reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Hej - ja na szybko i raczej do mniej wiecej 10 stycznia rzadko tu będę. Podsumowania roku, plany na kolejny itd.

Na mniejsza produkcje czyli na zaprzestanie laktacji szałwia najlepsza.

reklama
hello

Sunshine dobrze że mała taka zachwycona wszystkim i że jest Wam tak miło

mlodak moja też na bobby czasami je a jak widzi jakąś bajkę gdzie jest autko to odrazu na niego wsiada i naśladuje i moja też by najchętniej biegała na bosaka ale teraz zakładam jej rajstopki bo skarpetki natychmiast ściąga

Aga widzę że N z A mogą sobie ręce podać tylko, że moja to wszystko znosi ze swojego pokoju i daje jakieś osobie co akurat u nas jest, a później ja muszę to wszystko sprzątać :-:)-(

Muńka moja to znowu do wszystkich w sklepie zaciesza i każdemu się chwali jak ma coś w ręce bo zawsze muszę jej coś dać w reklamówce do noszenia bo inaczej jest histeria, a jak z kimś rozmawiam przez tel to też nie obędzie się bez jej rozmowy, zawsze krzyczy tutaj i klepie się po uchu muszę jej dać tel troszkę z kimś podyskutuje i jest już ok

polaa współczuję czyszczenia narożnika ja jakoś nie przepadam za skórzanymi rzeczami ale wiadomo na tym materiałowym chyba więcej syfu się utrzymuje, mój to już ma wszystko w sobie przez Niuśkę :-D:-D:-D

Sylka zdrówka !!!!

andzia mojego K bratanek ciągnął cyca do 5 roku życia :szok::szok::szok::no::no::no: także dziecko może być mocno związane z cycem, ja zahamowałam laktację pijąc szałwię

pochwalilam ze lepiej a mlodemu zaczely ropiec oczy i znowu katar .... no mnie trafi ... bylismy u tesciow w sobote (tesc po antybiotyku i niby po zapaleniu pluc ale prosilam zeby jakos z dala a on dasz buzi :| choc na kolanka :|)

a w czwartek mial isc do zlobka ... juz to widze ... ja chyba sie wykoncze siedzac sama z nim ... juz nie daje rady ... :(:(

powiedzcie mi czy Wasze dzieci jedzac obiad tez maja tak ze polykaja to co wloza do buzi w calosci ... jak wytlumaczyc dziecku ze trzeba gryzc ,,, jak slysze jak moj przelyka takie wielkie kawaly to mnie trafia ... nie jest to zawsze ale dzisiaj to myslalam ze wyjde z siebie i stane obok

przepraszam ze tylko o sobie ale taki jakis etap mnie wzial ze ciezko cos sensownego odpisac ale czytam Was na bierzaco

co do oswajania to jakies 10-15 minut ... ale przywita sie normalnie na poczatku... ale zeby isc na rece potrzebuje wlasnie takiego czasu

Ostatnia edycja:
andzia - a czemu chcesz odstawic, bo ja jakos dalej nie zrozumialam :sorry2:Ciezko to przebiega i u Ciebie i u niego - moze to po prostu zly moment? U nas byl czas, ze pewnie byloby tak jak teraz u Was a teraz przeszloby chyba bez echa ale mi UU nie przeszkadza :-)

Aylin - tu nie dzial "osobliwosci" tylko "zalosne" by sie przydal ;-)

josie - moj potrzebuje 30-60 minut, zeby sie z kims nowym na tyle oswoic, by sie pozwolic dotknac (rozmowe nawiazuje szybciej, w zaleznosci od tego, czy ktos jest mu sympatyczny). Moja mame zaakceptowal szybko, tesciowa i naszego kumpla za to wcale :-p

Kasienka - nie pomoge, bo moj dostaje jedzenie w kawalkach od samego poczatku rozszerzania diety i od poczatku uczyl sie gryzc - samo przyszlo :tak:

Kaseinka - dziś na onecie był artykuł Kaszel, katar, zaczerwienione oczy - to mogą być skutki smogu moze u Was to przez ten syf co unosi sie nad Krakowem. Chociaz nie wiem co lepsze,. Zdrówka.
Moj gryzie dośc dokłądnie. Pamietam jak moj brat połykał bez gryzienie - doprowadzało mnie to do szału, normalnie jadł jak bocian.

