reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Teraz mogę napisać dzień dobry :) wczoraj poszłam młodego usypiać przed 21szą i usnęłam z nim w ciuchach :) obudziliśmy się przed 8mą:szok::szok: była tylko jedna pobudka :) czyli czwarty dzień Antek przebudza się dopiero 5-6ta :)
Więc mam pytanko czy mogę nie mieć już wyrzutów jak mu dam cyca o 5tej ?? kolację je około 19-20te.

reklama
Dobra to zbieram zamówienia co komu a pijemy wieczorem.

Aylin dobre z tą połową trzydziestki :)

Aga super że Antos tak ładnie przysypia nocki. Jesteś rozgrzeszona z tym cycem :))))

Cześć laski

Nawet nie nadrabiam, nie mam siły:sorry2: ciągle mogłabym spać a do tego wszystkiego wsztstko mnie wkur**a:baffled:

mam nadzieję, że nie ominęło mnie nic ważnego???

Młodak wszystkiego najlepszego dla Szymka

Mlodak usciski dla Szymona:):):)

Siedze i czekam na wymiane oleju. G w domu z babcia - maruda od rana ale kaszke z butelki zjadla. Teraz podobniez zdrzemnela sie, tzn poklada sie i usypia. Nie wiem, czy to oslabienie od tej alergii czy cos ja bierze czy od niejedzenia wczoraj? Normalnie fakkkk... a dzis musze jeszcze w dwa miejsca jechac, oprocz tego, tu juz czekam... super. Mama gotuje G rosolek lekki z lanymi kluskami, moze jej to rozgrzeje brzuszek... zobaczymy dzisiejszy dzien, jesli bedzie kiepsko to wieczorem skocze na nocny dyzur. Bidulka jest, mowie Wam... przykleila sie do mnie rano i tak siedziala mi na kolanach przytulona. A mi chvialo sie plakac, bo akurat dzis musialam wyjsc:(

Hej,

wpadam na chwilę :)

Szymek, Szymek nasz pierwszy forumowy 1,5 roczniaku :-) Buziaki od cioci Iwon i Julka :-)

Julek ma jelitówkę :confused2: Dzisiaj jest u teściowej, mam nadzieję że przez weekend wydobrzeje.
A ja dzisiaj znowu po rozbudzeniu się o 3, kiedy młody "wstał" na mleko nie mogłam zasnąć. Bujałam się do 5.30! Dzisiaj zgon :confused2:

Młoda dziś wstała o 9.15:) Ale miała przerwę między 4.30 a 5.30 - kręcenie się, siadanie co chwilę itp. Nie wiem o co chodziło.

Zakupiłam podgrzewacz tt (dzięki laski) i rewelka. Ustawiam na jedyneczce i letnie picie ma nad ranem, a moje w szklance - lodowate.

młodak następna sportsmenka! Podziwiam, bo ja to leń jestem i od czerwca przytyłam 5kg, a więc jeden kg na miesiąc:/

iwon zdróweczka dla Juleczka. Sąsiadka siedzi z miską przy swojej córze, bo u nich też wirus.

aga o co chodzi z tym opiekunem dziennym czy jakoś tak - to co miałaś się dowiadywać?

aylin a mam kuraka w zamrażalce. Dawaj przepis, jesteś genialna w takiej 'innej' kuchni:)

Ostatnia edycja:
Witam,

Dzisiaj 5 rano a słyszę, ze Kuba w pokoju sie kręci i płacze :szok: Ide a On ściągnął pizamke, siedzi goly na łóżku :szok: Pytam co sie stało a On " jestem beznadziejny, zesiusialem sie". Biedactwo moje ale przeżywało.
przeciez zdarza sie. Normalnie żal mi sie go tak zrobiło, ze nie wiem. Daaaawno nie miał takiej wpadki, nie wiem czemu tak sie stało, moze jakoś sen?!

Aga padlam z tymi sankami :-D Udana jesteś.

mlodak wspolczuje problemów ze spaniem, ja tez mam problemy - rano nie mogę wstać :-D

Iwon zdrowka dla Julka

hello kobitki

Aga z tymi sankami to przesadziłaś normalnie Ci dupsko skopię :-p:-p:-p:-p

MsMickey dobrze że nie było więcej wymiotów, a dziś bidulka mała oby jej nic nie było, a może to jakieś przesilenie ją dopadło bo moja też tak czasami ma zależy od pogody

Papitka zdrówka dla Kubusia

mlodak jakos nigdy nie pałałam do biegania, gratulacje :-)

Wszystkiego naj dla Szymka !!!!!!!!!!

Aga moja pije mleko o 19.30 i później dopiero jak wstanie gdzieś około 7-7.30, no i wreszcie A przesypia nocki fajnie !!!

Iwon zdrówka dla Julka

kasiek wow ale Ci mała pospała moja dziś o 6 pobudkę zrobiła :-(, a co do picia to moja pije taką wodę prosto z kranu przelana tylko przez filtr

polaa może faktycznie sen spowodował zsiusianie Kuby ja pamiętam jak byłam mniejsza to czasami mi się śniło że siedzę na kibelku i robię siusiu, udawało mi się powstrzymać aby w łóżko nie narobić ale wiadomo innym dzieciom się to nie udaje

POMOCY!
Musze w weekend podjąć decyzję co zrobić z młodą (wracam do pracy). Ze żłobkiem mam już aneks do umowy i przełożone na okres wakacji. A więc, nie wiem czy wybrać:
- opiekunka 58 lat (bawiła dwójkę dzieci, ma własne wnuki, mieszka sama, mąż zmarł 5 lat temu i w ten sposób dorabia). Posiada samochód i dojeżdżałaby do mnie do domu codziennie na 9 godz. (8-17). Gotowałaby dla P i chce 1500zł. Dla mnie wygoda.
- niania co mam trójkę dzieci (w tym jedno jej) i P byłaby czwarta. Byłam tam, dzieci się razem fajnie bawią, pani sprawdzona, bo chodzi do niej dziecko sąsiadki już ponad pół roku. Dzieci mają tam gotowane posiłki - cena 1200zł. Tu mnie zastanawia fakt porannego budzenia dziecka zawożenia itd. (a ja do pracy jadę autem 45-50min.), no i choroby. Z drugiej strony dzieci.

Co robić?

alijenka
P też pie wodę, ale mam w sypialni 18C i nad ranem ona jest lodowata, a nie chciało mi się biegać po schodach i jej podgrzewać:p Normalnie nie podgrzewam picia:)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry