reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Kasiek - moją nalewkę :) wpadaj :p

A poledwiczke robię jeszcze tak: w kawałku, obtaczam w grubo mielunym pieprzu i soli. Odstawiam na 20 minut, potem na patelnie i obsmażam z każdej strony tak po 2-3 minuty. W tym czasie nagrzewam piekarnik i polędwiczke wkładam do niego na 20 minut. Potem wyciagam i przez 10 minut nie wolno jej pokroic - wszystkie "soki" inaczej wypłyna. Do polędwiczki robie sos - albo sliwkowy albo pieczarkowy dla leniwych. Pieczarki w całości małe, duze na pół kroje - wrzucam razem z pokrojona cebulka na patelnie. Podsmażam, dodaje łyzke musztardy sól, pieprz lub sos worcester. Następnie odrobine slodkiej smietanki i gotowe

reklama
aylin tak, też nie kroję przez min.10min:) A ile dodajesz sosu worcester, bo faktycznie szybki przepisik i nie tylko do tych polędwiczek!:D Oj kusisz tą nalewką!!!

Kasiek - około lyzki. Ale to zalezy od ilości.

Josie - oczywiście, zaraz jak skończysz karmic :) A do tego to jeszcze urodzic musisz wiec zapraszam hmmm w grudniu??

Ciezkie dzis mam popoludnie. Po pierwsze: hormony, po drugie: ktos mi chyba skopal krocze, chodze na dwoch szczudlach coraz mniej ze soba polaczonych... i jeszcze troche kluje mnie z prawego boku... z Go nie mialam takich sensacji, pewnie przez inne ulozenie. Jul chyba glowka rozpiera mi spojenie. Mialyscie tak moze? Buuu:(

MsMickey ja nawet mialam podejrzenie ze mi sie to spojenie rozeszlo :/ teraz tez mnie juz boli... wspolczuje...

Aylin z moim talentem do karmienia to moze i w czerwcu juz wpadne ;-)

MsMickey ja mialam przy drugim :p wlasnie przy Saruni ... masakra jak mnie bolalo a na koniec ciazy to juz calkiem wymiekalam :( ta ciaza byla ogolnie bolem naznaczona ... w pierwszej nic mnie nie bolalo ... i obstawiam ze przy trzecim boli jeszcze bardziej

Byłam u kumpla. Jest lepiej,ale wiadomo,że jeden raz to za mało. Ból mam już tylko przy chodzeniu i to nieprzyjemne uczucie "trzymania" w stawie. Martwię się, że coś sie w stawie znów dzieje... Teraz mnie wsio boli od samej terapii i pewnie będą siniaki. Popracowal też na kregoslupie ledzwiowym i myślałam, że zwymiotuje z bólu :/ Kolejna wizyta w poniedzialek.

Jeśli macie jakiekolwiek problemy ortopedyczne to naprawdę polecam wizytę u dobrego osteopaty. Uwielbiam to uczucie rozluźnienia po terapii. Tak naprawdę oni leczą wiele schorzeń, nie tylko ortopedycznych.

Fajny pomysł z polędwiczką. Aylin - wrzuć na kulinaria.

Aaa i dostalam zaproszenie na dwudniowy wyjazdowy panieński od kumpeli :D :) jedzie też moja Sis!! Się będzie działo, Mężulek juz nam wróży kac vegas :)

Ostatnia edycja:
reklama
witam wieczorowo :-)

a i dzieć pokochał Czereśniową, ale tylko noc. dziś chciała 3 razy pod rząd oglądać i opowiadać co gdzie się dzieje:)
wszystkie piszecie o tej "Czereśniowej" a ja nie wiem co to i skąd???:sorry2: proszę mnie uświadomić!

Muńka fajnie że jakąś ulgę poczułaś :tak:
Kasienka z tym ubieraniem to chyba najlepiej tak jak siebie :sorry2: choć ja chyba wciąż samą siebie za ciepło ubieram :-D
MsMickey ja też tak miała :dry: trzymaj się &&&

Do góry