reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

kasiekz - kolejna perfekcyjna pani domu - w kompleksy wpadam i juz:zawstydzona/y:
Wysokosci dziec nie bardzo daje zmierzyc ale szacuje, ze mozemy miec na chwile obecna ok. 80cm (bluzki na 86/92, spodnie na 80-86) - to chyba przecietna u chlopcow w tym wieku.
Ja mojej mamie tak "zalazlam za skore" pytaniami "co to" (w moim wykonaniu bylo to podobno "lalalalalalalalalalalalalalala..." - do skutku), ze wypomina mi to po dzis dzien :-p

U nas mania kabelkami trwa juz ladnych kilka miesiecy. Do tego doszla jeszcze od kilku dni fascynacja papajami (=pajeczyna) :-)

agaundpestka i inne "zaczarowane" dziewczyny - to czemu u mnie nie dziala ten mechanizm? Po moich opisach zlych nocek wcale nie nastepuja dobre :confused::no:

Sylka
- no to juz wiem coz to za zwierz :tak: Zeby wstawic zdjecie musisz piszac wiadomosc wybrac "zaawansowana ecycje", dalej "zarzadzaj zalacznikami" a potem sie troche nagimsnastykowac az do skutku :-)

Ostatnia edycja:
reklama
hello kobiałki

nocka przespana ale co z tego jak pobudka o 6 rano :szok:

kasiek kurdę jakie porządki na maksa, ja umyłam jak na razie 3 okna :szok::szok::szok:, co do jarmarku to moja nawet nie była zainteresowana patrzeniem na karuzele czy kolejkę

josie współczuję sytuacji z brzuchem, hmmm 6 tys to spoko ja bym pożyczkę musiała brać :angry::angry::angry:

Aga nie martw się u nas to samo z wieczornym spaniem

Sylka jak chcesz wstawić zdjęcie to jak piszesz wiadomość i na górze masz wszystkie rzeczy do edycji tekstu, pogrubiania itd itp i jest taki kwadracik insert image tam naciskasz i wstawiasz zdjęcie

kasiekz - kolejna perfekcyjna pani domu - w kompleksy wpadam i juz:zawstydzona/y:
Wysokosci dziec nie bardzo daje zmierzyc ale szacuje, ze mozemy miec na chwile obecna ok. 80cm (bluzki na 86/92, spodnie na 80-86) - to chyba przecietna u chlopcow w tym wieku.
Ja mojej mamie tak "zalazlam za skore" pytaniami "co to" (w moim wykonaniu bylo to podobno "lalalalalalalalalalalalalalala..." - do skutku), ze wypomina mi to po dzis dzien :-p

U nas mania kabelkami trwa juz ladnych kilka miesiecy. Do tego doszla jeszcze od kilku dni fascynacja papajami (=pajeczyna) :-)

agaundpestka i inne "zaczarowane" dziewczyny - to czemu u mnie nie dziala ten mechanizm? Po moich opisach zlych nocek wcale nie nastepuja dobre :confused::no:

Sylka
- no to juz wiem coz to za zwierz :tak: Zeby wstawic zdjecie musisz piszac wiadomosc wybrac "zaawansowana ecycje", dalej "zarzadzaj zalacznikami" a potem sie troche nagimsnastykowac az do skutku :-)

Aronia bo to działa w odwrotna stronę- nie mozna sie chwalić ze jest dobrze, bo zaraz sie zepsuje ;-)
No i weź dziewczyno posprzataj te papaje :-p;-):-D chociaz przed świetami;-)

Co do lamp . Mati nie dotyka ich, bo wie ze nie może ( z resztą te sufitowe byłoby mu ciężko ;) ). Chodzi i pokazuje na wszystkie lampy i lampki i każe je zapalać. Efekt taki,ze wszystkie w mieszakniu sa powłaczane ( dobrze,ze mam zniżkę, to nie zbankrutuję :-p) Na kazdym rysunku wypatrzy lampkę czy lampę uliczna, wtedy krzyczy PA i sie cieszy. Gdzie nie wejdziemy to ten odrazu głowe zadziera i pokazuje palcem wszytskie lampy:-D

Josie- super,ze chłopak zdrowy. Mała róznica wieku za 1,5 roku super sie bedą razem bawić. A o dziewczynkę mozecie sie postarać za 2-3 lata, bedzie miała kiedyś 2 obrońców:-)

Kasiek - dom na błysk - szacun. Ja nie moge sobie poradzić z moim mieszkaniem. Wczoraj jak Mati zasnał to ja zamiast sprzatać to posząłam spać. W sumie to została mi tylko kuchnia, i niesczęsne szafki do mycia wrrrrrr

Alijenka - no i masz dobra wymówkę,zeby nie piec :) Co do cierpliowści to nie tylko Ty jej nie masz, ja również.

Aga- boszze ja nigdy nie przywiązywałam uwagi do tego zeby szorować wszystkie zabawki <zawstydzona> Myje tylko te, które tego potrzebują, a i klocki ostatnio "prałam" bo Mati w nie nasikał :-)
Kasiek - a no właśnie nie mowiłąś nic o tym jak zareagowali w parcy????
MsMickey - u nas żywe choinki 1 -1,5 m kosztują od 50-100 zł.

No. Czas sie zabrać do pracy. Narka.

andzia u nas to samo z lampami było bo już jej przeszło choć nadal zwraca uwagę na nie, kiedyś krzyczała "baja baja", a teraz już mówi "ampa"

kurdę ale mamy dziś pogodę do bani od rana mżawka leci z nieba :-(

Aronia z nockami mysle ze sami jestescie sobie troche winni ...

