reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Aylin - ja nie musialam zarazac, bo moj w tym wzgledzie z tej samej gliny ulepiony :-) Oto jak wygladal nasz nocleg w czasie podrozy poslubnej (drzwi pootwierane, bo rose wietrzylismy):

DSC02072.jpgDSC02074.jpg,

Załączniki

• DSC02072.jpg
    DSC02072.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 73
  • DSC02074.jpg
    DSC02074.jpg
    50,5 KB · Wyświetleń: 82
hehe jakbym nas widziała w drodze do portugalii. Jako ze wyjechalismy przez awarie auta z 3 dniowym opóźnieniem to spalismy nie w motelach tylko w aucie w jakims polu/lesie :)

Na wstępie do Josie dobrze, ze jesteś w ciąży, bo chętnie bym Cię udusiała :szok::-D przecież te buty to mój styl są BOSKIE.

My dziś spędziliśmy cały dzień poza domem, a A grzeczniutki większość czasu bawił się autkami.

Aylijenka ja jeszcze wierzę, ze gdzieś wyjedziecie jak nie na urlop to zostawicie małą u babci i jakiś weekend tylko dla Was :)

Aronia ja też lubiłam tak podróżować :) a i i z Kubą (2,5letnim siostrzeńcem) pojechałam na kemping 40km od Berlina na rowerze z namiotem :D

agaundpestka
- nie chce byc niedyskretna (nie chcesz, nie pisz) ale czy Ty dostajesz alimenty od "dawcy"? To wogle Polak, Niemiec, czy jeszcze wariant trzeci? Mam nadzieje, ze uda Ci sie jednak gdzies wyjechac - Ty tak lubisz podrozowac, szkoda, zebys kwitla w domu :-(Maksa zal :-(
Niemiec :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie żadnych alimentów nie mam.

agaundpestka - mocna jestes, pod namiot na rowerze z takim maluchem :szok::-) Ja pierwszy raz nocowalam w namiocie jak mialam 4 latka i bylam zachwycona. Nie wyobrazam sobie jednak jak utrzymac wiercipiete-dwulatka na tak malej (i do tego latwo otwieralnej) przestrzeni :rofl2:
A nie probowalas zawalczyc o alimenty? Glowna trudnosc to udowodnienie ojcostwa, bo potem to juz bajecznie latwo. I ani brak niemieckiego obywatelstwa ani zamieszkanie w Polsce nie sa przeszkoda. Na pewno troche roboty z tym jest ale za to spokoj na 18-25 lat (zalezy ile Antos zamierza sie uczyc) :tak:

Aylin - a jakie auto macie?

to była lodówka...smród nie do opisania! chomik jak latał po domu składował sobie ziarno w tym pojemniku z tyłu do którego skrapla się woda!!!

A TO CI CHOMIK CWANY :-D:-D:-D ciesze sie ze trafilam i uratowalam wasza kuchnie od wiecznego smrodu

Kasiwk - pochwal się allełupami :)
ja kupiłam tysi płaszczyk na 3 latka. Czerwony :) za 5 zł i ponczo z ekwadoru..... o 3 bluzeczkach nie wspominam bo jeszcze nie doszły...

haha myslisz ze mala czcionka to nikt nie doczyta? ja dzis wyjatkowo SOBIE kupilam buty i 3 bluzy :-p
Aylin - ja nie musialam zarazac, bo moj w tym wzgledzie z tej samej gliny ulepiony :-) Oto jak wygladal nasz nocleg w czasie podrozy poslubnej (drzwi pootwierane, bo rose wietrzylismy):

Zobacz załącznik 613864Zobacz załącznik 613865,

ooo kombi to podstawa. my tak na openerze spalismy

Aga no te butki sa meeeega fajne i jakie musza byc mieciutkie... ja nie pamietam jak sie skonczyla historia z alimentami ale tez bym powalczyla bo za niemieckie alimenty to by antek zyl jak paczek w masle:tak: nie zeby mu czegos teraz do szczescia brakowalo!

agaundpestka - mocna jestes, pod namiot na rowerze z takim maluchem :szok::-) Ja pierwszy raz nocowalam w namiocie jak mialam 4 latka i bylam zachwycona. Nie wyobrazam sobie jednak jak utrzymac wiercipiete-dwulatka na tak malej (i do tego latwo otwieralnej) przestrzeni :rofl2:
A nie probowalas zawalczyc o alimenty? Glowna trudnosc to udowodnienie ojcostwa, bo potem to juz bajecznie latwo. I ani brak niemieckiego obywatelstwa ani zamieszkanie w Polsce nie sa przeszkoda. Na pewno troche roboty z tym jest ale za to spokoj na 18-25 lat (zalezy ile Antos zamierza sie uczyc) :tak:

Aga [/B]no te butki sa meeeega fajne i jakie musza byc mieciutkie... ja nie pamietam jak sie skonczyla historia z alimentami ale tez bym powalczyla bo za niemieckie alimenty to by antek zyl jak paczek w masle:tak: nie zeby mu czegos teraz do szczescia brakowalo!
Długo nad tym myślałam po urodzeniu Antka i nawet ostatnio temat powrócił i oczywiście, ze byłoby fajnie mieć dodatkową kasę, ale ja się najzwyczajniej boję :( ze on dostanie prawa do Antka i przez to zawsze będę miała go na głowie :( no i czy jest sens robić to wszystko jak mogę dostać np 100e alimentów.

agaundpestka - a rozmawialas z adwokatem? Sa rozne darmowe Beratungsstelle (np. przy Diakonie, moze ma cos w tym rodzaju tez ASB, sa rozne punkty pomocy dla Alleinerziehende typu Frauenhaus) - wiedzialabys, ile bys dostala, z czym to sie wiaze. Mozesz do nich zamailowac. A moze juz masz namiary na kogos, kto sie zna na Familienrecht? Nie sadze, zeby chcial Ci zabrac Antka, jesli sie z Wami wogole nie kontaktuje. Dla pewnosci mozesz sie zapytac polskiego prawnika, co by panstwo polskie zrobilo w razie roszczen z jego strony (podejrzewam, ze nic, ze Tobie przyznaliby prawo do opieki ale bedziesz spokojniejsza jak sie dowiesz u zrodla). Kurcze, mialam kolezanke, ktora cala te procedure (szczesliwie) przeszla ale nie mam z nia kontaktu... Jak Ci bardzo zalezy moge cos sprobowac pokombinowac :sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Kasiulka przykre,ze to dziadostwo dopada tyle mlodych ludzi.

Witam noc srednia, bo Antek cala mial 38,1 i nic wiecej dziwne, bo teraz w cuaga 20min sama spadla do36.7.

Do góry