reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hmmm A moze by ja przetrzeć przez siteczko??

A co do listy imion - Tymek albo Tomek mi sie podobaja.

Ac\le przyomniało mi sie jak moja przyjaciółka wybierała: miała liste chyba 10 imion. I była przyklejona na lodówce. Co chwile cos wykreślali albo dodawali. A po wyjściu ze szpitala lista została przekreślona i napisane wielkimi literami Milosz. Imie którego w ogóle nie brali pod uwage.

reklama
Hej

Josie co do imion to u mnie było jak u kolezanki Aylin, Adriana nie było na liscie, a jeszcze na łozku porodowym był Dawidem :-D Mateusz do 37 tyg. był Bartkiem;-)

Mi sie podoba Tymek i Franek

edek
Jasiek w żłobku dziś czy w domu ??

aylin moja też chodzi spać 21-22.00 dzień w dzień. Nie wcześniej, nie później:) Bez UU wstaje 7.30. A co do zdrowego odżywiania to P na noc wrąbała makaron ze sproszkowanym serem (startym na najdrobniejszych oczkach), masłem i oblanym mlekiem:D

josie M było szkoda, ale rozumie że już duża dziewuszka:D Mi się zawsze imiona kojarzą z osobami, które znam i z twojej listy to neutralne jest tylko Tomek:) U nas z synem byłby mega problem, bo to co podoba się M to mi nie i na odwrót:p

sunshine też podoba mi się Maks - i tak właśnie pisane, nie żadne Maksymiliany:D

coś jeszcze miałam, ale zapomniałam

alijenka aga to kiedy spotkanko?

Ostatnia edycja:
hej
wczoraj wieczorem Oliwia zaczęła wymiotować i męczyła się tak aż do 2 w nocy:no: na 10/15 min zasypiała po czym budziła się z płaczem że brzuch boli i zaczynała rzygać

a i wczoraj przyjęli 4-letniego chłopca z zapaleniem żył

Asik zeby ylko nie zlapala czegos dodatkowo w tym szpitalu:/

Andzia dzis jeszcze w domu ale jutro idzie, oby pochodzil dluzej niz ten tydzien:/

Kasiek aylin moj zjadl parowke na kolacje. Na makaron bym nie wladla ale dzieki za pomysl:D wczoraj chcial sam makaron na obiad ale sie uparlam ze albo z sosem albo wcale, byla chwila histerii no ale zlamal sie w koncu i zjadl ladnie. Ostatnio z jedzeniem - odpukac- jest latwiej:)

josie aylin i inne, a jak zjedzą na kolacje parówkę, tosta itd. to piją jeszcze przed snem mleko? Jak wiecie moja nie uznaje mleka, butelek itd. więc tylko kasza i jak się napcha czegoś innego to potem zje tylko 3 łyżki kaszy i koniec.

asik masakra, zapalenie żył u dzieci! Szybkiego powrotu do domu!

Josie imion masa :) teraz tylko wybierzcie :p ale imiona ladne wszystkie szkoda ze niektore takie strasznie popularne zaczynaja byc .. na styczniowkach Tymkow bylo chyba 4 z 50 dzieci, mi sie strasznie podoba Kajetan ale to juz nie z Waszej listy:D
Hatszept nie szukaj bo i tak nie znajdzie sie :) a nic napewno Piotrusiowi nie bedzie :)

Asik zdrowka dla Oliwci ... biedactwo

Kasiek gratuluje odcycowania :) ladnie poszlo :)

Aylin Hatszept wspolczuje z tymi nockami ... u nas tylko pobudki wczesne 6/7 ... ale spac idzie Nikos o 19:30 a Sarunia tez nie czeka dlugo na nocny sen ... bo kolo 20 juz raczej zaczyna ten sen nocny ... a w nocy 2 pobudki liczac ze 5 rano to jeszcze noc to 3 :)

jutro Nikos do zlobka ... po miesiacu czasu ale bbedzie jazda ... dobrze ze nie ja go odprowadzam ale wiem jak to bedzie wygladac ... ehhhh

a co do kolacji to u nas na kolacje kaszka manna na mleczku mm ... i to taki staly rytual :D bo to jedyne mm ktore jeszcze je ... i po takiej porcji 300g spi cala noc

Morning

No i zostalam sama z Aurelka...... na tydzien........ Pe wyjechal w delegacje do Stonehenge, czyli "tylko" 5h od domu :confused2:
Ale plan na tydzien mam wiec nie jest zle :-p

Hatszept- o grzebaniu paluszkiem w kupce nie mowilam :-pkoralika raczej sie nie znajdzie a myslalam o tej nakretce ale najwidozniej nie doczytalam, ze ona zelowa wiec tak jak pisze Aylin powinna sie rozpuscic :tak: Perla wczesniej nic do buzi nie brala a teraz zaczelam :dry:ale tylko tak probuje ugrysc albo polize, hmmmmm to chyba jakis kolejny etap :cool2:
Co do nocek tiaaaaa kiedys sie wyspisz ;-) Pewnie pozniej zaczna sie koszmary itp ach te nasze kochane dzieci :-D

Josie- oby tak dalej!!! osobiscie wspolczuje niejadka bo jak moja tylko gardzi jedzeniem to doprowadza mnie do szalu, ale daje na wstrzymanie zekam godzinke i zazwyczaj wszytsko zjada ;-) Wczoraj np zjadla sloiczek gotowy (makaron z indykiem i warzywami) bo nic nie chciala i o dziwo zjadla caly :shocked2: a dawno juz jej nie daje sloiczkow :confused2:

Asik- a co lekarze mowia? czy te wymioty to wina tej choroby czy cos innego? Zdrowka dla Oliwki i wytrwalosci dla Ciebie!

Kasienka- nie martw sie na zapas, kto wie moze mu sie spodoba powrot do zlobka :tak:

Wczoraj doszla do as paczka z PL i wszyscy poczulismy sie jak by to byly drugie swieta hehhe mam na mysli prezenty :-p Aura zachwycona bo wiekszosc byla dla niej wiec nowe ksiazki w tym 3 z serii na Ulicy Czeresniowej ;-) serwis dla lalek i wczoraj raczyla nas kawka po 18 :-D

reklama
kasiek - u nas zawsze butla przed snem , bo Mati to jakoś mało je ostatnio, a jka tak głebiej sie zastanowie to chyba zawsze mało jadł.
Ja nie daje mu żadnyc h kaszek i jak Polka ładnie je inne rzeczy i przesypia noce to chyba nie zmuszałbym jej do nich.

Asik - duzo zdrówka dla Olci i sił dla Ciebie.

Sunshine - ja nie wiem jak Wy sobie dajecie rade bez facetów pzrez taki czas?? SZacun. Ja totalnie jestem od M uzależniona.
A jak Perle podobaja sie ksiażeczki Z Czereśniowej???? U nas średnie zainteresowanie nimi choc ksiażeczki uwielbiają.

Kaseinka. Josie - powodzenie jutro w żlobku. Mati dziś poszedł po 2-tyg. przerwie i luzik,az sie nie chce wierzyć, że na początku takie histerie były:shocked2:

Do góry