reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

agaundpestka - ja mam, od najprawdziwszej Wloszki i zawsze wychodzi pychota :tak:

alijenka - jakos srednio wierze, ze od UU zgryz sie psuje, wg wszelakich badan jest odwrotnie ;-) A program ogladalam nawet o 10latce ciagnacej UU i myslalam, ze zwroce :oo2: Ja mam podejscie na luzie, bo moj sam z siebie stracil niedawno mocno zainteresowanie (a wczesniej mial wrecz fanatyczne podjescie do piersi) i jest to dla niego po prostu przyjemny dodatek a nie cos niezbednego :-) Takze ja sie chce zdac na instynkt - jego i moj ;-)

reklama
aronia tak jej powiedzieli lekarze, że to z powodu nadmiernego ssania smoczka, cyca lub kciuka, a że on nigdy smoczka nie widział na oczy, a kciuka nie ciągnął to pozostaje tylko cyc, a jak jest naprawdę nie wiem
czyli jak jego instynkt powie mu w wieku 6 lat że już koniec z cycem to Ty do 6 roku życia będziesz cyckować :-D
no ale każdy ma własne zdanie i podejście do tego ja od początku byłam przeciwna cyckowaniu i udało się mi nie karmić piersią, a do tego nie cierpiałam z powodu bolących piersi i z nadmiarem pokarmu

Aronia - no właśnie moj instynkt dał znać,ze to już:-p Fakt,ze idą mu zabki 4x4, ale zabkowanie u nas jeszcze potrwa. W nocy na cyca budził sie zawsze - jednej nocy było to 1, a innej 10. No i nie pzrekonuj juz mnie, bo i tak jest mi źle w tym momencie. A co zaczęłam skończyć muszę.:-(

Edek- i jeszcze jedno. Ssanie uzależnia - czy to cycka, czy też smoczka, potem palucha i krzywi zgryz, znam to z autopsji. Wstyd sie przyznac do którego roku ssałam palca, bo mama za pózno mi butelke zabrała. no jezeli nasze dzieci odziedziczyły po nas chęć do zrywania z nałogami to lepiej, ze zaczełam m teraz odstawiać.:zawstydzona/y:

andzia - nie chce Cie wpedzac w wyrzuty sumienia, tylko szukalam metody aby odstawienie przeszlo lagodniej (np. poprzez wybor odpowiedniego momentu) - no ale to w koncu Twoje dziecko i Twoje piersi i sama wiesz najlepiej :tak:

alijenka - Ty nigdy nie karmilas? Nie wiesz, co stracilas :-p Nie sadze aby u nas trwalo to 6 lat - zadne z nas nie przejawia ku temu tendecji - wlasnie stad moj luz :-)

Dobra, musze biec, zajrze pozniej, pa pa :happy2:

Kasienka - moja raczej wszystko zawsze gryzie.Zdrówka dla Nikosia!!!

I zdrówka dla reszty chorowitków!!

Czy ma któraś z Was jakieś namiary na tańsze perfumy?? wsio mi się pokończyło i muszę uzupełnić.

No młody w koncu padł. Coś spać w dzień ostatnio nie chce.

Widzę ze temat o laktacji sie napatoczył ja próbowałam troche karmić jak sie urodził ale nie chceł cyca tylko butkle.

A pokarm mam do tej pory niby takie kropelki ale są brałam proszki na to ale nie pomogły. Gin powiedział ze przyjdzie czas to samo zaniknie. A moja siotra najpłodsze dziecko ma w wieku 11 lat a nadal jej wycieka czasami pokarm.

Andzia zycze sil z odstawianiem, rob tak jak czujesz i zadnych porad nie sluchaj. Ja odstawialam stopniowo wiec nie poradze

Papitka to niezle z tym pokarmem!!

Kasienka moj gryzie niby ale jak mu cos nie podpasuje lub jest za duzo to momentalnie wypluwa. Juz bym wolala lymanie bez gryzieniA... Zdrowka dla nikosia, biedak sie nachoruje... A babcia ktoras nie moze przyjechac i ci pomoc?

reklama
Witam :-)

Widac , ze juz po świętach bo tutaj ruch na całego :-D I dobrze :tak:
Aronia tak sie zastanawiam o co chodzi z ta narzuta, przeciez ja nie mam psa :-D Dobra po chwili skojarzylam :zawstydzona/y: Nie chce narzuty, nie pasuje, narożnik jest bardzo ładny (nam sie podoba :)) i narzuta odpada, po prostu musze częścic raz za czas. Dzisiaj jeszcze go nabalsamowalam, no pieprzenia za przeproszeniem jest z nim ale efekt widoczny :tak:

Andzia powodzenia z odstawianiem :tak:

Papitka jeszcze? Szok, ja to pokarmu nie miałam w ogóle prawie, ani przy jednym ani przy drugim, Kubus biedny głodny był :-( Dopiero butla nas uratowała :tak:

Kasienka zdrowka dla Nikosia

U mnie nie do południa były dwie koleżanki z dziećmi, nie nudziło mi sie :-)A Dzieciaki wybawily sie w najlepsze, Wojtek jeszcze śpi ale zaraz pewni wstanie.

a co do samego odstawienia sie przez dziecko znam przykład w rodzinie, 3.5 latka przy piersi, sorry ale...no nie ważne ;) szanuje każdego decyzje, każdy robi jak uważa ale MOIM zdaniem karmić piersią dziecko w wieku prawie 4 lat jest nieprzyjemne delikatnie mówiąc ;) czy to ma jakies wartości jeszcze odżywcze? Wydaje mi sie, ze nie. I taka duża dziewczynka podchodzi, prosi o cyca i na stojąco je, jak to kuzynka powiedziała - oblesne

Ostatnia edycja:
Do góry