reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Bardziej powinnam się martwić o siebie, bo zapomniałam pinu do karty :/ a mam ten sam od 5lat :/ już miałam dwie wpadki w bankomacie :/ i mija tydzień i mi się nie przypomniał :/

Kasiekz mi póki co pasuje kazdy dzien, chce sie umowic z kolezankami tez, ale jak podacie dzien dla nas to bedzie zaklepany :)

reklama
No pewnie, że nie ma co panikować z mową!!! Możemy się martwić jak trzylatek mówi tylko pojedyncze słowa.

Generalnie Gabi jest teraz na etapie "chce siama" (sama), i "to moje"!! Nawet moją poduszkę sobie przywłaszczyła i jak tylko się na niej kłade, zabiera mi i krzyczy "moja"!!!

Hatszept - tak naprawdę zaburzenia IS można wcześnie wykryć, ale trzeba mieć mega doświadczenie. W wieku naszych maluchów już sporo można wychwycić, ale też nie ma co przesadzać i wszystko podciągać pod zaburzenia IS.
Oki, to jutro u Ciebie!! Rozumiem, że jeszcze w "starym" mieszkaniu?? O której???

Ostatnia edycja:
Wiecie to wszystko zależy od tego jak mała wolę czwartek bo w piątek będą mega korki :-), ale nic nie obiecuję bo nie wiem czy to dobry pomysł wystawiać ja odrazu po antybiotyku do dzieci :confused::confused::confused:

kasiek u nas strasznie wieje :-:)-:)-( ale byłyśmy na dworze na chwilę

Muńka u nas to samo "ja siama" i "odeć" (odejdź), a najlepsze jak każę jej posprzątać klocki to mówi wtedy nie nie niunia, mama biera (zbiera)

Aga moja też coś ciągle wkłada do pralki i każe pranie robić tylko że tam jest wszystko kredki, klocki jej ciuchy, jak idę z nią wieszać pranie to mi wyciąga z miski i podaje

Ostatnia edycja:
Hatszept/Mlodak- zgadzam sie z Kasek, zazwyczaj chlopcy zaczynaja mowic poznej wiec nie macie sie o co martwic ;-) Najwazniejsze ze kumaja o co je prosicie :tak:
Munka- hihihih dobra Gabi :-D Perla miksuje i mowi "majn" na "moje" :dry:
Aga- :szok::-D a nie zapisalas nigdzie? moze jeszcze sie przypomni :tak: Perla ma to samo z praniem baaaa nawet brudne swoje rzeczy zanosi do kosza na pranie a skarpetki zdejmu zaraz po powrocie do domu i rzuca na podloge w lazience :confused2::dry::rolleyes2: :-D

Wrocilam z przerwy i widze ze ludzi poszaleli!!!! rozumien wyszlo slonko i byl w miare cieply weekend ale nadal to tylko 8C a oni na krotki rekaw a laski z biura w kieckach bez rajstop na gole nogi:szok::baffled: brrrrr

Munka - no u mnie jak zwykle problemy ze spaniem :-(Za grzyba nie chce sam zasypiac, budzi sie po kilka razy na noc - pytalam, czy cos na ten temat bylo na kursie. My juz wysiadamy :no:

kasiekz - dzieki ale u nas odkad dziec sie odstawil w nocy (odstawil sie sam, pije tylko w dzien, w nocy max. 1 raz, jesli wogole), czyli od konca grudnia to jest ze spaniem gorzej a nie lepiej :-( Pobudki co i rusz i zadanie lulania a jak nie to histeria z zanoszeniem sie :no: Poki karmilam bylo latwiej - w polsnie go przystawialam i za kilka minut moglam spac dalej. A takie cyrki z wrzaskiem, noszeniem - rujnuja nam zdrowie i malzenstwo :-(

