reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey Kasienka a wy dzieciom tlumaczycie o rodzenstwie i rozumieja??? Moj na razie jakby nie slyszal co mowie, kompletnie puszcza to mimo uszu

reklama
Aronia co się nie da jak się da. Ciągnie rajstope za część na stopie, przewraca się na plecy i ściąga z obu nóg. Nawet lepiej mu to wychodzi niż ze skarpetkami.

mlodak - wyobrazilam sobie jak sciaga lezac na plecach jak zuczek :-D:-D:-D U nas na topie jest siaganie moich skarpetek :-)

Mnie, podobnie jak Papitcee, wydaje sie, ze w rajstopkach wygodniej niz w spodniach. Mamy takie 100% bawelny, wiec jak najbardziej mu skora moze normalnie oddychac :tak:

Munka - ale swinstwo z ta szyba :wściekła/y:

Sunshine - nie strasz :szok: Mysle, ze u nas cos bedzie ale niekoniecznie to, co chcemy :sorry2:

kasiekz - u nas "plum" oznacza, ze bedziemy wrzucac patyki do rzeki :-)

Munka, ale jak to? Ze staliście w danym miejscu? masakra... co sobie ludzie mysla...

Josie, ja na razie pytam się G, gdzie jest Dzidzia, a ona pokazuje na mój brzuch. I mówie, że jak Dzidzia urosnie, to z nami zamieszka i beda się razem bawic. I tyle. Taki szmat czasu jest abstrakcja dla niej przeciez a idea 'dziecko w brzuchu' chyba tez.
Przyzwyczai sie;)

Ale gdy byłam u Hatszept i nosilam przez chwile małą D, to nie miała nic przeciwko. Wczesniej oczywiscie obgadałam malutką z G, tzn, gdzie Dzidzia ma raczki, nozki, nosek itp. I juz była oswojona:)

G ciagle lubi kapiel:)

Mlodak ja zrobilam te "na choinke". Blyskawicznie - tylko wymieszac, w piekarniku 15 minut. Wycinanie chwilunia, bo to szklanka i kieliszkiem;) W przepisie jest 'na stolnicy' ale, że ja nie mam tutaj, to mieszałam łyżką w misce, też dobrze;)

Ostatnia edycja:
Witam i z racji tego, ze większość z Was już gdzies wyjezdza bedzie coraz mniej lub wcale chcę złożyć życzenia: :)

Życzę Wam Zdrowych Radosnych Świąt w gronie najbliższych :)

Ja cały czas coś robię :) dziś z młodym pojechałam na ostatni dzień jarmarku, a bardziej na obiecane dwie karuzele :)
Choinka stoi :) ale inna niż w innych latach, bo bez bombek :)

Co do skarpet to (Aronia) ja raz Antka dla zabawy poprosiłam by mi ściągnął i teraz zawsze mi ściąga czy chcę czy nie :D
W domu chodzi przeważnie na boso, ale tak od zawsze więc się mało przejmuję, bo ja też lubię boso.
No i w domu w dresach, bo przecież to facet to nie będzie w rajtkach śmigał jak dziewczyna :p

Witam wieczorową porą

Mlodak - jak Kuba zaczal chodzic, to zaakceptowal buciki I wszystko co ppd spodem rowniez. Ale dopoki nie chodzil, to nie akceptowal niczego na stopkach - na dworze rowniez, wiec byla jazda jak sie zrobilo chlodno. Moze u Sz. to taki chwilowy etap.

Musze pojsc w slady Agi, poniewaz juz przyrastam dp kuchni I nie bardzo mam czas, dlatego juz teraz zycze Wam I Waszym rodzinom zdrowych, wesolych I sppkojnych swiat.

Josie ja mowie ze w brzuszku jest siostrzyczka, dzidzi lub po prostu Sarunia, czasem jak go pytam gdzie dzidzi albo Sarunia pokazuje na brzuch... daje mu buziaki, przytula robi cacy cacy, a czasem klepnie ale on jest przyzwyczajony do mojego wielkiego brzucha (ciekawe co bedzie jak brzuch zniknie )
kiedys jak zobaczyl zdjecie samego jak robilam sobie zeby pokazac to wolal ze na aparacie jest mama :p ...

no ale czy on czai ze bedzie rodzenstwo to nie wiem czasem mam wrazenie ze tak a czasem ze w ogole nic a nic ... napewno inaczej jest bo przyzwyczajony do towarzystwa dzieci i jak bywamy razem u bratanicy albo kolezanki dziecia to nie krzyczy jak mama bierze inne dzieci na rece

Muńka wredni ludzie ... dobrze ze tylko obsmarowali a nie np wybili wszystkie szyby jak nam kiedys ... albo porysowali czy urwali lusterka

zazdroszcze tych piernikow... ja wczoraj troche pomagalam mezowi sprzatac ... bo juz mi tak glupio bylo ze masakra ze on wszystko sam ...

Mlodak moj gania w skarpetkach bez i w butach tez ... oby to tylko bylo przejsciowe ... moze mu sie nozki poca i dlatego jest taki na nie

Papitkaa u nas nie zauwazylam zeby cos sie zmienilo z kapiela ... ale moze cos z siusiakiem ze nie chce siadac a moze wody nalac troszke innej temp cieplejszej chlodiejszej ?

Ostatnia edycja:
Kasienka nie szalej z ta robota, Sara nie spieszy sie na swiat na swieta... kladz sie, Kobieto i odpoczywaj!!!

Co do mazi na szybie kontra porysowanie (tak jak u nas), to troche jak w tym dowcipie o Stalinie, pamietacie?
Akademia, do Stal podchodzi sierotka z kwiatami a dziadzio ja w twarz... w jaki sposob ta historia dowodzi milosci Jozefa do narodu? Mogl zabic...;-)

nas obudziła o 8.00 rano piękna wielka grubaśna tęcza:D aż byłam w szoku, że słońce ledwo widać, bo dopiero co wyszło a już taka wypasiona tęcza:D

i ja składam życzenia bo zaraz wyruszam dokończyć zakupy i prezenty, potem pierniczki i jeszcze w planach miodownik i szarlotka z kruchym.

dziewczynki:
Spokojnych, Radosnych i Zdrowych
Świat Bożego Narodzenia

oraz

Szczęśliwego Nowego Roku 2012

reklama
Więc skoro wszystkie składają to ja też:
[FONT=&quot]

Ciepłych, Spokojnych i Radosnych Świąt Bożęgo Narodzenia dla wszystkich bb maniaczek oraz Waszych Rodzin z szczególnym uwzględnieniem dzieciaczków czerwcowych 2012.

Ja mam średni nastrój do świętowania, moze przejdzie albo raczej przyjdzie...

Za to kupiłam wczoraj Tysiącowi mojemu buciki na zime bo zaczyna mi wyrastać z obecnie noszonych.
Przecena elefanten - za 69 zł
t_p_detail.pngbluza i jeansy - bo mi się spodobały :)
1.jpg3797950245.jpg
i kurtki dwie gdyż z obecnych dziecina wyrosła 3805373217.jpg3810466964.jpg
[/FONT]

Załączniki

• t_p_detail.png
    t_p_detail.png
    37,3 KB · Wyświetleń: 47
  • 1.jpg
    1.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 32
  • 3797950245.jpg
    3797950245.jpg