reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej

Zalogowałam się yupi :-D

to było banalne, wystraczyło zmienić przeglądarkę:szok: ( ze ten mój m dopiero wczoraj wieczorem na to wpadł)

Byłam wczoraj na kontroli - oskrzela czyste, lekko czerwone gardło, ale ( jak nie urok to sraczka) wysłuchała jakieś szmery nad serduszkiem, w przyszłym tygodniu morfologia, kontrola i ewentualnie konsultacja u kardiologa.:-(

Ja kaszle jak gruźlik, ale coraz mniej.

Moi chłopcy tez uwielbiają wszystkie zyjatka.

A od soboty mamy chomiczka ( kasiek to pod wpływem twojego zdjęcia:tak:) samca, a w poniedziałek pomyślałam, ze on chyba samotny jest i przywiózł mu samiczkę:-)

Mati ma rozmiar butka 23/24 zależy od firmy, ale my mamy raczej małe stopy :)
j
Josie - zdrówka dla Jaska i proszę na siebie uważać i nie dzwigac wózka na # pietro

reklama
Andzia uważaj teraz bo chomiki szybko się rozmnażają i dużo maluchów w miocie mają. I trzeba samca potem izolować bo pozagryza młode.

Szymek ma stopę 13cm i nosi buciki z jesieni rozmiar 21. Trampki kupiłam 22 ale to może w kwietniu założy.

Spadamy na dwór!

Andzia ty to masz miekkie serduszko,parka to samobojstwo bedziesz zaraz miala cala chmare :D :D

Jas odpukac duzo lepiej, ucho nie boli noc spokojna bez goraczki - tylko raz dalam mu nurofen i to tak na zapas bo mowil ze nie boli go. i katar mu zgestnial wiec uffff.

A u nas buty 22.

Antek cudny!!! Pomysle czy cos w krakowie znam na nocleg

Musze
sie podszkolic w chomikowym temacie;) Pani w zoologiku powiedziala ze
bedzie odkupowac:)co naplodzimy ...................................... josie super ze J lepiej .............................zima wraca:o ................
polaa kupuj bilety:D

.................................................znowu mi akapity w calosc laczy ;>

Ostatnia edycja:
andzia a co masz za rasę, abo syryjskie to samotniki i nie po drodze im z towarzystwem. Co jakiś czas będą ci się gryzły (jak dojrzeją), a jak urodzą się młode to musisz od razu samca odizolować, bo czy syryjski czy dżungarski to zje je lub pozagryza. No i gratki chomiczka!!!:)

alijenka owszem 24, jak na dziewczynkę to gigant! Sąsiadki prawie rok starsza a nosi 23.

aga
ja noclegów w okolicach Krakowa nie znam. Antoś boski!!!

josie super, że tak gigantyczna poprawa:)

Josie uff dobrze, ze nocka spokojna, ucałuj Jasia i uważaj na siebie!!

Andzia gratulacje powiększenia rodziny!!

Zupka szczawiowa kończy się gotować, synek śpi, a matka zamiast sprzątać pije kawkę :) i rozkoszuje się ciszą :) synalek dziś pierwszy raz odstawił mi niezły cyrk po zabraniu go z placu zabaw:szok: płakał całą drogę do domu i jeszcze w domu.

Dziewczyny, a może znacie w innym mieście jakieś noclegi, ważne by to nie była jakaś wieś gdzie nie będzie gdzie pójść, bo my bez auta.

Cześć kochane

Nie zaglądam bo taka ładna pogoda, że aż szkoda siedzieć przed kompem;-) wybaczycie?
Młody od rana do wieczora na dworze, wczoraj to nawet obiad jadł na podwórku bo nie chciał przyjść do domu, cwaniak kochany:-D
Tak poza tym to ciągle coś się dzieje, gdzieś jeździmy, koleżanki wpadają a czas leci...

Niespo super, że chociaż połowa babskiego spotkania udana:tak:

Kasiekz współczuję piątek, u nas na razie cisza z zębami. Świetny masz ten domek dla Poli. Też się zastanawiałam nad takim ale na razie funduszy brak i muszą się zadowolić zjeżdżalnią, chuśtawkami i piaskownicą

Muńka to Ci się szykuje niezła majówka;-)

Rysica zdrówka dla Was

Aylin Ty chba dziś miałaś iść na wizytę do lekarza z Tysia? Daj znać...