Aronia- uwielbiam karmic i jest mi bardzo cięzko, ale ja mam dwoje dzieci, do tego pracuje i nie mam siły non stop karmić. W nocy z piatek na sobotę miał prawie caly czas cycka w buzi. Masakra.
Już zaczełam go odstawiać i nie wiem co musiałoby sie stać,zebym znowu mu dała cycka, wiem ze poźniej bedzie gorzej.

Alijenka -chyba zakupoholiczka Ci rosnie:-)

Andzia i tak długo karmiłaś biorąc pod uwagę, ze masz drugie również małe dziecko i pracujesz.
Ja nie wiem czy z czasem będzie łatwiej dzieciom się odstawiać. Ja max do wiosny. Mam przed oczami widok starszych dzieci wyciągających sobie samych cyca np. w metrze i przyznam, ze nie był to już fajny widok :)

Właśnie umówiłam się na 7stycznia by zrobić testy alergiczne, bo mnie katar wykończy.

andzia - nie sadze, aby potem bylo gorzej. Nasi mezowie maminego cycka nie ciagna ;-)Czytalam kiedys artykul, jak jest w tych stronach swiata, gdzie dzieci maja UU bez limitow i wszystkie sie z czasem odstawiaja same jakby nigdy nic. Twoj chyba nie zawsze tak intensywnie noca pil UU, co? Jezeli teraz tak ma, to znaczy, ze cos sie z nim dzieje (zabki? cos go boli? stresuje?) i potrzebuje. I jesli odmawiasz mu UU w okresie, w ktorym potrzebuje go najbardziej, to pojawia sie bunt wiekszy, niz gdyby to bylo w czasie, kiedy UU srednio go interesuje. Ponadto mysle, ze odstawienie w takim momencie nie tylko nie rozwiaze ale wrecz przysporzy Ci nowych problemow. Bedzie potrzebowal zamiennika UU na swoje bolaczki i ten zamiennik bedzie Cie kosztowal wiecej sily i energii, niz karmienie. Ergo: mysle, ze wybralas zly moment. Moze kilka dni wczesniej czy pozniej byloby latwiej - Wam obojgu :sorry2:

Kasienka
- to moze rob jak ja na poczatku - dawaj tylko duze kawaly: jak chleb, to cala kromka, jak jablko - to cale, jak mieso - to caly pulpet, cale udko, jak marchewka - to najwieksza i w calosci. Musisz go pilnowac przy takim jedzeniu ale powinien sam sie z czasem nauczyc (zajmie mu to od kilku dni do kilku tygodni), ktore odgryzione kawalki sa odpowiedniej wielkosci a ktore trzebaby porzadniej rozgryzc :tak:

I to, co mi umknelo z wczoraj:

Aylin - no prosze, nie wiedzialam, ze jestes taka zwolnenniczka aronii :-) A z Czeresniowa radze sie zapoznac:-) To ksiazeczki (a raczej knigi bo wielkoformatowe :-)) na pare ladnych latek. Dzieci uwielbiaja takie obrazki (pogoogluj za obrazkami to zobaczysz o co chodzi). Tekstu tam nie ma, za to jest mnostwo szczegolow, szczegolikow - na twardych stronach. Moj ma jedna ksiazeczke w takim typie i wsrod 1000 elementow bezblednie wypatruje labedzia, psia smycz, wrone, jagodki na krzaku, waz ogrodowy itp :tak:Z Czersniowej serii Noc ma, moim zdaniem najwiecej elementow humorystycznych np. sasiadke stukajaca miotla w sufit, zeby uciszyc sasiada :-D

polaa
- a narzuta by sie Wam nie sprawdzila? U nas zdala egzamin nawet jak psa miala cieczke ;-)

mojego K bratowa jeździ teraz z synem po ortodontach i innych gadach bo przez cyca ma tak wysuniętą dolną szczękę że kombinują z aparatami aby mu to wyprostować teraz także to zależy nie każde dziecko odstawi samo cyca, aronia a nie oglądałaś programów gdzie 5-7 latkowie ciągną cyca jeszcze ????? dla mnie to chore

reklama
Może każde się odstawi tylko pytanie w jakim wieku ? :-D:-D 6latek, bo wstyd przed szkołą :D
Ale każdy ma swoje wizje :)

Ma ktoś sprawdzony przepis na tiramisu ??

Do góry