reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

reklama
Nie pisałam, że P z miesiąc temu nauczyła się swojego imienia i teraz jak chce coś sama robić to już nie mówi 'sama', ale 'Pola' i tak np. 'Pola uszość' (usiąść), 'Pola idziem' itd.:D:D

msmickey
piękne przywitanie:)

alijenka oby kaszelek szybko przeszedł!

aronia nie znam się, bom humanistka:D Ale ja herbat nie pijam, a Pola tyko malinową:) A była mowa o jakiś konkretnych ziołowych - moja mam pije ich hektolitry jak ty:)

edzio:
Zapomniałam o najważniejszym. Pola wczoraj miała 37,2C i cztery normalnej konsystencji kupy - wg mnie od trójki, bo przebiła się. Potem zeszło. Za to rano wstała cała wysypana, a pachwiny szczególnie i okolice kolan, brzuch i klatka...dziwne:/

Ostatnia edycja:
Dzis ok poludnia mamy pediatre. Nie uzywalam teraz nasivin, na razie quixx - taka mocniejsza woda morska. No i katarek, na szczescie dla moich nerwow G polubila i chetnie czysci. Ale woda leci caly czas...

Co do herbat to ja nie wiem nie slyszalam a też pijam miete, zieloną.

Kubuś pieknie noc przespał katar juz mu nie przeszkadza w funkjonowaniu tak bardzo został lekki kaszelek ale to może sie troche utrzymywać po chorobie.

My wstaliśmy po 9 aż mnie wszystko boli od tak ługiego spania ;D

Sunshine- jak to Ci oko skacze?

Byliśmy dziś z G na usg nereczek i wszystko jest już ok, miedniczka niepowiekszona :D
A do tego młoda była mega dzielna, w ogóle nie zapłakała, bo pan doktor powiedział jej,że bedzie oglądała bajkę o swoim brzuszku. Włączył nad nią monitor i mogła wsio widzieć. Potem zaczęła do niego gadać, a jak tylko skończył badanie,to powiedziała dziękuję :) tak jej się spodobało, że nie chciała wyjść.

Jutro przyjeżdżają tesciowie. Teść wraca w poniedziałek a teściowa zostaje na tydzień, bo ja mam zastepstwo w pracy w pon. i śr. Sam na sam z teściową przez tydzień...ciekawe jak będzie, dobrze,że ją lubię:)

To lewe oko to mi tak drzy czasem slabiej caszem mocniej i wtedy uczucie jak by skakalo. Tego nie widac tylko czuc, tak jak by nerw mi latal :confused2::-( i wkurza to strasznie :angry:

Super lekarz sie trafil, i co najwazniejsze, ze nereczki i miednica w porzadku :tak: Jak Perla miala USG bioderek to tez learz jej pokazywal na monitorku ale lepsza frajda byl zel na dloniach :-D

Sunshine i jak z tymi pieluchomajtkami, też się nad nimi zastanawiam

Dziewczyny jak u was z @ po porodzie, zawsze słyszałam że jak się urodzi to później miesiączki dużo łagodniejsze a u mnie co miesiąc gorzej. Co chwilę mi słabo a boli mnie jak przy bólach krzyżowych, ledwo dziś dom wysprzątałam

Cieszy sie jak jej zakladam bo sa z myszka miki i z ksiezniczka ale niestety nie przekonalo ja to do siadania na nocnik :confused2: ale bede probowac ;-)

Co do okresu to moj jest minimalnie lzejszy po porodzie ale tak samo dluuuugiiii bo min 7dni :confused2::baffled:

Witam
Przepraszam ze znow tylko o nas ale nie mam glowy do niczego zwlaszcza ze jestem w pracy a Misia z tata w szpitalu :( czekaja czy bedzie poprawa po zastrzyku bo jak nie to bedzie musiala zostac :( okazalo sie ze to pokrzywka w reakcji na antybiotyk a ze dzis troche spuchla to pojechali do lekarza i tam od razu skierowanie bo jakby poszlo do srodka to podobno nawet nie byloby szans na dojechanie... jestem beznadziejna :( powinnam wczoraj taksowka pojechac... przepraszam za haotyczny post i prosze trzymajcie kciuki

widzialam na FB bieulka malutka oby szybko przeszlo i byscie szybko wrocily do domku :tak:

Normalnie nie wyrabiam z moim dzieckiem. Od jakiegoś czau jak jej się czegoś nie pozwoli lub zwróci uwagę, że nie wolno wpada w szał! :szok: Rzuca się po podłodze, ryczy, krzyczy, nie daje się uspokoić! Masakra jakaś!
Jakieś pomysł, żeby ją spacyfikować? Nie reagowanie nie działa - mam wrażenie, że darłaby się do wieczora. Przytulanie - rzuca się jeszcze bardziej. Odwracanie uwagi - też nie bardzo... :confused2:

