reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey fajne te twoje swieta:) sushi boskie jak zwykle nestety janek nie chcial nawet tknac ani takiego na slodko w nalesniku ani w ryzu, no wiec mama zjadla dwie swoje rolki plus 2 rolki synka:D rozpusta!!! Teraz siedze i umieram

Kurcze i cos mam wrazenie ze mi czasem brzuch twardnieje jak sie poszamocze z jankiem albo po schodach nabiegam. W pierwszej ciazy nie bylo takich akcji ale nie bylo tez dziecka do dzwigania wiec pewnie to norma...

Dzwonila moja mama i chyba cos tam przemysleli i ochloneli, siostra buntowniczka dzis podobno przyjechala wywalic reszte gratow swoich, i zobaczymy czy choc jedna szafe wyrzuca ale cos czuje ze tak. Za suszarke sie nie obrazila, a nawet zaprosila nas na sylwka jakbysmy nie mieli planow wiec fajnie:)

A planow na sylwka nie mamy bo znajomi jakos sie rozpierzchli i nie ma nawet kogo zaprosic, dwie parki chetne ale jedni bezdzietni cisna na impreze w miescie a drudzy dzieciaci chcieliby cos dla dzieci wlasnie i jakos nie mozemy sie dogadac we trojke. Ja chetniej na druga opcje:)

Edek: oczywiscie sushi jem tylko bez surowizny:)

Ostatnia edycja:
reklama
Polaa - i nic Ci nie pomaga na to duszenie sie? Brzmi nieciekawie :baffled: Dobrze, ze z Wojtkiem lepiej :tak:
Prezenty... dno bez mulu :sorry2:Dostalam lampe (nawet nie wiem od kogo ale na pewno ten ktos mnie nie lubi :-p ) - tandete z taniego plastiku, z niewymienialna zarowka (na baterie) - z tak nieudanie migajacym swiatlem, ze po minucie oczy pieka a glowa boli, wiec nawet do piwnicy sie nie nadaje (w piwnicy mamy slabe oswietlenie) :crazy: Do tego... (tu pewnie bedziecie plakac ze smiechu)... butelke 0,7l soku z aronii (paskudztwo w smaku) :szok: M. dostal gigantyczny zestaw kosmetykow, ktorych nie bedzie uzywal (zapach wstetny - razi i jego i mnie i pse - az ucieka do innego pokoju) i "zestaw" dwu szklanek z firmowym logo jakiegos likieru, ktorego zadne z nas nie pija. Czy my studenci, zeby miec kazda szklanke z innej parafii? Suma summarum nie mamy na to miejsca a na allegro (Aylin) tez sie wstyd pokazywac z badziewem ze sklepu za 5zl :no:

alijenka - a Ty co dostalas, ze piszesz, ze do banii?

Ktoras jeszcze niezadowolona z prezentow? Posmiejsmy sie z nich nawzajem, to sie moze wydadza mniej straszne :-p

josie - no nie, u moich tesciow nie jest az tak zle, ze trzeba kopac tunele ;-) Raczej maja porzadek ale ja dostaje u nich klaustrofobii - kazdy milimetr czyms zastawiony :no: Fajnie, ze u Twoich rodzicow cos sie ruszylo :-)

Jak ja lubie sushi :tak:a nie jadlam od zajscia w ciaze :no: blad! przeciez przy UU mozna bez ograniczen ;-)

Avatara nie widzialam, jakos przegapilam :zawstydzona/y:A zwiastun Hobbita wydal mi sie jakis wojenno-krwawy, nie dla mnie :sorry2:

Ms Mickey - z serii Czeresniowej najbardziej mi sie podoba Noc :tak: Ogladalismy cala serie z dzieciem w miejskiej bibliotece. Fajnie kobitka rysuje :-)
Wasze dzieci juz spia a moj mi wlasnie przyniosl roze ze spacru z tata :-) Slicznie pachna :tak: I pomyslec, ze w grudniu kwitna roze na ulicy w naszej szerokosci geograficznej :szok::-)

Wróciliśmy :-)

Prezentów dostaliśmy sporo,więc nie chce mi się wymieniać :-D Gabi najbardziej zadowolona z lali,która płacze,mówi mama,wydaje dźwiek jak pije mleko i takie tam.W każdym razie, wszystkie prezenty suuuper.

Mikołajem był mój tata,dzieciaki na początku z dystansem, ale potem Gabi przechodziła samą siebie. Dostała plastikowy zestaw kawowy i częstowała wirtualnym napojem i ciachem Mikołaja. Prezenty się nie liczyły :-D śmiechu było przy tym ogrom,bo mój tato z każdym kielonem udawał (jak dzieci nie patrzyły) coraz bardziej pijanego,a że komediant z niego niezły,to rewelacyjnie to wyglądało i płakałyśmy z mamą ze śmiechu:-)

Choinka stała i ani jedna bombka nie została ściągnięta,więc problemu z maluchami nie było. Jedynie chrześniak spadł za choinkę z kanapy,bo chciał sie przejrzeć w szklanej bombce :-/ skończyło się na płaczu i przeciętej wardze.

