reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Piszę z pamięci :)
My dziś byliśmy 2godzinki na spacerku rękawiczki o dziwo chętnie nosi, buciki miał trzewiczki nieocieplane.

Alijenka ja to chyba z pomysłami na prezent nie pomogę, bo my chłopskie zabawki :D a swoją drogą rodzinka mnie pyta co kupić, a ja nie mam pomysłu hmmm.

Josie ja mrożę czasami.

Kasiek no co Ty nie lubisz takich mięśniaków :rofl2::rofl2:

Aga jeśli można spytać to któż to jest Marcela? Rozumiem, że to malutka istotka, która niedawno przyszła na świat.
Marcelka to córka mojej chrześnicy (siostrzenicy) która urodziła się 8listopada, a powinna 20grudnia.

reklama
Aylin ja to sie zastanawiam czy to przypadkiem nie przyzwyczajenie. Tak jak nasze dzieciaki czasem sie budza nie z glodu, ale wlasnie z przyzwyczajenia tak i my moze nauczone nocnymi pobudkami same sobie "wynajdujemy" zajecia w nocy :sorry: Mam nadzieje, ze nam sie odmieni.

Alijenka nie nadrabiaj - dobrze, ze juz wrocilas :)

Josie chodzi mi o to
images.jpeg
cholerka nie wiem jak to sie nazywa :/ Myslalam, ze kabaczek :-p
Trzymam &&& zeby Janek nie zaczal chorowac w zlobku. A towarzystwo innych dzieci moze dobrze wplynac na jego jedzenie.

Mloda ales mi przypomniala te klocki. Akurat w sklepie jest promocja. Kup 2 - 3 gratis. Wypatrzylam wiec szczeniaczka uczniaczka, garnuszek na klocuszek (jeszcze nie ma nic do wrzucania, a namietnie wrzuca rzeczy do szuflad/pudelek) i nie mialam pomyslu na trzecie.

Aga a ma aquadoodle? Sama pisalas, ze to fajna sprawa... Moze tego sobie zazycz :p

Załączniki

• images.jpeg
    images.jpeg
    12,2 KB · Wyświetleń: 67
hej

mojej koleżanki nie ma drugi dzień, a już wychodzą takie babole, że aż mam ochotę ją udusić, dzisiaj dzięki niej musiałam wracać do pracy o 17 :/ jak można nie zamówić etykiet pod zamówienie opóźniane do produkcji od 2 miesięcy???

S znowu obsypany, ostatnio coś często, ale od ponad tyg się bardzo pilnujemy diety i nie mam pojecia co to? chyba, że babcia dokarmia:confused2: a najgorzej buźka i tu podejrzewam krem bambino:confused2:
czym smarujecie buźki na dwór? S ma uczulenie na ten krem z Nivei, próbowałam jeszcze z Ziajki, nie uczula, ale fatalnie się rozsmarowuje

aronia babcia dzisiaj zameldowała, że S nie chce na dworze siedzieć...

aga młodak skrzydełka = rękawki do pływania:)

wróciłam ze spaceru. biegamy po boisku na odludzi, nagle podjeżdżają dwie czarne BMW robić szemrane interesy (zawsze tam) z muzą 'łubu dubu du', ja chce dziecko w wózek wsadzić i spadać na chatę (bo zawsze mam czarne myśli) a Pola 'tany tany' i wywija - 'pakerzy' zaczęli się śmiać i podkręcili muzykę. Okazało się, że jeden z nich ma dziecko w drodze i że nie wie który miesiąc, ale: 'Ma już taaaaaaaki brzuch':D Podsłuchałam o czym gadali...żen nad żenem i koń by się uśmiał - otóż nie gotują wody z plastikowych czajnikach, bo wytrącają się związki chemiczne zaburzające przyrost masy mięśniowej czy coś takiego. I tylko czajnik szklany lub metalowy w środku. No i żywności broń bosche nie można trzymać w plastikowych pojemnikach, bo to też zakłóca pracę mięśni, a tylko w szklanych, ponoć najtańsze są w Auchan:D
ahahha człowiek się uczy całe życie:-D

josie my się chyba nie kłóciłyśmy ;) przyznam, że przez moment się zastanawiałam jak ci się tak chce czerwcówki z innych roczników podczytywać ;)

niespodzianka to chyba jest po prostu dynia, bo kabaczki nie są takie pomarańczowe

papitkaa czyli się nie pogodziliście? szkoda, że chłop nie poszedł po rozum do głowy, ale chyba lepiej wcześniej niż później odkryć prawdziwy charakter partnera...