No więc tak: nie mieszkam we Wschowie tylko w Wolsztynie ;-) Sam Wolsztyn leży nad dwoma jeziorami. Jedno nastawione jest na sporty wodne (odbywają się regaty itd.), drugie ogólnie na turystykę. Pod samym Wolsztynem są ośrodki wypoczynkowe np Karpicko - Ośrodek wczasowy (tu mieliśmy wesele ;-)). Ja sama raczej nie korzystam z kąpieli w jeziorze, bo mam uraz. Przez wiele lat był zakaz kąpieli ze względu na stan wody. Ale zawzięli się i zaczęli je oczyszczać. Efekty widać gołym okiem. Obecnie kąpiel jest jak najbardziej dozwolona, są dwie plaże strzeżone. Ja się jednak przełamać nie mogę, choć Zośka się pluskała i nic jej nie było ;-)
My najczęściej jeździmy tu Wrzos Boruja - Ośrodek wypoczynkowy nad jeziorem Kuźnickim | Noclegi Kuźnica Zbąska | Pole Namiotowe. Tzn nad to jezioro, bo ośrodku nic więcej powiedzieć nie mogę ;-) Czyste jeziorko, otoczone lasami :tak:
Dużym powodzeniem w okolicy cieszy się Rudno/Wilcze - śliczne leśne okolice z jeziorkami Ośrodek AMIGO Pensjonat Siodło Wilcze - wakacje dla rodzin z dziećmi, wakacje nad jeziorem - Pensjonat Siodło oferuje wakacje dla rodzin z dziećmi, wakacje nad jeziorem, wakacje w siodle, wczasy w siodle.
My mamy działkę rekreacyjną tuhttps://maps.google.pl/maps?q=gróje...F-8&ei=oOEeU4qWI4Pm4QSjwoGwDw&ved=0CAoQ_AUoAg. Jeziorko się niestety nie nadaje do kąpieli (choć miejscowi na drugim brzegu się kąpią), ale za to jest to takie zadupie, że mamy ciszę i spokój ;-) Jak spojrzysz dalej na mapę to widać, że jest to długi ciąg kilku jezior. Praktycznie w każdej miejscowości są jakieś noclegi. Najwięcej w Zbąszyniu http://serwis.zbaszyn.pl/PL/665/Gastronomia_i_noclegi/.
Nasz osobisty hit ostatnich lat to http://www.polskaniezwykla.pl/web/place/30991,jelonek-jezioro-brajec.html. Ale z dzciakami nie da rady tam jechać, bo są tylko dzikie plaże ;-)
Maćku skoro mieszkasz w Wolsztynie to ja nie daleko rodzine mam (a raczej K.) bo w Nowym Tomyślu a to ok 25 km.

Andzia i wam też zdrówka życzę

MsMickey super kurka:-D:tak:

Matko co za dzien... O 12 wyszlismy do lekarza bo po drodze plac zabaw, u lekarza obsuwa obejrzala go ale jak do ucha zajrzala to taki tyk sie zaczal, ze masakra. Mowi ze blona nabrzmiala w tym uszku i ona by radzila jeszcze dzis do laryngologa bo nie wiadomo czy nie trzeba przekluc o_O no to ja myslalam ze zjade. Mowi ze poszukaja mi czy ktos poza medicover mnie jeszcze przyjmie a jak nie to sor nam zostaje. Ja bez auta bez obiadu, mlody ryczy na cala przychodnie. Kazala pielegniarce dac mu nurofen i szukac mi konsultacji. Pol godziny tam siedzialam i go uspokajalam taki splakany. I jeszcze telefon mi padl. Na szczescie znalazly cos i sie okazalo ze to u moich rodzicow na osiedlu wiec pedem do domu, po schodach na 3p z brzuchem wozkiem i dzieckiem, okazalo sie ze na darmo bo i tak nie chcial jesc, wiec spowrotem do tego lekarza, godzina czekania, znow ryk przy badaniu, ale gosc powiedzial ze jak chce to przekluje ale to bedzie strasznie bolalo i bym musiala go mocno trzymac. Ale ze on nie jest zwolennikiem, ze nic strasznego sie nie dzieje i moze samo peknie a moze sie wchlonie. Wiec zrezygnowalam. Dostalismy antybiotyk przeciwbolowe i oklady z kamfory. I spowrotem na 3p z tym wszystkim. Jak wpadlam do domu to juz byla 18, upocona jak swinia, glodna jak wilk, mlodemu puscilam bajki zeby sie uspokoil a sama padlam na kanape i o malo sie nie poryczalam....
Cos tam podjadl i poszedl spac ale juz raz jeczal przez sen ała wiec mysle ze pobudki murowane....
Ojj, współczuje. Ja osobiście nigdy nie miałam zapalenia ucha ale O. swego czasu często przechodziła, płacz straszny był. Kciuki oby Jaśkowi szybko przeszło

