reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Josie, co zrobilas, ze katar Jasia mniejszy?
U nas leci, G tylko dwa razy dala popsikac quixxem, raz inhalacja:(

Co do reakcji na nie, to u nas takiej nie ma. Tzn zakrywa rekoma oczy i placze czasami. Ale ostatnio jakos nauczyla mowic sie 'nie' sama i gdy powie nie na cos, to nie ma szans tego zrobic bez awantury. Np. wziecie syropu czy zalizenie dzis papurkow/swetra:( ryk i bunt.
Wg mnie jedynym wyjsciem jest respektowanie jej 'nie', kiedy sie da i zdecydowane mowienie 'nie' takze. I egzekwowanie go.

Aronia, nie pomoge. Na wszelki wypadek ograniczylabym ilosc na razie, moze pojawia sie nowe informacje?

Dzieki za odzew w sprawie flegaminy.

reklama
bluzeczki dla Tysi, sukienkę, spódniczkę.....
ale pochwale sie jutro bo juz z laptopa zeszłam co by budżetu na luty nie nadwyrężyć :)

Maćku- bo teraz głównie siedzę na tablecie i ciągle zapominam zapisać sobie tutaj to zdjęcie. Obiecuję poprawę ;)

Kasiekz - to tam niezłe wypiździjewo jest :)

Kasia.natka - wytrwałości w szpitalu. A jakie warunki?masz gdzie spać?

Aronia - nic nie wiem na ten temat. My herbat ziołowych nie pijemy.

MsMickey ja mam taki spray do noska euphorbium i wedlug mnie super dziala, juz trzeci raz stosujemy na katar i widze szybsza poprawe niz po nasivin np
raz mu odciagalam ale skubany nauczyl sie wciagac katar i robi to jak tylko mu leci (a leci woda) wiec nie ma co odciagac w sumie...
a poza tym w pierwszy dzien 3x nurofen a teraz tylko lipomal i junior-angin. sama wzielam *spam* i tez nie kicham juz dzis. zobaczymy co jutro bedzie

z tym buntem na nie... u nas jest juz jakas chwile. jak uslyszy ze nie to albo robi na zlosc to czego nie wolno, albo leci w druga strone i uderza glowa w co popadnie/gryzie co popadnie... jak robi cos czego nei wolno to ja go lapie mocno i odstawiam kawalek dalej, ogolnie nie ulegam
a jak sam mowi nie, to tak jak msmickey mysle ze trzeba respektowac w granicach rozsadku. dzis mielismy identyczny problem z paputkami i z kamizelka :-D no ale ze chory to nie bedzie mi na boso biegal wiec jakos go zagadalam odworcilam uwage i bylo ok. najgorsze jest jak on mowi nie, za chwile tak, za chwile znow nie i tak sie miota i ssam nie wie czego chce:baffled: takich sytuacji mamy coraz wiecej i ewidentnie widze tu bunt dwulatka

przez to ze was nie ma siedzie na allegro... i co? i znów cos kupiłam....

a ja przez to ze WAs nie było poszłam wcześniej spać i sie prawie wyspałam:-D:-D

Aronia - ja też nic nie rozumiem, i radzę jka dziewczyny chwilowo ograniczyć herbtaki ziołowe. Ja na szczęscie ich nie lubię uffffffff:-)

MsMickey Josie ma rację Euphorium lepiej działa niz te wszytskie Nasiviny.

Mati na wszystko praktycznie mówi NIE, ale jakoś bardzo sie nie denewuje jak do czegoś go "zmuszam", na moje NIE tez nie reaguje jakoś płączliwie, ale patrzac na Wasze dzieci to chyba jeszcze nie reaguje.

Ostatnia edycja:
hej kobiałki

My wczoraj cały dzień w rozjazdach i nawet nie miałam jak do Was zaglądnąć :-:)-(
Moja mała coś zaczyna mieć jakiś dziwny kaszelek w nocy najczęściej, nie ma sucho w pokoju bo ciągle nawilżacz chodzi i jest ustawiony na 45 % chyba w ten ostatni dzień mrozu mi troszkę przemarzła bo szła jak żółw jak wracałyśmy z miasta i jak ją rozebrałam choć była dobrze ubrana to była lekko chłodna ale nie zimna, podaję jej po 20 kropli cebionu i pije sok z malin no i na noc nasmarowałam jej plecki.

Muńka najważniejsze z G nereczkami jest wsio oki !!!!!!!!! :-):-):-)

tialana u mnie @ trwa 9 dni także więcej już nie muszę pisać, a wcześniej miałam 3-4 dni, gin ostatnio mi powiedział żebym poszła do apteki i wzięła coś na to krwawienie ale nie wypisał mi recepty :szok::eek::szok:, a wszystko na receptę jest

Papitkaa dobrze że z Kubusiem lepiej

kasia.natka z Misią będzie dobrze nie martw się i nie obwiniaj się

maćku u mnie jest to samo z małą jak jej się czegoś zabroni no oprócz rzucania się na podłogę i też nie mam pomysłu na to :eek::eek:

andzia i inne dziewczyny co to za kurczak Sunshine ???????????????????? bo jakoś mi to umknęło, ja ostatnio zrobiłam placka bez pieczenia i nawet dobry mi wyszedł :-):-):-)

josie dobrze że katarek już przechodzi u małego :-D

aronia moja w ogóle nie pije herbat zresztą i ja też nie pijam żadnych herbat :-D:-D:-D, a tak naprawdę to nie wolno za dużo ziół w ciągu dnia pić można przedobrzyć i żołądek rozstroić, wstyd się przyznać ale ja ukończyłam szkołę chemiczną z tym że już nic nie pamiętam bo to było w 1995 lub 96 roku :-D

MsMickey zdrówka dla G

Aylin Ty naprawdę jesteś zakupoholiczka :-D:-D:-D:-D:-D

josie ja w ogóle nie używam żadnych kropli dla małej do nosa

Alijenka - zdrówka da Nataszki, moze piskaj jej czy na gardło.
Kurczak w miodzie i czosnku... hmmmmm... chlopaki sie zajadali, dla mnie i M za słodki, ale to moja wina, bo za duzo miodu dałam i za mało przypraw, nastepnym razem zredukuje i mysle ze bedzie ok:-)

co to za plecek bez pieczenia????:baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry