reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witajcie

Powracam po dłuższej nieobecności ale nie obiecuję być regularnie. Wszystko od Sz. zależy :)

Papitakaa mój nadal kocha się kąpać. Wręcz wystarczy wspomnieć o kąpieli i już gna na piętro.
Mamy inny problem - cały czas ściąga skarpetki. Biega ns boso. Przy próbie założenia czegokolwiek na stopy jest wicie się. A gdy jakimś cudem uda mi się tego dokonać to siada na ziemi i ściąga a gdy nie może to ryyyyyyyk. I nawet nie wstanie, nie chodzi gdy ma coś na stopach. Dziś kupiłam mu kapcie z miękką podeszwa i przez godzinę nie ruszył się z podłogi tylko nogi zadzierał aby mu zdjąć. Identycznie jest że skarpetkami. No cyrk na kółkach po prostu. Dobrze że w domu mamy cieplo

reklama
Polaa wspolczuje zapalenia spojowek&&&&
Papitka - oby to azs szybko przeszlo&&&

Aronia, ja tez lubie porownywac. W koncu w innych krajach dzieci takie same;) grzyby lubie ale G nie daje, bo nie znam sie, nie biore odpowiedzialnosci.

Munka, Gabiscon musi sie cieszyc: zestaw seniorow, brat cioteczny:) fajowo:)

Melduje, ze pucha pierniczkow prezentuje sie na stole:) dzis zem je popelnila;-)
Oprocz tego choinka ubrana, jedna bombka przypadkowo poszla... ogolnie G jest spokojna, podoba jej sie, lubi lampki. Od rana sa wiec wlaczone:)
U nas G ostatnio odkryla wlaczanie i wylaczanie lampy stojacej (czyli pstryczek), ja uwazam, ze to nauka jak kazdej innej rzeczy, wiec troche popstrykala i dala spokoj. Ale dumna byla bardzo:) to samo przy odkryciu wlacznikow na blacie kuchni, gdzie czasem siedzi, gdy cos pichcimy. Ladnie wlacza i wylacza:) do kontaktow sie nie dotyka, zreszta wiekszosci sa zabezpieczone, ale fakt, ze nie korca jej.

mlodak - a rajstopki? tych sie pozbyc nie da :-pmoze sie przyzwyczai :sorry2:

A my zapomnielismy kupic choinke i teraz znow (jak co roku) bedzie na wariata - a choc raz mialo byc wczesniej, na spokojnie :rolleyes2:

Aronia co się nie da jak się da. Ciągnie rajstope za część na stopie, przewraca się na plecy i ściąga z obu nóg. Nawet lepiej mu to wychodzi niż ze skarpetkami. A gdy jeszcze nie wpadł na pomysł przewrotu na plecy to ciągnął i się dark. I nie chodził aż mu się nie zdjelo. Zresztą osobiście też nie lubię go w rajstopkach, wydaje mi się że one jakoś nie dają oddychać skórze. Tylko ja dwór zakładamy.

MsMickey ja wczoraj pierniczki zrobiłam. Strasznie dużo roboty przy tych brukowcach. Kuleczki robiłam 1,5 godziny!!!!

Młodaj ze skarpetkami nie pomoge kuba jak sie budzi po przewinieciu od razu ma zakładane rajstopki i dodatkowe skarpetki bo nie toleruje kapci a to mu nie przeszkadza. I u nas odwrotnie wole go w rajstopach mam wrazenie e po prostu jest mu wugodniej niż w spodenkach nawet jeśli to dresiki.

Papitka - moja nadal uwielbia kąpiel.

MsMickey - gratuluję udanego wypieku:-)

Mlodak - ale z Szymka mały skarpetkowy łobuziak!!!:-)

Dziś pod blokiem rodziców ktoś oblał nam jakimś gów*** przednią szybę w aucie!!! Tata z S chyba z pół godziny to czyścili!!! Nie jest nadal idealnie,wiec mam nadzieje,że jutro na myjce mi to doczyszcza... :-/

Ostatnia edycja:
Polaa- 10 stycznia :happy2:
Aylin- dobrze, ze z mloda juz dobrze!
Papitka- buuu azs oby nie meczylo, Perla tez ma cos w podobie wiec nie jestes sama :) a kapac sie lubi (jak na razie :p)
Munka- jak atmosfer u rodzinki?
Josie- i jak pospal urwis dluzej?
MsMickey- zdolniacha, moze przeslesz poczta troche?:-p
Aronia- zebyscie jeszcze dostali choinke bo u nas na dzien przed juz nie ma opcji, nie kupisz, bo juz kazdy powinien miec :-p kiedys nam sie tak zdarzylo, ze nie bylo kiedy kupic i nie kupilismy....

O nie moge jaki tu ruch :)))

Papitka wiesz ze ostatnio tez mamy jazdy z kapiela, tak jak piszesz w wannie nie usiadzie tylko co najwyzej w kuckach, no ale w wannie jeszcze jakos idzie za to pod prysznicem jedna wielka histeria.... Moze taki okres bo tez nie wiem o co kaman

Mlodak hahaha maly cwaniak z tymi skarpetkami! Pewnie cos w stylu naszych kapielowych prEbojow, po prostu od dzis nie lubie i spadaj na drzewo :D mon mial faze ze nie zyczyl sobie zakladania butow na spacer i tez byly spazmy na widok wszystkich butow ponad kostke ale po kilku tygodniach przeszlo

Ojjj te pierniki, nie wybacze sobie

Sunshine a co ty nie pospal bo halas byl, na dzremke go dalam o 11 bo sie kleil to tez pospal tylko godzinke... I tak caly dzien spiacy biedak, po 19 musialam go polozyc

Munka chamstwo:/ nie znosze jak sobie ktos przywlaszcza prawo do parkowania na danym krawezniku :/ nam tez drzwi ktos porysowal w firmowym a moim zawsze mam stresa parkowac komus pod domem

Ostatnia edycja:
Sunshine - dzięki! Atmosfera super:-) dzis tańczyliśmy do naszych gospelowych nagrań,bo Gabiśka ukochała sobie taneczne zabawy,no więc wymyślamy. Poza tym poszalałyśmy z Siorką po sklepach i kupiłam,a raczej zamówiłam sobie nowe okulary :-D

reklama
polaa oby do świąt dziadostwo przeszło!

papitkaa P uwielbia się kąpać. Na hasło 'idziemy plum plum' aż biegnie i piszczy z radości, drze się jedynie żeby szybciej ją rozebrać:D

młodak pomysłu nie mam. Młoda chodzi w rajtuzach, skarpetkach czy na wyjazdach w kapciach i nic jej nie przeszkadza. Może twój ma taki okres, że akurat woli chodzić na boso, czuć podłogę i już...:D

aylin ufff... U nas też zębole, bo paluchy w buzi i kupa luźniejsza:/ Jutro robię pierniczki:p

muńka niektórzy ludzie to kretyni! Oby wszystko zeszło.

josie
P zaś śpi lepiej jak jest hałas, bo od małego przyzwyczajona. Kiedyś specjalnie włączaliśmy głośniej radio, żeby szybciej zasnęła:p

Do góry