hej :-)
Dzieki ze wszystkie rady ale nie straszcie mnie, ze taka infekcja trwa tydzien
Mnie takie historie trzymaja na ogol 3 dni, za wyjatkiem bakterii coli, ktora mnie polozyla na caly tydzien. Co jest bejbikowi nie wiem, lekarka miala w glowie tylko jedno - szybko "odfajkowac", wiec czy to pokarmowe, bakteryjne, wyirusowe czy pasozyt - nie wiem. Dzis biegunki dostala psa - przypadek, czy dziec ja zarazil?
W kazdym razie objawy podobne, bo tez ma w nosie diete i jadlaby tylko mieso
Ta... nakupowalam wczoraj bananow, sucharow, ciasteczek ryzowych itp a dziec pluje nimi i oddaje psie a jednoczesnie placze, ze chce jesc
Takze ustapilam i dalam troche zoltego sera, mimo, ze jest ciezkostrawny
Nie zaszkodzil
Wczoraj mielismy na czas spaceru, zakupu i drzemki 6 godz. przerwy w kupce, potem 3 kupki biegunkowe. Noc spokojna. Dzis z rana znow kupka biegunkowa. Na spacerze przerwa. Potem drzemka. Probiotykow mu nie kupilam, bo wyczytalam, ze probiotykiem o najdoskonalszym skladzie, idealnie przyswajalnym i do tego smacznym jest mleko z UU :-) Za to pupka jest taka czerwona, ze jest placz przy zmianie pieluchy :-( Nie tre niczym, tylko przytykam wacik nawilzony olejem lnianym (dzialanie lecznicze - podstawa linomagu) i czekam, az sie kupka przyklei. Potem delikatnie smaruje kremem z cynkiem. Wczoraj dalismy mu biegac bez pieluchy, zeby sie wietrzylo ale m okazal sie durniem w calej rosciaglosci
Nie dosc, ze nie dopilnowal, jak dziec zrobil kupe (dziec wszedl bosa nozka w kupe, przebiegl caly przedpokoj, pokoj i kuchnie robiac slady, by mi powiedziec, ze zrobil kaka) to zabierajac go do wanny upacial dzieciowa kupka pse a potem jeszcze wpuscil pse do przedpokoju, zeby upaciala sobie lapy i nimi reszte mieszkania
No debil
Ponad pol godziny trwalo dezynfekowanie mieszkania i mycie dziecia i psy. Psa po takim myciu zawsze sie wylizuje a dzis ma sama biegunke...
kasiekz - ale to nie chodzi o niska temperature ale o jej wahania (z minuty na minute w te i z powrotem) i wiatr. Ja sie kiedys latem przeziebilam przy 35st przy przeciagu
Tez staram sie dziecia nie przegrzewac (choc nie az tak radykalnie jak Wy) ale na przewianie uwazam
josie - a to jakies specjalne resoraki czy po prostu siku? Patrzylas w Rossmannie? U nas sa. Wogole niedaleko naszego domu sa 4 sklepy z siku (2 zabawkowe, 1 supermarket i wlasnie Rossmann) a w kazdym po kilkadziesiat modeli, wiec sie dziwie, ze u Was to towar "luksusowy" ;-)Chyba, ze polujesz na cos specjalnego
Munka - zdrowka. Dobrze, ze zareagowaliscie w pore
Mialam cos jeszcze komus ale jestem rozkojarzona