reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Dziewczyny chciałam Was zapytać co sądzicie o wit "C" chodzi mi o te apteczne czy to podawać dzieciowi czy nie bo się naczytałam że i wit C można przedawkować i później mogą być kłopoty z nerkami i normalnie zgłupiałam :-:)-(

Papitkaa jak dobrze że K już lepiej :-), mi właśnie ostatnio pani w aptece sprzedała syrop prawoślazowy i na ulotce jest napisane aby nie podawać dzieciom poniżej 3 lat i teraz nie wiem czy dawać czy nie bo moja też coś w nocy kaszle w sumie nad ranem już, nie mam pojęcia jaka może być tego przyczyna

josie na marwicie jest napisane aby dzieciom do lat 4 surowe soki podawać po konsultacji z pediatrą
Zdjęcia Marwit Sok jednodniowy marchewkowy (1/2) - bangla.pl

co do obcinania paznokci też miałam ten problem ale teraz zaraz po kąpieli w ręczniku jeszcze biorę małą na kolana i opowiadam jej co dziś robiłyśmy, gdzie byłyśmy, co nowego widziała i takim o sposobem ona jest zainteresowana tym co mówię i powtarza wszystko po mnie a ja jej obcinaczkami bo nożyczki nie wchodzą w grę obcinam paznokcie
kasiek z chęcią bym się przejechała do zoo ale jak pomyślę że mam przez cały Wrocław się przebijać to już mi się na wymioty zbiera :-):-):-):-), a na którą jutro jedziesz do lekarza ?????
Twój M się udał z tym olejem :-D:-D:-D:-D

Kasieńka my od małego z Nataszą nie mieliśmy problemu z kąpielą, a jak miała 4,5 miesiąca to już na basen z nią chodziłam i do teraz nie lęka się wody nawet mycie głowy to żaden problem

Aga ale nie z każdym zapaleniem płuc możesz chodzić po dworze bo jest ich parę rodzai

• wirusowe zapalenie płuc - (stwierdza się je w około 5-20% przypadków) występuje najczęściej jesienią i zimą, w okresach epidemii grypy
  • bakteryjne zapalenie płuc - (około 70% przypadków zachorowań pozaszpitalnych) wywołane najczęściej przez dwoinkę zapalenia płuc (Streptococcus pneumoniae), a także przez Haemophilus influenzae i gronkowiec złocisty (Staphylococcus aureus)
  • atypowe zapalenie płuc - odpowiedzialne są za nie drobnoustroje typu Mycoplasma pneumonie, Legionella pneumophila i Chlamydia pneumoniae
  • grzybiczne zapalenie płuc - czynnikiem wywołującym są grzyby
  • alergiczne zapalenie płuc
  • chemiczne zapalenie płuc

Aylin a ja jakoś zaprzestałam chodzić na basen i nie mogę się zebrać aby znowu pójść, jednak jak miałam wykupione zajęcia mnie to motywowało a teraz samej z małą nie chce mi się :-(

Muńka Tobie to dobrze z tym urlopowaniem się :-):-):-):-)

kasia.natka a ja mówię do mojej " a dlaczego dziecko jest niegrzeczne " :-):-):-):-)

Kasieńka na rozstępy nie pomogę sama mam choć nie tak dużo ale nic z nimi nie robię bo niby najlepsze metody są w salonach, a mnie na to nie stać

josie i co z Jasiem ???????????

reklama
Aylin rewelacja z tym basenem :tak: zazdroszczę bo my jakoś nie możemy wrócić :sorry:
alijenka to właśnie jet to od czego cierpnie mi skóra bo moja teściowa tak często mówi do Misi i mam wterdy ochotę jej powiedzieć a co człowiek dziś jadł :crazy:

my mielismy dizs na basen isc znowu :/

no wiec ja juz nigdy nie napisze ze on nie choruje i ze nie ma goraczki, dopiero co to napisalam a dzis prosze, goraczka skoczyla do 38,7 i dalam panadol, pozniej bylo lepiej i na wieczor juz doszedl do siebie niby ale podejrzewam ze noc moze byc nieciekawa:no: wiec zlobek jutro odpuszczamy, ciesze sie ze tak wczesnie sie za to zabralam bo moze zdazy sie wychorowac do maja... w sumie to nie wiem czy to dzisiaj to ze zlobka przyniosl czy wczoraj na spacerze sie przeziebil bo byismy bez wozka ale cieplo go ubralam:baffled:

dzis podlapal ode mnie kolejne slowo- dzwig:-D brzmi bardziej jak "dzi" ale wiadomo o co chodzi, budowalismy dzwig z duplo, i sie tak podjaral ze musialam mu na komorce rozne dzwigi pokazywac jak buduja domy. slodkie...

w ogole duplo teraz sie stalo zabawka numer jeden. mamy tam ze 3 samochodziki, 4 ludziki, i takie wieksze okno-dziuple i te elementy po prostu rzadza. tak samo renesans przezywa domek smoby cotoons w ktorym zamieszkuja rozne male maskotki, ludziki lego, i parkuja samochody, z kominow leci dym i trzeba je zatykac, a dzis nawet sam probowal wejsc do srodka i sie wkurzal ze "dom maly":-D:-D:-D

