reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aga u mnie w biedronce to porażka nic nie ma, powiększyli ją a zniknęły wszystkie dodatkowe rzeczy za to przybyło spożywki no i ichniejsza piekarnia, co do sprzątania to u mnie w ogóle nic nie widać zresztą nigdy nie widać że się sprząta, tak to jest w starym domu :-:)-(, mam dość tego bo sprzątasz sprzątasz i zero efektów i nie martw się u mnie non top kurz, codziennie muszę ścierać kurze

kasiek u nas nikt nic nie będzie specjalnie robiła dla małej po prostu spróbuje samego barszczu i już, zresztą ja pieczarek małej też nie daję

josie no masakra z tymi cenami u nas wszystkiego, moja siostra teraz wycinała małej migdała i 1600 zł za zabieg zapłaciła gdzie po 3 godzinach byli już w domu a na NFZ ponad 20 miesięcy czekasz

Kasienka ponoć choroba się rozwija 3 dni hmmmmm ile w tym prawdy to nie wiem, u nas było tak że jak przyszła moja siostrzenica z katarek przed usunięciem migdała to za 3 dni moja mała miała bakteryjny katar

Aga, kasiek widziałyście ???
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,...Nowym_Targu_lepszy_od_tego_na.html#LokWrocTxt

Ostatnia edycja:
reklama
Hello,

Dzięki dziewczyny za info o wstawianiu zdjęć. Aż mi głupio się zrobiło, że to takie proste a ja Wam dupeczki zawracam:zawstydzona/y:

Aronia jak znajdę chwilkę to wstawię zdjęcie psiaka. A na pewno spróbuje:-)

Chwilowo uciekam bo sama już nie wiem w co ręce wsadzić, a Szymon jęczy i pies też ciągle plącze się pod nogami:wściekła/y: A juz tylko dwa dni do wyjazdu, hurraaa:-D (choć szczerze powiem, że i przeraża mnie to zdeczka:tak:).

Sylka dacie rade:tak:

Bylam wczoraj w galerii i kupilam wszystko tylko nie to co mialam, w dodatku zakochalam sie w butach ktorych ostatecznie nei kupilam i teraz ciagle o nich mysle :dry: dzis chyba sie wybiore po pracy z jankiem na chwile, chociaz mamy tez pakowanie bo jutro wyjazd na swieta!!!

Dobrze, ze mnie oswiecilyscie o tych grzybach a wlasciwie o pierogach z kaputa i grzybami bo zpomnialam, ze tam sa grzyby :szok: co ze mnie za matka :zawstydzona/y:

Josie- dzieki za linki, w domu sprawdze ale wyglada na to ze ja to tez mam, bo mi zostala taka skora i jak ja napinam to wlasnie robi sie taka dziurka po srodku :dry: Bede w PL to zawitam do lekarza :baffled:

Kasiekz - moja na pewno nie dostanie grzybów,ale tak to pewnie co będzie chciała to zje ;-)
Ja też nie lubię świąt bez sniegu...zupełnie inny klimat wtedy jest,ale juz od kilku lat chyba nie ma wtedy śniegu,bo czekam i czekam.
Fajno,że w pracy przyjęli to na ok,ale jak będziesz chciała,to możesz wrócić?

Josie - 6000 to faktycznie nie tak źle. Ja za swoje jedno biodro płaciłam kilkanaście tysięcy,ale dzięki temu nie mam wielkich blizn,tylko po dwie dziurki na każdym biodrze ;-)

Sylka - będzie dobrze!! :-)

Ja zaraz śmigam na chwile do centrum,po odbiór rzeczy od krawcowej i pewnie szukanie miejsca postojowego zajmie mi więcej czasu niż ten cały wyjazd....ehh... Potem do pracy i pakowanko,bo jutro wyjeżdzamy:-) jupiiii! Gabi już codziennie tylko "baba", "dzidzia" !! Strasznie sie za nimi stęskniła,a oni za nią.

W wigilie wasze dzieci będą jeść wszystko? U mnie mama robi specjalnie dla P uszka z pieczarkami a nie grzybami, poza tym w tym roku hulaj duszo...:)alijenka aga wiecie, że u nas w wigilie ma być pełne słońce i 9C...no zabije! W ogóle nie będzie czuć świąt.
To co może pisanki na choince zawiesić :)
A też będzie wszystko jeść tylko tak jak u Ciebie babcia lepi uszka z pieczarkami.