Josie ja czasami jak za dużo ugotuje to może i mam na sytuację awaryjna (czytaj nie chce mi się stać przy garach)

Aronia właśnie grzeje mleko, oby pomogło. O 18:30 oczy mi się zamykały a teraz to mogę iść na balety.
A co do dworu: młodemu zimno nie przeszkadza ale staram się tak do 45 minut wychodzić.
U nas ryk jest przy powrotach bo on chce jeszcze ale i przy wyjściu bo się doczekać nie może :)

Zaza ja właśnie dziś ten krem migracji zakupilam. Na ziajke ja mam uczulenie więc się balam trochę.

Niespodzianka super promocja, szkoda że nie nie u nas.

Kupiliśmy dziś Sz. buty zimowe w ccc, lasocki kids za 99zł. Jestem mega zadowolona. Jak mierzylismy inne to mały tak nogami zarzucał przy chodzeniu a w tych super, od razu pobiegł do lustra :)))))
Sylka u mnie już samopoczucie ok tylko nadal doskwiera brak snu.

Ostatnia edycja:
Zaza współczuję Wam tej alergii.
My sparujemy teraz Bubchen, a na ostrą zimę mamy WELEDA i myślę, ze mógłby się wam sprawdzić, bo jest bardzo ekologiczny.

Niespodzianka właśnie myślałam o takiej tablicy z której może zmazywać.

Witajcie podczytuje ale wbic sie w rozmowe nie mam jak
Aylin ten antybiotyk to chyba steryd jest pamietam jak Ethanowi przepisali i powiedzieli ze będzie strasznie pobudzony i niepodałam .

Zasnęłam z dzieciem i dopiero się ocknęłam żeby do was zajrzeć - cholerne uzależnienie:p

Tym co chcą kupić dzieciom kredki polecam ołówkowe Herlitz (np. w Rossmannie) Służą nam już 2 miesiące, nic nie połamane, mega mocne i super malują. P gryzmoli codziennie, a jeszcze nie musiałam ich temperować:)

alijenka ja kupiłam czarny za 169zł, żeby był uniwersalny na przyszłość:p Mikrofon to u nas mega zabawka jak klocki drewniane - kilka razy dziennie w użyciu. Które sanki kupiłaś?!

aylin miałam matę wodną i sprzedałam. U nas zero zainteresowana może dlatego, że miałam tą nudną - rysunek tylko niebieski.

josie dobra decyzja. Będzie chodził krótko i kilka razy w tygodniu, a ty zobaczysz jak to wygląda. Ja teraz będę mieć nianię, ale od wakacji też tak planuję. Nie gotuje na zapas, więc nie mrożę:)

msmickey alijenka ostatnio wrzucała fotkę Nataszki na bobby car. Antoś Agi ma i dziewczynom bardzo się spodobał. Ma rewelacyjne ciche gumowe kołą i jest super wyprofilowany dla bobasów i służy nawet 5-6latkom:)

aga no jakoś nie lubię:D Ja w ogóle nie lubię jak koleś ma umięśnioną klatę - a feeeeeeeee. Wiem, że wszystkie babki do takich wzdychają, ale mnie to odrzuca. Co do butów to ja zamarzam na dworze i sama kupiłam sobie buty z kożuchem w środku specjalnie na spacery z P:p

niespodzianka
a wiesz, że to mądra teoria!

zaza ja jeszcze niczym nie smaruje. W tamtym roku smarowałam tylko jak był mróz kremem 'Hipp na Wiatr i Niepogodę' lub 'Mustela Bebe Cold Cream'.

mlodak oby ci pomogło! Też mam z ccc za 99zł ze skórki i potwierdzam, że są bardzo wygodne, miękkie i ciepłe:)

Ostatnia edycja:
czym smarujecie buźki na dwór? S ma uczulenie na ten krem z Nivei, próbowałam jeszcze z Ziajki, nie uczula, ale fatalnie się rozsmarowuje

ja mam teraz sopelek z flosleku ale jeszcze nie uzywałam. A w tamtym roku hipp u nas był

Witajcie podczytuje ale wbic sie w rozmowe nie mam jak
Aylin ten antybiotyk to chyba steryd jest pamietam jak Ethanowi przepisali i powiedzieli ze będzie strasznie pobudzony i niepodałam .

nie, to zwykły antybiotyk. Czytalam ulotke • Ulotka Augmentin / Amoxicillinum, Acidum clavulanicum - leki i suplementy diety, dawkowanie, skład, zastosowanie, opis - DOZ.pl i nawet w skutkach ubocznych pobudzenia nie wymienili. Ale jeszcze bierze na kaszel flegamine i tak mnie naszło ze moze po niej??

Aylin może i po flegaminie. Jak Sz. miał swój pierwszy raz katar to pediatra też.kazała dawać bo mu spływało i kaslal ale najpóźniej o 17 godzinie.

reklama
Do góry