reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Mlodak ten wzorkowy lepszy wedlug mnie, mialo byc wesolo a roz to roz, nuda
I wyslij mi prosze nr konta bo nic nie mam w pw ?

A mleka moj nie chce w ogole ostatnio przed snem:/ wypija czasem 60ml a czasem nawet lyka nie wezmie... Rano kaszke zje od biedy. Kolacje mu daje godzine przed spaniem albo i wczesniej

Mlodak sorki jednak byla wiadomosc tylko z komorki je nie widac:confused2:

Ostatnia edycja:
reklama
Sunshine co ty byś bezemnie zrobila :) nie byłoby na kogo zrzucić winy. Ale jakby któreś za ciasne byly to odkupie dla tysi :) ktora na razie wyrosla z super szczuplych spodni od kasiek. Czego strasznie zaluje bo swietnie w nich wygladala.

Mlodak - mialo byc wesolo. Wiec wzorzysty.

Hello Lachonki!!!

Wróciłam i nie nadrobiłam, bo ileż można siedzieć przy kompie!! ;-)

Jeśli działo się coś ważnego ( np. w sprawie Kasiulki), to proszę napiszcie mi w skrócie co i jak.

Iwon się odzywała??

Wysłałam Kasiulce fotki i stwierdziła że jednolity jej się podoba. Idę zaraz kupić i wysłać. Kapcie pod kolor też już upatrzylam.

I teraz cudowna wiadomość: Kasia.właśnie chemię dostaje. Odebrała wyniki badań krwi i są DOBRE!!!!! Pisze że cieszy się jak głupia po tylu dniach niepewności.
W związku z tym zaraz po chemii wraca do domku!!!!!!

hej
wczoraj wieczorem Oliwia zaczęła wymiotować i męczyła się tak aż do 2 w nocy:no: na 10/15 min zasypiała po czym budziła się z płaczem że brzuch boli i zaczynała rzygać

a i wczoraj przyjęli 4-letniego chłopca z zapaleniem żył
ojej :-( oby szybko Oliwka zdrowiała &&&

Zobacz załącznik 610683Zobacz załącznik 610684
Takie dwa szlafroki zostały. Ten w misie jest cienszy ale z polaru. Ten różowy jest puchowy ale ma tylko kwiatuszka. Oba mają kaptury i są cieplutkie. I pani jak usłyszała historię Kasiulki to rabat dała. Kosztują 95zl a dla nas 80zl. Jutro do 12 mam podjąć decyzję.
polar chyba kiepski na szlafrok...

a no i Kasiulka już wybrała :-) super że wyniki ma dobre i będzie mogła wrócić do domu :happy:

Kasienka powodzenia w żłobku :tak: Misia też nie była już ponad 3 tygodnie ale już pyta o koleżanki i mówi że chce iść do dzieci :happy:

co do kolacji to u nas prawie zawsze kaszka :sorry: Misia nie pija mleka z butelki więc rano je z płatkami a wieczorem z kaszką, czasem jak nie chce iść spać to jeszcze jakąś kanapkę czy tosta zjada później

a i był ostatnio temat rozróżniania wieku i płci - u nas jest pan, pani, dziewczyna, dziecko, dzidzia :tak:

Wysłałam Kasiulce fotki i stwierdziła że jednolity jej się podoba. Idę zaraz kupić i wysłać. Kapcie pod kolor też już upatrzylam.

I teraz cudowna wiadomość: Kasia.właśnie chemię dostaje. Odebrała wyniki badań krwi i są DOBRE!!!!! Pisze że cieszy się jak głupia po tylu dniach niepewności.
W związku z tym zaraz po chemii wraca do domku!!!!!!

SUPER!!!!!!!!!!!!!!!! takie wiesci w poniedzialek zawsze napawaja optymizmem :happy:

mlodak super wiesci od kasi, poplakalam sie.
to juz drugi raz dzis bo pierwszy raz plakalam z bezsilnosci.... a
Adi znowu jest chory, angina, goraczka....buuuuu

munka robilysmy zrzute na transport lozka dla kasi (mlodak miala i oddala), za reszta mlodak kupila szlafrok

tyle bo sie bija

młodak świetna wiadomość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

andzia a więc mamy tak samo. Mój twierdzi, że odkąd jest ze mną to czuje się jakby miał areszt domowy:p Nie strasz, że aż tyle czasu będzie tęsknić za UU!

aga masakra z tym zoo!!!:szok: Udanych plotek i zdrówka dla Antosia:/

alijenka aga OK. To jak się wykurujecie spotkamy się:)

aylin widzę, że koteczek świętuje!

muńka
iwon się nie odzywała!

reklama
Ooooo, widze, ze przez weekend odwalilyscie kawal dobrej roboty (lozko mlodak) :-) I jakie dobre wiadomosci!!!!! :-) Mnie sie tez szlafrok podoba bardziej jednolity ;-)Tylko ze Kasiulka pisala cos o frotte - nie bylby lepszy? Ten jest co prawda milusi i cieply ale ze to mozna sie w nim niezle spocic - frotte to jednak bawelna, skora oddycha a ja nie wiem, jak sie Kasia czuje - czy marznie czy sie poci po tej chemii :sorry:

A ja sie przeziebilam :wściekła/y: Bubinek mnie zarazil :confused2:Przez weekend sie nie wykurowalam i teraz drze przed roboczym tygodniem, kiedy m w pracy :unsure:

Pisalyscie o mleku. A mozeci mi powiedziec, tak z ciekawosci, jakie sa normy mleka na dobe dla dzieci w wieku 1,5-3lata? My jako jedyni z czerwca na UU, wiec nie wiem, ile bejbiszonek doi :-pMoze byloby mi glupio, ze my wciaz na UU ale na szczescie w realu mam kilka kolezanek ze starszymi dziecmi, wciaz na UU (luty 2012, kwiecien 2012, maj 2012 a nawet sierpien 2011), wiec sie nie czuje jak dziwadlo ;-)A caly zapas sloiczkow zjadla psa - chociaz jednemu domownikowi smakowalo:-p

U nas na kolacje musi byc mieso :eek:

kasiekz - a ten ser do makaronu to na zimno czy sie topi? (a moze masz na mysli twarog?)

Kasienka - to Sara spi lepiej niz nasz :szok:

Straszycie z tym etapem wpychania do buzi/nosa/uszu :szok: Ja myslalam, ze "faza oralna" za nami. Juz i tak klpos jest, ze go strasznie "kaka" interesuje - zdrapuje ptasie guano z lawek, szturcha psie kupy patykiem :confused2:

Sunshine, andzia - nasz bardzo lubi Noc na Czeresniowej, na kazdej stronie szuka szopa :-) Fajnie z ta paczka :tak:

Do góry