reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej hej! Ja własnie wróciłam od lekarza.
I co się dowiedziałam??
Otóż pani doktor określiła wiek ciąży na początek 7 tyg ?!?!
Nie wiem jakim cudem, jak poprosilam o wyjasnienie co i jak? to sie spytala czy chce sie dowiedziec od lekarza rzetelnych informacji czy czytac bzdury ze to 5 tyg... wolalam nie zaglebiac się. Poszłam do niej tylko dlatego ze mialam wczesniej umowiona tam wizyte a ze to prywatnie to nie chcialam zeby przepadla. Moze 25 u mojej poleconej lekarki dowiem sie dokladnie co się święci.

Ciekawe? Może owulację miałaś mocno przesuniętą ??:-) W każdym razie twoje dzieciątko jest na razie najstarsze ;-)

reklama
Ja też mam od czasu do czasu bóle w krzyżu i są tak nagłe, że dosłownie zwalają mnie z nóg. Poza tym i bólami brzucha podobnymi do bóli miesiączkowych, to żadnych innych objawów nie mam - zaczęło mnie to nawet ostatnio martwić. Dobrze, że w czwartek idę do ginekologa, to trochę się uspokoję, bo może już serduszko będzie bić?!

A tak wógóle to już patrzyłyście za mebelkami, wózkami itp??

Ja jestem też z Wrocławia, ale teraz mieszkamy nad morzem, koło Trójmiasta (nareszcie turyści wyjechali i można spokojnie spacerować po plaży):-)

Carla ja miałam konsultację od razu w piątek bo pojechałam do szpitala, na usg wszytko było dobrze ale na izbie przyjęć mieli kiepski sprzęt i jak powiedział pan doktor "na dyżurze musi im taki wystarczyć" więc bardzo mi zależało na tej dzisiejszej wizycie u mojej pani doktor
Dziękuje za wsparcie i kciuki

To już się trochę uspokoilam. Nanulika ja tez marudze nie przejmuj się. Każde strzykniecie każdy ból a ja już się zastanawiam o co chodzi:-)Mój luby trochę już ze mnie się śmieje ze jak prawa pierś mnie bardziej boli niż lewa to ja już internet przeszukuje. :-) I co chwile się pyta co my tam piszemy na tym forum i ze mnie już całkiem wciagnie niedługo w komp :-D A tak poważnie to po prostu po tym poronieniu pól roku temu to tak się zamartwiam trochę. Ale wiem ze pozytywne myślenie jest najważniejsze wiec tylko czasami pozwalam sobie na marudzenie :)
A gdzie można kupić taki test pokazujący tydzień ciąży w Polsce? Wiem ze w Anglii są bo moja siostra robiła i tez właśnie ten clearblue. u nas nie widziałam

A ja gdzieś na forum babyboom czytałam, że jak na teście jasne kreski to będzie chłopak, a jak ciemne to dziewczynka :-D:-D Bo dziewczynki mają więcej czegoś tam i kreska ciemniejsza :-) W sumie mi to pasuje :cool2:
Etam nieprawda ja w pierwszej ciaży mialam dwie ciemno wiśniowe krechy i byl syn a teraz mam jaśniutkie;p ciekawe co teraz bedzie;p

Hehe goldenlucy to najwyze bedziemy dwie marudy:) Moj S tez sie wczoraj zaciekawil co zza forum i co ja tam tak klikam i klikam:) powiem wam ze ciesze sie ze tu z wami jestem,bo niiby S moj jest wyrozumialy i aniol ale nikt nie zrozumie tak jak druga baba,a jak do tego druga ciezarna to juz wogole.... poza tym prawie nikt nic nie wie wiec przynajmniej mam tu komu pomarudzisc.....:DDD dzieki dziewuchy!!!

to jest jedyne forum na ktorym rozmowy milkna po 21ej hahah wszystkie mamki ida w kime, ja na przodzie.........poprostu jestem ze tak powiem do calkowitego zresetowania wieczorem, rano jakos sie bujam do 15ej potem zamulam w pracy do piatej, koncze prace i juz jestem na ostatnich nogach-wkurza mnie to bo zazwyczaj po pracy byla silownia , gotowanie, kolezankowanie.............
dzis zamierzam sie wykopac z domu na step
moze da mi to troszke energi, wczoraj robilam speedwalk (szybki marsz 5km) na swiezym powietrzu........

Hehe goldenlucy to najwyze bedziemy dwie marudy:) Moj S tez sie wczoraj zaciekawil co zza forum i co ja tam tak klikam i klikam:) powiem wam ze ciesze sie ze tu z wami jestem,bo niiby S moj jest wyrozumialy i aniol ale nikt nie zrozumie tak jak druga baba,a jak do tego druga ciezarna to juz wogole.... poza tym prawie nikt nic nie wie wiec przynajmniej mam tu komu pomarudzisc.....:DDD dzieki dziewuchy!!!
a za to mój maż się wścieka jak tylko włączam komputer bo nienawidzi jak tu siedzie niewiem czego moze boi sie ze go zdradzam heheheh.... w kazdym badz razie moge siedziec na forum tylko wtedy jak Jego nie ma w domu :)

reklama
witajcie poniedziałkowo,

nanulinka - ja przed opuszczeniem kraju tez całe zycie mieszkałam we Wrocławiu, piękne miasto!!! tęsknie trochę za Wrockiem, tętniącym życiem dobrym starym Wrockiem, kiedy wracało się nad ranem do domku z Rynku w weekendy...... oj pomarzyć sobie można, teraz moja córa pewnie się włóczy po nocach (czasami),

Do góry