Kasiek - moją nalewkę wpadaj
A poledwiczke robię jeszcze tak: w kawałku, obtaczam w grubo mielunym pieprzu i soli. Odstawiam na 20 minut, potem na patelnie i obsmażam z każdej strony tak po 2-3 minuty. W tym czasie nagrzewam piekarnik i polędwiczke wkładam do niego na 20 minut. Potem wyciagam i przez 10 minut nie wolno jej pokroic - wszystkie "soki" inaczej wypłyna. Do polędwiczki robie sos - albo sliwkowy albo pieczarkowy dla leniwych. Pieczarki w całości małe, duze na pół kroje - wrzucam razem z pokrojona cebulka na patelnie. Podsmażam, dodaje łyzke musztardy sól, pieprz lub sos worcester. Następnie odrobine slodkiej smietanki i gotowe
A poledwiczke robię jeszcze tak: w kawałku, obtaczam w grubo mielunym pieprzu i soli. Odstawiam na 20 minut, potem na patelnie i obsmażam z każdej strony tak po 2-3 minuty. W tym czasie nagrzewam piekarnik i polędwiczke wkładam do niego na 20 minut. Potem wyciagam i przez 10 minut nie wolno jej pokroic - wszystkie "soki" inaczej wypłyna. Do polędwiczki robie sos - albo sliwkowy albo pieczarkowy dla leniwych. Pieczarki w całości małe, duze na pół kroje - wrzucam razem z pokrojona cebulka na patelnie. Podsmażam, dodaje łyzke musztardy sól, pieprz lub sos worcester. Następnie odrobine slodkiej smietanki i gotowe