reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2012

Hejka z wieczorka.

Papitka zdrówka dla Kubusia i trzymaj się.

Mlodak, niespodzianka ja tez tak mam z niewyspaniem. A że ostatnio ciągle jestem niedospana to wiecznie warczę, najczęściej na biednego P. Chociaż ja raczej problemów ze snem nie mam. Zasypiam szybko, a czasami nawet bardzo. Niekiedy przyłożę głowę do poduszki i mnie nie ma J Czasami jednak jak obudzę się w środku nocy lub nad ranem nie mogę później zasnąć. Miotam się z jednego boku na drugi. A rano jak dzwoni budzik ledwo otwieram oczy. No i niestety nocne pobudki Szymka też robią swoje.
Mlodak a jak minął dzień, lepiej już?

Aga jeśli można spytać to któż to jest Marcela? Rozumiem, że to malutka istotka, która niedawno przyszła na świat.

Kasiekz wbrew pozorom takie osobniki bardzo często dużo bardziej przykładają olbrzymią uwagę do tego co jedzą i jak jedzą. Mają motywację w formie pięknej rzeźby mięśniowej:-)

Aronia my dzisiaj byliśmy jakąś godzinkę. Pod koniec Szymek już narzekał bo mu łapki zmarzły. Ale oczywiście jak wróciliśmy do domu to była awantura, ze on chce jeszcze wyjść połazić.:wściekła/y:

U nas dzisiaj trochę lepiej. Szymek o dziwo zjadł trochę zupy, oczywiście po kilku podejściach. Ja ledwo żyję z powodu @.

reklama
Hej kobiałki

No to jestem i nawet nie staram się Was nadrobić nie dam rady !!!!!!!!!!!!!!!!

Rodzinka w końcu pojechała także wreszcie spokój !!!!!!!!!!!!!!!!

A tak na marginesie mogłybyście wrzucić w wątek prezentowy pomysły na coś ??????????? Co kupujecie swoim dzieciaczkom na prezenty mikołajkowo - świąteczne ???

P od wczoraj nosi rękawiczki:) Sukces. I mój nie jedzący owoców dzieć od dwóch dni wciąga awokado:)

aronia
u nas dziś 1,9C i młoda siedziała 1,5godziny na dworze. W kombinezonie, trzewikach ocieplanych i rękawiczkach. Wczoraj było 0,5C i spacerowałyśmy godzinkę. Do domu nie pcha się w ogóle, wręcz muszę podstępem ją zaciągać:pSłyszałam o tym, że powinno używać się stalowych lub szklanych czajników, bo w tych plastikowych pod wpływem wysokiej temperatury coś się wytwarza. Ale póki co mam plastikowy, jak nawali to wymienię:p

polaa
o kolejna ze skrzydełkami...dobrze wiedzieć i dzięki za info:)

niespodzianka
ale się uśmiałam:D:D:D

alijenka o witaj:) U nas jak wiesz pod choinkę bobby car, a na mikołaja mikrofon, bo to śpiewaczka.

kasiek ja sie zastanawiam nad tym booby carem ale raczej tez go zakupię tylko mam dylemat którego czerwonego czy różowego ?? :-D:-D:-D,
a mikrofon już mamy ale jakoś mała nie bardzo go lubi :-)

aronia co do dworu to moja mała dziś godzinę była albo i nawet ponad ale ręce choć miała grube rękawiczki to lody i same palce w stópkach miała zimne ale była w zwykłych cienkich kozakach

hej, ja, nieodpowiedzialna matka wziełam dzis dziecia (nadal na antybiotyku) do kolezanki. Młoda wyszalała sie z ich suczką i w efekcie jestem tu dzis z wami o tej porze. Szał :)

Mloda mam identycznie - jak sie nie wyspie to warcze. Z samym zasniecie problemow nie mam - padam kolo 22-23 czytam przed snem i mnie to usypia (ciekawa kasiazka zeby nie bylo), za to jak sie obudze o 2 czy 3 to nie moge zasnac i sie przewalam z boku na bok (Iwon czy to nie Ty pisalas, ze masz podobnie?). Jak usne to zaraz dzwoni budzik L wiec nie spie dopoki nie wyjdzie z domu, pozniej znow sen - pol godzinki i mlody wstaje :confused2: I te nocki takie o kant rozbic.

dokładnie. U mnie podobnie. Chodze spac koło 23. Nie liczac pobudek w nocy z winy jekoły to budze sie sama koło 3. Mysle o pierdołach, zasnąc nie moge. Przysypiam koło 5.30 a o 6.09 moj wstaje. Zasypiam jeszcze na pół godzinki i dupa. Pora wstać...

