reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

andzia znow:no::-(

aronia ja tez wole frotte, mam taki polarkowy to mi w nim wiecznie goraco. ale wlasnie kasai pisala o pluszowym ostatnio

z mlekiem, z tego co kojarze to 2x dziennie po 200ml, u nas nie do osiagniecia. ale prawie co
dziennie udaje mi sie wcisnac mu jogurt naturalny z musli. zolty ser przestal lubic:szok:

hahaha janek patrzy na emotikonki i mowi pan pan! i powtarza minki :-D

a najlepsze ze mi jezdzi palcem po monitorze i chce przesuwac strone! i tata go nauczyl gdzie jest spacja, gdzie enter, i strzalki gora dol. i teraz mi strzalke wciska i mowi dol dol ze mam zjechac na dol ekranu. cyfron!!!

Ostatnia edycja:
reklama
josie ja mysle ze tamtej anginy nie doleczylismy, tylko zeleczylismy i teraz znowu sie 'aktywowala'. niesamowite jakie nasze dzieciaki sa inteligentne. moja sis ma tablecie aplikacje z misiem, ktory tanczy, ciwczy i powtarza po tobie, super, Mati ma ja w jednym paluszku:o

aronia nooo ostatnia na uu. mati je 2x180 najczesciej.

ha, ha, josie, niezle z tymi emotikonkami :-D

andzia - u Was to jakis zaklety krag z tymi chorobami. Moze by sie choc latem udalo, zeby przez 2 msc wogole nie chorowali, zeby organizm mial czas sie zregenerowac, bo tak wpadacie z jednego w nastepne :no:

My naszego na kompie/komorce/... nie uczymy, bo tylko szkody by z tego byly ;-)

Andzia - dzięki za info!!

Szkoda, że nie wiedziałam to bym się dorzuciła. Zbieramy na coś jeszcze?? Ja jej ogólnie kaskę przesłałam,ale jak na coś jeszcze będzie zrzuta to z chęcią dołączę.

Mlodak - ale cudowne wieści, oby tak dalej!!

IWON co z Tobą !!!!!

Gabi ma faze na chodzenie w moich kapciach,a najlepiej to by chodziła w moich butach i to na korku... Afere na całego potrafi zrobić!!
Poza tym,tak, jak sie spodziewałam, kuzynki zaraziły ją miłością do lalek Barbie i już jedną im z domu wyniosła...

aronia Pola je rano kaszkę ze 120ml mleka koziego a na kolację kaszę ze 180ml mleka mm. Do makaronu dodałam żółty twardy ser w kostce cheddar (starłam na proszek). Na gorący ugotowany makaron (maluśkie rureczki) wrzuciłam łyżkę masła, 3 łyżki mleka i ten ser, zamieszałam i gotowe:) Od czasu do czasu daję go młodej jako wprowadzanie krowy:) Ja planowałam karmić 2 lata jak moje dwie kuzynki lub jak wyjdą wszystkie zęby. Poli jednak cyc służył w ostatnich dniach do przytulania non stop (w dzień po kilka razy), a jak widać za dużo w nich nie było, bo już 5 dzień, a mi nic nie nabrzmiało, nie musiałam nic ściągać, zero jakiejkolwiek reakcji. Czasem mi jeszcze smutno:)

munka musisz sie skontaktowac z mlodak, ona ewentualna nadwyzke miala wysalac kasi.

a wiecie ze ja nigdy nie mialam barbie, zawsze wolalam grac z chlopakami w pilke. Wogole pamitacie jak kiedys spedzalismy czas- aktywnie na dworze (polu), a teraz dzieci tylko w domu siedza

Muńka - zrzucałysmy się na transport, nadwyzka na szlafrok miała pójść a nadwyzka z nadwyżki(o ile będzie) dla Kasiuli

andzia bosche i znowu jak ja:D:D Jak dostałam lalkę to jej buzię wybazgrałam długopisem. Też tylko koledzy i bieganie po dworze!:ppp

Masz rację i to jest smutne. Ale kiedyś nie było takiego ruchu, tylu aut i śmiało ganiałam po ulicach od rana do wieczora, a teraz te ulice to asfalt i mega zabudowania. Świat się strasznie zmienia:/

Josie przypomniało mi się, że jak mój brat był mały to jadł omlet makaronowy tj. 2 jajka zmieszane z 2 łyżkami startego żółtego sera i makaronem nitkami, pieprzem, solą i to wylane na patelni i smażone z dwóch stron jak omlet. Coś może dla Jasia?

Mąż się wyprowadzi. Znowu zrobiłam na obiad tartę, a on ich nie znosi:D:D Ale tym razem inna pyszniutka z ciastem żytnim:p

reklama
kasiekz, andzia - ja tez nie bylam lalkowa, spedzalam cale dnie na dworzu i tez jest mi lzej z m niz bez, wiec nie jestescie same ;-)

kasiekz - jesli stopinoy ser jest podstawa dla dzieci w USA to nic dziwnego, ze tam tyle chorych grubasow :szok: Od czasu do czasu smacznie zjesc taki serek ale na codzien :no:
Nie dziwie Ci sie, ze Ci smutno - bylo nie bylo zakonczylyscie pewna ere. Moja kolezanka ze szkoly karmi swojego 2,5 rocznego synka 2x na dobe i mysle, ze to jest w tym wieku o.k. Za to moja sasiadka daje UU swojej coreczce (nota bene bidula urodzila sie... 29.02 :szok:) co kilka minut, bo J. nie nauczyla sie pic wody/krowiego/soku/herbatek i kiedy ma pragnienie - rozbiera mame :sorry:Kilka dni juz jej nie widzialam ale moge sobie wyobrazic, ze jak ona mala karmila przy tym wietrzysku na dworze (spotkalysmy sie w zeszlym tygodniu na placu zabaw) to mogla sie przeziebiec :eek:Zeby nie bylo - to nie jakas idiotka tylko calkiem racjonalna lekarka, mama trojga dzieci (11, 6 i prawie 2 lata) i starsze dzieci karmila po ok. pol roku po czym same sie odstawialy.

Do góry