Tez mnie wpedzacie w kompleksy z mowieniem - u nas nie ma ani zdan ani pojecia "moj" ani tym bardziej piosenek :szok: Mowi na dzien dzisiejszy moze ok. 30 slow (same 2-sylabowe, w tym polowa "zdzieciowana", od kilku dni proboje tez 3-sylabowe i np. z "papryki" wychodzi "pakaka" :-)) ale to tylko luzne rzeczowniki w M lp. Wprawil mnie jednak dzis w szampanski nastroj (oj jak mnie bolal brzuch ze smiechu), kiedy slyszac jak wydaje psie komende "siad" pilnie usiadl obok niej na podlodze :-)

Sunshine - u nas tez widzialam cudakow na krotki rekaw :szok::rofl2:

Hej,
ja na szybko bo nadrabiam zaleglości domowo pracowe.
W pracy mi sie z 2 tygodni nazbieralo tyle papierów ze nie wiem czy i kiedy to ogarnę. I tak kolezanka posortowała mi to przynajmniej wiec cześć roboty odeszło ale i tak zapierniczać niczym maly robaczek muszę.

Tysia odzyskała apetyt ( a nawet od kogos jeszcze zapożyczyła) bo je. Wczoraj nie było ani jednej kupy - wiecie jakie dzikie uczucie po dniach kiedy dochodziło do ich 16??

co do wczorajszego wyjścia - oj należalo nam się. Super było :)

A i dla tych z kłopotami zołądkowymi - w Lidlu jest mleko bez laktozy :) na wszelki wypadek jeszcze ten tydzień młoda takie dostaje :)

Alijenka - hehehehe :) mama biera :)

Sunshine - no i właśnie przez takich bezmózgowców są potem choroby...rozbierają sie, przeziębiają i sieją dookoła.

Gabiśka mnie właśnie zabiła...rozsypała soczewicę i powiedziała: mama odkuji (odkurzy)...

Cdn.

Aronia - była mowa na kursie o problemach ze snem. Prawidłowo pracujący układ nerwowy potrafi zmieniać swój stan pobudzenia, jeśli są problemy ze snem, częste wybudzenia, problemy z zaśnięciem, to może być coś na rzeczy, ale nie musiJest też zaburzenie, w którym jednym z objawów są problemy z zaśnięciem, z ustaleniem pewnego rytuału dnia i nocy, ale jest i wiele innych objawów, więc nie można po jednym objawie mówić o problemie. Mówi się też, że najczęsciej po 3- cim roku życia mijają problemy ze snem u dzieci, więc może potrzebuje czasu. Ciężko oceniać na odległość i bez obserwacji dziecka. Poza tym on chyba nadal na cycu???

Ostatnia edycja:
Munka - na cycu ale UU nie gra noca juz zadnej roli. A jakie sa jeszcze objawy w razie nieprawidlowosci? On zasypia (takze po wybudzeniu w srodku nocy) na ogol w mig (kiedy jest zmeczony) ale tylko na rekach, ewentualnie w aucie czy w wozku. Jak ma zasnac sam to najpierw jojczy, potem placze a jak dalej nie reagujemy to histeryzuje :wściekła/y:Wiem, ze po 3 rz dzieci powinny juz umiec same zasypiac i przesypiac ale to kurtka na wacie grubo jeszcze ponad rok :eek:

alijenka - kazdy ma swoje poglady. A widzialas to (najlepsze sa zdjecia od psa do konia/roweru :-D)?

Putin vs. Obama: Pictorial Comparisons

reklama
Aronia a wy go od początku na rękach/w wózku usypialiscie?

My tez mamy problemy ze snem. Po szpitalu mloda budzi się po kilka razy w nocy z przeraźliwym placzem. I pote.m zasypia tylko mocno przytulona do mnie. Nie wiem ile czasu trzeba aby to minelo. I tym bardziej nie wiem skąd to. Nie zostawialam jej. Spala od pierwszego przebudzenia juz ze mna na materacu.

Do góry