A ja mam do Was takie pytanko: przy takich temperaturach jak teraz (okolice 0) jak dlugo Wasze dzieci chca byc na dworzu? U nas od kilku dni strajk i nie chce dluzej niz 30minut, z trudem przeciagam do 45 a chcialoby mi sie godzinke :zawstydzona/y:Ubrany jest odpowiednio, stopki ma cieple.

nie wychodzimy od soboty wiec nie wiem. Ale moja to podstępem i wołami do domu zaciagac zawsze trzeba było a nie sadze aby temperatura cos tu zmieniła

Aylin ale jazda z tymi nockami... O ktorej wstajesz do pracy?

mam na 7 wiec tak koło 6.40 :)

A tak na marginesie mogłybyście wrzucić w wątek prezentowy pomysły na coś ??????????? Co kupujecie swoim dzieciaczkom na prezenty mikołajkowo - świąteczne ???

od babci dostaje łóżeczko dla lali made ikea. Od nas osiołka gumowego ala młodak i matę wodną. I pewnie sanki

Kasiek to sie doksztalcilas na placu zabaw :D tez mam taka bluze z futrem samiast kurtki ale niestety jest zbyt obcisla juz na moj brzuch i musze wyciagnac plaszczyk z pierwszej ciazy:/
A jestem na czerwcowkach bo mialam termin na przelomie, one dopiero zaczynaly a majowki to juz byly rozkrecone i zapoznane. Ale serio nie mam ochoty tam pisac i czytac tych przepychanek. Trzeba bylo chyba do majowek dolaczyc...

Niespodzianka kabaczek tzn cukinia?? Dzis wlasnie kupilam i zrobie chyba na jutro z tgo zupe krem. Kupilam tez chyba juz ostatnia na swiecie dynie w tym sezonie, taka zmarniala, ale udalo sie zrobic krem i musze go pomrozic bo janek akurat dyniowa je jak opetany

A wlasnie ja zawsze w plastikAch mroze......
Dziewczyny a mrozicie mlodym mieso? Takie gotowe kotleciki czy pulpety?

Aronia jas nie oponuje jak wychodzimy, tylko na poczatku zakrywa sobie buzie. Rekawiczki lubi na szczescie. Godzinke spokojnie wytrzymuje
U mnie dzis koszmarny dzien, zasypialam na stojaco, blagalam meza zeby wrocil szybciej z pracy i jak tylko przyszedl padlam na 2h. Wstalam i glowa mnie boli ale rano mierzylam cisnienie, 90/70 wiec pewnie przez to...

Mielismy dzis ostatnia dawke 5w1 a M wrocil z pracy przeziebiony... Oby nie zarazil janka...

I podjelam decyzje ze od stycznia posylamy janka na 2h do zlobka tak kilka razy w tygodniu zeby zaczal sie z dziecmi zaznajamiac. Zobaczymy jak bedzie z chorowaniem:/

Ostatnia edycja:
Aylin sanki nam właśnie dziś kurier przywiózł :-), a też myłślałam o takim skoczku co ma Szymek mlodak ale u mnie nie ma miejsca na skakanie :-(

josie ja nie mrożę jakoś sama nie jestem przekonana do mrożonych rzeczy to i dzieciowi nie mrożę jedyne co to warzywa surowe na zupę

Alijenka, tak na szybko wyłapałam: booby car (w luźnym tłumaczeniu: cycosamochod;)) - chcialabym zobaczyc;)
G tez z tych spacerowych - temp nic nie zmienia:)
Wczoraj w koncu udalo mi sie kupic kozaki dla G:) baaardzo na czasie:)
G wlasnie usnela - przytulila sie do mnie i usnela. Hmmm.

U nas na gwiazdke: kolejka ikea (juz kupiona), dwie lale pluszowe (z bajki) i to na razie na tyle. Ale my z tych nieswietujacych raczej wiec moze dostac wczesniej lub pozniej... sie okaze;) no i pewnie jakies ksiazki wyjme ze sterty, ktora zakupilam ostatnio;)
Aha, co do sanek, to mamy takie zwykle drewniane i na szczescie w decathlonie widzialam te dokrecane plecy wiec to musimy dokupic tylko:)

Aylin sanki nam właśnie dziś kurier przywiózł :-), a też myłślałam o takim skoczku co ma Szymek mlodak ale u mnie nie ma miejsca na skakanie :-(

które kupiłas wkoncu?
A ja nawet nie do skakania - młoda namiętnie baloniki ujeżdza :) i boje sie o to ze w koncu którys peknie a ona poleci głową na płytki/stolik itp

reklama
Alijenka poka które sanki kupilas.

U nas Mikołaj bogaty będzie: sanki, bobby car, zestaw majsterkowicza, klocki lego duplo, tablica dwustronna. Na mikołajki dostanie od nas kredki (już kupione) od reszty to nie wiem bo nie kazałam kupować.

Kasiek dzięki za wyjaśnienie tych skrzydelek bo już myślałam że fo jakiś jaselek dziewczyny szykujecie :)))))

Do góry