reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Noooo to popisałyście dzisiaj!!!

Byłam dziś rano z G na kontroli - wsio oki, pleśniawek brak :-D a najśmieszniejsze jest to, że z lekarki zaleceń zastosowałam 2 - tantum verde i probiotyk, nawet niczym jej w buźce nie smarowałam, bo nie pozawalała, za to tantum chciała non stop:-)
Nadal jednak płacze przez chwilkę przy robieniu kupki, może coś faktycznie jest na rzeczy. Muszę zakupić wspomagacze.

Zaczęłam przedświąteczne zakupy, zakupiłam dziś dla G pod choinkę (od teściów):

Smiki, Kolorowy znikopis magnetyczny, zestaw kreatywny - Smiki - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com
Smiki, Mata muzyczna ze zwierzątkami - Smiki - Zabawki i gry dla dzieci - Smyk.com

szkoda tylko, że nie wiedziałam, że w necie ta mata jest tańsza, bo ja ją kupiłam za 100zł. No, ale dziadki dali kasę, więc się nie ograniczałam.

Kupiłam też zestaw instrumentów, który G dostanie od nas na Mikołajki, a chrześniakowi zestaw narzędzi :-)

Czy ja Wam wspominałam, że na cały weekend zostawiam moje dziecko z tatą i dziadkami???? Wyjeżdżam w piątek do Poznania. W sobotę i niedzielę jesteśmy z Siorką na warsztatach Gospel. Całe dwa dni nauki ok.10 utworów śpiewanych z chórem stworzonym z uczestników. Nauczycielami są zagraniczni czarnoskórzy wokaliści (między innymi mega przystojniak Brian Fentress), który prowadził warsztaty w poprzednich sezonach. To będzie chyba mój 4-ty raz :-)
Warsztaty kończą się niedzielnym koncertem dla publiczności w jednej z hal Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Uwielbiam!!! Jest genialnie, niezapomniane przeżycia i atmosfera.
Wracam w poniedziałek w południe. W piątek przyjeżdżają teściowie i zostają do poniedziałku :-)
Chyba się zatęsknię za tym moim małym gzubem :-)

wróciłam ze spaceru. biegamy po boisku na odludzi, nagle podjeżdżają dwie czarne BMW robić szemrane interesy (zawsze tam) z muzą 'łubu dubu du', ja chce dziecko w wózek wsadzić i spadać na chatę (bo zawsze mam czarne myśli) a Pola 'tany tany' i wywija - 'pakerzy' zaczęli się śmiać i podkręcili muzykę. Okazało się, że jeden z nich ma dziecko w drodze i że nie wie który miesiąc, ale: 'Ma już taaaaaaaki brzuch':D Podsłuchałam o czym gadali...żen nad żenem i koń by się uśmiał - otóż nie gotują wody z plastikowych czajnikach, bo wytrącają się związki chemiczne zaburzające przyrost masy mięśniowej czy coś takiego. I tylko czajnik szklany lub metalowy w środku. No i żywności broń bosche nie można trzymać w plastikowych pojemnikach, bo to też zakłóca pracę mięśni, a tylko w szklanych, ponoć najtańsze są w Auchan:D

nie wiem jak się ma to do mięśni, ale chłopaki mieli rację, że zdrowiej w szkle :-D

Dzis mniej wiecej stuknela mi połówka ciąży:) i przyzwyczajamy sie do imienia, tzn juz go uzywamy. Na razie niesmialo, ale Julek zaistnial;)

już połówka :szok:
Pokaż kozaki!!!!

Dziewczyny a mrozicie mlodym mieso? Takie gotowe kotleciki czy pulpety?

ja tak!

My w takie zimne dni jesteśmy na spacerku ok. 1-1,5 godz.

Dziś z G malowałyśmy farbami, ale miała radochę - ja też :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Mlodak dobrze, ze już lepiej. A faktycznie na sen wypróbuj ciepłe mleko. Mnie szybko usypiają książki. Jeżeli zaczynam czytać leżąc nie ma bata żebym nie zasnęła. Dlatego często czytam na siedząco.:-)

Aga oj to troszeczkę się malutkiej śpieszyło na ten świat. Ale najważniejsze, że jest wszytko ok. U nas Szymek bardzo lubi rysować po tablicy suchościeralnej i na macie aquadoodle. On w ogóle bardzo lubi rysować. Bardzo często przybiega do mnie z kredką lub ołówkiem, wręcza mi go i ciągnie do stolika żebym z nim rysowała.:-)

Ja też ostatnio zastanawiałam się nad prezentami. Też myślę o jakimś samochodziku do jeżdżenia. Ten bobby car mi się podoba. Mam jeszcze na oku podobny ale z serii zygzak Mcqueen. No i rodzinka podpytuje co ma kupić Szymkowi i Paulinie. Z Paulą mniejszy kłopot bo w tym wieku już sama wie czego chce:tak:. Gorzej z Szymkiem. Jakoś nie mam pomysłów.

