andzia1980
Fanka BB :)
aylin kurcze ja tak nie potrafie. Lubie podrozowac, ale to chyba za malo:|
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niemiec nie żadnych alimentów nie mam.
agaundpestka - nie chce byc niedyskretna (nie chcesz, nie pisz) ale czy Ty dostajesz alimenty od "dawcy"? To wogle Polak, Niemiec, czy jeszcze wariant trzeci? Mam nadzieje, ze uda Ci sie jednak gdzies wyjechac - Ty tak lubisz podrozowac, szkoda, zebys kwitla w domu :-(Maksa zal :-(
to była lodówka...smród nie do opisania! chomik jak latał po domu składował sobie ziarno w tym pojemniku z tyłu do którego skrapla się woda!!!
Kasiwk - pochwal się allełupami
ja kupiłam tysi płaszczyk na 3 latka. Czerwony za 5 zł i ponczo z ekwadoru..... o 3 bluzeczkach nie wspominam bo jeszcze nie doszły...
Aylin - ja nie musialam zarazac, bo moj w tym wzgledzie z tej samej gliny ulepiony :-) Oto jak wygladal nasz nocleg w czasie podrozy poslubnej (drzwi pootwierane, bo rose wietrzylismy):
Zobacz załącznik 613864Zobacz załącznik 613865,
agaundpestka - mocna jestes, pod namiot na rowerze z takim maluchem :-) Ja pierwszy raz nocowalam w namiocie jak mialam 4 latka i bylam zachwycona. Nie wyobrazam sobie jednak jak utrzymac wiercipiete-dwulatka na tak malej (i do tego latwo otwieralnej) przestrzeni
A nie probowalas zawalczyc o alimenty? Glowna trudnosc to udowodnienie ojcostwa, bo potem to juz bajecznie latwo. I ani brak niemieckiego obywatelstwa ani zamieszkanie w Polsce nie sa przeszkoda. Na pewno troche roboty z tym jest ale za to spokoj na 18-25 lat (zalezy ile Antos zamierza sie uczyc)
Długo nad tym myślałam po urodzeniu Antka i nawet ostatnio temat powrócił i oczywiście, ze byłoby fajnie mieć dodatkową kasę, ale ja się najzwyczajniej boję ze on dostanie prawa do Antka i przez to zawsze będę miała go na głowie no i czy jest sens robić to wszystko jak mogę dostać np 100e alimentów.Aga [/B]no te butki sa meeeega fajne i jakie musza byc mieciutkie... ja nie pamietam jak sie skonczyla historia z alimentami ale tez bym powalczyla bo za niemieckie alimenty to by antek zyl jak paczek w masle nie zeby mu czegos teraz do szczescia brakowalo!