Moja juz przeszla taka faze i tak jak piszesz nic nie pomagalo, pozniej wymyslilam, ze mowiam do niej " jak chcesz to Ty sobie tu placz a mamusia pojdzie do Twojego pokoiku pobawic sie zabawkami albo poczytac ksiazeczki (cos co bardzo lubi) i wychodzilam z pokoju po chwili ptrzybiegala do mnie jeszcze troszke placzac ale dala sie przytulic i sie uspokajala ;-) A co do jej mowienia NIE to taj jak pisze MsMickey i Josie toleruje ale w granicach rozsadku, niech wie ze moze miec swoje zdania :tak:
Powodzenia w zakupi lapka nie dlugo nas tez to czeka bo masz staruszek juz 7 rok ciagnie:szok: Toshiba!

dzis na obiad kurczak Sunshine i juz nie moge sie doczekac, a czekac musze, bo A z chrzestna w kinie, a maz musial dzis wyjatkowo na 2 h do pracy.

smacznego :-)

sunshine robiłam u teściów twojego kuraka...niebo w gębie i wszystkim smakowało! DZIĘKI:*

:-):-)

I dajcie przepis Sunshine na kuraka tam gdzie go latwiej namierzyć. U nas na obiad kaczka - mloda uwielbia....

dostalas przepis czy Ci podeslac? Kaczka hmmmmm musze sprobowac moze mloda zje :happy:

przez to ze was nie ma siedzie na allegro... i co? i znów cos kupiłam....

chwal sie :-p

Kurczak w miodzie i czosnku... hmmmmm... chlopaki sie zajadali, dla mnie i M za słodki, ale to moja wina, bo za duzo miodu dałam i za mało przypraw, nastepnym razem zredukuje i mysle ze bedzie ok

sorki powinnam napisac, ze tylko zyczeka gora poltorej miodu :-p

witaj Gosiek :-)

Nie pisałam, że P z miesiąc temu nauczyła się swojego imienia i teraz jak chce coś sama robić to już nie mówi 'sama', ale 'Pola' i tak np. 'Pola uszość' (usiąść), 'Pola idziem' itd.:D:D
edzio:
Zapomniałam o najważniejszym. Pola wczoraj miała 37,2C i cztery normalnej konsystencji kupy - wg mnie od trójki, bo przebiła się. Potem zeszło. Za to rano wstała cała wysypana, a pachwiny szczególnie i okolice kolan, brzuch i klatka...dziwne:/

Ale slodko mowi :-D I super zdjecia na FB pola pieknie sie komponuje na bialym tle! U nas w dalszym ciagu sniegu brak :confused2: pewnie na Wielkanoc bedzie jak co roku :confused2:

Kurcze co to za wysypka, moze od jedzenia?

Aaaa i tak Perla to spioch po mamusi :-p:-)nie raz potrafi tylko odpoczywac ok godzinki w lozeczku tzn ja mysle ze spi bo cicho a tu nagle jakies smiechy albo gra na pianinku przyczepionym do lozeczka :-D Mala sciemniara!

Goga sie udziela. Miala ogladac zdjecia na tel a ta od razu na forum... ;-)

moja tez fanka zdjec :-D Co do katarku to zrobilam syrok ten co Kasienka polecala z cebuli i widze juz poprawe :tak:

Aronia- z herbatkami nie pomoge, sama popijam czasem ale nie tak duzo wiec wydaje mi sie ze raczej nie powinny szkodzic :sorry:

Papitka o 9 :szok: niektorzy maja dobrze :-Di fajno ze katarek znika :tak:

Oczywiscie nie udalo mi sie w weekend trzymac zdala od tel, tv i lapka :zawstydzona/y: ale to nie moja wina :-p Bo Perla chce baje to tata wlaczy a tata chce serial obejrzec na lapku (w ktory ja tez sie wkrecilam :-p Mentalista) i esemeski przychodza wiec trzeba odpisac i wez tu miej jakies postanowienie :confused2:

Aaaa i Perla (dopiero co po antybiotyku tak jak i jak) zlapala katar i kaszelek :-( Ale zrobilam jej syrop z cebuli, czosnku i miodu i katar mniejszy ale wlasnie nie pamietam ile razy dziennie moge jej go podawac :baffled: daje rano i wieczorem ale nie wiem czy dobrze:eek:

Ostatnia edycja:
Sunshine - ja dałam dwie czubate łyzeczki...sama słodycz:-D, ale Mati ostatnio nie chciał jesć mięsa,a kurczaka wcinał:-)
Ten syrop od Kasienki to chyba raz dziennie. Napisz dokładnie jak go zrobiłas prosze, bo nie pamietam czy Kasienka podawała dokładnie.

Kasiek - daj znać co z ta wysypka???? Dziwne.
Mati do tej pory mowił na siebie "niunio" am teraz mówi JA

reklama
Wyznania zakupoholika: bluzeczki
3913569693.jpg3913569693_1.jpgbluzeczka.jpgspodenki.jpgspódniczka.jpgspódniczka ta w dolnym lewym rogu spódniczka2.jpgi z dziś boski sweterek sweterek.jpg

Załączniki

• 3913569693.jpg
    3913569693.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 35
  • 3913569693_1.jpg
    3913569693_1.jpg
    18,7 KB · Wyświetleń: 28
  • bluzeczka.jpg
    bluzeczka.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 35
  • spodenki.jpg
    spodenki.jpg