Zaza współczuję tej alergii. Wiem przez co przechodzisz. Miałam podobnie z moja córą. Dzięki Bogu wyrosła z alergii i na dzień dzisiejszy je wszystko. Życzę Ci z całego serca aby i S. wyrósł z tego.

Ostatnia edycja:
Aylin to po flegaminie na pewno:)

Niespodzianka a to nie znam kabaczka wlasnie zawsze myslalam ze to cukinia zielona :D musze sprobowac. Bataty probowalam i sa pyszne ale mlody raz zjadl a drugi raz zrobilam tak samo i nie tknal

josie kabaczek w smaku podobny do cukinii, ale bardziej delikatny:) Młoda batata też nie tknie i nie wiem czemu, jest pyszny! Dynię kocha pod każdą postacią - mają wiele wspólnego:p Przypomniało mi się: w TV jakaś babka w programie o zdrowym żywieniu mówiła, że wszystko można mrozić i nie traci to na wartości odżywczej.

msmickey :D:D:D a tak zastanawiałam się o co chodzi z tym cycowym:p

muńka sprawdziłam i ten Brian to ciacho, ale ci dobrze! Znikopis mam i świetnie się sprawdza:) Nie wiem co jest w tym tantum, ale moja też go uwielbia:D Szczególnie podczas ząbkowania, bo od razu 'zamraża' jej dziąsła.

sylka to zupełnie jak moja, też uwielbia rysować:)

zaza P też wysypana, ale na plecach. Znowu zachciało mi się eksperymentować i podałam bakusia:D

aylin sąsiadki córa brała 3 tygodnie temu augumentin na szkarlatynę. Właśnie wysłała mi sms, że nie zauważyła aby dzieć po nim był nadaktywny:) Może faktycznie w połączeniu z flegaminą daje taki efekt.

Muńka ale masz fajnie z tym wyjazdem. No i jakie towarzystwo będziesz miała. Bosko!

Sylka na mnie książki działają tak że jak zacznę i mnie wciagnie to czytam do końca. Larssona zalatwilam w 5 dni a to przecież 3 tomy po 600stron każdy. Podobnie mam z Lackerg - jeden tom na wieczór :) Także nie będę szukać nic do czytania jednak.
Jeszcze niedawno działał na mnie pasjans w telefonie ale już skończyła się jego magiczna moc - wczoraj grałam 2,5h bez przerwy i nic.

Mleko wypite, leze w łóżku od 20 minut a senna ni w ząb nie jestem. Wykoncze się.

Muńka to witam w klubie ;). Super masz z tym wyjazdem. Sama przyjemność :)

Mlodak jak ja swego czasu nie mogłam spać to starałam się czymś zająć żeby zmęczyć organizm jeszcze bardziej. Jak leżałam w łóżku czekając na sen za cholerę nie chciał drań nadejść :). Może spróbuj coś porobić, tylko raczej nic przyjemnego i wciągającego :)

Ja też już w łóżku. I dzisiaj raczej nie będę miała problemów z zaśnięciem.

Muńka to witam w klubie ;). Super masz z tym wyjazdem. Sama przyjemność :)

Mlodak jak ja swego czasu nie mogłam spać to starałam się czymś zająć żeby zmęczyć organizm jeszcze bardziej. Jak leżałam w łóżku czekając na sen za cholerę nie chciał drań nadejść :). Może spróbuj coś porobić, tylko raczej nic przyjemnego i wciągającego :)

Ja też już w łóżku. I dzisiaj raczej nie będę miała problemów z zaśnięciem.

To musialabym myć okna bo to jedyna czynność której nieznosze robić. No ale pora kiepska raczej.

reklama
No raczej tak, mycie okien to nie najlepszy pomysł o tej godzinie. I jeszcze przy tej temperaturze na zewnątrz. Ale ciekawa jestem jaką miałby ktoś minę jakby zobaczył cię teraz myjącą okna? ;)

Do góry