, ktora mnie polozyla na caly tydzien. Co jest bejbikowi nie wiem, lekarka miala w glowie tylko jedno - szybko "odfajkowac", wiec czy to pokarmowe, bakteryjne, wyirusowe czy pasozyt - nie wiem. Dzis biegunki dostala psa - przypadek, czy dziec ja zarazil? :confused: W kazdym razie objawy podobne, bo tez ma w nosie diete i jadlaby tylko mieso :rofl2: Ta... nakupowalam wczoraj bananow, sucharow, ciasteczek ryzowych itp a dziec pluje nimi i oddaje psie a jednoczesnie placze, ze chce jesc:rolleyes2:Takze ustapilam i dalam troche zoltego sera, mimo, ze jest ciezkostrawny :sorry: Nie zaszkodzil :tak: Wczoraj mielismy na czas spaceru, zakupu i drzemki 6 godz. przerwy w kupce, potem 3 kupki biegunkowe. Noc spokojna. Dzis z rana znow kupka biegunkowa. Na spacerze przerwa. Potem drzemka. Probiotykow mu nie kupilam, bo wyczytalam, ze probiotykiem o najdoskonalszym skladzie, idealnie przyswajalnym i do tego smacznym jest mleko z UU :-) Za to pupka jest taka czerwona, ze jest placz przy zmianie pieluchy :-( Nie tre niczym, tylko przytykam wacik nawilzony olejem lnianym (dzialanie lecznicze - podstawa linomagu) i czekam, az sie kupka przyklei. Potem delikatnie smaruje kremem z cynkiem. Wczoraj dalismy mu biegac bez pieluchy, zeby sie wietrzylo ale m okazal sie durniem w calej rosciaglosci :wściekła/y: Nie dosc, ze nie dopilnowal, jak dziec zrobil kupe (dziec wszedl bosa nozka w kupe, przebiegl caly przedpokoj, pokoj i kuchnie robiac slady, by mi powiedziec, ze zrobil kaka) to zabierajac go do wanny upacial dzieciowa kupka pse a potem jeszcze wpuscil pse do przedpokoju, zeby upaciala sobie lapy i nimi reszte mieszkania :wściekła/y::wściekła/y::angry::angry: No debil :angry: Ponad pol godziny trwalo dezynfekowanie mieszkania i mycie dziecia i psy. Psa po takim myciu zawsze sie wylizuje a dzis ma sama biegunke... :no:

kasiekz
- ale to nie chodzi o niska temperature ale o jej wahania (z minuty na minute w te i z powrotem) i wiatr. Ja sie kiedys latem przeziebilam przy 35st przy przeciagu :szok: Tez staram sie dziecia nie przegrzewac (choc nie az tak radykalnie jak Wy) ale na przewianie uwazam :tak:

josie - a to jakies specjalne resoraki czy po prostu siku? Patrzylas w Rossmannie? U nas sa. Wogole niedaleko naszego domu sa 4 sklepy z siku (2 zabawkowe, 1 supermarket i wlasnie Rossmann) a w kazdym po kilkadziesiat modeli, wiec sie dziwie, ze u Was to towar "luksusowy" ;-)Chyba, ze polujesz na cos specjalnego :happy:

Munka - zdrowka. Dobrze, ze zareagowaliscie w pore :tak:

Mialam cos jeszcze komus ale jestem rozkojarzona :sorry:

Josie - no wlaśnie wiem, że jak już raz dojdzie do zapalenia ucha, to potem lubi to wracać, dlatego też zdecydowałam się podać anty.

A czy to możliwe, że jedna dawka juz podziałała?? Gabi w lepszej formie i bez temperatury. Jak długo podajecie antybiotyk?

Aronia - a u Was co się dzieje,?? bo nie jestem od początku w temacie?

reklama
Witam!
U nas też pogoda się niueco pogorszyła, ale mimo to spędziliśmy cały dzień na działce. Dzieciakom nawet przelotny deszczyk nie przeszkadzał. Jestem strasznie zmęczona tym świeżym powietrzem :sorry:
maćku wg mnie fajowo, ja wolałabym drugą babę, bo przecież mam tyle ciuchów:D:D
I to jest właśnie ten ból - nić właściwie nie muszę kupować :sorry: Zwłaszcza, że siora ma córeczkę z grudnia...

Z Gabi jednak nie jest super. Nie podobało mi się w nocy jak oddycha i pojechaliśmy na pomoc nocną. Ma zapchaną całą górę górnych dróg oddechowych i niestety już widać w badaniu wysięki w uszach, wiec dostała pierwszy w swoim życiu antybiotyk :/
No, ale jakby miało jej się rzucić na zatoki bądź uszy, to lepiej temu zapobiec. Mam tylko nadzieje, ze nie będzie miała żadnych skutków ubocznych antybiotyku.
Zdrówka dla Gabrysi! :tak:
Hej

Wczoraj poprzstawialam meble w sypialni, lozeczko dla Julka jest w innym miejscu i tak mi pasuje, ze w koncu poczulam jakies przygotowania:)
Dzis lub jutro chce finalnie ogarnac torbe do szpitala i bede spokojna.
Kupiliście drugie łóżeczko dla małego, czy Gosia dostała już większe? Ja się cały czas zastanawiam jak rozwiązać tę kwestię...
A na kiedy masz właściwie termin?

Do góry