Josie niby styczen ale jednak dwa tygodnie do bezpiecznego terminu a ja czuje jak mloda wali glowka :p a nie chcialabym zeby byla wczesniaczkiem ... ale fakt tylko dwa tygodnie :) a co do chorobsk Nikosia i tak ysle ze nie choruje jakos duzo ... katar ma to fakt ale on jest chyba najwiecej chodzacym dzieckiem do zlobka :p chodzil teraz bez przerwy poltora miesiaca :) a co do spotkania to ja mam plan zeby urodzic 11/12 :p wiec jak wrocicie to daj znac moze jeszcze bedziemy w dwupaku

Kasiek zazdroszcze tego sprzatania ...

Alijenka ja tez juz z odpisywaniem jakos ciezko mam

u nas jako takiej fascynacji nie ma ... ale lubi kable (ktorych nie moze dotykac jedynie co sluchawki do telefonu ktory juz nie dziala) lubi srubki (dlatego pewnie zestaw majsterkowicza dostanie od Saruni w prezencie) ... elektronike (pod choinke bedzie mial tableta zabawkowego... zobaczymy czy sie spodoba )

Ostatnia edycja:
W wigilie wasze dzieci będą jeść wszystko? U mnie mama robi specjalnie dla P uszka z pieczarkami a nie grzybami, poza tym w tym roku hulaj duszo...:)

kasienka
koziorożec będzie:)

alijenka P też raczej była w szoku o co chodzi:D Pełno ludzi, wszystko świeci i duży hałas. Chyba jeszcze za małe na takie atrakcje. No, ale Antoś do tego zestawu nie pasuje, bo świetnie bawi się na tych karuzelach - normalnie on jest mega!

alijenka aga wiecie, że u nas w wigilie ma być pełne słońce i 9C...no zabije! W ogóle nie będzie czuć świąt.

muńka andzia niania powiedziała, że nawet się cieszy, bo była przerażona sytuacją i bała się zostać z P od stycznia (te wymioty i ryk nawet na dworze). W pracy myślałam, że mnie 'zabiją', ale rozeszło się po kościach i ogólnie nikt nie miał do mnie o nic pretensji, a wręcz wyrazili zrozumienie. Powiedzieli, że dadzą sobie radę, bo przyjęli dwa miesiące temu nowego pracownika. Poza tym u mnie w pracy to trochę skomplikowana sytuacja uzależniona od różnych zewnętrznych czynników:D Tak czy siak wyszło dobrze:)

andzia a u nas szaro i ponuro:/

aronia musi mieć więcej, bo P to kurdupel a ma 81cm:)

Ostatnia edycja:
Kasiek u nas bez grzybow ale mysle ze sprobuje wszystkiego :) a koziorozec to zle czy dobrze :p?

a i wiecie co z ta choroba nikosiawa ... z tym zapaleniem ucha i bakteryjnym katarem to on w piatek jeszcze byl normalny ... nie wie czy to mozliwe zeby po jednym dniu przebywania z kims chorym na zapalenie pluc (bakteryjne) zlapala go bakteria ... ale jego dopiero z soboty na niedziele po wizycie u tesciow (tesc chory wlasnie) zaczal dychac smarkac bardziej i w ogole ... a w poniedzialek jak bylismy na pierwszej wizycie to jeszcze pediatra nie dawala antybiotyku a w srode juz tak bo sie rozwinelo jeszcze bardziej... wiec chyba jednak to ta sobota ... a zla jestem do tej pory bo inaczej te swieta mialy wygladac

Ostatnia edycja:
kasiek janek sprobuje wszystkiego oprocz grzbkow wlasnie :tak: tzn jak raczy buzie otworzyc :-D

alijenka no chodzilo mi o to ze sie spodziewalam ze tak z kilkanascie to kosztuje. ta operacje sie robi rok po ciazy wiec spokojnie moge odlozyc do tego czasu. a mysle ze warto zaplacic i nie miec blizny na calym brzuchu. zobacze jeszcze jak na nfz to wyglada

reklama
Witam :) co z tego, ze od tygodnia niby sprzątam jak efekt jakoś mało widoczny :zawstydzona/y:zaraz dalej się biorę, bo jutro mam w planach w końcu choinkę ubrać.
My mamy sztuczną od zeszłego roku, wcześniej była żywa, ale jak w zeszłym roku sobie za nią zażyczyli 120zł to podziękowałam :/ a, ze auta nie mam to nie mam możliwości taszczenia jej z miasta.

Wczoraj byłam zła na brata, ale dziś już mi w miarę przeszło :) wczoraj nas powiadomili, ze chrzest Zośki jest 5stycznia :nerd: w porę się dowiedziałam:baffled: więc jeszcze nie wiem czy na nim będziemy z Antkiem.

Nie wiem czy wiecie, ale w biedronce do świąt są zabawki 30% przecenione co prawda już nie ma tak dużego wyboru, ale wczoraj np. kupiłam za 33zł taką betoniarę : WADER BETONIARKA Super Truck- Krótka 36590+gratis (3802153942) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Aga- boszze ja nigdy nie przywiązywałam uwagi do tego zeby szorować wszystkie zabawki <zawstydzona> Myje tylko te, które tego potrzebują, a i klocki ostatnio "prałam" bo Mati w nie nasikał :-)
Hehe ja nie szoruję zabawek tylko po prostu każdą wycierałam wilgotną szmatką- może u mnie się tylko tak kurzy hmm.

Antek chyba po matce lubie takie życie rozrywkowe :D a Pola i Nataszka to delikatne dziewczynki :)

Do góry