reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aronia tak wlasnie siku z rossmana tylko u nas to po 2 modele na sklep rzucaja:) w zabawkowym w zakopcu raz widzialam duzy wybor a w takim kolo nas to raczej chinski badziew plastikowy. W smyku hot wheels maja ale mi jakos nie pasuja te autka jakies przekombinowane

Mu ka no wlasnie antybiotyk bardzo szybko pomaga:) i ja daje cala zalecona dawke czyli ostatnio 7 dni mimo ze na 2 dzien juz bylo o niebo lepiej. Bo bardziej niebezpieczne jest przerwanie za wczesnie- wtedy niedobite bakterie sie uodparniaja na dany antybiotyk i nastepnym razem moze byc ciezko dobrac.

Ostatnia edycja:
reklama
Munka - bejbiszonek w nocy ze srody na czwartek zwymiotowal i mial rozwolnienie, ludzilam sie ze to niestrawnosc lub z przejedzenia (tego dnia najadl sie jak dorosly, po kilku dniach lekkiego podskubywania) ale od czwartku biegunka (w czwartek 12 kupek, w piatek 9). Temperatury brak, nastroj i apetyt dopisuja. Debilka lekarka stwierdzila, ze to dlatego, ze nie zaszczepilismy (nieistniejaca szczepionka) na norowirusa :szok:

Ostatnia edycja:
Postanowilam reaktywowac watek prezentowy z racji wiosny i zblizajacych sie urodzin. Dajcie pliz jakies rady odnosnie rowerkow

josie - ja jestem sceptyczna wobec rowerkow tak wczesnie. Pomijam fakt, ze nie kazdy 2-latek skuma czacze to problem widze przede wszystkim jak upilnowac dziecia. Taka scenka rodzajowa z parku: dziec daje czadu na maksa a rodzice biegiem za nim, nie nadazaja, dziec sie oddala, nie zwaza na nic, nie reaguje na nawolywania :szok: Takze jesli juz rowerek to tylko dla grzecznych dzieci typu Pola kasiekz ;-)

Hmmm, moze macie jakas mala filie Rossmanna. Patrzylas w wiekszej? W naszej sa chyba ze 4 regaly z zabawkami (1 niemowlece, 2-3 dzieciece, w tym cale mnostwo samochodzikow, lego itp, 4 - ksiazeczki). W sklepach zabawkowych kolo nas (male, prywatne, nie sieciowki) malo chinszczyzny, za to duzo zabawek z Polski :tak: Jak marzy Ci sie jakis szczegolny siku (swoja droga wymowa po polsku bezcenna :-D), moge Ci kupic ;-)

Aronia - a nie myślałaś o konsultacji z innym lekarzem?? Takie biegunki to nic dobrego.

Josie - ja jakis czas temu w wątku na fb pisałam o rowerku.

Co to SIKU ???

hej
aylin [/B]no więc dziś musisz mieć relaks przy winku albo przy allegro:)
)
no cóż.... sałatka owocowa wczoraj i spanko o 23, a dzis spacer, spotkanie klubiku mam z rzeszowa (make up dzienny, zabieg na dlonie mary cay i zdjecie wiosenne nunu) a wieczorkiem fryzjer. w miedzy czasie kupiłam nunu sukienke na wesele i pochwale sie jak przyjdzie :)

Postanowilam reaktywowac watek prezentowy z racji wiosny i zblizajacych sie urodzin. Dajcie pliz jakies rady odnosnie rowerkow

my mamy biegowy

Aronia - a nie myślałaś o konsultacji z innym lekarzem?? Takie biegunki to nic dobrego.

Josie - ja jakis czas temu w wątku na fb pisałam o rowerku.

Co to SIKU ???
siku - autka :) tj firma która je produkuje. Fajne resoraczki
w jakim wątku na fb?

Na Ślężę się nie wdrapałam, bo był maraton więc pojechaliśmy na Zamek Książ i 2 godziny spędziliśmy w stadninie koni a potem dopiero zamczysko. My z psem, gościu zobaczył, że sunia grzecznie chodzi tylko przy wózku i ma konie w nosie to nas wpuścił - fart! Tak więc pies leżał i pilnował wózka, a my dotykaliśmy każdego z ponad 100 koni i multum małych źrebaczków:) Ale największa fascynacja była wszechobecnymi kotami!

muńka zdrówka dla Gabi! Z tym (h)uj uważaj na ludzi na ulicy:D:D:D

msmickey bosche już torba do szpitala i niedługo przybędzie nam kolejne piękne dziecię czerwcówki!!!:)

josie bosche, fakt za 2 miechy zaczną się urodziny!

aronia ojoj biedna pupka:/ Spróbuj z mąką ziemniaczaną, bo działa cuda! P grzeczna jest, dziś nawet pani z 2,5letnią córą była w szoku że są dzieci na świecie, które słuchają się - ale to może dlatego, że jeszcze nie wpadła w bunt 2 latka:D:D:D Także wiesz - do czasu!

aylin
aaaaaaaaaaaaaaaaa:D:D Dobrze ci! Czekam na sukienkę:)

P jeździła dziś rowerkiem dwukołowym (12cali) z bocznymi kółeczkami - pożyczonym na chwilę:) I jestem w szoku, bo odważna, chciała pedałować (dosięga bez problemu na obniżonym siodełku), ale jeszcze czasem nogi jej się mieszały. Jednak to dwa dni i śmigałaby, problem jedynie w tym, że nie umie skręcać i trzyma kierownicę tylko prosto:D:D

reklama
Macku, Julek dostal nowe lozeczko. Gosia aktualnie ma turystyczne, ale ze kupowalismy na wakacje w zeszlym roku to juz bez podwyzszanej podlogi. Wiec dla niemowlecia bez sensu, plus Gocha je kocha:) przy niej na poczatku mielismy drewniane ale wywiezlismy do Ł i tam sporadycznie korzystamy, bo G obijala sie o szczebelki i byl placz w nocy. I tak chcielibysmy kupic turystyczne pozniej dla J. A w Ł tez bedzie musial na czyms spac, on albo G.
Moja kuzynka kupila wieksze lozko dla Mlodej (z barierka) a tamto zostawila dla Maluszka. Roznica wieku ta sama jak u nas.
Moja kolezanka za to kupila dla Starszej lozeczko 140/70 z opcja zdejmowanej scianki bocznej na przyszlosc.
Jak widzisz, opcji jest wiele:)

Kasiek, niezla ta Polka:) na rowerku:)

Aronia, u nas wiekszosc rossmannow jest raczej mala. W Ł jest jeden taki duzy i tam tez np samej spozywki sa chyba trzy korytarze.

Kasiek, juz nie moge sie doczekac tego dzieciecia:)

Do góry