Także u nas jak co roku mega pozytywnie,choć i trochę męcząco,bo albo my kogoś odwiedzalismy,albo ktoś nas. Sylwek za to będzie na spokojnie :-)
Mama moja już dzwoniła,że jej smutno,bo w domu tak pusto się nagle zrobiło. I już jej żal,że jutro z rana żadne z wnucząt nie wskoczy im do łóżka,tak,jak to miało miejsce przez ostatnie dni:-)

alijenka - ja na Avatarze byłam w kinie dwa razy i na nocnym maratonie Władcy Pierścieni - wszystkie trzy części podczas jednej nocy :-D

Ostatnia edycja:
aronia ja dostałam książkę "Oczarowanie" muszę ją przeczytać czy czasami mojego K mama nie robi mi nią jakiś aluzji :-D:-D:-D, dwie ściereczki do wycierania naczyń :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, jakieś tam słodycze i piwo

Muńka super że święta udane :-):-), a władcę pierścieni też lubię

alijenka - sciereczki do naczyn to rzeczywiscie hardcore :szok:

Wladca Pierscieni podobal mi sie bardziej w rosyjskiej paraodii (film oryginalny ale dialogi pozmieniali stylizujac na II wojne) niz w oryginale;-)

Alijenka marudzisz :p a dostałaś przecież PIWO :D

Aronia no to super prezenty :D

Muńka fajnie takie święta, u mnie kiedyś też tak było :( choć na swięta nie mogę narzekać były rodzinne i miłe, ale też nie było mojej sis jak co roku.

Dziewczyny czy można mieć katar od alergii pokarmowej, a dokładnie mleka (nabiału) ?

Msmickey my tez dostalismy zime na czeresniowej:)

Ze slabych prezentow to u mnie w sumie tylko ten grajaco piszczacy traktorek (ale janek go uwielbia) i czapka czerwona z uszkami do ktorej moze dorosnie w wieku 4 lat, a ja dostalam oczywiscie z tupperware takie cos:
http://sprzedajemy.pl/wieza-dekor,1662431

No niby spoko tylko te denka sie w ogole nie trzymaja wiec nic co wyplywa nie mozna w tym trzymac no ale moze jankowi przypasuje jak dostanie ziemniaki w formie ladnego koleczka...

Babcia coś w kuchni robi, a ja jako wyrodna matka zaniosłam jej dziecia do łóżka :D to się zdziwi i pewnie ucieszy, ze może drugi raz z nim spać, a może i mi się uda raz pospać bez pobudek i czujnego snu.

Świeta, Święta i po Świetach.......

Dolecieliśmy, lot spokojny, Aurelka cały czas zainteresowana wszystkim, próbowała zasnąć ale nie udało się, za to padła w samochodzie i spał do 9 :-) Rodzinka zachwycona my również chociaż te jazdy są męczące ale i tak warto. Klimat służy Perełce bo sypia do 8:30 :happy2: Odsunęłam jej wejście do łóżeczka i teraz sama sobie wchodzi i wychodzi, jej to pasuje i mi też, bo jak jest śpiąca to wchodzi do łóżeczka i kładzie się na drzemkę.:tak::happy2:

Prezenty trafione ale kuchnia chyba najlepsza :tak: Perła tylko wstanie leci gotować :-D

Sunshine, i jak pakowanie?
dziekuje, ze pytasz....nidgy więcej na ostatnia chwile! połowa rzeczy została w UK :zawstydzona/y:

Normalnie po wiadomości od koleżanki cały dzień spartplony. Nie mogłam się skupić - zawaliłam dwie analizy, kupiłam jakiś badziew a nie ser na sernik. Nie wiem czy wyszedł. Zapomnialam do bakaliowca dorzucić wiśni i truskawek i na dodatek koc który sama sobie pod choinkę zamówiłam okazał się narzuta. Ładna przynajmniej jest. I coś jeszcze? Na szczęście za godzinę koniec dnia

&&&&& za koleżankę

Kasienka- sliczny brzuszek i jaki malutki.

Dziasiaj nad ranem urodzila moja przyjaciolka córeczke:-)

Kochane nie wiem czy uda mi się jeszcze tu zajrzeć przed Nowym Rokiem wiem od razu pozwolę sobie złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia Noworoczne, niezapomnianego Sylwestra i pomyślności w nadchodzącym Nowym Roku!!! :happy2:

reklama
Do góry