reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Kasiek aylin moj zjadl parowke na kolacje. Na makaron bym nie wladla ale dzieki za pomysl:D wczoraj chcial sam makaron na obiad ale sie uparlam ze albo z sosem albo wcale, byla chwila histerii no ale zlamal sie w koncu i zjadl ladnie. Ostatnio z jedzeniem - odpukac- jest latwiej:)

A wiesz co. Ja też na makaron na kolacje nie wpadlam. Nie wiem dlaczego. A we włoszec jak bylam najprostszy i najlepszy był makaron z parmezanem...

josie aylin i inne, a jak zjedzą na kolacje parówkę, tosta itd. to piją jeszcze przed snem mleko? Jak wiecie moja nie uznaje mleka, butelek itd. więc tylko kasza i jak się napcha czegoś innego to potem zje tylko 3 łyżki kaszy i koniec.
pije, czasem 3 łyki ale musi być. Za to kaszy moja nigdy nie lubila - w sensie tych kaszek dla niemowlaków. Bo gryczanę, jaglaną, pęczak uwielbia.

reklama
andzia Pola właśnie uwielbia jeść kaszki, ale jak np. naje się makaronu to potem nie zje:D I zastanawiałam się czy taki makaron, parówka, tost mogą zastąpić kolację na całą noc:) Bosche, wiesz że ja też jestem od M uzależniona:D Normalnie kiedyś nie było go 'aż' 2 noce i pamiętam jak dostawał za to zjebki:pp

aylin młoda też nie je kaszek dla dzieci tych Nestle czy Bobovita, kiedyś nie chciała i nie próbowaliśmy dalej. Je właśnie jak u ciebie zazwyczaj jaglaną:) A więc mamy identycznie. U was mleka 3 łyki, u nas 3 łyżki kaszy, ale musi być:D:D

aylin josie
ten makaron ze sproszkowanym serem, łyżką masła i kilkoma łyżkami mleka to właśnie główne pożywienie dzieci w USA:D

sunshine nie ma to jak napływ prezentów 'bez okazji'!:)

Ostatnia edycja:
Asik zdrowka dla Oliwki&&&&
W sobote bylam na ostatnim usg (31 tydz). Wg dr jest 32/33. Wszystko "prawidlowo" :) torbielka wchlonieta:) Jul wazy ok 2 kg:)
Pozabieralam z Ł rzeczy po Gosi (ciuchy plus przewijak, chusta itp) w tym tyg kupujemy szafke dla J i upycham;)
Qrcze, jeszcze tylko pare tygodni... aaaaaaa!!!!!
No nic, nanny hunting czas wznowic;) dzis bede dzwonic i umawiac...
W kwestii kolacji - zawsze daje butelke, ile zje to zje. Czasem nasza kolacje wciaga.

Witam :) czekam na przyjaciółkę która jest przejazdem we Wrocku i już się :-D:-D jak głupia :D
Wczoraj był u nas brat z rodziną na obiedzie, a potem wszyscy pojechaliśmy do zoo :D była godzina 15:02 kasy w zoo zamknięte, bo do 15tej, a automat właśnie nawalił i nas nie wpuścili :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:zresztą nie tylko nas, ale tłumu wściekłych ludzi. W sumie ja mogłam wejść, bo mam roczny bilet, ale co z resztą :/

Kasiek super, ze Polka też dzielnie to znosi :) Antek wczoraj rano ciągnie mnie za rękę każe się kłaść i takim wzrokiem prosi o cycy, ale tydzien już za nami :) no i od kiedy nie ma cyca też wstaje około 7:30 - coś za coś :D

Josie u mnie całą ciąże miał być Janek :) ale jak się z "dawcą" rozstałam to powiedziałam, nie będzie żadnego Janka :D u nas na podwórku jest jeden Janek, Franek, Antek i 3 Julków. Tymek fajnie :)i Piotrek bardzo mi się podobało zawsze, ale mam brata Piotrka dlatego A ma drugie tak.

Kasienka powodzenia w żłobku- mojej kumpeli syn dziś rozpoczyna przygode, ze żłobkiem, a jest strasznym dzikuskiem.

My na kolację też często kaszkę, musli, twarożek z miodem i jogurtem, ryż na mleku, kanapeczki lub coś obiadowego.

Antek chyba pierwszy raz w życiu ma kaszel nie za często, ale brzydki i suchy i katar trochę :/ co polecacie z apteki?
Syrop Islandzki??
Daję mu cebion, herbatkę malinowo- żurawinową z miodem, malinami.

mlodak dzis podobno dzien kota, moja wlasnie sie relaksuje

Załączniki

• WP_20140217_10_59_49_Pro.jpg
    WP_20140217_10_59_49_Pro.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 61
MsMickey - czas leci , i ani sie obejrzysz i Jul bedzie na świecie. :-)

Kasiek - ja to pzesadzam z tym uzaleznieniem, potrafie sei wkurzyć, ze na weekendzie pojdzie gdziesz bez nas, a jak spóznia sie 10 min. to dzwonie gdzie jest.:eek: Ma "wolne" tylko w środy na halówkę.:-D;-) Czasem sie zastanawiam jak ten mój chlop ze mna wytrzymuje.

