reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Witam!

Jednak będzie druga dziewuszka! :-)

Dziwne. Mnie na chemii nie uczyli jak wywabiać plamy :-p;-)

GRATULUJE DZIEWCZYNKI :)
na chemi było cos o tym ze beta karoten = vit A która bardzo szybko utlenia sie pod wpływem promieni uv :)

Zakupy dzisiaj przeszły w miarę spokojnie. Czy wasze dzieci też nie chcą siedzieć w foteliku samochodowym? Czy to tylko nasz urwis chce jeździć tak jak dorosły, a najlepiej to siedzieć za kierownicą.

nie, tyś bardzo spokojnie siedzi przypieta pasami. Nigdy nie pzowolilismy jej jechac bez wiec auto chyba kojarzy jej sie z siedzeniem w foteliku.

Sylka nasz tez siedzi. Siedzi lepiej od kiedy go przesunelismy ze srodkowego siedzenia na to przy oknie- obserwuje sobie przez okno. Na dalsze trasy obowiazkowo bajki

Aga w koncu mu wlosy rosna, chyba przez to inaczej wyglada:)

nie, tyś bardzo spokojnie siedzi przypieta pasami. Nigdy nie pzowolilismy jej jechac bez wiec auto chyba kojarzy jej sie z siedzeniem w foteliku.

Aylin ale Szymek też nigdy nie jeździł nieprzypiety pasami. Zawsze w swoim foteliku. Ja tez do bezpieczeństwa podchodzę bardzo restrykcyjnie i nie pozwolilabym aby jeździł luzem. Ale on i tak często ucieka z fotelika i niekiedy przypisanie jest na siłę. A jak już siedzi i ruszamy to jest spokój. Sam moment przypinania jest najgorszy.

Aga nie kupiłam nic fajnego. Takie podstawowe zakupy spożywczo-chemiczne. Patrzyłam jedynie za jakimiś zabawkami do ogródka dla Szymka. Ale to wstępne rozeznanie się w temacie.

Josie Szymek też w trakcie jazdy jest spokojny. Tez lubi oglądać przez okno jadące z boku samochody. Samo wsadzanie do fotelika i przypinanie często jest walką bo on ucieka na siedzenie dla kierowcy. A i jeszcze jedno. Miewa takie fazy - nieraz wsiada sam bez problemu a innym razem jest wrzask.

A moze tak u was bunt dwulatka wygląda :)

Padam po tym tygodniu. Psychicznie mnie wykonczyl. A dzis siłownia dopelnila dzielą..

Kasiek moj Kuba wlasnie tak hartowany od małego i w ogóle nie choruje :tak:
On nie wie co to czapka, czasami tylko w zimie mu zakładałam no ale u nas trochę inna zima niż w Polsce :) bywa tak, ze ja ide na spacer w bluzie a On krótki rękawek bo mu ciepło, tak samo jak mojemu mężowi :tak: Przyzwyczajony do angielskiej pogody :-D

Josie ciesze sie, sie, ze wszystko w porządku na ktg.

macku gratuluje drugiej córeczki :-) Jak bedzie miała na imię? Oczywiscie jak chcesz napisać ;-)

Aronia zdrowka dla małego :tak:

Kasiek a to widze, ze rzeczywiscie podobna różnica wieku, masz tylko ta siostrę? Bo ja oprócz młodej jeszcze jedna i brata, ja najstarsza.

sylka moj tez by chciał jeździć jak dorosły ale teraz wystarczy, ze mu powiem, ze jak nie usiądzie w foteliku i nie zapniemy pasów to zostaje w domu, zawsze działa :-D

Macku gratuluje dziewczynki. Wszystkiego naj naj najlepszego z okazji urodzin, składam dziś, bo jutro imprezka , wiec pewnie nie dam rady zaglądnąć.

Josie - mam nadzieje ze się spotkamy jak będę w Krakowie. Super ze wizyta i ogólnie dzień udany.

Sylka - Mati grzecznie siedzi w foteliku i daje się bez problemu zapiać.

I nie poszłam jednak na te kabarety, M poszedł ze swoim bratem i jeszcze ich nie ma. Impreza ma trwać 4,5 h.

Za to z tesciowa ogarnęłyśmy wszystko i właśnie dostała pozwolenie na pójście spać:-p:-D

Aronia - zdrówka dla Mlodego i żeby szybko mu przeszło to paskudztwo
.

Pola ja tez nie pzregrzewam chłopaków, ale u nas dziś wcale nie było ciepło ( tzn było ale nie az tak żeby chodzili bez kamizelki) mimo ze termometry pokazywały 19 st. W przedszkolu jest taka babcia co zawsze mnie się pyta czy chłopcy pzrypadkiem nie sa za lekko ubrani, a potem ten wzrok jak się okazuje ze znowu chorowali:wściekła/y:

Ostatnia edycja:
reklama
I po imprezce. Głowa mnie boli, bo bratanek był niewyspany i co chwilę ryczał :baffled:

Zośka też ma czasem fochy jak się ją do fotelika wkłada. A jeszcze większego jak ma z auta wysiąść ;-) I tatuś nauczył ją jeździć na przednim siedzeniu, więc jak kiedyś zamontowałam fotelik z tyłu był ryk..:dry:

Jeśli chodzi o imię to M wymyślił Nel (skoro Staś nie może być ;-)). Ja do końca nie jestem przekonana i szukam imienia od którego Nel, Nelli byłaby zdrobnieniem. Może Aniela, bo Petronela, jak sugerują na niektórych stronach raczej odpada ;-)

Do góry