Aga niestety nie pomogę Ci z noclegami

Damian nosi buciki rozmiar 23

pozdrawiam Was serdecznie

Hej,
ja sie za to nie mogę od wczoraj na telefonie zalogować. Mam nokie i uzywam tapatalk. Nie wiem co jest.

Zmierzyłam P stopę i ma 15cm :szok:

Tyś ma 13 cm. A te sandałki maja wkładke 15 :)

Aylin moja tez nie ma aż tak grubej stópki ale ma wysoki podbicie :-(

no to Tysiek ma szczpplutka i wąską i też przeważnie problem z butami bo "zlatywują" :)

Hej

Byłam wczoraj na kontroli - oskrzela czyste, lekko czerwone gardło, ale ( jak nie urok to sraczka) wysłuchała jakieś szmery nad serduszkiem, w przyszłym tygodniu morfologia, kontrola i ewentualnie konsultacja u kardiologa.:-(

Ja włąsnie dziś byłam na kontroli z tymi szmerami bo mi dwóch róznych pediatrów je wychwyciło i kazało się temu przyjrzeć.

Szymek ma stopę 13cm i nosi buciki z jesieni rozmiar 21. Trampki kupiłam 22 ale to może w kwietniu założy.

to ma rozmiar jak moja. I tez mam trzewiki emel z jesieni. Pasują a nawet ma luz.
Ale juz z Deichmanna mam 22 i też są ok.

Dziewczyny, a może znacie w innym mieście jakieś noclegi, ważne by to nie była jakaś wieś gdzie nie będzie gdzie pójść, bo my bez auta.

do jakiej ceny?

Asik - byłam, właśnie wóciłam.
Młoda ma szmery na serduszku wyłącznie jak jest chora. Jak zdrowa nic jej nie słychać. Pani doktor mówiła ze jest taki odsetek (całkiem spory) dzieci u których taka cecha wystęuje. Mamy sie tym nie przejmować.
I udało się uniknąć szczepienie dziś :p

Aga ja Cie oczywiście do Zamościa zapraszam, ale to raczej dziura, ładna w prawdzie ale dziura i zwiedzania to na jeden dzień co najwyżej. a z noclegami to jakoś sobie poradzimy, coś zanjdziemy:tak: Antoś super chłopak.

U Was wiatru nie ma ze dzieci bez czapek??? U nas na słońcu gorąco, w cieniu zimno i chłodny wiatr, wieć raczej jeszcze ich ubieram cieplej.

Kasiek mam dżungarskie ( niestety nie rozróżniam samva od samicy):zawstydzona/y:

Asik - fajnie ze towarzysko spędzacie czas. Jaka sukienkę zakładasz w końcu na ten wielki dzień ???:-)

Aylin super wieści. U nas właśnie tez powiedziała ( słyszała to pierwszy raz) ze to pewnie przy chorobie, ale dla świetego spokoju swojego i mojego kazała skontrolować

Ostatnia edycja:
reklama
Andzia nie denerwuj mnie nawet, ze zima będziecie mieć :-D U nas dzisiaj tez zimno ale o śniegu nie ma mowy, juz sie z tym pogodzilam :-D
Trzymam kciuki za badania.

josie dobrze, ze jest lepiej :tak:

Aylin ciesze sie, ze te szmery to nie powód do zmartwień :tak:

Wojtek ma rozmiar 23. Ale to juz na styk, w weekend idziemy na mierzenie stopek wiec pewnie od razu kupimy 24. Oto mierzenie to chodzi mi, ze do sklepu (clarks) a nie jakies specjalne mierzenie :)

Do góry