Pola ma znowu stan podgorączkowy, a więc na wyrywki pojawia się i znika od 7 dni:/ Raczej nie zęby wg mnie i jak jutro lekarz nie pomoże to zacznę robić badania na własny rachunek, bo do tego pcha całe palce do gardła jakby prowokowała wymioty (a gardło czyste). Nie chce jeść nic co nie jest mega zmiksowane, w ogóle apetyt od tygodnia bardzo zmniejszony. I te krosty. Normalnie oszaleję:/

alijenka
nie wiem jeszcze na którą godzinkę się wybiorę do lekarza, bo rano muszę złapać siku na posiew i przydałaby się kupa.

josie biedaczek...oby nic się nie rozwinęło!

kasienka słyszałam że cuda czyni olejek Weleda przeciw rozstępom. Stosowałam go całą ciążę i zero rozstępów, więc powinien pomóc.

Na rozstępy juz powstale nic nie poradzisz a na reszte polecam kolagen naturalny

Na basen z tysia chodzimy odkad pól roku skonczyla , raczej staram sie tego nie zaniedbywać. Ona kocha wodę wiec niech szaleje . Dzis spodobala jej sie zjezdzalnia - i musialam z nią zjechac. Ale stwierdzila ze nuda i skakanie z murku jest fajniejsze

kasiekz - kochana, Ty tu opisalas klasyczne zabkowanie... Stan podgoraczkowy, paluszki w buzi, wyspyka, niechec do rzucia - trudno o bardziej typowy opis zabkowania. I tak sie moze ciagnac (z przerwami) nawet kilka tygodni. Jezeli to nie zeby to sie baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo zdziwie ;-)(i obym miala racje :tak:)

Dziewczyny ja tu do Was z pytaniem. Czy jak Wy sie spodziewacie gosci to ci goscie dostosowuja godzine swojej wizyty na Wasza prosbe do godzin drzemki dziecia, czy to zlewaja? A moze wogole oto nie prosicie? My mamy, jak wiecie, mega problemy ze spaniem i do pasji mnie doprowadza, ze nasze rodziny chca nam jeszcze bardziej pochrzanic :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Josie mam nadzieje, ze nic u Was się nie rozwinie. U nas też od jakiegoś zabawa duplo, muszę budować garaże dla aut, a on usadza ludziki do aut jeden za drugim :D a i większość ludzików jest nazwana np. dziadzia może jechać tylko traktorem, mama śmieciara :D

Jak ja Wam zazdroszczę tych wizyt na basenie, A chyba się jednak nie doczeka by z matką iść :(

Aronia mój nie ma problemu, ze spaniem więc goście nam nie straszni, a i on sam zasypia wszędzie jak śpiący.

Alijenka, a naszego zachłystowego zapalenia płuc tam nie ma :D

Kasiek mam nadzieje, ze to zęby :)

Kasienka siły przesyłam!!

Dziś u nas był słynny kurczak sunshine :) i ciasto (Muńkowe) z owocami które jutro ptaki może zjedzą, bo wyszedł niezły zakalec tak zabłysnęłam przed gośćmi :D

Czesc dziewczyny

Miałam być na zwolnieniu cały tydzień, ale moj tata sie uparł,ze bedzie chłopaków pilnował, wieć z dusza na ramieniu przyszłam do pracy.
No i kolezanki w pracy w szoku, bo je uprzedzałam ze mnie nie bedzie:-D

Czytałam Was po trochu na weekendzie, ale od 4 dni pobolewa mnie głowa ()chyba od zatok) i nie miałam siły odpisywać.

Zdrówka dla wszytskich chorowitkow.

Josie jak J w nocy?

Kasiek - to pewnie zęby, ale na Twoim miejscu tez pewnie poszłąbym do lekarza.

Aronia - zawsze proszę żeby nie przychodzili w porze drzemki, chyba ze sa to goście z daleka, albo niespodziewani, i raczej sie dostosowuja.

Alijenka - ja wit D podaje tylko na polecenia lekarza jak sa chorzy, najczęsciej przez pare dni.

Miłego dnia.

Ostatnia edycja:
reklama
hej kobiałki

josie a u nas jak narazie żadne klocki nie wchodzą w grę jakoś mało się nimi bawi my mamy te clemmy one są takie jak z gumy i pachnące. Jak narazie jest faza na układanie wierz z klocków drewnianych :-)

kasia.natka no ja tez czasami mówię do mojego K "co Ty człowieku robisz !!!" :-D

kasiek moja też pcha tak palce do gardła i ją na wymioty bierze także to zapewne zęby, przecież dopiero co niedawno robiłaś jej badania, a moja te krosty ma już od półtorej miesiąca, sama mówiłaś mi abym się tym nie przejmowała

aronia ja jak umawiam gości to tak jak nam pasuje, a jak im nie pasuje to niech nie przychodzą, teraz niestety jest dziecko i to oni muszą się dostosowywać do nas

Do góry