Aylin - a jak tam Twoje zdrówko??? Przedłużasz zwolnienie???:-)

Aga- ale kicha z ta kasą. Automat popsuty to powinna byc jedna kasa otworzona. Udanego spotkania z przyjaciołką.
U nas od odcyckowania minęło 1,5 m-ca a Mati czasem pcha łapkę pod bluzkę.
Ja to nie wiem czy powinnam doradzać w kwestii leków, bo co bym nie dała to chlopaki i tak kończa ma anty.:wściekła/y:
Ale.... podałabym Lipomal

Ostatnia edycja:
Msmickey aaaa to juz ostatnie usg??! I przegapilam ze szukasz niani? Oddalabym swoja ale do warszawy chyba nie bedzie dojezdzac:) powodzenia

Kasienka no to oby pochodzili do zlobka teraz dluzej, tobie sie na pewno przyda wytchnienie:) jak tam maluda? Kiedy mozna was odwiedzic? :D

Aga na kaszel lipomal inhalacje z soli fizjologicznej. I nam na suchy kaszel od przeziebienia zapisal stodal ale nie pamietam czy to nie na recepte

Sunshine - ja nie wiem jak Wy sobie dajecie rade bez facetów pzrez taki czas?? SZacun. Ja totalnie jestem od M uzależniona.
A jak Perle podobaja sie ksiażeczki Z Czereśniowej???? U nas średnie zainteresowanie nimi choc ksiażeczki uwielbiają.
Zaczelysmy Wiosna.... i wpadl jej w oko Jacek na czerwonym skuterze i jak na razie tylko on ja interesuje :-p a mamcia musi wymyslac historie :-D ale jak juz zaczna mowic te nasze szkraby to wydaje mi sie ze to beda ich ulubione ksiazki! ;-)
A powiem szczerze, ze bez meza to ja jestem bardziej ogarnieta :-D:cool2::tak:

sunshine nie ma to jak napływ prezentów 'bez okazji'!:)

tak na prawde to, to sa gwiazdkowe prezenty wiec radosc podwojna :-D nie zabralismy sie, ze wszytskim po swietach wiec wyslalismy paczke :-p kto mowil, ze nie mozna dostac dwa razy tego samego prezentu i nie cieszyc sie z niego tak samo :-D:-p

Aga- tez bym sie wkurzyla z tym zoo :confused2: na kaszel podawalam jej tez syrop z cytryny, miodu i imbiru ale to byl taki delikatny wiec przeszlo :sorry:

MsMickey- :szok: to juz tuz tuz, kurczaki ale ten czas zapitala!!! Super, ze torbiel sie wchlonela :tak:

Niespodzianka- ja teraz tylko gotuje i piecze z przepisow z naszej BB ksiazki ;-) i zawsze wychodzi pyszne :tak:

Aylin- kuruj sie :tak:

Aaaa a to Twoja wina :-p Ze wszytskich spodni 9-12 mi wyrosla :dry:
251447751042_1.jpg321316763969_1.jpg281258659996_1.jpg
U nas z kolacja roznie:
Jak Aura jest u Claire to podjada to co my jemy na obiad po pracy
Jak jest ze mna w domu za zazwyczaj po 1 je zupe a pozniej ze mna drugie miedzy 4-5 a jak jest tylko jedno danie to na kolacje je roznie zazwyczaj to na co ma ochote :sorry: tosta, budyn, kisiel, resztki z obiadu, serek, jogurt. Zazwyczaj kazde sobie otworzyc lodowke, wybiera i zjada co jej wpadnie w oko :-p
A przed snem dostaje kubek mleka czasem wypije calu czasem pol :tak:

Załączniki

• 251447751042_1.jpg
    251447751042_1.jpg
    4,7 KB · Wyświetleń: 71
  • 281258659996_1.jpg
    281258659996_1.jpg
    5 KB · Wyświetleń: 75
  • 321316763969_1.jpg
    321316763969_1.jpg
    5,9 KB · Wyświetleń: 76
Ostatnia edycja:
reklama
DSC_1507.jpgDSC_1506.jpg
Takie dwa szlafroki zostały. Ten w misie jest cienszy ale z polaru. Ten różowy jest puchowy ale ma tylko kwiatuszka. Oba mają kaptury i są cieplutkie. I pani jak usłyszała historię Kasiulki to rabat dała. Kosztują 95zl a dla nas 80zl. Jutro do 12 mam podjąć decyzję.

Załączniki

• DSC_1507.jpg
    DSC_1507.jpg
    37,7 KB · Wyświetleń: 75
  • DSC_1506.jpg
    DSC_1506.jpg
    34 KB · Wyświetleń: 71
Do góry