Widziałam, ale wolę ten przy rynku- może wielki spęd, ale i klimat który przypomina mi dojczlandię :)

Dzięki dziewczyny za info o wstawianiu zdjęć. Aż mi głupio się zrobiło, że to takie proste a ja Wam dupeczki zawracam:zawstydzona/y:
.
Całe życie się człowiek uczy więc spoko :) na początku istnienia tego forum było dużo różnych pytań :)

A ja niby sprzątam :) w tle lecą kolędy i co jakaś bardziej energiczna to synek chce tańcować :) więc idę położyć spać szkodniczka i może coś zrobię :)

Dziewczyny wpadam jak po ogień ale choroba mnie rozłożyła :( a co najgorsze oczy mi ropieja jak małemu dziecku :-( maz wziął chłopaków i poszedł z nimi na imprezę świąteczna a ja odpoczywam :tak: Posprzatalam sobie na tyle ile mam siły, jutro przylatuje do nas ciocia,

Sylka bedzie dobrze, miłej podróży

ja tez chce snieg na święta, w ogóle chce prawdziwa zimę :-) No ale jak to w Anglii nie ma na co liczyć, chociaż lato nas rozpieszczalo to moze zima tez bedzie. 3 lata temu w święta był wlasnie snieg, spadł w wigilię a w drugi dzien swiat wieczorem juz go nie było :-D Ale były święta ze śniegiem.

przepraszam, ze Was nie nadrabiam ale naprawdę nie mam siły.

polaa - zdrówka!!

Dziś w Warszawie na ulicach masakra!! całe szczęście, że pacjenci odwołali zajęcia, bo bym pewnie jechała do pracy 2 godziny.

Mężuś dostał w pracy patelnię tefala i słodkości :-D:-D oczywiście, kto najbardziej cieszy się z patelni?? ja!! :-D chciałam prosić o nią Mikołaja i całe szczeście, że nie poprosiłam.

Robię dziś kolejną porcję pierników, i chcę zrobić grubsze (takie mi wyszły w pierwszej partii) i są fajniejsze, bo bardziej miękkie, poza tym jak pisałam niektóre się przyjarały, więc będę pilnować, żeby te były akurat.

hejka

Polaa - oj to u nas 3 lata temu zima troche przytrzymała. Śnieg spadł 27 listopada (to były urodziny córki naszych przyjaciół, którzy mieszkają jakieś 40km od nas). Jechaliśmy do nich prawie 2 godz. - normalnie ok. 40 min. i byliśmy zmuszeni zostać na noc, a droga powrotna trwała ponad 2,5 godz. Śnieg trzymał się prawie do połowy stycznia. To była pierwsza zima od jakichś 30-40 lat w Irl.

Na fotce jest też gablota Alinki, którą dostała wtedy pod choinkę - latem pewnie będzie akurat dla Kuby.

Ostatnia edycja:
reklama
andzia - mamy w domu 3 papaje - wszystkie w miejsach, ktore sie w oczy nie rzucaja (i ktorych sie nie sprzata codziennie), czyt. w odleglych katach przy suficie. Zastanawialismy sie z m, czy je usunac ale dziec ma taka radoche, ze niech sobie biega z kata w kat dmuchajac na nie ;-)
Nasz lampy wlacza sam. Ciesze sie wiec, ze dorwalismy zarowki ledowe w promocji, bo bysmy drzeli przed rachunkiem za prad :tak:

U nas pod pojecie "kabe" (=kabel) podchodza tez sznurki, sznurowadla, gumki recepturki, opaska na wlosy i psie smycze :-) Rowniez potrafi wypatrzyc najmniejszy kabelek na kazdym rysunku :-)

kasiekz - ja specjalnie nie wierze w mierzenie bejbikow - za kazdym razem wychodzi co innego ;-) Na stojaco niecale 81cm a na lezaco "od sasa do lasa" :rofl2: Najlatwiej by bylo postawic dzieci obok siebie i sprawdzic, czy faktycznie jest taka duza roznica, jak Ci sie wydaje ;-)
Pewnie sie na mnie rzucicie z furia ale.. moj juz jadl grzyby, takie z lasu :zawstydzona/y:. To byl moze pazdziernik albo listopad. M. na spacerze z psa zebral kanie, panierowal, posmazyl a dziec sie z nienacka obudzil, zakradl i zachachmecil :errr: Jadl az mu sie uszy trzesly. Malo co zjada z takim apetytem. Nic ale to nic mu po nich nie bylo :-)

Wlasnie, dobre pytanie. Da(je)cie swoim dzieciom majonez?

kasienka - wydaje mi sie w pelni mozliwe, zeby po jednym dniu sie zarazil. Zapalenie pluc to nie przelewki :no:
katrina - to Wasz pies? fajny :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry