reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Sunshine - wsyp pół szklanki cukru zalej wodą rozmieszaj i spróbuj wypić. Bedziesz wiedziała jak to smakuje :)

Moja młoda też sie buntuje ale u nas ma to tradycyjna forme czyli nie bede jadła. Chce jajko, nie cce jaja. Pytam czy parówke ugotowac? tak. Ugotowałam, juz nie chce. Zelki bedzie jadła. Ok dostała 2. To za chwile je wyrzuciła. Co do reszty to standard - czyli robi co chce :)

A i pytałam kolezanke czy mogę jej młodemu bilety do kina 6 d kupic. Powiedziała ze szkoda pieniedzy - był i stwierdził ze nuda.....

Ostatnia edycja:
reklama
ojjj aylin masakra z tym prezentem.... szkoda ze mam nie zasugerowala nic innego

sunhine cukier puder to musi byc koniecznie zeby takie mączne sie zrobilo i najlepiej zeby mialo dziwny posmak chemiczny. a fuuuj , ale dalam rade
najgorsze ze pielegniara jakas nieumiejetna i tak mnie bolalo pobieranie krwi ze szok! az podskoczylam na krzesle! a normalnie nic nie czuje... teraz tylko czekac az mi reka zsinieje

alijenka do 28 tygodnia mozna robic, ja tradycyjnie zaspalam :-D:-D

mlody dzis plakal tylko przy zostawianiu a pozniej sie pieknie bawil !!!!!:tak::tak::tak::tak:

no i zaraz zasne. ale po glukozie poszlam do maka, zjadlam chickenburgera i ziemniaczki z sosem smietanowym, no i teraz jeszcze kawa na to? ehhh nie moge si etak niezdrowo odzywiac

ale zaraz zasne...

i jeszcze siedze w medicover, czytam gazete ktora lezala w poczekalni a tam nekrolog, moj byly szef zmarl:no: i teraz w pracy juz pelno maili z kondolencjami... a to byl taki super czlowiek, niesamowity, 57 lat, zapalony nurek, ciagle w podrozach, niesamowite poczucie humoru mial i energie pozytywna... zmarl na raka:-(

Nie no zapytala sie mlodego co chce. Wiec niby wiem ale potem dodala ze on to kazdemu mówi a więcej życzeń nie ma. Powiedziala zebysmy kupili co chcemy bo nas tak naprawdę zaprasza ona aby w końcu sie spotkać. Moja mloda odstaje wiekiem od reszty gosci o 4 lata.

na szczęście na dworze zachowuje się jak 'człowiek':) tu jeszcze nie doświadczyła buntu:p teraz smacznie śpi, bo szalała na placu zabaw w błocie!

aylin buhahahaha młody wybredny!

josie i masz z głowy! Współczuję przykrej wiadomości:/

a i dzieć pokochał Czereśniową, ale tylko noc. dziś chciała 3 razy pod rząd oglądać i opowiadać co gdzie się dzieje:)

Synek śpi, rosołek się gotuję :) Pytanko czy można dawać rosołek z kaszą jaglaną?? tzn. można pewnie, ale czy smaczny jest?

Josie super, ze przekonuję się do żłobka :)

Kasiekz to masz małą buntowniczkę :D pewnie dopiero się rozkręci :) Antek też czasami się buntuje, ale w sumie szybko pu przechodzi i idzie się z nim dogadac :)

Muńka dobrze, ze dziś masz wizytę u specjalisty mam nadzieję, ze pomoże na to biodro.

Zaza chyba już nas w ogóle nie lubi :( zresztą Iwon też :/

no wlasnie szkoda mi dziewczyn strasznie ze juz nie pisza:no::-( caly czas licze ze wroca jednak

teraz autentycznie przysnelam przy biurku. musze isc po ta kawe. jak na zlosc mam calla o 15.30 i nie moge sie urwac do domu:wściekła/y:

josie dobranoc ;)

munka oby kolega pomogl, tule

aga ja wczoraj gotowalam rosolkowa z jaglana, wsuneli, wiec dobra:D

aylin hydroksyzyna, na to nie wpadlam :/ mati tez po pol h padl

DZIEWCZYNY jak ubieracie teraz Wasze dzieci? bo ja wymiekam nie wiem jak mlodego ubrac ... a on strasznie gania na polu

Muńka oby pomogl

Josie bleeee ... ja na sama mysl mam w ustach ten niesmak jaki po tym jest

ktore z tej serii ulicy czeresniowej sa podobne ? a ktora jest inna ?

Ostatnia edycja:
reklama
Dalej nie spi.
W ramach olania dziecia zutylizowałam wczorajszy obiad w postaci łososia.
Beda burdery rybne. Alijenka prosze :)

300 g filetów łososia bez skóry i ości (mogą być surowe lub wcześniej pieczone czy zgrillowane) Ja miałam zgrilowany
100 g (1 torebka) ryżu, trochę dłużej gotowany niż czas podany na opakowaniu
150 g szpinaku
sól i pieprz
1 duże jajko
1 łyżeczka suszonego oregano lub tymianku
2 łyżki posiekanych świeżych ziół np. tymianku lub oregano, ewentualnie natka pietruszki
szczypta gałki muszkatołowej
2 łyżki oliwy extra lub śmietany 30%

Dodalam czosnek bo mi do szpinaku pasował

• Łososia rozdrobnić, sprawdzić czy nie ma ości, włożyć do miski. Dodać ugotowany i odcedzony ryż. Szpinak opłukać, włożyć na patelnię i podgrzewać przez około 1 minutę aż zwiędnie, co chwilę mieszając. Zdjąć z patelni i odcisnąć. Drobno posiekać i dodać do miski z łososiem.
  • Wszystko doprawić solą i pieprzem, dodać jajko, suszone i świeże zioła lub natkę, gałkę muszkatołową oraz oliwę lub śmietankę. Wymieszać, uformować 8 kotlecików i ułożyć je na tacy. Do tej samej miski wlać oliwę, dłońmi smarować kotleciki oliwą i z powrotem układać je na tacy.
  • Rozgrzać patelnię na średnim ogniu, ułożyć kotleciki i smażyć przez około 3 minuty z każdej strony (z surowego łososia) lub po około 2 minuty (z łososia wcześniej upieczonego/zgrillowanego).

Do góry