reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

DALEJ W DWUPAKU... i juz mam serdecznie dosc .. nic wiecej nie pisze i wiem ze mam jeszcze czas ale boli boli i jeszcze raz boli i chce juz urodzic

a to znalazlam

Leki przeciwbólowe zawierające paracetamol mogą negatywnie wpływać na rozwój mózgu u dzieci. Są też niebezpieczne dla płodu i kobiet w ciąży - ostrzega thelocal.se.

To ustalenie lekarzy z Uniwersytetu w Uppsali, którzy podawali małym myszom jeden z najczęściej stosowanych leków na ból i gorączkę u dzieci.

UWAŻAJ NA PARACETAMOL. MOŻESZ DOSTAĆ RAKA>>

Kiedy gryzonie dorosły, sprawdzono ich odruchy behawioralne i porównano z zachowaniem zwierząt, które nie otrzymywały paracetamolu.
Stwierdziliśmy, że lek powoduje zaburzenia zachowania i zmniejsza funkcje poznawcze oraz zakres pamięci - mówi dr Henrik Viberg.

Dodaje, że paracetamolu nie powinny zażywać przede wszystkim kobiety w ostatnim okresie ciąży oraz niemowlęta.

reklama
kasienka a więc powinnam mieć raka krwi już dawno:) Sfora.pl lubi takie tamaty:p A ibuprom jeszcze gorszy... Kiedyś pisali, że jedząc ogórki, pomidory, sałatę i inne warzywa ze sklepów zachorujemy na raka, bo pryskane, a przez skórkę wszystko się wchłania i jemy całą rzeszę konserwantów itd. I że ileś tam osób od tego zmarło wg badań:D:D Co do dwupaku to jeszcze masz chwilę, ale już tuż tuż i będzie kolejna mała księżniczka forumowa:) Ajć jak super!

aga swoją drogą młody ma spanie jak tak wcześnie zasypia, a dopiero po 8.00 wstaje! Moja księżna wstała dziś o 10.00, ale poszła spać dopiero o 22.00.

katrina
wow a więc jest nadzieja, że po kolejnym będę mieć w końcu większy biust:D:D

sylka drzemka tak późno, to potem o której on chodzi lulu?

Ostatnia edycja:
Hej!!

Wróciłam, przeleciałam na szybcika i lecę ogarniać notatki z kursu, póki świeże informacje w głowie.

Munka, a cóż to za szkolenie??? :)

Diagnostyka i terapia niemowląt i małych dzieci.

mlodak - Gabi ostatnio pijąc z kubeczka tak go przechyliła, że zalała sobie herbatką twarz, wleciała jej do nosa i do tego się bardzo zachłysnęła - nie mogła złapać powietrza. Serce mi stanęło na moment, ale wsio dobrze się skończyło. Popieram pomysł o obowiązkowej pierwszej pomocy!

Munka super, ze jestes zadowolona ze szkolenia. Moze "sprzedasz" nam jakies ciekawostki?
Mialam pytac, czy juz masz swojego prywatnego tableta ? Jestes zadowolona?

Ciężko sprzedawać ciekawostki, łatwiej by mi było odpowiadać na Wasze pytania :-) dobrze wiecie, że maluszki trzeba obserwować i każde niepokojące nas sprawy wyjaśniać. Tak naprawdę najważniejszy był pierwszy rok, to wtedy całość się rozwija i determinuje to, jak maluch będzie funkcjonował potem. Wszystkie skoliozy itp. zaczynają się już na etapie rozwoju w pierwszym roku (te popularne asymetrie, obniżone bądź podwyższone napięcia mięśniowe dają temu początek). Dużo było z diagnostyki dziecka właśnie od 1-12 miesiąca życia, więc teraz już spokojnie będę mogła takiego maluszka w danym miesiącu zdiagnozować i ewentualnie zastosować terapię.
Tableta jeszcze nie mam, w tym tygodniu chcemy zamówić :-) A czy TY nadal potrzebujesz tej pomocy w wyborze laptopa??

muńka ty nasz szkoleniowcu, dobrze mieć taką na forum:)

kurde, nie denerwują was te nieustannie wyskakujące okienka na BB typu 'Masz wiadomość', 'Masz nieodebraną nagrodę' itd....bo mnie już nerwica bierze!

Kasiekz zazwyczaj chodzi spać około 20-tej. Jak wstanie z drzemki późno to około 21, ale nie często to się zdarza. Ostatnio niestety w ciagu dnia nie chce chodzić spać wcześniej jak około 14-tej. Dzisiaj zasnął przed trzecia i tez z oporami. Kiedyś chciałam go przetrzymac i nie położyłam w ciagu dnia i efekt był taki ze padł po piątej i wstał przed siódma i wtedy była jazda. Dlatego wole już żeby drzemkę miał miedzy 13 a 14 i chodził spać około 20- 20.30.

reklama
andzia ale się uśmiałam:D:D:D A M twierdzi, że mam lepsze cycki niż przed ciążą i wg mnie są w stanie idealnym jak na 1,5 roku karmienia:) W senie sutki wydłużone co mi odpowiada:p Ale ogólnie piersi są na swoim miejscu, nic nie zwisa, nawet takie bardziej uniesione i zaokrąglone:p Z tym, że ja mam miseczkę B.

no ale ty jeszcze karmisz :) ale zycze ci zeby takie juz zostaly! mi te sutki moje akurat srednio odpowiadaja bo sa 2x bardziej wystajace niz piersi :baffled: moze teraz po drugim karmieniu mi zost z tyc piersi zostanie ehhhh

kurde, nie denerwują was te nieustannie wyskakujące okienka na BB typu 'Masz wiadomość', 'Masz nieodebraną nagrodę' itd....bo mnie już nerwica bierze!

musisz zainstalowac adblocka. ja mam na firefox AdBlock Plus i zadne reklamy mi sie nie wyswietlaja, na zadnej prawie stronie, nie mowiac juz o wyskakujacych okienkach. da sie nawet poblokowac suwaczki co zrobilam bo mi w pracy patrza w monitor a tam jakies dzieciowe obrazki :-D:-D z menu firefoxa sie to instaluje.

Do góry