reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Muńka dobrze piszesz polać Ci wódki i to mi się podoba !!!!! Moja siostrzenica też łazi w butach ortopedycznych prawie od kąd zaczęła sama chodzić i tylko jej krzywdę robią, ma krzywe nogi dosłownie jak nawiasy jakby ciągle na koniu jeździła to ortopeda kazał jej zakładać buty lewy na prawą nogę a prawy na lewą i tak bieda latała po domu

reszta później bo idę obiad robić

reklama
Aylin niby ortopeda i to jeden z lepszych wiesz u nas w Trzebnicy jest jeden z najlepszych szpitali ortopedycznych i super fachowcy nooooo ale dla mnie taka metoda nie jest dobra a zwłaszcza dla 3 letniego dziecka (ponoć jedna z najstarszych metod), jak byliśmy razem nad morzem to mnie uświadamiali jaka ja to krzywdę małej robię bo ona chodziła boso ciągle i że jak ja mogę pozwolić na to że ona chodzi po twardym w samych skarpetkach

Na logikę założenie butów odwrotnie - w jaki sposób ma wpłynąć na kolana? Bo mnie tu wyobraźnia zawodzi. Może jeszcze dajmy tyłem do przodu?

Kurcze. Dobrze ze jeszcze nie kupiłam tych butów.
Ci nasi ortopedzi do doopy sa. Maja swoja przychodnie ( społke) kontrakt z Nfz, do ego sklep z art. ortop. i tak naciągają biednych rodziców.
Przypomniało mi sie. Jak A był malusi to ten do którego dziś miałam isc kazał zakłądać pieluszke frejki, a ze był to czerwiec, upały to założyłam mu raz. Po 2 misiacach poszłam do tego lekarza prywatnie,zeby sprawdzić czy nie robie dziecku krzywdy niezakłądaniem tej pieluchy i co powiedział??? Ze wszytsko ok - unormowało sie. Potem pzreczytałąm na jakims forum,ze oni tak lubia przypisywać pieluszki, buty, bo na tym zarabiaja - maja monopol u nas w mieście. Teraz zamiast sie dołować powinnam wziać poprawke na to co mówia i skonsultować z innym.
Munka jak wróce do domu to zrobię im zdjęcia tych stop- moze cos doradzisz ????

edek

Co do noszenia butów na odwrót. Spotkałam sei z taką opinia ( nie pamietam kto to mówił). Kiedyś A nałożył buty odwrotnie i ja do niego ,zeby poprawil, i wtedy ta osoba powiedziała,ze niech tak chodzi bo to zdrowo dla stop.:baffled:

Ostatnia edycja:
andzia - odstęp od 4 do 5 cm uważa się za koślawość fizjologiczną...
Kretyn jakiś!! jak już, to po prostu go obserwować i kontrolować, ale buty i wkładki, jak dla mnie to przesada.

Nie mogę teraz więcej napisać, bo nie jestem jeszcze spakowana i zaraz przyjadą teściowie. Przypomnij mi po weekendzie o tym, to dam Ci kilka wskazówek. Myślę, że jeśli chcesz to jeszcze skontrolować, to lepiej poszukać dobrego rehabilitanta dziecięcego.

Aylin - dzięki, ale i tak nie zdążę, bo teraz muszę się zająć G i pakowaniem :-)

Ostatnia edycja:
Mam znajomą która też jest lekarzem i jej synek do 3ego roku życia chodził właśnie w butach lewy na prawy i teraz ponoć wszystko ok z nóżkami ma, ale nie wiem co było przyczyną.

Aga - aj na serio pytałam o te kary tj. propozycje. Ja nie jestem za karaniem, a zwłaszcza takimi karami które pzrynoszą ból, a nie mam pojęcia jak pokazać dziecku, ze jego zachowanie jest nie dobre. Masz doswiadczenie - doradź. Pliiiissssssss

Munka -dzieki kochana. Przypomne sie

A zakładanie dziecku butów na odwrót, to już totalna głupota. Nie Ci co tak robią pochodzą tym sposobem....ciekawe, jak dugo wytrzymają.

Ostatnia edycja:
reklama
Mloda wszystkiego naj dla Szymusia - ucaluj od ciotki :-)

MsMickey, Iwon zdrowka dla maluchow. Co to za paskudne dolegliwosci brzuszne...

Papitkaa super lobuziak na koniku :)

Alijenka:szok: jestem w szoku. Ja nawet nie wiem jakbym miala wcisnac na stope buta odwrotnie. Raz sie zagapilam i probowalam zalozyc T lewego kalosza na prawa stope - od razu mnie zawiadomil, ze mu sie nie podoba, a i kalosz nie chcial wejsc.
No i ciekawa jestem dlaczego dziecku krzywde robisz (ja tez) puszczajac w skarpetach na twarde.

Munka milego wyjazdu. Nagrania super - zawsze uwielbialam sluchac takiej muzyki. Az sie buzia usmiecha, ze w kosciele taka radosc - u nas raczej ponuro :sorry2:

Asik uszy do gory. Pogoda do pupy to i humor sie psuje...

Andzia dobrze, ze Munke mamy, bo moze bys niepotrzebnie chlopakow w buciorki zapakowala...

Kasiek ja bym chyba opcje nr 2 wybrala. Jak ma mozliwosc kontaktu z dziecmi to lepiej...

Produkcja niesamowita :) Od rana nie mialam pradu znowu :crazy: Cala ulica nie miala, bo cos tam robia. Szkoda tylko, ze nie uprzedzili i sama musialam wydzwaniac po informacje do firmy pradotworczej ;-) Balagan mamy niesamowity - robilismy samoloty (ja robilam, T darl), rysowalismy, wszystkie zabawki poszly w ruch, mata piankowa cala rozebrana :) Mama nie mogla odkurzac, prac i zmywac (bojler nie dzialal) to musiala sobie czas uprzyjemnic. Teraz czekam az T wstanie i sie biore za ogarnianie pozostalosci po huraganie :)

Do góry