reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
hatszept dzięki za info o słoneczniku:)

andzia ja mam ciągle przed oczami DiCaprio czy to w dzień czy w nocy:ppp Jak tam, nie masz zastoju w piersiach po odstawieniu?

aga i nie dałaś mu cyca w nocy jak tak ładnie prosił?!:D Ja lituję się i daję, no i żeby mieć święty spokój i móc spać spokojnie dalej:p

niespodzianka bosche ja też nie rozumiem takich matek. A tych co zostawiają na zawsze kilkumiesięczne dziecko bez żadnego kontaktu to już w ogóle nie szanuję! I mam w d*pie ich powody choć nie mnie oceniać.

mlodak
miałam kiedyś tak samo z P. Nie wiedziałam co robić, czy dać popić, czy klepać itd. Od tamtej pory nic pipetą, ale mam to szczęście, że młoda łyka z łyżeczki każde lekarstwo, a wapni uwielbia:) Moja miałam dwa czy trzy razy katar i nigdy nie lejący się. Zawsze siedziało w środku. I za każdym razem dostawała albo zyrtec w kroplach albo clemastinum syrop, aby jej w nocy nie męczyło/dusiło. Inhalacje nic nie dawały, no może trochę tej wydzieliny zaczęło wypływać, ale zaraz z powrotem zatykało ją i siedziało tam w środku. Dodatkowo dawałam przez pierwsze 2-3 dni flegaminę, aby tą wydzielinę rozrządzić.

aga i nie dałaś mu cyca w nocy jak tak ładnie prosił?!:D Ja lituję się i daję, no i żeby mieć święty spokój i móc spać spokojnie dalej:p
Cały czas brał sobie cyca, ale cały dzień niejedzenia zrobił swoje i cyc nie wystarczył by się najadł.

Usypiam dziecko od godziny i w planach miałam rozpocząć skalpel i d.... dziec nie spi- moze to jakis znak :D

Aga kasiekz flegaminy nie daję bo wydawało mi się że to na kaszel jest.......
Powiem K aby kupił jak z pracy będzie wracać to rano podamy bo chyba tego nie powinno się brać wieczorem,, dobrze pamiętam?

Młodak, A też ostatnio nie kaszlał nawet nosa nie miał zatkanego, a słyszałam, ze mu spływa po gardle ten katar i flegamina pomogła. W aptece powiedzieli, ze do 17tej można dawać.

Mlodak - mucofluid na rozrzedzenie. Adi ostatnio był taki zatkany pomógł sinupret, ale to nie dla takich maluchów.

Kasiek - sorki, pytałas wcześniej,a le zapomniałam:zawstydzona/y: Miałam jeszcze w czwartek zastoje w obu piersiach ( już wtedy nie szło ich sciagnać laktatorem), jeden sie sam "rozszedł" , drugi tuż pod sutkiem "wystrzelił" dosłownie, sikało z piersi jak nacisnęłam. Przyciskałam tą gulkę az przestało sikać i po bólu. Teraz mam mieciutkie piersi i czekam az zaczną wisieć :-D:-p

Teraz mam mieciutkie piersi i czekam az zaczną wisieć :-D:-p

hahahahhahah:rofl2::laugh2::-D jestes urocza!
ja mam teraz takie piekne piersi ze szok, w pierwszej ciazy chyba az tak duze nie byly. z rozmiaru 0 zrobil mi sie rozmiar male B. no piekne po prostu, idealne. musze chyba zrobic sobie foty zeby pozniej pokazac chirurgowi jakie dokladnie chce :-D

mlodak my mamy inhalator i pomaga pod warunkiem ze mlody wysiedzi przy nim, ale ja mu puszczam bajke i jest ok. ja kupowalam w tchibo juz dawno i widze ze teraz tez sa, troszke inne, pewnie nowszy model ale firma ta sama . jestem bardzo zadowolona z niego, a zawsze mozesz oddac jak sie nie sprawdzi po jednym razie (tylko nie moze byc widac ze uzywany :)

dzisiaj online jest noc zakupow od 19 moze jakis rabat na to nawet wpadnie

https://www.tchibo.pl/inhalator-p400042298.html

Ostatnia edycja:
My już po spacerze i skrzat śpi sobie w najlepsze, a ja dzięki temu mam chwilkę spokoju. Niezbyt długa ta chwila bo zaraz zapewne do drzwi zapuka starsze dziecię.:-)

Mlodak na taki bardzo gęsty katar faktycznie dobry jest mucofluid. Ma okropny smak ale może Twój Szymek polubi bo z tego co piszesz on gustuje w dziwnych smakach:-). Inhalacje ostatnio pomogły mojemu Szymkowi. W nocy jak spał, a raczej nie mógł spaś przez katar to obok łóżeczka stawiałam mu garnki z zagotowaną wodą z majerankiem i to mu pomogło. Spał zdecydowanie spokojniej.:tak:

No i jest starsze dziecię:-).

o właśnie Sylka dobrze pisze o niezawodnej, a starej i zapominanej metodzie - garnki z gorącą woda i majerankiem czynią cuda!

mlodak do 17.00 można podać. P też nigdy nie kaszlała, ale flegamina rozrzedza to zaśluzowanie.

aga no rozumiem. Jak P raz 'olała' kolację to potem w nocy co 30min. budziła się na cyca i całą noc głodna.

andzia ale się uśmiałam:D:D:D A M twierdzi, że mam lepsze cycki niż przed ciążą i wg mnie są w stanie idealnym jak na 1,5 roku karmienia:) W senie sutki wydłużone co mi odpowiada:p Ale ogólnie piersi są na swoim miejscu, nic nie zwisa, nawet takie bardziej uniesione i zaokrąglone:p Z tym, że ja mam miseczkę B.

reklama
andzia - ładne określenie, ale znam (znałam Twój ból). W pierwsze ciąży z małej miseczki B rozmiar zmieniłam na D, potem wróciłam do małego B (z tym, że jakoś takie zwiędnięte były), za to teraz C i nie zwiędły... oby tak juz zostało.

Do góry