reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hatszept - przyjdzie i pora na Peterka. Trzeba mu organizować dużo zajęć manualnych, bo dobra sprawność dłoni wpływa pozytywnie na mowe i czynności aparatu artykulacyjnego. Czy my jutro się u Ciebie spotykamy?

reklama
Wróciliśmy :) A usnął w autobusie, ale dało się go przenieść i śpi dalej :) jestem taka senna, a popołudniu mam zebranie jeszcze :/ pierwszy raz w życiu Antek zostaje z ciocią (bratową) :D

Wrocławianki kiedy spotkanie??? Mi każdy dzień pasuje.

Ja mam wrażenie, ze A mówił więcej miesiąc temu jak teraz :D buch (brzuch), bu (bus) nio(nos) hehe tak sobie skraca :D

Alijenka zazdroszczę wakacji :)

Aga myślę że pod koniec tygodnia można zrobić spotkanie bo moja jeszcze na antybiotyku jest :-(
Też próbuję małą położyć spać i niestety nie da się :-(, a mi się oczy zamykają :szok::szok:

Munka, mam autko :-) wiec mozemy u mnie (zapraszam jak zwykle!) i mozemy u której z Was...dodam tylko, ze pewnie P.wroci do domu po pracy ok. 17.00.
W zaburzeniach IS dziecko podobno nie mówi....pozniej zaczyna....

Hatszept ja też mam kompleksy przy mowie dzieciaków forumowych. Szymek tylko mama mówi i to tylko wtedy gdy coś zbroi. A tak to nic nie woła po ludzku tylko po swojemu nawijka. Zero komunikacji z nim w normalny sposób.
Manualnie działa dużo - rysuje, pisze, wkreca srubki w foteliku do karmienia, układa klocki drewniane w wieżę, lego też już złoży i mnóstwo innych rzeczy robi ale gadać nie chce.
Znów zaczynam myśleć o specjaliście ale K uważa że nie potrzeba.

U nas dziś ciepło ale wietrznie. Byliśmy na dworze pół godziny i mi wystarczyło.

Alijenka życzę pogody w terminie wakacji. I podziwiam że z rodzicami K jedziecie. Na samą myśl o wyjeździe z moją teściową robi mi się słabo :))))

Hatszept - to zależy jakie zaburzenia. Może być tak , że nawija ostro, a problem jest np.z koordynacją i równowagą, albo jeszcze z czymś innym.
Aaaaaaa to ja myślałam, że Wy z MsMickey juz dograłyście gdzie spotkanko :) a Wy juz na nowym???

Laski ponoć baby wcześniej zaczynają z mową...potem odzwierciedla to się w życiu, że my bardziej wygadane:p

aga alijenka
skoro pod koniec tygodnia to co czw czy pt?:)

alijenka idź teraz na spacer, bo przestało wiać:) My właśnie wróciłyśmy, ale młoda znowu próbuje ubrać buty :confused:

Koleżanki syn miesiąc młodszy też mówi tylko mama tata baba i coś tam po swojemu. Wg ich lekarki ma czas do 2,5-3l:)

hej
U nas nic specjalnego się nie dzieje, O . poszła dziś już do szkoły ( b. zadowolona). Środa/ czwartek mamy kontrole u lekarza. No i musimy jechać do szpitala na pobranie krwi żeby mogli powtórzyć badanie ASO bo im nie wyszło:no:
A Młody przez ten czas co byłam z O. w szpitalu oduczył się jedzenia kaszki- spróbuje i mówi bee

Alijenka kciuki za pogodę na wczasach:tak:

Andzia ja też nie planuje 3 dziecka;-)

Kasiek Pola od małego wie, że kobieta musi dbać o skórę:-D

Hatszept, Młodak jak dzieciaki się rozkręcą w gadaniu to jeszcze zatęsknicie za ciszą

Aylin jak Martynka?

Co do mówienia to jak wróciłam ze szpitala Damian prowadzi mnie do okna i mówi " mama tam li" kompletnie nie wiedziałam o co kaman. Dopiero K. powiedział, że li to lis:-D

Munka, w sumie to chyba tego nie uzgodniłysmy z msmickey tylko podsumowałysmy wszystkie mozliwe opcje ;) a jak Tobie by pasowało?
Młodak, a mój Piterek praktycznie zrobi kreske na papierze i ucieka dalej, bo ma inne sprawy do załatwienia...nakłada kółka na patyk i takie klocki plastikowe miekkie, ale lego beeeee...i układanie wież też......bardzo lubi garnuszek klocuszek i ksiazeczki...no i oczywiscie rozkminił juz całego ipada...wie gdzie ikonka youtube, sam potrafi sobie bajke włączyc...zastanawiam sie jak wczesnie mozna diagnozowac takie zaburzenia IS i czy jest w ogole teraz sens...czy nie za wczesnie...a z drugiej strony nie chce sobie/nam wmawiac róznych chorób, bo widac, ze P. wszystko rozumie, ze jest zywy i komunikuje na swój sposób...

aaaaa....sprawdziłam smsy od MsMickey i uzgodniłysmy, ze u mnie jutro!!!! :zawstydzona/y::-p:tak::-):-):-) zapraszam wiec!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja myślę, ze nie ma co panikować przecież dzieciaki dopiero skończyły 1,5roku, a wiadomo jak to jest jedne szybciej mówią, drugie rysują, a jeszcze inne skaczą, biegają itp. No może bym się martwiła gdyby Antek nie był kumaty, nie rozumiał moich poleceń, a widzę, ze rozwija się świetnie to i za jakiś czas pewnie się rozgada :D

A tak dziś go obserwowałam to zachowywał się jak stary :D otworzył zmywarkę i zobaczył, ze miejsce na tabletkę jest puste to podszedł do szafki wyciągnął ją i wsadził :D potem idzie do łazienki wyciąga z kosza moje majtki:baffled: wsadza do pralki i włącza je na 90 stopni :D

Do góry